Tehtaanniemen kaavamuutos

Anonyymi

Hangon kaupunki järjestää yleisötilaisuuden Tehtaanniemen uudesta asemakaavaehdotuksesta keskiviikkona 8.1.2020 klo 18.00. Tilaisuus pidetään valtuustosalissa kaupungintalolla.

38

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ainut tapa haastaa rakentaja on asettaa myös "hotellitontille" selvä osoitus siitä, että jos siihen tulee myös asuntoja, niin kava joudutaan muuttamaan ja siitä jalostuksesta lähtee lasku.

      Jos tontin osa, joka on otettu asumiskäyttöön, muutetaan sen sallimaksi (KL->AL), niin sen jalostuksesta pitää lähettää lain mukainen lasku. Tontin hinta pitää olla markkinahintainen. Se pitää määritellä objektiivisesti. Markkinahinnan periminen vapauttaa myös Hangon kaupungin vastuusta, kun se ei ole kilpailuttanut tonttia asumiskäyttöön. Tottakai etukäteismaksu, jonka nykyinen omistaja on maksanut voidaan vähentää lopullisesta tontin hinnasta.

    • Anonyymi

      Kopio toisaalta:
      "Tosiasia on, että herrat ja hidalgot löytävät edestään sen, minkä taakseen jättävät. Koskee myös Tehtaanniemen esittelyjä ja valmisteluja.

      Tammikuussa on Tehtaanniemen yleisötilaisuus. Onko lehterillä Kava huutelemassa taas "totuuksia"? Junttaamista tulee. se on selvä. Grynderin käsikirjoitus halutaan viedä läpi, vaikka Hanko ei saisi hotelliaan. Hotellipiirustuksia ei ole vielä esitelty. On ollut vain kaksiokerrostalo.

      Vain teot merkitsevät. Mitä piti tulla ja mitä on tullut tähän asti? Liiketontilla tönöttää kolme asuinkerrostaloa ja yksityisspa tarjoaa näiden kerrostalojen asukkaille allas- ja saunatilat. SPA:han ei ole uimataidottomilla lapsilla asiaa, eikä turisteillakaan sesonkiaikaan. Turha puhua siitä, että Hanko on taas kylpyläkaupunki."

    • Anonyymi

      Eikös siitä tontista ole kaupat tehty jo aikaa sitten.
      Kaavaanhan ei tarvii perustella millä bisnesmallilla ”hotellitoimintaa” toteutetaan. Osaomistusasuntoja sinne on tulossa.
      Esim löydättekö piirrustuksista respan? Tai löydättekö kuntosalin, mikä yleensä halutaan tähtiluokitusten takia.

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä linkistä löytyy kuvat, asunnot ovat enemmän lomaosaketyyppistä hotelli,motellitoimntaa, siis majoitusta kuitenkin:

        http://www.hanko.fi/city/djulkaisu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20193837-1

        http://www.hanko.fi/city/djulkaisu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20193881-2

        http://www.hanko.fi/city/djulkaisu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20193861-18

        Respa tms. voisi tässä tapauksessa olla Spassa tai Regattahotellin puolella!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Respa tms. voisi tässä tapauksessa olla Spassa tai Regattahotellin puolella!

        voisi olla mutta kun ei ole eikä tule


    • Anonyymi

      Majoitustoiminta on lyhytaikaista ammattimaista vuokraustoimintaa.

      Yksityinen loma-asunto ei ole majoitustoimintaa.

      • Anonyymi

        Kyllä sieltä saa vuokrata huoneiston jos haluaa lomanviettoa varten. Mutta hinnat ovat kyllä sellaisia, ettei kenellä tahansa ole varaa vuokrata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sieltä saa vuokrata huoneiston jos haluaa lomanviettoa varten. Mutta hinnat ovat kyllä sellaisia, ettei kenellä tahansa ole varaa vuokrata.

        Tuleeko merinäköala pilvenpiirtäjiin vai jääkö moloiksi?


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sieltä saa vuokrata huoneiston jos haluaa lomanviettoa varten. Mutta hinnat ovat kyllä sellaisia, ettei kenellä tahansa ole varaa vuokrata.

        Majoiustoiminta on AMMATTIMAISTA LYHYTAIKAISTA VUOKRAUSTOIMINTAA.

        Yksityinen loma-asunto ei ole majoitustoimintaa. Hotelli on.


    • Anonyymi

      Kaikki kriteerit pitää täyttyä: ammattimaista ja lyhytaikaista ja vuokraustoimintaa.

      Tehtaanniemen kolme kerrostaloa, joissa on yksityisasuntoja eivät täytä kriteereistä kuin lyhytaikaista. Käyttöä on perusteltu termillä vapaa-ajanasunto. Nykyinen käyttötarkoitus ei täytä kriteereitä ammattimainen ja vuokraustoiminta. Talot, vaikka ne on rakennettu majoitustoiminnan kriteereiden mukaisesti eivät ole majoituskäytössä. Niitä käytetään kaavan tarkoistuksen vastaisesti.

      Pelko piilee, että hotellitontille tulee samanlaista toimintaa. Siihen ei esitettyjen piirustusten mukaisesti tule hotellitoimintaa, vaan kaksiokerrostalo, jonka asunnot, "sviitit", pelätään myytävän yksityisille vapaa-ajanasunnoiksi. Sama konsepti kuin kolmen kerrostalon osalta. Poikkeuksena asuntojen pienempi koko. Majoitustoiminnan kriteerit eivät täyty. Hotelli edustaa majoitustoimintaa. Vapaa-ajanasunnot eivät sitä ole.

      Kyllä jokainen tietää, mikä hotelli on. Sanaselityspeliä ja kusetusta sen suhteen on turha käydä. Jos rakennusoikeuden nykyinen omistaja ei halua rakentaa hotellia vaan myydä osakkeita, niin olisi syytä luopua rakennusoikeudesta oikean hotellioperaattorin hyväksi.

      Uuden kaavan suhteen halutaan asuinkerrostalojen alueen status muuttaa asuntoalueeksi, varmaan sen takia, koska siellä ei ole majoitustoimintaa. Aloite muutokseen tuli aikanaan Regatta Resortsin toimesta ensimmäisellä kaavakierroksella. Tiedot löytyvät kaavadokumenteistä.

      Tällaisesta kaavan jalostuksesta pitää maanomistajan maksaa markkinahinta. Se on vähin, millä tavalla majoitustoiminnan puute voidaan katsoa läpi sormien. Onneksi kaava kaatui ja sen jälkeen omistaja vaihtui. Nyt jalostuskorvaus voidaan ja se pitää laskuttaa nykyiseltä omistajalta, jos muutos hyväksytään. Valtuusto päättää.

      Viimeeksi kaavamuutos meni valtuustossä läpi vain rkp:n ryhmäpäätöksen voimin, jossa kaikkien rkp-läisten piti äänestää samalla tavalla kaavan puolesta. Miten käy nyt? Joko kaikki puolueet vapauttavat valtuutettujen henkilökohtaiset valtakirjat ja oikeuden perustuslailliseen mielipiteen vapauteen!

      Valtuusto päättää, mutta kaikki asianosaiset, tässä tapauksessa myös kaikki hankolaiset saavat vaikuttaa. Vaikuta.

    • Anonyymi

      Loptetaan suhmurointi! Kaavat kuntoon ja kaavan mukainen rakentaminen!

    • Anonyymi

      Tällä sivustolla on muistutettu kaavan muutoksen tuoman hyödyn laskutusmahdollisuudesta, itse asiassa velvollisuudesta kuntalaisia kohtaan. Tästä on kirjoitettu linkin sivulla 143: https://www.edilex.fi/artikkelit/7117.pdf

      Asiaa käsittelevä laki on nimeltään maakaari. Sitä kannattaa lukea. Siitä selviää koko kaavoituksen henki ja lainmukainen toiminta.
      Finlexin ajantasainen lainsäädäntö, maakaari:

      "91 c § (13.3.2003/222)
      Kehittämiskorvaus
      Jos maanomistajan kanssa ei ole syntynyt sopimusta hänen osallistumisestaan yhdyskuntarakentamisesta aiheutuviin kustannuksiin, kunta voi periä maanomistajalta asemakaavan mukaiselle tontille asemakaavassa osoitetun rakennusoikeuden, rakennusoikeuden lisäyksen tai käyttömahdollisuuden muutoksen aiheuttamaan tontin arvonnousuun suhteutetun osuuden kaava-alueen rakentamista palvelevan yhdyskuntarakentamisen arvioiduista kustannuksista (kehittämiskorvaus)."

      Tehtaanniemen kaavamuutos, jolla sallitaan myydä rakennusoikeutta asuntokäyttöön antaa käyttömahdollisuuden muutoksena suuren edun tonti omistajalle. Siitä kaavamuutoksessa KL->AL on kysymys. Käyttömahdollisuuden muutos.

      Kaupungin olisi pitänyt kilpailuttaa Tehtaanniemi asuntorakentamiseen, mutta sitä se ei ole tehnyt vaan joidenkin yksittäisten henkilöiden ajatuksena on ollut antaa maanomistajalle lupa asuntojen myyntiin. Juridinen puoli hoidettaisiin kaavamuutoksella.

      Tämä arvonkorotus, jota ei ole kilpailutettu pitää lainsäädännön ja käytännön mukaisesti hinnoitella kuitenkin objektiivisesti markkinahintaan. Hintaa ei saa kilpailutuksen puutteen takia näin merkittävässä asiassa (5000 rakennusneliötä) muuten määrätä.

      Sopimukset koskien tonttia ja sen hintaa eivät ole perustuneet asumiskäyttöön vaan liiketoimintaan, lähemmin kaavan mukaan majoitustoimintaan.

      Vapaa-ajanasuminen sinällään ei täytä majoitustoiminnan kriteereitä. Se viittaa vain lyhytaikaisuuteen. Vapaa-ajanasunto ei ole hotelli eikä huoneistohotelli.

      Jos kaavamuutoksen avulla sallitaan käyttötarkoituksen muutos, joka nostaa tontin arvoa, niin tehty jalostus on laskutettava,

      Kansanomaisesti: on sovittu myytäväksi toyota yaris, mutta annetaan Jaguar. Arvonnousu on laskutettava,

    • Anonyymi

      Yrittäkääs nyt hankolaiset ajatella. Mitä järkeä on rakentaa hotelli kun nykyäänkin hotellit ammottavat tyhjyyttään. Hulluhan se on joka rakentaa hotellin kesän kolmea kuukautta varten. Siksi RR tarjoaa tällaista kummallista kaksi huonetta ja keittiö mallia. Voidaan helposti myydä vapaa-ajan asunnoiksi sitten kun ei majoitustoiminta kannata. Ja hirveä rakennusehdotus. Koko Tehtaanniemi vaan tukkoon; turhaa sitä merinäköalaa säästelee. Hohhoijaa!!!

      • Anonyymi

        Näköjään tämä infotilaisuus on turha. Sen kun noudattaa Suomi24 trollien asiantuntevia mielipiteitä niin kehitys Hangossa lähtee jyrkään nousuun. Vai lähteekö ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näköjään tämä infotilaisuus on turha. Sen kun noudattaa Suomi24 trollien asiantuntevia mielipiteitä niin kehitys Hangossa lähtee jyrkään nousuun. Vai lähteekö ?

        Taatelitennis kentän voi laittaa hotellitontille niin siitä on lyhyt matka kirmaista spaahan polskimaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taatelitennis kentän voi laittaa hotellitontille niin siitä on lyhyt matka kirmaista spaahan polskimaan.

        Mereen polskimaan. SPA on suljettu kesällä vain osakkeen omistajien käyttöön.


    • Anonyymi

      Taatelitennis sopisi hyvin hotellitontille. Tehtaanniemi on jo rakennettu.

      Kaupungissa on huutava hotellipula ympäri vuoden. Tavallisen hotellin. Ei sellaisen, jossa huoneen tai huoneiston hinta on 200-300 euroa.

      Faktat on faktoja. Ne ei ole mielipiteitä.

      Laki on faktaa.

      HANKOLAISET päättävät valtuustossa kaavoista. Se on faktaa.

      Kaavoista ei saa päättää etukäteen. Se on faktaa.

      • Anonyymi

        Paljonko olet itse valmis investoimaan oma rahaa mainitsemasi hotellihankkeesen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljonko olet itse valmis investoimaan oma rahaa mainitsemasi hotellihankkeesen?

        En ole hotelliyrittäjä, en investoi, mutta kysy herra Scandicilta tai norjalaiselta hotellisijoittajalta. Vastikään Hangossa kävi Norjan suurlähettiläs keekoilemassa ja kertomassa, että yhteityö on tärkeää, Nyt vaan norjalainen raha poikimaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole hotelliyrittäjä, en investoi, mutta kysy herra Scandicilta tai norjalaiselta hotellisijoittajalta. Vastikään Hangossa kävi Norjan suurlähettiläs keekoilemassa ja kertomassa, että yhteityö on tärkeää, Nyt vaan norjalainen raha poikimaan.

        Muistaakseni Scandic teki omia päätöksiään jo silloin kun Quattro yritti myydä hankkeensa operaattorille. Lopputulos on tiedossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole hotelliyrittäjä, en investoi, mutta kysy herra Scandicilta tai norjalaiselta hotellisijoittajalta. Vastikään Hangossa kävi Norjan suurlähettiläs keekoilemassa ja kertomassa, että yhteityö on tärkeää, Nyt vaan norjalainen raha poikimaan.

        Norjassa on omasta takaa niin komeat maisemat, vuoria, vuoroja, tuntureita mutta myös rantoja. Ei tule kauppoja!


    • Anonyymi

      Mikä ihmeen huutava hotellipula? Mistä tuon olet keksinyt? Kysäisehän Regatan ja Bulevardin majoitustilannetta. Uskallan väittää että vähintäänkin puolet huoneista käyttämättä.

      Olisi alunperin pitänyt rakentaa maisemaan sopeutettu kylpylähotelli. Silloin olisi talvikaudellekin riittänyt asiakkaita. Eikä vain mustia ikkunoita.

    • Anonyymi

      Hotellikapasiteetista on Hangossa pulaa ympäri vuoden. Siis tyyliin huoneen hinta maksimi 100 euroa/yö.

    • Anonyymi

      Tehtaanniemi on liiketontti. Kaavan mukaan sallittuja ovat hotelli tai asuntohotelli. Miksi siellä on yksityisasuntoja ja lisää tulossa? Se, että asuntoja käytetään vain loma-asuntoina ei tee niistä hotellia. Toisin sanoen vapaa-ajanasuntohöpinät eivät tee yksityisasumisesta majoitustoimintaa.

      Asiat kuntoon!

      • Anonyymi

        Haluaisin tänää saada vastauksia mm. seuraaviin:
        - kenen aloitteesta kaavamuutosta tehdään. Esim. jos kaupunki on ollut aloitteellinen niin kuka viranhaltija. Jos aloite RR:lta niin perusteet esittelyyn infotilaisuudessa
        - mitä hyötyjä kaavamuutos tuo. Tosiasia lienee, että liiketontista saa paremman kiinteistöverotuoton
        - minkä takia rantaa kiertävä kevyenliikenteen väylähanke on laitettu jäihin
        - virkamiestyönä on RR:n tontin rajalle suunniteltu verovaroin toteutettavia pengerryksiä istutusaltaineen. Keneltä muut tontinomistajat/haltijat voi tilata vastaavia. Kaupungin pitää toimia tällaisissa asioissa yhdenvertaisesti.
        - mitä jos kaksiokerrostalon käyttötarkoitus ei toteudu kaavamääräysten (jos siis kaavaa ei muuteta). Määrätäänkö purettavaksi (ja myös jo rakennetut). Onko tällaiseen juridisia perusteita

        Odotan mielenkiintoista keskustelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haluaisin tänää saada vastauksia mm. seuraaviin:
        - kenen aloitteesta kaavamuutosta tehdään. Esim. jos kaupunki on ollut aloitteellinen niin kuka viranhaltija. Jos aloite RR:lta niin perusteet esittelyyn infotilaisuudessa
        - mitä hyötyjä kaavamuutos tuo. Tosiasia lienee, että liiketontista saa paremman kiinteistöverotuoton
        - minkä takia rantaa kiertävä kevyenliikenteen väylähanke on laitettu jäihin
        - virkamiestyönä on RR:n tontin rajalle suunniteltu verovaroin toteutettavia pengerryksiä istutusaltaineen. Keneltä muut tontinomistajat/haltijat voi tilata vastaavia. Kaupungin pitää toimia tällaisissa asioissa yhdenvertaisesti.
        - mitä jos kaksiokerrostalon käyttötarkoitus ei toteudu kaavamääräysten (jos siis kaavaa ei muuteta). Määrätäänkö purettavaksi (ja myös jo rakennetut). Onko tällaiseen juridisia perusteita

        Odotan mielenkiintoista keskustelua.

        No mitäs uutta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haluaisin tänää saada vastauksia mm. seuraaviin:
        - kenen aloitteesta kaavamuutosta tehdään. Esim. jos kaupunki on ollut aloitteellinen niin kuka viranhaltija. Jos aloite RR:lta niin perusteet esittelyyn infotilaisuudessa
        - mitä hyötyjä kaavamuutos tuo. Tosiasia lienee, että liiketontista saa paremman kiinteistöverotuoton
        - minkä takia rantaa kiertävä kevyenliikenteen väylähanke on laitettu jäihin
        - virkamiestyönä on RR:n tontin rajalle suunniteltu verovaroin toteutettavia pengerryksiä istutusaltaineen. Keneltä muut tontinomistajat/haltijat voi tilata vastaavia. Kaupungin pitää toimia tällaisissa asioissa yhdenvertaisesti.
        - mitä jos kaksiokerrostalon käyttötarkoitus ei toteudu kaavamääräysten (jos siis kaavaa ei muuteta). Määrätäänkö purettavaksi (ja myös jo rakennetut). Onko tällaiseen juridisia perusteita

        Odotan mielenkiintoista keskustelua.

        - RR:n Kyhälä ehdotti kaavamuutosta, tämä tapahtui ensimmäisellä kierroksella.

        - jo rakennetut rakennukset ovat kaavan mukaisia, mutta toiminta sisällä ei, rr on tahallaan ja tarkoituksella myynyt talot asuntoineen yksityisasunnoiksi.
        Mitä viranomainen tekee asian kuntoon saamiseksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        - RR:n Kyhälä ehdotti kaavamuutosta, tämä tapahtui ensimmäisellä kierroksella.

        - jo rakennetut rakennukset ovat kaavan mukaisia, mutta toiminta sisällä ei, rr on tahallaan ja tarkoituksella myynyt talot asuntoineen yksityisasunnoiksi.
        Mitä viranomainen tekee asian kuntoon saamiseksi?

        Asunnot on myyty vapaa-ajanasunnoiksi, joka täyttää kaavan vaatimukset. Asunnoissa ei voi olla kirjoilla! Tontista maksetaan korkeampi kiinteistövero koska talot eivät ole asuintaloja vaan vapaa-ajan asuntotaloja.

        Täysin sama systeemi kuin esim Lapin lomaosakkeiss. Osa omistajista vuokraa loma-asuntojaan eteenpäin, osa ei. Ihan turhasta mellastatte, ihmiset saa tehdä omaisuudellaan mitä lystäävät.

        Vakinaisen asuintalon ja mahdollisesti kaupallisesti vuokrattavan talon ero on rakennusmääräyksissä ja verotuskohtelussa! Vuokrattavia loma-osakkeita sisältävän talon rakentaminen on kalliimpaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asunnot on myyty vapaa-ajanasunnoiksi, joka täyttää kaavan vaatimukset. Asunnoissa ei voi olla kirjoilla! Tontista maksetaan korkeampi kiinteistövero koska talot eivät ole asuintaloja vaan vapaa-ajan asuntotaloja.

        Täysin sama systeemi kuin esim Lapin lomaosakkeiss. Osa omistajista vuokraa loma-asuntojaan eteenpäin, osa ei. Ihan turhasta mellastatte, ihmiset saa tehdä omaisuudellaan mitä lystäävät.

        Vakinaisen asuintalon ja mahdollisesti kaupallisesti vuokrattavan talon ero on rakennusmääräyksissä ja verotuskohtelussa! Vuokrattavia loma-osakkeita sisältävän talon rakentaminen on kalliimpaa!

        Vapaa-ajanasunto ei ole hotelli. Ei täytä voimassa olevan kaavan tarkoitusta. Väitätkö, että 1000 vapaa-ajanhankolaisten kämppää ympäri kaupungin ovat hotelleita? Meidänkin naapurissa on pari. Ei perkele, en tiennytkään asuvani hotellialueella!

        Majoitustoiminta on ammattimaista lyhytaikaista vuokraustoimintaa. Sitä ei ole Tehtaanniemellä. Vapaa-ajanasunto ei ole sitä. Jos olisi, niin miksi Kyhälä esitti, että kaavaa pitää muuttaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asunnot on myyty vapaa-ajanasunnoiksi, joka täyttää kaavan vaatimukset. Asunnoissa ei voi olla kirjoilla! Tontista maksetaan korkeampi kiinteistövero koska talot eivät ole asuintaloja vaan vapaa-ajan asuntotaloja.

        Täysin sama systeemi kuin esim Lapin lomaosakkeiss. Osa omistajista vuokraa loma-asuntojaan eteenpäin, osa ei. Ihan turhasta mellastatte, ihmiset saa tehdä omaisuudellaan mitä lystäävät.

        Vakinaisen asuintalon ja mahdollisesti kaupallisesti vuokrattavan talon ero on rakennusmääräyksissä ja verotuskohtelussa! Vuokrattavia loma-osakkeita sisältävän talon rakentaminen on kalliimpaa!

        Mitä Lapin lomaosakkeilla on tekemistä Tehtaanniemen kanssa? Lapissa on omat kaavansa. Kysymys on Tehtaanniemen kaavasta ja sen käyttötarkoituksesta. Aluella on liiketontti. Sallittuja rakennuksia ovat hotelli ja asuntohotelli. Vapaa-ajanasunto ei ole hotelli. Ei täytä kaavan käyttötarkoitusta vaikka kuinka yrittäisi selittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä Lapin lomaosakkeilla on tekemistä Tehtaanniemen kanssa? Lapissa on omat kaavansa. Kysymys on Tehtaanniemen kaavasta ja sen käyttötarkoituksesta. Aluella on liiketontti. Sallittuja rakennuksia ovat hotelli ja asuntohotelli. Vapaa-ajanasunto ei ole hotelli. Ei täytä kaavan käyttötarkoitusta vaikka kuinka yrittäisi selittää.

        Kaava koskee kaikkia, myös Plantingia.


    • Anonyymi

      Kaava on kaava. Selittelyt ei auta.

    • Anonyymi

      Pihkatulppa!

    • Anonyymi

      Minä en ainakaan kannata sitä, että rr-miehet tekevät rajaa osakkeiden myynnillä ja hotelli jää taas rakentamatta. Sviittikaksiohanke on pelkästään rahtantekoa. Ei siinä majoitustoiminnasta ole kyse. Kuka uskoo toisin?

      • Anonyymi

        ...tekevät rahaa, rahaa ilman mitään rajaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe