Edunvalvontaan?

Anonyymi

Vanhus oli sairaalajaksolla erehtynyt juttelemaan lääkärille luottamuksella sukulaistytöstä joka häiritsee jatkuvasti elämää..kuitenkin,perii hänetkin aikoinaan kun muita lähisukulaisia ei ole.No seuraavana päivänä sossutäti kävi ottamassa allekirjoituksen edunvalvontapaperiin,jota vanhus ei ollut edes tajunnut allekirjoittaneensa!Muistisairautta ei ole,eikä edes muistitestiä tehty sairaalassa.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näihin näkyy liittyvän paljon väärinkäytöksiä. Painostetaan allekirjoittamaan tällaisia papereita.
      Joidenkin yleisten edunvalvojien toimista puhumattakaan, pyrkivät kutistamaan ihmisen normaalin elämän olemattomiin.

      • Anonyymi

        Niinpä.Menee elämä ojasta allikkoon,kun ei saa omia rahojaan hallita enää.Ei ihan sitä tarkoittanut..Minusta on ennenkuulumattoman röyhkeää että yleensäkkin sairaalassa olevalta haetaan nimikirjoitus,johan sitä vanhus pelästyy kun missään ei ole turvassa,kun sossun akat tulee mustissa vaatteissa ja ottavat kädestä ja kirjoittavat nimen vaikka väkisin paperiin,ja jätetään huono kopio,jossa lukee ettei lähiomaisia ole,
        vaikka ylihoitajan luona on papereihin kirjattu lähiomaisen tiedot potilaan ilmoituksen mukaan.


    • Anonyymi

      Voihan se olla hyväkin että on edunvalvoja jos sukulaistyttö häiritsee jatkuvasti. Jos vanhuksella on pelko omasta toimeentulostaan. Olkoon vaikka kuinka "tuleva perijä", niin vanhuksen on saatava käyttää varansa omaan hyvinvointiinsa. Kaikista epämääräisistä puheista huolimatta, edunvalvojat ajavat asiakkaansa asiaa. Rikolliset ovat sitten taas asia erikseen.
      Jos vanhuksen on vaikea hoitaa laskujaan ja raha-asioitaan, niin on kai hyvä että olisi joku luotettava taho asioiden hoitoon, jos sukulaistyttö ei sitä ole.

      • Anonyymi

        Ei ole pelkoa toimeentulosta,kyse on vain sairaan ihmisen jatkuvasta häirinnästä.On onneksi läheinen joka hoitaa vanhuksen asioita ilman oman edun tavoittelua.Ja ihan virallisesti alkaa vanhuksen edunvalvojaksi maistraatin valvonnassa.Vaikka kateuttahan sekin herättää pahansuovissa sukulaisissa.Piti tyhjentää talo vanhuksen kanssa ja luvalla,siitäkin serkut heti kyseli että MIHIN PANIT HUONEKALUT?Tarkoittaen niitä romuja jotka hajosivat kun niitä liikutteli???Ihan vanhuksen luvalla hävitin,ja ne ovat varastoituna mitä vanhus halusi säästää.Pitää ajatella toisen puolesta mitä tarvitsee säilyttää,mitä ei,kun toisen taloa tyhjentää.Kaikki pitää käydä läpi huolellisesti.


    • Anonyymi

      Prosessi'edunvalvojista'
      Millä perusteella tällainen henkilö valitaan tehtävään, useinkin?
      Ei osaa/halua kysyä yksinkertaisia olennaisia asioita, mitä henkilöt haluavat.
      Ei ota tosiasioita huomioon, eikä välitä ottaa selvää
      (mitä, milloin, dokumenttien olemassaolo).
      Onko valmiiksi asennoitunut, ennakkoon päättänyt?
      Ilmoittaa, ettei ymmärrä (yksinkertaisia) asioita,
      lisäksi epärehellinen raportissaan
      Muuallakin tällaista, kuin pääkaupunkiseudulla?

    • Anonyymi

      Surkea tilanne. Monet omaiset varastavat vanhukselta tuhansia tai enemmän "kuluihin". Mutta virallinen edunvalvoja ei anna rahaa vanhukselle mihinkään ylimääräiseen mikä voisi ilahduttaa ihmistä. Eivätkä vastaa yhteydenottoihin kun saman palkan saavat vaikka kuinka törkeästi kohtelisivat uhriaan anteeksi asiakasta.

      Sääliksi käy niitä joilla on epäluotettavat läheiset että joutuu edunvalvontakurimukseen. Elämä on siinä käytännössä loppu kun joku määrää joka sentistä.

    • Anonyymi

      Onko edunvalvojilla velvollisuus tai oikeus viedä päähenkilöltä kaikki oikeudet, oikeuden elää? Suositusten ja ihmisten mielipiteidenkin mukaan pitäisi saada elää mahdollisimman normaalia elämää, hoivakodissakin.

      • Anonyymi

        Normaaliin elämään hoitokodissa ei tarvita kovinkaan paljon rahaa. Siellä ei makset palveluista ja auttamisesta käteisellä, maksut kulkevat muita teitä ja iäkkäitten tarpeet ovat kovasti vaatimattomia. - Nm. Eläminen on muuta(kin) kuin rahan kuluttamista


    • Anonyymi

      YLEllä näkyy maanantaina olevan MOTissa edunvalvojien väärinkäytöksistä.

      • Anonyymi

        Hyvä,jos puuttuvat tuohonkin aiheeseen sillä niissäkin on niitä epärehellisiä.


    • Anonyymi

      Nämä edunvalvonta asiat ovat juuri jossa näitä kusetuksia tapahtuu. Itse aikoinaan hain äitilleni edunvalvontaa syystä että meitä sisaria oli useampi. Sillä yleistä että ei tule sellainen tunne että olen jäynäämässä heitä.
      Olessani yhteydessä yleiseen edunvalojaan hän heti kysyi äitini omaisuus ja varallisuus tilannetta. Mainitessani että hänellä ei niitä mainittavammin ole niin sanoi että hoida vain itse.
      Elikkä kun ei ollut hänellä mistä mapata osuutta palkkioita hän ei ollu kiinostunut koko hommasta.
      Jäi vain sellainen kuva että nämähän on heille tulomuoto. Elikkä syyniin koko yleinen edunvalvonta virkamieskunta.
      Itse tein kaikki kuitilleen ja pilkulleen, maistraatti kyttäsi ja vahti kyllä tarkkaan ihan tuntui suurennuslasin kanssa.
      Elikkä tulkintani on yleinen saa mällätä miten sattuu , jos omainen ei ammatilainen niin vahitaan joka suunasta.

      • Anonyymi

        Höpiset omiasi. Virkavastuulla oleva edunvalvoja saa palkkansa muualta, eikä ole valvottavan rahoihin sidoksissa hänene palkkansa-tietenkään ei ole! Te ns.tulkitsijat olette virittelemässä myöskin tuolla Yle.n jutussa omianne.


    • Anonyymi

      Joko Espoossakin puntit tutisee? Yksinkertaisiakaan asioita ei osata hoitaa.

    • Anonyymi

      Koskee myös maistraatin yliherraa. Virkatehtäviin ei kuulu päättömien juttujen sepittely. Tulee noudattaa lakia.

    • Anonyymi

      Ihmisten kanssa tekemisiin joutuvien pitäisi osata edes käyttäytyä. Ei taida olla testejä näille, tehtävään sopimattomille.

      • Anonyymi

        Yleinen edunvalvoja hoitaa lähinnä valvottavan raha-asioita, eikä ole kahvittelu-seuraa omaisten kanssa, jotka pyrkivät ohjailemaan esim.muistisairasta, joka ei enää rahasta mitään ymmärrä, kuten ei ole useimmiten kehumista valvojan rooliin pyrkivällä sivullisellakaan ts.sukulaisella. Sosiaalitoimenkin kanssa asiointi on sukulaisilla lähinnä avutonta, kunhan osaisi edes nettipankkia käyttää.


    • Anonyymi

      Näköjään on nyt 'koira älähtänyt, johon on kalikka kalahtanut'. Eivät siis pysty hoitamaan yksinkertaisiakaan raha-asioita hoitaa, joihin siis pitäisi keskittyä. Haluaa kuitenkin näyttää vallanhalua, jolloin päämiehen kärsimyksillä ei ole mitään rajaa.

      • Anonyymi

        Tarkoitat siis ns.sukulaisten ilmaantumista "auttelemaan" siinä vaiheessa, kun ei ole itse ihmisen hoitamisesta kyse.


    • Anonyymi

      Takaantuva rikosvastuu tarkoittaa, että vastuuseen joutuu rikoksesta joka on tehty ennen teon säätämistä lailla rikokseksi. En tiedä liittyykö palvelutaloihin jotain erityistä lainsäädäntöä kuin rikoslaki, jonka nojalla henkilökunta voidaan saada rikosoikeudelliseen vastuuseen. Rikoslainkin mukaan palvelutalossa olevaa vanhusta voidaan kohdella kaltoin monella tavalla, esimerkiksi heitteillejättämällä ja suoranaisesti pahoinpitelemällä. Varsinaiseen hoitopalveluun osallistumaton johtajakin voi saada syytteen esimerkiksi tuottamuksellisesta heitteillejätöstä.

      Rikoksilla on kuitenkin vanhentumisaika, millä tarkoitetaan syyteoikeuden vanhenemista, joka riippuu rikoksesta lain mukaan määrättävästä rangaistuksesta. Tässä mielessä kaikki rikosvastuu on jälkikäteistä ja "takaantuvaa", ellei sitten ole kyse eräiden vakavien rikosten valmistelusta, jolloin rangaistus voidaan määrätä ennen kuin rikosta on edes yritetty tehdä.

      Mikäli epäilet, että omaistasi on kohdeltu rikollisesti, ota yhteyttä poliisiin, sillä he tutkivat asian, jonka jälkeen syyttäjä nostaa asiasta syytteen jos katsoo syyttämiskynnyksen ylittyneen.

    • Anonyymi

      Miten voi maistraatissa olla henkilö hoitamassa vanhusasioita, kun ei tiedä tai ymmärrä perusasioita?
      Väittää, että kun muisti ei ole kunnossa, ei myöskään mitään ymmärrä. Selvästi tällainen ihminen
      on epäpätevä tehtäväänsä. On olevinaan suurikin määräilijä, vaikka on vain ylitarkastaja.
      Viranomaistehtäviin ei myöskään pitäisi kuulua älyttömien juttujen sepittely.

      • Anonyymi

        Jos ei muista, niiin miten voi ymmärtää? Muistamaton ei ole oikeustoimikelpoinen. - Nm. Mitä muuta jäänyt väliin


    • Anonyymi

      Oikeustoimikelvottomuus ei tule noin vain, ja oikeudet eivät noin vain poistu.

      • Anonyymi

        No nyt on käyty pää kuvissa,selvisi että on alkava Altzhaimer,ja lähimuistissa ongelmaa.Aloitettiin lääkitys,joka piristikin kovasti aivoja,mutta piti lopettaa kun tuli haittavaikutuksena huimausta.Maistraatista ei ole oltu yhteydessä vieläkään.Asiat hoidettu läheisen toimesta niin kuin tähänkin asti.T.Ketjun aloittaja


    • Anonyymi

      Onko tuokin Espoossa?

      • Anonyymi

        Ei oo


    • Anonyymi

      Voi olla, että tulee iso luuta pian, ja...

    • Anonyymi

      Äänettäminen on melko helppoa niin nuorille. Kuin vanhoille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe