Hylätty - Ruoste - Ajaminen

Anonyymi

MInulla on auto, joka on teknisesti täysin kunnossa, kaikki pelaa. Tai niin ainakin luulin. Elokuussa katsastuksessa katsastusmies löysi pohjasta kolmesta kohtaa reiät ja sanoi että korjaa nuo. Hylkäsi.

Pahaksi onneksi tuli lähtö Venäjälle työhommiin ja auto jäi kerrostalon parkkipaikalle seisomaan. Tulin eilen 20.12 reissusta ja jouluna pitäisi päästä käymään lasten luona 300 km päässä. Ajoajat ovat umpeutuneet jo aikoja sitten.

Uskallanko lähteä, mitä poliisisetä sanoo jos sattuu pysäyttämään? En ala autoa korjauttamaan ennen maaliskuuta, kun tämä ryssäkomennus loppuu. Sitten on taas aikaa kolme kuukautta syventyä auto-ongelmaan.

5

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Poliisi antaa sakot ja vie kilvet eli matka päättyy siihen. Minulla kävi näin. Olisiko halvin vaihtoehto, että ostat n tonnin auton joka on katsastettu ja käyt reissun sillä. Jos on samanlainen kuin nykyinen, jää varaosa-autoksi tai siirrät nykyisen auton varaosa-autoksi. Kun lähdet reissuun, pistä seisontavakuutulseen, säästät siinä jo satasia.

      Eli jokaisella autolla on elinkaari, pitkä tai lyhyt, kuten meillä ihmisilläkin.

      • Anonyymi

        "halvin vaihtoehto", "tonnin auto"...

        Hohhoijaa...ei herran jumala nyt tuhatta euroa pidä missään tapauksessa tuhlata tällaisessa tilanteessa autoon, jolla on tarkoitus ajaa vain vähän aikaa. Tonni on niin iso raha suurimmalle osalle, että harvalla edes on ylimääräistä tuhatta euroa.

        Aloittajan kannattaa hitsata/hitsauttaa ne reiät ja viedä auto uudestaan katsastukseen toivoen, että auto myös läpäisee katsastuksen ensimmäisellä kerralla. Toinen vaihtoehto on hankkia jokin oikeasti halpa alle 500 euroa (ei todellakaan tonnin)maksava auto (jos vain kykenee), joka on liikennekäytössä ja ajoaikaakin on tarpeeksi jäljellä.


    • Anonyymi

      Mikäettei onnistu.
      Haet vaan konttorilta puuhakilvet ja ajelet auringonlaskuun..

    • Anonyymi

      Tota, levittelit saman aloituksen useampaan paikkaan. Vastaan tähän omin sanoin, osa vastauksista on kyllä yhteenvetoa muihin paikkoihin tulleista vastauksista.

      Eli jos ajat katsastamattomalla autolla, saat 70€ sakot. Lisäksi tulee muita sakkoja, jos autossa ei ole vakuutusta tai verot ovat maksamatta.
      Sakonkirjoituksen aikanana toinen konsta ruuvaa rekisterikilpesi irti ja poliisi kysyy, minne katsastusasemalle haluat että kilvet toimitetaan. Jos auto on vain siis katsastusta vaille liikennekelpoisessa kunnossa, ei seurauksia muita tule. Poliisi antaa sinulle kirjallisen luvan ajaa kilvettömällä autolla osoitteeseen, jonka ilmoitat, suoraan, ilman mutkia naapurikaupungissa tai ruokakaupassa.

      Kilpien poiston jälkeen saat ajaa vain joko katsastukseen tai autokorjaamolle, ei siis kauppareissuja kilvettömällä autolla. Katsastuksesta tai autokorjaamolta on oltava kirjallinen aikavaraus, joka tulee esittää poliisille, jos se tulee kysymään miksi ajelet kilvettömällä autolla.

      Jos jätät auton seisomaan talvisydämen ajaksi, huomaa että vanha seisonta-juttu on muuttunut aika paljon, se on nyt sama Liikenteestä poisto - ilmoitus. Ainakin Pohjola lähetti minulle siitä vitosen laskun. Maksa verot ja pidä vakuutukset voimassa, silloin maaliskuussa saat auton kivuttomasti korjaamolle ja siitä katsastukseen.

      • Anonyymi

        Syö vain habaa kaksi gabaa ja aja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe