Hylätty - Ruoste - Ajaminen

Anonyymi

MInulla on auto, joka on teknisesti täysin kunnossa, kaikki pelaa. Tai niin ainakin luulin. Elokuussa katsastuksessa katsastusmies löysi pohjasta kolmesta kohtaa reiät ja sanoi että korjaa nuo. Hylkäsi.

Pahaksi onneksi tuli lähtö Venäjälle työhommiin ja auto jäi kerrostalon parkkipaikalle seisomaan. Tulin eilen 20.12 reissusta ja jouluna pitäisi päästä käymään lasten luona 300 km päässä. Ajoajat ovat umpeutuneet jo aikoja sitten.

Uskallanko lähteä, mitä poliisisetä sanoo jos sattuu pysäyttämään? En ala autoa korjauttamaan ennen maaliskuuta, kun tämä ryssäkomennus loppuu. Sitten on taas aikaa kolme kuukautta syventyä auto-ongelmaan.

5

141

  Vastaukset

  • Poliisi antaa sakot ja vie kilvet eli matka päättyy siihen. Minulla kävi näin. Olisiko halvin vaihtoehto, että ostat n tonnin auton joka on katsastettu ja käyt reissun sillä. Jos on samanlainen kuin nykyinen, jää varaosa-autoksi tai siirrät nykyisen auton varaosa-autoksi. Kun lähdet reissuun, pistä seisontavakuutulseen, säästät siinä jo satasia.

   Eli jokaisella autolla on elinkaari, pitkä tai lyhyt, kuten meillä ihmisilläkin.

   • "halvin vaihtoehto", "tonnin auto"...

    Hohhoijaa...ei herran jumala nyt tuhatta euroa pidä missään tapauksessa tuhlata tällaisessa tilanteessa autoon, jolla on tarkoitus ajaa vain vähän aikaa. Tonni on niin iso raha suurimmalle osalle, että harvalla edes on ylimääräistä tuhatta euroa.

    Aloittajan kannattaa hitsata/hitsauttaa ne reiät ja viedä auto uudestaan katsastukseen toivoen, että auto myös läpäisee katsastuksen ensimmäisellä kerralla. Toinen vaihtoehto on hankkia jokin oikeasti halpa alle 500 euroa (ei todellakaan tonnin)maksava auto (jos vain kykenee), joka on liikennekäytössä ja ajoaikaakin on tarpeeksi jäljellä.


  • Mikäettei onnistu.
   Haet vaan konttorilta puuhakilvet ja ajelet auringonlaskuun..

  • Tota, levittelit saman aloituksen useampaan paikkaan. Vastaan tähän omin sanoin, osa vastauksista on kyllä yhteenvetoa muihin paikkoihin tulleista vastauksista.

   Eli jos ajat katsastamattomalla autolla, saat 70€ sakot. Lisäksi tulee muita sakkoja, jos autossa ei ole vakuutusta tai verot ovat maksamatta.
   Sakonkirjoituksen aikanana toinen konsta ruuvaa rekisterikilpesi irti ja poliisi kysyy, minne katsastusasemalle haluat että kilvet toimitetaan. Jos auto on vain siis katsastusta vaille liikennekelpoisessa kunnossa, ei seurauksia muita tule. Poliisi antaa sinulle kirjallisen luvan ajaa kilvettömällä autolla osoitteeseen, jonka ilmoitat, suoraan, ilman mutkia naapurikaupungissa tai ruokakaupassa.

   Kilpien poiston jälkeen saat ajaa vain joko katsastukseen tai autokorjaamolle, ei siis kauppareissuja kilvettömällä autolla. Katsastuksesta tai autokorjaamolta on oltava kirjallinen aikavaraus, joka tulee esittää poliisille, jos se tulee kysymään miksi ajelet kilvettömällä autolla.

   Jos jätät auton seisomaan talvisydämen ajaksi, huomaa että vanha seisonta-juttu on muuttunut aika paljon, se on nyt sama Liikenteestä poisto - ilmoitus. Ainakin Pohjola lähetti minulle siitä vitosen laskun. Maksa verot ja pidä vakuutukset voimassa, silloin maaliskuussa saat auton kivuttomasti korjaamolle ja siitä katsastukseen.

   • Syö vain habaa kaksi gabaa ja aja.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   244
   9338
  2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   304
   4916
  3. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   116
   2281
  4. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

   menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
   Maailman menoa
   138
   1836
  5. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   20
   1231