Kumpi on todellisempi?

Joulupukki vai Jeesus? Joulupukki nähdään joka vuosi, mutta Jeesuksesta ei ole havaintoja vuosituhansiin.

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joulupukki ei häiritse eikä loukkaa ketään edes joulujuhlissa tai koulun päättäjäisissä mutta ….

      • Ehkä ero siinä on se, että joulupukki on satuhenkilöä, johon jotkut alle 7-vuotiaat uskovat. Jeesus on Jumalan Poika. Se joitakin loukkaa, jos hänestä puhutaan joulujuhlassa. Hyvää joulun jatkoa!


      • Anonyymi
        P.Dinosaurus kirjoitti:

        Ehkä ero siinä on se, että joulupukki on satuhenkilöä, johon jotkut alle 7-vuotiaat uskovat. Jeesus on Jumalan Poika. Se joitakin loukkaa, jos hänestä puhutaan joulujuhlassa. Hyvää joulun jatkoa!

        Jeesus on aikuisten satuolento, joulupukki on lasten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus on aikuisten satuolento, joulupukki on lasten.

        Jeesus Nasaretilainen on historiallinen henkilö.


    • Anonyymi

      Molemmat ilmestyy ja näyttäytyy osalle ihmiskuntaa.

    • Daavidinpasuuna

      Joulun juhlinnassa kannattaisi ottaa uusia teemoja, vaikka juhlia päivän pitenemistä. Se olisi neutraalia ja piristäisi kaamoksen masentamia. Eli niitä, joita pimeä ja synkkyys on latistanut. Nyt voi jo olla toivoa keväästä, vaikka talvi ja jää vielä onkin ylitettävänä. Synkkien joululaulujen sijasta vaikka rati riti ralla.

      • Anonyymi

        Sinä saat viettää joulusi kuten haluat. Saat juhlia mitä haluat.
        Anna toistenkin tehdä niin!


    • Ruotsalaisvitsissä jalkapallokentän päissä oli neljä henkilö: joulupukki, Tarzan, Teräsmies ja viisas norjalainen. Oli kysymys kuka noutaa nopeiten jalkapallon keskiympärästä ja voittaa kisan? Vastaus on se, että "ei kukaan, sillä kaikki jalkapallokentän kulmissa olevat ovat satuhenkilöitä". Joulupukki on satuhenkilö, mutta Jeesus ei ole. Tyhjästä ei ole syntynyt maailman suurinta uskontoa. Sen sijaan kysymys, että pitääkö kaikki mihin maapallon ympärin olevat Jeesus uskomukset paikkansa on eri asia. Joukossa voi olla paljon satua ja legendaa.

      • Lahjavinkki! Viime vuonna Pertti ei tiennyt, mitä ostaa vaimolleen joululahjaksi. Vaimo antoi mielestään hyvän vihjeen: Olisi kiva, jos tossa autotallin edessä olisi minulle sellainen lahja, joka menee nollasta sataan alle viidessä sekunnissa! Aattoaamuna vaimo löysi pienen paketin autotallin edestä. Hän avasi ja siellä oli upouusi henkilövaaka. Pertti pääsi sairaalasta pääsiäisenä.


      • Daavidinpasuuna kirjoitti:

        Lahjavinkki! Viime vuonna Pertti ei tiennyt, mitä ostaa vaimolleen joululahjaksi. Vaimo antoi mielestään hyvän vihjeen: Olisi kiva, jos tossa autotallin edessä olisi minulle sellainen lahja, joka menee nollasta sataan alle viidessä sekunnissa! Aattoaamuna vaimo löysi pienen paketin autotallin edestä. Hän avasi ja siellä oli upouusi henkilövaaka. Pertti pääsi sairaalasta pääsiäisenä.

        Olipas huono joululahja. Itse en oikein nopeisiin autoihin osta ja sellaista edes itselleni ostaisi vihreitten arvojeni vuoksi.

        Minäkin sain tänään joululahjan ja toivon, että joku muisti kenties sinua, vaikka ehkä olet juutalainen, jolle lahjoja annetaan jonain toisena päivänä?

        Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! Se uusi vuosi on juhla kaikilla! :D


    • Anonyymi

      Kyllä Jeesuksesta on havaintoja. Mutta ei tietenkään kaikilla. Harvat ja valitut, kuitenkin miljoonat, tuntevat Jäbän.✨

    • Anonyymi

      Tosiuskova elää jeesuksen kanssa kokoajan.Hän saa ihania rukousvastauksia, toteutuneita profetioita ja muitakin yliluonnollisia tapahtumia,aina kun niitä tarvitaan. Tämä maallistunut ihmiskunta tietenkin uskoo kuka mihinkin. Heille on annettu vapaa tahto. Saastainen rypekööt sonnassaan ja vanhurskas harjoittakoon uskoaan .

      • Anonyymi

        Totta, että monilla on onni elää siten, että on todellista, konkreettista tietoisuutta Jeesuksesta ja apua, rukousvsstauksia ihan arjessa, jatkuvasti. Itse olisin aivan sekopää, jos en saisi jatkuvaa apua, tukea ja rukousvastauksia. Saan apua ja jonkinlaisia neuvojakin päivittäisiin ongelmiin. Tällaista tuttavuussuhdetta ei kannata pilata, joten jonkinlainen Herran nuhde ohjailee tekemisiä.

        Nyt alkoi messu Vatikaanista, tuohan ei pääkohdissa paljonkaan poikkea meidän luterilaisesta uskostamme.

        Kyrie eleison!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta, että monilla on onni elää siten, että on todellista, konkreettista tietoisuutta Jeesuksesta ja apua, rukousvsstauksia ihan arjessa, jatkuvasti. Itse olisin aivan sekopää, jos en saisi jatkuvaa apua, tukea ja rukousvastauksia. Saan apua ja jonkinlaisia neuvojakin päivittäisiin ongelmiin. Tällaista tuttavuussuhdetta ei kannata pilata, joten jonkinlainen Herran nuhde ohjailee tekemisiä.

        Nyt alkoi messu Vatikaanista, tuohan ei pääkohdissa paljonkaan poikkea meidän luterilaisesta uskostamme.

        Kyrie eleison!

        Jeesus on sinun kävelykeppisi, olisit henkisesti sairas ilman sitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus on sinun kävelykeppisi, olisit henkisesti sairas ilman sitä.

        Niin olisin minäkin!


      • Anonyymi

        <<Saastainen rypekööt sonnassaan ja vanhurskas harjoittakoon uskoaan .<<

        Lauseesi meni pahasti pieleen. Vanhuskas sana on alkuperältään sana oikeudenmukainen, ja niin se myös Raamatussa toimii. Jos muutat Raamatussa vanhurskas sanan sanaksi oikeudenmukainen, niin lauseen ajatus pysyy oikeana ja katkeamattomana. Sinun lauseessasi ei toimi tämä ajatus.

        Katsopa:

        'Saastainen rypeköön sonnassaan ja oikeudenmukainen harjoittakoon uskoaan.'

        Todellisuudessa se kuuluisi olla: 'Saastainen rypekööt sonnassaan ja vanhurska harjoittakoon vanhurskauttaan'.

        Eli suomeksi: Saastainen rypekööt sonnassaan ja oikeudenmukainen harjoittakoon oikeudenmukaisuutta.

        Tällä lauseella paljastit, että et ole edes sisäistänyt Raamatun sanomaa, se joka on sisäistänyt, ei käyttäisi sanaa 'vanhurskas' väärin.


      • Anonyymi

        "Heille on annettu vapaa tahto" on armeniolainen Raamatun vastainen oppi, joka on isästä perkeleestä. Ja perkeleen opilla ratsastamalla on hieman irvokasta väittää elävänsä "Jeesuksen kanssa koko ajan".


    • Anonyymi

      Huvittavinta on kuolleen jeesuksen valta ihmismieliin.
      Stalinin valta on samanlainen vaikka on kuollut.

    • Anonyymi

      Joulupukki on satua, mutta Jeesus on totta miljoonille kristityile kautta maailman.

      • Anonyymi

        Jep. Suomalaiset taitaa olla niitä harvoja jotka kieltävät hengellisyyden jo noin muutenkin. Aika outoa. Suomi nyt taitaa olla vähän ajasta jäljessä.. historiassakin. Vaikka modernismilla sun muilla 60-70luvuilla yrittivätkin päteä. Suorastaan harmittaa että Japanilaiset jotka erittäin fiksu kansa..haluavat suomesta jotain..?? mut kai se on luonto mikä kiinnostaa. Ja ehkä puuarkkitehtuuri. Sitäkään TÄÄLLÄ ei arvosteta..mutta toki ulkomailla.


      • Anonyymi

        Ja muillekin ainakin historiallisena henkilönä.


    • Anonyymi

      Jeesus historiallisena henkilönä ja koko länsimainen yhteiskunta jatkumona?Se riittää ainakin mulle.Lue historiaa. Ja joulupukki.. hmm saint claus vai jenkkien pohjoisnavanukko? No Lue historiaa paitsi jos mielummin haluat uskoa jenkkien partanaamaiseen joulupukkiin. Tai ateistien ja fundisten partanaamaiseen jumalaan ymmärtämättä..no vähintäänkään arvoja ja symboliikkaa.

    • Anonyymi

      Joulupukki ja Jeesus ovat aivan yhtä todellisia. Sain lapsena viisaan aikuisen neuvon, kun olin kuullut huhuja luokkakavereilta, ettei joulupukkia olekaan olemassa, että kyllä se on niin kauan kun siihen uskoo.

    • Anonyymi

      No nythän tehdään kaikki voitava, ettei joulua enää vietettäisi kouluissa, joten se perinnetieto tulee häviömään, kuten uskonnon antama tietokin.
      Vähitellen ollaan kaikki samaa massaa, joille tingeli-tangeli ja cocacola-pukki ovat todellisuutta ja ainoa, ikivanha perinne.
      Iloitkaa nyt, kun olette tavoitteeseenne päässeet.
      Tilalle tulee sitten hengellinen olento, joka kasvattaa maailmasta kalifaatin ja huolehtii sitten aikanaan, että kokis-pukkikin hirtetään.

      Siihen koko kristitty maailma tuntuu alistuneen ja nöyrtyneen tulijan voimallisuuden edessä. Tälläkin palstalla suurin osa kirjoittajista.
      Raukat.

    • Anonyymi

      Jeesus on historiallinenhenkilö, mutta joulupukista ei ole historialliallisia todisteita.
      On vain valepukeja.

      • Anonyymi

        Juolupukki oli oikea pukki. Kannattaisi jeesustelijankin perehtyä faktoihin.

        Nuuttipukkihan meillä ennen taivalsi talosta toiseen ja tämä perinne taas muotoutunut ikiaikaisista hedelmällisyysriiteistä (sopii pohtia, miksi just PUKKI tässä symbolina)
        sekä talvipäivän seisauksen juhlistamisesta. Nämä kaikki perinteet jeesustelijat pyrkivät vesittämään ja/tai kaappaamaan uuteen käyttöön sijoittamalla synttärijuhlansa ihan talvipäivänseisauksen kupeeseen.

        Tosin kylmäthän tässä kävi - joulun sanoma on nykyään mässäily ja lahjojen antaminen. Aavikon vuohipaimenten oudot turinat eivät ole kovinkaan kovassa kurssissa enää.


    • Joulupukki vie lahjoja kaikille kilteille lapsille ja on tavoitettavissa joka joulu, mutta Jeesus ei tavoita kuin murto-osan maan lapsista

      • Anonyymi

        Pienet lapset uskovat joulupukkiin ja muihin satuolentoihin.

        Ainoastaan keskimääräistä tyhmemmät (tutkittu fakta) ihmiset uskovat aikuisinakin taruolentoihin.


    • Anonyymi

      Joulupukkia ei ole nähty koskaan, vain joulupukeiksi pukeutuneita tavallisia ihmisiä.

      • Harvemmin tuo Jeesus on tullut kadulla ihmisille vastaan. Ei ole ainuttakaan valokuvaa tyypistä?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe