Star Wars :The Rise of Skywalker (2019)

Anonyymi

Mammuttimaisessa kolmen trilogian päätösjaksossa Star Wars sarja huipentuu kaiken kattavaan filosofiseen ratkaisuun.

Vaikka luoja George Lucas ei ollut kirjoittanut viimeisen trilogian päätöstä, onnistuu The Rise of Skywalker pitämään tunnepitoisen jännitteen loppuun asti.

Ohjaajana J.J.Abrams onnistuu paremmin kuin odotin, vaikkei mitään uutta mykistävää Star Wars kaanoniin löydykkään elokuvasta.

Yllätyksellisyys juonenkäänteineen on elokuvan parhaita anteja, joita siunaantui kaikissa uusissa kolmessa episodeissa.

The Force Awakens ja The Last Jedi saavat muikean päätöksen johon minä ite 40. vuotta fanittanut vuodesta 1980. (hardcore fani) olen todella tyytyväinen, sillä tässä riittää pureskeltavaa pitkäksi aikaa.

Päätösjaksossa käydään monta tapahtumaa joista olisi saanut toisenkin leffan tehtyä samoin kuin Sithin Kostosta (2005) olisi saanut.

Kriittistä näkökulmaa ollaan aina haettu näistä leffoista, joka mielestäni on aivan pöljää koska mielikuvitustako pitäisi muka kritisoida ???

Hardcore fanille tuli tippalinssiin joka kertoo elokuvan onnistumisesta.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Samoilla linjoilla hyvin pitkälti. New Hope oli ensimmäinen SW minkä näin teatterissa 10-vuotiaana muistaakseni 1984 ja siitä asti kovan luokan fani ollut.
      Saagan päätös oli positiivinen yllätys, varsinkin TLJ:n jälkeen kun ei odotukset olleet korkealla. Nostalgiaa oli ja tunnetta vahvasti mukana. Silmäkulma märkänä melkein koko leffan ajan.
      Olen kanssa ihmetellyt elokuvan parjaamista somessa(YouTube). Siellä "fanit" tylyttää leffaa uusilla videoilla joka päivä. Takerrutaan eniten siihen miten Palpatine herätettiin henkiin ja miten tämä uusi trilogia pitää poistaa kaanonista. Ööö kyse kuitenkin on fiktiosta, niin en oikein ymmärrä tuota vihaamista. TLJ:n jälkeen ymmärsin vielä arvostelun ja SJW agendan nostamisen esiin ja sen tuomitseminen. Mutta nyt mennyt vähän yli tuo SJW homma, kun siihen kanavoidaan kaikki viha ja elokuvan jotkin epäloogisuudet. Siinä mennään metsään ja kovaa, kun aletaan fiktiolta vaatimaan 100% todenmukaisuutta. Ehkä Rian Johnson oli osittain oikeassa sanoessaan, että osa SW faneista on isoja vauvoja😏

    • Anonyymi

      Surkeaa räpellystä, mutta ei kai se tähänastinen Disneyn tunarointi oikein muutenkaan voinut päättyä. Elokuvassa vouhotetaan paikasta toiseen samalla juonikuvioita huutaen. Tämä on J.J. Abramsille tyypillistä, mutta tällä kertaa hän on joutunut tekemään sitä täysin nonstoppina, koska Rian Johnson ei oikein jättänyt edelliseen elokuvaan mitään mistä jatkaa, joten perusta jouduttiin rakentamaan uudelleen.

      Samalla paistaa läpi studiopomojen manipulointi siinä, että mitään riskejä ei enää uskalla ottaan. Mitään menetyksiä ei tapahdu, tai jos vaikka tapahtuukin, ne korjaantuvat pari kohtausta myöhemmin. No ehkä Leian kuoleman voi laskea, mutta sekin on vain tosielämän pakottama juttu. Kuolleen Carrie Fisherin käyttämättömän kuvamateriaalin käyttäminen oli kömpelöä ja epäkunnioittavaa. Keisarin takaisin tuominen, Reyn alkuperä ja Skywalkerien tappaminen muuttaa tämän Skywalker-sagasta Palpatine-sagaksi.

      Sai hardcore-fanin pyörittämään silmiään, mikä kertoo Disney-trilogian täydellisestä munaamisesta. Jotkut sivutarinat ovat aika viihdyttäviä, mutta eivät Tähtien Sota-tasolla. Tervemenoa pienelle ruudulle.

    • Anonyymi

      Aika surkea tekele.

      • Anonyymi

        No ehkä pitää sanoa enemmän. Aika pettynyt olin.

        No, se keisarin takaisin tuominen oli hölmöä, mutta jos tuotiin olisi pitänyt selittää ja kertoa miten hän on selvinnyt.

        Sitten niitä aivan turhia ja tylsiä taistelukohtauksia olisi voinut vährntää, lentävät imperiumin joukot ja älytön taistelukohtaus "hevosilla" risteilijän kannella etc.

        Ja jälleen kerran oli valtava laitteisto ja älytön selitys miten laivasto ei voi lähteä jos tuhotaan yksi linkkiasema, come on, miten nykyistä 4g verkkoakaan oisi tuhota tuhoamalla yksi linkki, ihan älytöntä.

        Ja se laivasto, kuka hitto oli ne kaikki rakentanut? Ihan päätöntä.

        Miksi ihmeessä Lando olisi kymmeniä vuosia nukkunut jollain syrjäisellä planeetalla? Jos kerran ei löytynyt, niin ei, kukaan täysjärkinen ei käkkisi turhaan jossain vuosikymmeniä.

        Koko elokuvassa ei oikein ollut yhtään mitään järkeä.

        Ja se Benin palaaminen hyvälle puolelle, surkeaa, olisi Ray vaan tappanut sen.

        Todella surkeaa juonta.

        Elokuvan ainoa positiivinen puoli on itse Ray, koska hän oli hieno sankari. Ja se että hän lopussa muuttui Skywalkeriksi, mutta muuten ihan täyttä sontaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe