Helluntailaiset Julistatteko toisillenne ettei Jumala näe sinua ?

!!Jumalan Galluppi
Oletko sellainen uskova joka vaellat näkymättömänä eikä Jumala näe kun syntiä teet koska Hän näkee vain Poikansa?

44

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaellatko saastainen syntinen ja Isä katso sun läpi eikä Jumala huomaa sua ollenkaan ?Hän Katso vaan Poikansa. Tullut sokeaksi ? On tä seurakunnassa peritty oppi miten feikkataan syntiä pois että voi porskutella ja etsiä toisten puolisoita seurakunnassa ja otta avioeroja miten huvittaa. On tullut tällainen armo seurakuntiin ,>> syntiarmo joka synninsuvakkit hyväksyy koska ovat mukamas vanhurskautetut vääryydentekijät tai vanhurskautetu saastat tai vanhurskautetut homot joka on sama kun vanhurskautetut syntiset joka on sama kun oikeamieliset väärämieliset. Heh on se vaan ihme kikkailua että saa puolustettu oma syntivaellus synnissä ja vielä luulee tä Suomen sion että kaikki on menossa syntisenä ja lihassa Taivaaseen . Nauraisin hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii JOS EI OLISI NIIN IANKAIKKISEN KUOLEMAN VAKAVA ASIA MITEN ON HUJJATTU VALHEISIIN SION PARKKA.

      • Liha puhuu. Raha puhuu...


      • Anonyymi
        Musti.Hintikka kirjoitti:

        Liha puhuu. Raha puhuu...

        Ja Musti haukkuu...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja Musti haukkuu...

        Ja buster kulkee..


      • Oletkos savis löytänyt keskuudestamme jo montakin kertomasi kaltaista seurakuntaa, jossa tuollaista tapahtuu? Vai kuulopuheitten perusteellako moista huutelet?


      • Steyr kirjoitti:

        Oletkos savis löytänyt keskuudestamme jo montakin kertomasi kaltaista seurakuntaa, jossa tuollaista tapahtuu? Vai kuulopuheitten perusteellako moista huutelet?

        Arvappas vaan. Kaikissa opetellaan samoilla linjoilla vaikka joskus muunnellaan pikkuisen sanoma ..


      • Anonyymi

        Hyvä analyysi, Savis.


    • Anonyymi

      Ap.t.13:35-37 Sentähden hän myös toisessa paikassa sanoo: Sinä et salli Pyhäsi nähdä katoavaisuutta. Sillä kun Daavid oli aikansa Jumalan tahtoa palvellut, nukkui hän ja tuli otetuksi isiensä tykö ja näki katoavaisuuden. Mutta hän, jonka Jumala herätti, ei nähnyt katoavaisuutta. Ap.t.2:27. Ps.16:10.

    • Anonyymi

      Syntien anteeksisaamiseen kuuluu parannuksenteko ja synninteon hylkääminen; taistelu kiusauksia vastaan. Eikö tätä opeteta aloittajan mukaan esim. helluntaiherätyksessä? Syntiä olemme kaikki tehneet ja langenneet vielä uudelleenkin siihen kuka enemmän ja kuka vähemmän. Tietenkään synnintekemisen jatkamista ei tule hyväksyä ja siitä varoittaminen on paikallaan. Ensiksi synti tulee huomata omissa tekemisissään.

      • Ja sinäkin opetat että tietenkin hyljät synnin ja teet parannuksen uskomalla >>Syntiä olemme kaikki tehneet ja langenneet vielä uudelleenkin siihen kuka enemmän ja kuka vähemmän. Ja mitä muuta se on kun se että uskova on lohdutettu jatkamaan synnintekemisen jatkamisessa mukamas hyväksytty sellaisena Jumalan edessä syntisenä .. Siis >>


        Opetetaan kyllä että pitää hylkää synti mutta samalla opetetaan ettei kaikki synnit pystyy hyljätä . Opetetaan että tee parannusta synnistä ja samalla opetetaan ettei pysty tehdä parannusta kaikista synnistä ja näytetään Paavali Room 7. Opetetaan ettei kukaan tulee täydellinen ja nuhteeton. Opetetaan että ei kukaan saa hankiutua eroon ja hylkää kaikista synneistä koska se on vaarallista . Sä et silloin tarvi Jeesusta enää. ja vielä on tämä naurettava synninsuvakki oppi että Jumala ei näe syntinen vaan vain Poikansa . Opetetaan että liha missä asuu synti on mukana hautaan asti . Mitä tarvi sitten hyljätä mitään ?? Tämä peritty seurakunnan oppi joka on niin naurettava että jos ei se olis niin iankaikkisen kuoleman vakava kun paapoo mukamas vanhurskautetut syntiset halvettiin ihan tieten tahdoin niin nauraisin makea hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Mutta nyt itken suomen sion puolesta. Ja rukoilen Armahda Herra jos vielä heillä olis mahdollisuus herätä ??

        Uskotko todella tuon >>>
        Vaellat näkymättömänä eikä Jumala näe kun syntiä teet koska Hän näkee vain Poikansa?


    • Anonyymi

      Aivan turha aloitus. Käytä aivosulujasi, tee kunnon aloitus.

    • Mistä olet tuollaista saanut päähäsi?

      • Seuramaan Uskovaisten julistusta laajasti ja käymällä eri seurojen ja seurakuntien ja kirkkojen kokouksissa. Silleen olen ymmärtänyt Pyhässä Hengessä missä mennään. Tuomio on tulossa.


    • Anonyymi

      Jumala näkee ajatuksemmekin jo kaukaa, mikään ei ole peitettyä Häneltä.

      Jumala näkee meidät ja näkee kulkemassa kauemmaksi itsestään, kuten tuhlaajapoika.

      Mutta suuressa armossaan Jumala kärsivällisesti kutsuu meitä kääntymään takaisinpäin, Isän kotiin päin.

      Isä lähetti ainoan Poikansa pelastamaan, ei tuomitsemaan.

      Ja suuri riemu ja iloitseminen syntyy taivaassa, kun Jumalan kutsu tavoittaa poispäin kulkijan, kun hän saa ymmärryksen kääntyä syntielämästään Herran puoleen ja tuhlaajapojan tavoin tunnustaa, "minä olen rikkonut Sinua vastaan".

      Ja Jumala armahtaa sydämestään tekojaan katuvan, kuten pahantekijän ristillä.

      Ja joka tulee Herraa Jeesusta avukseen huutavana Hänen luokseen, hän saa avun kilvoitella ja säilyttää uskon loppuun saakka.

      Mutta kyllä hän kompastelee, monessa kohden hairahtuu, koska jos pystyisi elämään etteikö koskaan lankeaisi mihinkään syntiin, niin mihin silloin Kristusta tarvitaan.

      20. ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni.
      21. En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.
      ( Gal 2)

      Mihin silloin uskova tarvitsee Pyhän Hengen rukousta uskovan puolesta ja mihin uskova tarvitsee Kristuksen rukousta Isän oikealla puolella.

      Niin, mihin, jos ihminen kykenee omana suorituksena pitämään ja täyttämään kaäskyt kaikilta osin, eikä missään kohden, missään hetkessä tekisi pienintäkään syntiä?

      Usko Toivonen

      • Ai mihinkö Toivonen tarvitse Jeesusta Kristusta silloin kun on Kristuksessa? Oletko ihan tautisen vailla ymmärrystä? Silloin Juuri tarvitsee Jeesusta mitä suurimmin kun on vaara että lankeaa jos on mennyt Ristinkuoleman läpi siis portin läpi ja sen jälkeen on tehnyt syntiä ja langennut.. Ei ole uutta Ristiä sillä enää mahdollista . Ei ole sovitusta enää uusiin synteihiin vaan hirmuinen odotusta kun ei saa enää anteeksi kun ei löydy Ristinkuolema. Onhan se kait joskus lukenut Hebr kirje tai hesekiel miten käy vanhurskaille joka lankea syntiin.. Huh sitä sinisilmäisyyttä. Tämä Pyhä Raamattu puhu että pitäisi ottaa synnit vakavasti eikä luulla että ne ovat näkymättömiä Isille.. Kauhea Tuomio ja hammasten kiristystä odottaa sellaiselle joka joutuu Kiivaan Jumalan hampaisiin.

        SIIS VAROKAA TOIVOSEN JA PERITTY SEURAKUNTAOPPI JOLLA EI OLE PYHÄN HENGEN SIUNAUSTA EIKÄ PYHÄN RAAMATUN POHJA. EI POHJAUTUU PYHÄ RAAMATUUN EN TIEDÄ MISTÄ ON VEDETETTY ETTEI MUKAMAS TARVII JEESUSTA PITÄÄ MEITÄ PYSTYYN ILMAN SYNTEJÄ...

        Niin monta kerta kun on kehotus pysyä eroon synneistä ja pysyä pystyssä. Luuletko että ihminen sitten kun se tulee synnitön huolehtii itsestä ?? Höpöukko tai nainen oot.


      • Anonyymi
        Savis kirjoitti:

        Ai mihinkö Toivonen tarvitse Jeesusta Kristusta silloin kun on Kristuksessa? Oletko ihan tautisen vailla ymmärrystä? Silloin Juuri tarvitsee Jeesusta mitä suurimmin kun on vaara että lankeaa jos on mennyt Ristinkuoleman läpi siis portin läpi ja sen jälkeen on tehnyt syntiä ja langennut.. Ei ole uutta Ristiä sillä enää mahdollista . Ei ole sovitusta enää uusiin synteihiin vaan hirmuinen odotusta kun ei saa enää anteeksi kun ei löydy Ristinkuolema. Onhan se kait joskus lukenut Hebr kirje tai hesekiel miten käy vanhurskaille joka lankea syntiin.. Huh sitä sinisilmäisyyttä. Tämä Pyhä Raamattu puhu että pitäisi ottaa synnit vakavasti eikä luulla että ne ovat näkymättömiä Isille.. Kauhea Tuomio ja hammasten kiristystä odottaa sellaiselle joka joutuu Kiivaan Jumalan hampaisiin.

        SIIS VAROKAA TOIVOSEN JA PERITTY SEURAKUNTAOPPI JOLLA EI OLE PYHÄN HENGEN SIUNAUSTA EIKÄ PYHÄN RAAMATUN POHJA. EI POHJAUTUU PYHÄ RAAMATUUN EN TIEDÄ MISTÄ ON VEDETETTY ETTEI MUKAMAS TARVII JEESUSTA PITÄÄ MEITÄ PYSTYYN ILMAN SYNTEJÄ...

        Niin monta kerta kun on kehotus pysyä eroon synneistä ja pysyä pystyssä. Luuletko että ihminen sitten kun se tulee synnitön huolehtii itsestä ?? Höpöukko tai nainen oot.

        Savis, tiedän toki entuudestaan, että sinulle on turha tätä sanoa, mutta sanon sen kuitenkin jälleen kerran.
        Evankeliumin julistuksesi on kitkerän tuomiohenkistä. Nojaat ihmisen omaan kykyyn, omiin mahdollisuuksiin, parantaa itsensä - tulla jopa synnittömäksi täällä ajassa. Se on tuhoisa oppi - jos todella sitä ajat takaa kirjoittelullasi.
        Ymmärrän kyllä, että sinun on ehkä vaikeaa ilmaista itseäsi suomenkielellä, svenska talande kun olet.
        En kuitenkaan usko, etteikö vääristynyt käsityksesi uskovan omista mahdollisuuksista synnittömyyteen ilmenisi - suo anteeksi-huononpuoleisesta suomenkielestäsi huolimatta.
        Lain julistuksen perään tulee julistaa evankeliumin ihanaa ilosanomaa syntiemme tähden ristiinnaulitusta, meidän edestämme kärsineestä ja kuolleesta, meidän vanhurskauttamiseksemme ylösnousseesta Herrastamme ja Vapahtajastame Jeesuksesta Kristuksesta.
        Synnittömiä ei meistä täällä ajassa tule, mutta Jeesukseen Kristukseen turvaamalla, Hänen nimeään avuksi huutamalla, saamme voimaa synnin vastustamiseen. Eikä se ole meidän omaa voimaamme ja kykyämme, vaan yksin Herran Jeesuksen voimaa ja vaikutusta meissä. Silti jo ajatuksissamme rikomme jatkuvasti Jumalan tahtoa vastaan, teemme syntiä. Mutta Jeesuksen Kristuksen veri peittää syntiemme paljouden.
        Kun me kadumme syntejämme ja pyydämme niitä Jumalalta anteeksi Jeesuksen Kristuksen tähden ja Hänen nimessään, on Jumala armollinen meille ja antaa meille meidän syntivelkamme anteeksi.

        s-seutulainen


      • Anonyymi kirjoitti:

        Savis, tiedän toki entuudestaan, että sinulle on turha tätä sanoa, mutta sanon sen kuitenkin jälleen kerran.
        Evankeliumin julistuksesi on kitkerän tuomiohenkistä. Nojaat ihmisen omaan kykyyn, omiin mahdollisuuksiin, parantaa itsensä - tulla jopa synnittömäksi täällä ajassa. Se on tuhoisa oppi - jos todella sitä ajat takaa kirjoittelullasi.
        Ymmärrän kyllä, että sinun on ehkä vaikeaa ilmaista itseäsi suomenkielellä, svenska talande kun olet.
        En kuitenkaan usko, etteikö vääristynyt käsityksesi uskovan omista mahdollisuuksista synnittömyyteen ilmenisi - suo anteeksi-huononpuoleisesta suomenkielestäsi huolimatta.
        Lain julistuksen perään tulee julistaa evankeliumin ihanaa ilosanomaa syntiemme tähden ristiinnaulitusta, meidän edestämme kärsineestä ja kuolleesta, meidän vanhurskauttamiseksemme ylösnousseesta Herrastamme ja Vapahtajastame Jeesuksesta Kristuksesta.
        Synnittömiä ei meistä täällä ajassa tule, mutta Jeesukseen Kristukseen turvaamalla, Hänen nimeään avuksi huutamalla, saamme voimaa synnin vastustamiseen. Eikä se ole meidän omaa voimaamme ja kykyämme, vaan yksin Herran Jeesuksen voimaa ja vaikutusta meissä. Silti jo ajatuksissamme rikomme jatkuvasti Jumalan tahtoa vastaan, teemme syntiä. Mutta Jeesuksen Kristuksen veri peittää syntiemme paljouden.
        Kun me kadumme syntejämme ja pyydämme niitä Jumalalta anteeksi Jeesuksen Kristuksen tähden ja Hänen nimessään, on Jumala armollinen meille ja antaa meille meidän syntivelkamme anteeksi.

        s-seutulainen

        s-seutulainen kirjoitti >> Evankeliumin julistuksesi on kitkerän tuomiohenkistä. Nojaat ihmisen omaan kykyyn, omiin mahdollisuuksiin, parantaa itsensä - tulla jopa synnittömäksi täällä ajassa. Se on tuhoisa oppi - jos todella sitä ajat takaa kirjoittelullasi. <<

        höpö höpö Ihminen löytää avun kaikeen Jumalasta jos etsi Rukouksessa Häntä Uskovaisena. Ja kun et ole kokenut Kuoleminen Kristuksessa ja saanut Uudestisyntyä niin et voi tietää miten vapa ja täydellinen ihminen Voi tulla.


      • Savis kirjoitti:

        Ai mihinkö Toivonen tarvitse Jeesusta Kristusta silloin kun on Kristuksessa? Oletko ihan tautisen vailla ymmärrystä? Silloin Juuri tarvitsee Jeesusta mitä suurimmin kun on vaara että lankeaa jos on mennyt Ristinkuoleman läpi siis portin läpi ja sen jälkeen on tehnyt syntiä ja langennut.. Ei ole uutta Ristiä sillä enää mahdollista . Ei ole sovitusta enää uusiin synteihiin vaan hirmuinen odotusta kun ei saa enää anteeksi kun ei löydy Ristinkuolema. Onhan se kait joskus lukenut Hebr kirje tai hesekiel miten käy vanhurskaille joka lankea syntiin.. Huh sitä sinisilmäisyyttä. Tämä Pyhä Raamattu puhu että pitäisi ottaa synnit vakavasti eikä luulla että ne ovat näkymättömiä Isille.. Kauhea Tuomio ja hammasten kiristystä odottaa sellaiselle joka joutuu Kiivaan Jumalan hampaisiin.

        SIIS VAROKAA TOIVOSEN JA PERITTY SEURAKUNTAOPPI JOLLA EI OLE PYHÄN HENGEN SIUNAUSTA EIKÄ PYHÄN RAAMATUN POHJA. EI POHJAUTUU PYHÄ RAAMATUUN EN TIEDÄ MISTÄ ON VEDETETTY ETTEI MUKAMAS TARVII JEESUSTA PITÄÄ MEITÄ PYSTYYN ILMAN SYNTEJÄ...

        Niin monta kerta kun on kehotus pysyä eroon synneistä ja pysyä pystyssä. Luuletko että ihminen sitten kun se tulee synnitön huolehtii itsestä ?? Höpöukko tai nainen oot.

        Samanlaisia harhaoppisia: Usko Toivonen ja Pasi Toivonen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Savis, tiedän toki entuudestaan, että sinulle on turha tätä sanoa, mutta sanon sen kuitenkin jälleen kerran.
        Evankeliumin julistuksesi on kitkerän tuomiohenkistä. Nojaat ihmisen omaan kykyyn, omiin mahdollisuuksiin, parantaa itsensä - tulla jopa synnittömäksi täällä ajassa. Se on tuhoisa oppi - jos todella sitä ajat takaa kirjoittelullasi.
        Ymmärrän kyllä, että sinun on ehkä vaikeaa ilmaista itseäsi suomenkielellä, svenska talande kun olet.
        En kuitenkaan usko, etteikö vääristynyt käsityksesi uskovan omista mahdollisuuksista synnittömyyteen ilmenisi - suo anteeksi-huononpuoleisesta suomenkielestäsi huolimatta.
        Lain julistuksen perään tulee julistaa evankeliumin ihanaa ilosanomaa syntiemme tähden ristiinnaulitusta, meidän edestämme kärsineestä ja kuolleesta, meidän vanhurskauttamiseksemme ylösnousseesta Herrastamme ja Vapahtajastame Jeesuksesta Kristuksesta.
        Synnittömiä ei meistä täällä ajassa tule, mutta Jeesukseen Kristukseen turvaamalla, Hänen nimeään avuksi huutamalla, saamme voimaa synnin vastustamiseen. Eikä se ole meidän omaa voimaamme ja kykyämme, vaan yksin Herran Jeesuksen voimaa ja vaikutusta meissä. Silti jo ajatuksissamme rikomme jatkuvasti Jumalan tahtoa vastaan, teemme syntiä. Mutta Jeesuksen Kristuksen veri peittää syntiemme paljouden.
        Kun me kadumme syntejämme ja pyydämme niitä Jumalalta anteeksi Jeesuksen Kristuksen tähden ja Hänen nimessään, on Jumala armollinen meille ja antaa meille meidän syntivelkamme anteeksi.

        s-seutulainen

        s-setulainen kirjoittaa >>Lain julistuksen perään tulee julistaa evankeliumin ihanaa ilosanomaa syntiemme tähden ristiinnaulitusta, meidän edestämme kärsineestä ja kuolleesta, meidän vanhurskauttamiseksemme ylös nousseesta Herrastamme ja Vapahtajastame Jeesuksesta Kristuksesta. <<

        Tässä se on se valhe joka julistetaan niin laajasti .""" Meidän edestämme """ niin kuin se että Hän on tehnyt kaiken valmiiksi ja sanonut astu sisään . Ei tarkoittaa meidän edestämme olisi joku hokkus pokkus ja sitten on kaikki selvä meidän edestä vaikka eläisimme missä saastassa ja ei tarvis muuttua Hänen kaltainen. Naurettava meidän edestämme.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Savis, tiedän toki entuudestaan, että sinulle on turha tätä sanoa, mutta sanon sen kuitenkin jälleen kerran.
        Evankeliumin julistuksesi on kitkerän tuomiohenkistä. Nojaat ihmisen omaan kykyyn, omiin mahdollisuuksiin, parantaa itsensä - tulla jopa synnittömäksi täällä ajassa. Se on tuhoisa oppi - jos todella sitä ajat takaa kirjoittelullasi.
        Ymmärrän kyllä, että sinun on ehkä vaikeaa ilmaista itseäsi suomenkielellä, svenska talande kun olet.
        En kuitenkaan usko, etteikö vääristynyt käsityksesi uskovan omista mahdollisuuksista synnittömyyteen ilmenisi - suo anteeksi-huononpuoleisesta suomenkielestäsi huolimatta.
        Lain julistuksen perään tulee julistaa evankeliumin ihanaa ilosanomaa syntiemme tähden ristiinnaulitusta, meidän edestämme kärsineestä ja kuolleesta, meidän vanhurskauttamiseksemme ylösnousseesta Herrastamme ja Vapahtajastame Jeesuksesta Kristuksesta.
        Synnittömiä ei meistä täällä ajassa tule, mutta Jeesukseen Kristukseen turvaamalla, Hänen nimeään avuksi huutamalla, saamme voimaa synnin vastustamiseen. Eikä se ole meidän omaa voimaamme ja kykyämme, vaan yksin Herran Jeesuksen voimaa ja vaikutusta meissä. Silti jo ajatuksissamme rikomme jatkuvasti Jumalan tahtoa vastaan, teemme syntiä. Mutta Jeesuksen Kristuksen veri peittää syntiemme paljouden.
        Kun me kadumme syntejämme ja pyydämme niitä Jumalalta anteeksi Jeesuksen Kristuksen tähden ja Hänen nimessään, on Jumala armollinen meille ja antaa meille meidän syntivelkamme anteeksi.

        s-seutulainen

        s-seutulainen kirjoitti >> Synnittömiä ei meistä täällä ajassa tule, mutta Jeesukseen Kristukseen turvaamalla, Hänen nimeään avuksi huutamalla, saamme voimaa synnin vastustamiseen. Eikä se ole meidän omaa voimaamme ja kykyämme, vaan yksin Herran Jeesuksen voimaa ja vaikutusta meissä. Silti jo ajatuksissamme rikomme jatkuvasti Jumalan tahtoa vastaan, teemme syntiä. Mutta Jeesuksen Kristuksen veri peittää syntiemme paljouden.
        Kun me kadumme syntejämme ja pyydämme niitä Jumalalta anteeksi Jeesuksen Kristuksen tähden ja Hänen nimessään, on Jumala armollinen meille ja antaa meille meidän syntivelkamme anteeksi. <<

        Ja sitten tuo vakio ainainen synninsuvakkilta puolustus kun elää synnissä kohti helvettiin..


      • Anonyymi
        Savis kirjoitti:

        s-seutulainen kirjoitti >> Synnittömiä ei meistä täällä ajassa tule, mutta Jeesukseen Kristukseen turvaamalla, Hänen nimeään avuksi huutamalla, saamme voimaa synnin vastustamiseen. Eikä se ole meidän omaa voimaamme ja kykyämme, vaan yksin Herran Jeesuksen voimaa ja vaikutusta meissä. Silti jo ajatuksissamme rikomme jatkuvasti Jumalan tahtoa vastaan, teemme syntiä. Mutta Jeesuksen Kristuksen veri peittää syntiemme paljouden.
        Kun me kadumme syntejämme ja pyydämme niitä Jumalalta anteeksi Jeesuksen Kristuksen tähden ja Hänen nimessään, on Jumala armollinen meille ja antaa meille meidän syntivelkamme anteeksi. <<

        Ja sitten tuo vakio ainainen synninsuvakkilta puolustus kun elää synnissä kohti helvettiin..

        Savis taas kerran julisti itse itselleen helvetin tuomion, kun hän itse elää synnissä !!!

        Tälläisiä nämä saviksen kaltaiset "fariseukset" juuri ovat, eli he sulkevat taivasten valtakunnan muilta ja samalla tuomiolla itseltään !

        Matt. 23:13

        Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

        1 Silloin Jeesus puhui kansalle ja opetuslapsilleen
        2 sanoen: "Mooseksen istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset.
        3 Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee.
        4 He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa.
        5 Ja kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat. He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi
        6 ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagoogissa,


      • Anonyymi kirjoitti:

        Savis taas kerran julisti itse itselleen helvetin tuomion, kun hän itse elää synnissä !!!

        Tälläisiä nämä saviksen kaltaiset "fariseukset" juuri ovat, eli he sulkevat taivasten valtakunnan muilta ja samalla tuomiolla itseltään !

        Matt. 23:13

        Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

        1 Silloin Jeesus puhui kansalle ja opetuslapsilleen
        2 sanoen: "Mooseksen istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset.
        3 Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee.
        4 He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa.
        5 Ja kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat. He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi
        6 ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagoogissa,

        Sopii paremmin teille kun ette salli että >Jeesus ottaa synnin pois että teidän ystäviä pääsisi sisään , >

        Matt. 23:13

        Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.


      • Anonyymi
        Savis kirjoitti:

        Sopii paremmin teille kun ette salli että >Jeesus ottaa synnin pois että teidän ystäviä pääsisi sisään , >

        Matt. 23:13

        Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

        Sinä syytät muita siitä, että nämä sanovat muka saavansa elää synnissä !!!

        Mutta sinä itsehän toimit juurin niin, kuin mistä muita tuomitset !!!

        Sinä et ole parannusta tehnyt synneistäsi, vaikka niistä ovat uskovat sinua kehoittaneet luopumaan ja parannusta tekemään.

        Et ole ITSE katunut syntejäsi ihmisten edessä, etkä ole anteeksi pyytänyt ihmisiltä vääriä eli pahoja tekojasi eli syntejäsi !!!

        Mutta silti sinulla on otsaa tuomita muita !!!

        Tässä sinulle Sanaa Savis:

        Roomalaiskirje 2
        1 Sentähden sinä, oi ihminen, et voi millään itseäsi puolustaa, olitpa kuka hyvänsä, joka tuomitset. Sillä mistä toista tuomitset, siihen sinä itsesi syypääksi tuomitset, koska sinä, joka tuomitset, teet samoja tekoja.
        2 Ja me tiedämme, että Jumalan tuomio on totuuden mukainen niille, jotka senkaltaista tekevät.
        3 Vai luuletko, ihminen, sinä, joka tuomitset niitä, jotka senkaltaisia tekevät, ja itse samoja teet, että sinä vältät Jumalan tuomion?
        4 Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?
        5 Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi,
        6 hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan":

        Siis Savis, sunun toimintasi ja asenteesi on yhtä väärä kuin näillä itseensä luottaneilla fariseuksilla, jotka halveksivat muita ja korottivat lihallisuudessa itse itseään samalla !!

        Eli tämä siis on juuri sinulle itsellesi Savis:

        9 Niin hän puhui vielä muutamille, jotka LUOTTIVAT ITSEENSÄ, LUULLEN OLEVANSA VANHURSKAITA JA HALVEKSIVAT MUITA, tämän vertauksen:
        10 "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani.
        11 Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
        12 Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
        13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'.
        14 Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."

        Ihan sama väärä sydämen asenne ja itseensä luottaminen on sinun kohdallasi näissä kaikissa "gallupeissasi" Savis !

        Sinä halveksit muita, ja KUVITTELET HARHOISSASI ja sokeuttasi itse olevasi jotenkin parempi ja vanhurskaampi kuin muut !!!

        HÄPEÄ JA MENE VIHDOINKIN ITSEESI Savis !!!


      • Anonyymi
        Savis kirjoitti:

        Ai mihinkö Toivonen tarvitse Jeesusta Kristusta silloin kun on Kristuksessa? Oletko ihan tautisen vailla ymmärrystä? Silloin Juuri tarvitsee Jeesusta mitä suurimmin kun on vaara että lankeaa jos on mennyt Ristinkuoleman läpi siis portin läpi ja sen jälkeen on tehnyt syntiä ja langennut.. Ei ole uutta Ristiä sillä enää mahdollista . Ei ole sovitusta enää uusiin synteihiin vaan hirmuinen odotusta kun ei saa enää anteeksi kun ei löydy Ristinkuolema. Onhan se kait joskus lukenut Hebr kirje tai hesekiel miten käy vanhurskaille joka lankea syntiin.. Huh sitä sinisilmäisyyttä. Tämä Pyhä Raamattu puhu että pitäisi ottaa synnit vakavasti eikä luulla että ne ovat näkymättömiä Isille.. Kauhea Tuomio ja hammasten kiristystä odottaa sellaiselle joka joutuu Kiivaan Jumalan hampaisiin.

        SIIS VAROKAA TOIVOSEN JA PERITTY SEURAKUNTAOPPI JOLLA EI OLE PYHÄN HENGEN SIUNAUSTA EIKÄ PYHÄN RAAMATUN POHJA. EI POHJAUTUU PYHÄ RAAMATUUN EN TIEDÄ MISTÄ ON VEDETETTY ETTEI MUKAMAS TARVII JEESUSTA PITÄÄ MEITÄ PYSTYYN ILMAN SYNTEJÄ...

        Niin monta kerta kun on kehotus pysyä eroon synneistä ja pysyä pystyssä. Luuletko että ihminen sitten kun se tulee synnitön huolehtii itsestä ?? Höpöukko tai nainen oot.

        Yksi kysymys vain "Savonarolalle".

        Rukoiletko "Isä meidän"-rukousta omalle kohdallesi?

        Jos sitä rukoilet, niin ohitako sen osan, jossa rukoillaan "anna meille meidän syntimme anteeksi"?

        Ajatteletko, että tuo kohta "Isä meidän"-rukouksessa ei koske enää sinua?

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      galluppiin vastaus
      Ihmiset sanovat, Saviskin kyselee, että jos opetetaan ikuista pelastusta armosta uskon kautta, silloin ihmisille annetaan lupa tehdä syntiä.

      ----- Ei todellakaan, koska ihminen tuli uskoon ja antoi itsensä Messiaalle siksi, ettei hän halua elää synnissä. Eikös se näin ole?
      Savis tietenkin kysyy, että tarkoitatko, että olen nyt pelastettu ikuisiksi ajoiksi, eikä mikään tekoni voi asiaa muuttaa?
      siihen voi vastata, että tarkoitan kirjoitusten mukaan juuri sitä.

      Siihen Saviksen maalaama ajatus, että - no nythän voin lähteä elämään synnissä.

      Olisiko noin? Ei, ei tosiuskova niin ajattele. Hän tietää, että synnistä seuraa elämässä aina hankaluuksia. Rakkaudessa Kristukseen elävä ei tahdo tehdä syntiä, ja peruste sille on se, koska sillä on tuhoisat vaikutukset myös muihin ihmisiin.
      ts- Pelastusvarmuus rohkaisee minua rakastamaan, olemaan kuuliainen ja elämään Jumalalle mieliksi. Sellaisia asioita tuo raamatun opetus tuottaa uskovan elämässä.

      tulikohan seleväksi? Armossa elävä, ei halua rakkauden tähden elää synnissä, ja se synti tuo ongelmia, jos siinä elää.

    • Anonyymi

      Jumala näkee ajatuksemmekin jo kaukaa, mikään ei ole peitettyä Häneltä.

      Kummasti tämä jumalanne ei kuitenkaan ole kaikki tietävä ja näkevä vaan joutuu yhtenään kyselemään kuin eksynyt lammas tietoja sieltä täältä ja toimimaan juorujen perusteella



      1. Moos. 4:9 "Niin Herra sanoi Kainille: Missä on veljesi Aabel?"
      Ja Kain onnistuu katoamaan Jumalan näköpiiristä ...
      1. Moos. 4:16 "Niin Kain poistui Herran kasvojen edestä ja asettui asumaan Noodin maahan, itään päin Eedenistä."
      Ja siitä huolimatta, että 'Herran silmät ovat joka paikassa,' hän joutuu 'menemään alas katsomaan' mitä Sodomassa tapahtuu.
      . Moos. 18:20-21 "Niin Herra sanoi: Valitushuuto Sodoman ja Gomorran tähden on suuri, ja heidän syntinsä ovat ylen raskaat. Sentähden minä menen alas katsomaan, ovatko he todella tehneet kaiken sen, josta huuto on minun eteeni tullut, vai eivätkö; minä tahdon sen tietää."
      Jumala joutuu kysymään Saatanalta mistä hän on kotoisin.
      Job. 1:7 "Niin Herra kysyi Saatanalta: Mistä sinä tulet? Saatana vastasi Herralle ja sanoi: Maata kiertämästä ja siellä kuljeksimasta."
      Israelilaiset joutuvat merkitsemään kotiensa ovet verellä, jotta Jumala pystyisi erottamaan heidän kotinsa viholliskansojen kodeista.
      2. Moos. 12:13 "Ja veri on oleva merkki, teille suojelukseksi, taloissa, joissa olette; sillä kun minä näen veren, niin minä menen teidän ohitsenne, eikä rangaistus ole tuhoava teitä, kun minä rankaisen Egyptin maata."
      Yllättäen myös Samuel joutuu ilmoittamaan erikseen Jumalalle, mitä on kuullut kansan puhuvan (1. Sam. 8:2-22).
      1. Sam. 8:21 "Kun Samuel kuuli kaikki kansan puheet, puhui hän ne Herralle."

      • Anonyymi

        Ei niin saa sanoa, tai ajatella, että se seurakunta on huono, koska siellä eletään synnissä.
        Ei lähes kukaan ole tehnyt parannusta, eroa kaikista synneistä, hän on todella väkevä Herran ihminen,
        Herran seurakunnat ovat rakennettu UUDEN Liiton alle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei niin saa sanoa, tai ajatella, että se seurakunta on huono, koska siellä eletään synnissä.
        Ei lähes kukaan ole tehnyt parannusta, eroa kaikista synneistä, hän on todella väkevä Herran ihminen,
        Herran seurakunnat ovat rakennettu UUDEN Liiton alle

        Ei ole yhtäkään, joka olisi tehnyt parannuksen kaikista synneistä


    • Hienoa että pohditte voiko Uskova elää syntisenä Kristuksessa. Hmm ??? Silloinhan on synti tullut Kristukseen ja ei kun Uudestaan kuolemaan Ristillä . Vaikka kyllä Pyhä Raamattu puhuu että ei ole Uutta Ristiä saatavilla. Jotain mättä teidän oppinne kanssa. Ja pahasti.

      • Anonyymi

        Sinä itse vain et näitä asioita ymmärrä !!!

        Siksi sekoilet täällä ihan päättömiä, jostain uskovan synnittömyydestä.

        On kaksi eri asiaa, eli ITSE Kristus ja Kristuksen seurakuntaruumis eli uskovat.

        Uskovasta ei tule synnitöntä tämän maailman ajan aikana, se on aivan varma !!!

        Mutta sinä siis kuvittelet itse muuttuvasi synnittömäksi eli tulevasi Jumalaksi, sillä Jumala vain kykenee synnittömyyteen.


      • Anonyymi

        Miten se on "Savis"?

        Rukoiletko "Isä meidän" rukousta?

        Jos sitä rukoilet, niin ohitako sen osan, jossa rukoillaan "anna meille meidän syntimme anteeksi"?

        Ajatteletko, että tuo kohta "Isä meidän"-rukouksessa ei koske enää sinua?

        Usko Toivonen


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten se on "Savis"?

        Rukoiletko "Isä meidän" rukousta?

        Jos sitä rukoilet, niin ohitako sen osan, jossa rukoillaan "anna meille meidän syntimme anteeksi"?

        Ajatteletko, että tuo kohta "Isä meidän"-rukouksessa ei koske enää sinua?

        Usko Toivonen

        Sinunkin tulis tulla pois siitä vauva uskova asemasta ja rupea etsiä täyden uskovan Elämä Kristuksessa.

        Kyllä mä varmaan rukoilin noin kun olin tullut uskoon ja vielä elin siinä ajatuksessa että syntiä voi tehdä niin paljo kun ehtii ja voi ja sitten illalla Isä meidän joka kuittasi kaiken ikään kuin painoi Katollisen delete nappi illanpäätökseen niin kuin uskovat suomen sionissa on sanonut että tilivälit ei saa olla liian pitkä.

        Mutta huomaan että ei sinun ja monen muun Usko riittää siihen mihin pitäisi Uskoa . Siis kun Usko että voi jäädä synnissä ja lihassa niin Jumala auttaa teitä niin kuin auttoi erämaassa että kurjat uppiniskaiset saivat liha hampaitten väliin ennen kuin tappoi heitä..


      • Anonyymi
        Savis kirjoitti:

        Sinunkin tulis tulla pois siitä vauva uskova asemasta ja rupea etsiä täyden uskovan Elämä Kristuksessa.

        Kyllä mä varmaan rukoilin noin kun olin tullut uskoon ja vielä elin siinä ajatuksessa että syntiä voi tehdä niin paljo kun ehtii ja voi ja sitten illalla Isä meidän joka kuittasi kaiken ikään kuin painoi Katollisen delete nappi illanpäätökseen niin kuin uskovat suomen sionissa on sanonut että tilivälit ei saa olla liian pitkä.

        Mutta huomaan että ei sinun ja monen muun Usko riittää siihen mihin pitäisi Uskoa . Siis kun Usko että voi jäädä synnissä ja lihassa niin Jumala auttaa teitä niin kuin auttoi erämaassa että kurjat uppiniskaiset saivat liha hampaitten väliin ennen kuin tappoi heitä..

        Lupaako Jumalan Sana, että ihminen voi tulla täydeliseksi jo tässä ajassa, eli lihassa ollessaan?

        Onko sinulla itsesi lisäksi antaa jokin nimi, joka ei olisi tehnyt pienintäkään syntiä sinun kuvaamassasi "täyden uskovan elämä Kristuksessa"?

        Esim. Apostoli Pietari ( joka lankesi syntiin apostolina ).

        Usko Toivonen


    • Savis, perusta seurakunta, jossa voit sitten opettaa kaikkea sitä, mihin itse uskot. Jos uskosi on Herrasta - seurakunta kasvaa ja kukoistaa, jos ei - tiedät itse mitä se tarkoittaa.

      • Ei voi Perusta se mitä Jeesus Perusti jo Johannes kirjeessä kun puhutaan kalliosta.

        Mutta mutta...

        Häpeättekö ollenkaan millainen kuva syntinen uskova armon alla.. viestittää maailmaan? Kun he kysyvät missä on teidän Jumalanne . Jos tulen tuollainen kun tulen uskova,, niin ei kiitos. Näin he sanovat uskovista.


      • Savis kirjoitti:

        Ei voi Perusta se mitä Jeesus Perusti jo Johannes kirjeessä kun puhutaan kalliosta.

        Mutta mutta...

        Häpeättekö ollenkaan millainen kuva syntinen uskova armon alla.. viestittää maailmaan? Kun he kysyvät missä on teidän Jumalanne . Jos tulen tuollainen kun tulen uskova,, niin ei kiitos. Näin he sanovat uskovista.

        Saastainen uskova ei anna eikä tuo kunnia Jumalan kuvalle eikä Kristukselle ja Hänen Kirkkaudelle joka pitäisi loistaa Uskovissa.


    • Anonyymi

      Job.22:14 Pilvet ovat hänellä verhona, niin ettei hän näe; ja taivaanrannalla hän käyskentelee.

      • Jobin kanssa haluat leikkiä,, Jätitkö tarkoituksella pois nämät ?? >>
        11 vai etkö näe pimeyttä? -ja vesitulva peittää sinut.


        12 Eikö Jumala ole korkea kuin taivas? Katso, kuinka korkealla on tähtien päälaki.


        13 Ja niin sinä sanot: 'Mitäpä Jumala tietää? Voiko hän tuomita synkkäin pilvien takaa?


        14 Pilvet ovat hänellä verhona, niin ettei hän näe; ja taivaanrannalla hän käyskentelee.'


        15 Tahdotko seurata iänikuista polkua, jota pahantekijät vaelsivat,


        16 ne, jotka kukistettiin ennen aikojaan ja joiden perustuksen virta huuhtoi pois,


        17 jotka sanoivat Jumalalle: 'Poistu meistä. Mitä voisi Kaikkivaltias meille tehdä?'


    • Aivan !! Ja mukamas Hän vaan näkee Poikansa kuulema. Voi mikä emävalhe. Pitäsis häpeä nuo opettajat tuhkassa ja tomussa. Vetäisivät joku haiseva vaate ylitse ettei heitä näe eikä kuulee. Ei mitään arvoa tommoisissa opettajissa jotkahuijjaa uskovat helvettiin kun luulevat että on ihan okej synnissä elää..

      • No ? Julistatteko valheen vai ei ?


    • Anonyymi

      Miksi lahkouskovaisessa näkyy saastaisuus verrattain uskonnottomaan josta loistaa puhtaus ja totuus

      • JOHTUU SIITÄ ETTÄ >> Uskovaiset tulis rukoilla ja löytää Veri joka puhdistaa kokonaan Uskova. Etsikää Jumaluus on kehotettu mutta kun ei . Vastustetaan Jumalan kehotuksia pyrkiä Valoon. Niin kuin tä ketju kertoo. Olen aiemmin kertonut ettei uskon johtajat Suomessa vie jäsenet etsimään Oikea Herätys joka saisi aikaan sen mistä peräänkuulutat . Anteeksi pyydän meidän Uskovien puolesta joka on niin harhassa ja joutuneet niin kauas Jumalasta että uskonnottomat pilkkaa meitä.


    • Anonyymi

      Uskovaiset tulis rukoilla ja löytää Veri

      Uskovainen mässää vaan verellä ja peräsuolen pätkillä

      Onko teillä mitään hyvää ja tervettä

      Kyllästynyt helvetteihin ruumiin syömisiin veren juomisiin saatanoihin helvetteihin ihmiskunnan murhiin ym...uskontonne sairauksiin

    • Joku kirjoitti >>> Olisiko noin? Ei, ei tosiuskova niin ajattele. Hän tietää, että synnistä seuraa elämässä aina hankaluuksia. Rakkaudessa Kristukseen elävä ei tahdo tehdä syntiä, ja peruste sille on se, koska sillä on tuhoisat vaikutukset myös muihin ihmisiin.
      ts- Pelastusvarmuus rohkaisee minua rakastamaan, olemaan kuuliainen ja elämään Jumalalle mieliksi. Sellaisia asioita tuo raamatun opetus tuottaa uskovan elämässä. <<<

      Kuule oletko vähän jäänyt vajaksi ? Uskotko todella juomari piittaa että elämä tulee hankalaksi kun jatkaa juominen tai haureuden tekijä puhumatta homo piittaa että elämä tulee hankalaksi jos jatkaa synnissä. ?? Se synnintekijä ei välitä yhtään niin kuin narkomaani vaikka hän aiheuttaa täys tuho tai homo kun vaan saa tyydyttää synnin himoja vaikka tartuttaa kaikkiin aids. Tuo on kyllä paras vitsi mitä aikoinaan lukenut. Jos ei ole Pelko iankaikkinen Kuoleman Rangaistus niin ei uskova etsii pääsyy synneistä.. Saasta ei vähentää yhtään synnintekeminen jos hänellä on pelstusvarmuus sellainen kun hän on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      320
      7264
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2204
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1611
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1449
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      113
      1162
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1026
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      885
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      873
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe