Loppiainen tänään

Anonyymi

Miten se vaikuttaa elämääsi ? Tähän päivään ?

20

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taidanpa laittaa normaali-ruokani keralla mikroon yhden Kaali-Kääryleen.
      Siinä sitä on sitten päivää kerrakseen.
      Kääryleen loppiainen näkyy vasta huomenna.
      Aamusella.

      H.

    • Anonyymi

      Miksi suomiruotsissa on loppiainen
      Ei ole Italia Saksa Ranska Englanti
      .. vapaalla

      • Anonyymi

        "Loppiaista vietetään 6. tammikuuta. Suomessa loppiainen oli vuosina 1973–1991 työmarkkinajärjestöjen toivomuksesta aina lauantaina, aikaisintaan 6. ja viimeistään 12. tammikuuta." Wiki


    • Anonyymi

      En mene kauppaan, kun ei vielä tule eläke tilille, koska on loppiainen.
      Huomenna vasta tulee eläke ja huomenna liukastelen kauppaan. Luultavasti vesisateessa. Tänään ei sada mutta liukasta on tänäänkin, kun yöllä oli pikkupakkanen ja satoi kevyen lumen jäiseen maahan.
      Että semmosta.

    • Anonyymi

      Vaikuttaa siten, että harmikseni viinakaupat pitävät ovensa suljettuina tänään.

    • Huomenta@

      Driekoningen, vapaapäivä myös Hollannissa.

      Tosin monet ruokakaupat ovat auki kuten Suomessakin. Eilen kun kävimme kylällä ostoksilla talojen portin pieliin oli nostettu sisätiloista joulukuusia.
      Kauniita joulusesonkiin kasvatettuja valioyksilöitä. Mieleeni tuli lapsuuden metsäjoulukuuset, jotka alkoivat tiputtaa neulasiaan heti kohta sisälle tuotaessa ja olivat valmiita loppiaisena ulos heitettäväksi.

      Nämä paikallisten käyttämät jalostetut joulukuuset olivat hyvin voimissaan olevan näköisiä, säälitti, lähtennevät arken koettaessa jäteauton nieluun.


      Yksi vapaapäivä eläkeläisen elämässä ei suuria muutonsia normaaliin arkeen tee. Ehkäpä ulkoilua raikkaassa, mutta leudossa talvisäässä.

      Elämässäni tapahtuu muutoksia ensi viikolla jolloin palaan korpeen. Säätiloja seuratessani pikkupakkasta, lunta ja jäätä, ei paha.

    • Jostakin luin, että Loppiaista on aikaisempina aikoina vietetty Kristuksen syntymäjuhlana, mutta nyt siitä on muotoutunut itämaisten tietäjien päivä. Siis noin uskonnollisessa merkityksessään, Monet lahkothan eivät voi viettää joulua millään tavoin, koska he eivät historiallisesti voi todistaa joulupäivää päivää aidoksi syntymäpäiväksi. Sitä ei voi kukaan tietääkään, mutta inhan kohtuullista, että joku päivä on valittu. Mahtaneeko Herramme olla itsekään syntymäpäivästään tarkka?
      Monissa Euroopan maassakin joulun aika on erilainen, muistaakseni Korppiskin mainitsi Hollannin käytännön. Ortodokseilla on omansa.
      Mutta pääasiahan on joulun vietto! Tänään sitten kuoritaan koristeet pois talteen.
      Minun kävi niin, että ostin vasta lauantaina huonekuusen, kun sain 3 eurolla. Joulun ajan selvisin vain muilla helyillä.
      Ans kattoo, kuinka kauan pikku kuuseni jaksaa kasvaa.

      • Oi sori, sori. Vahingossa väärällä palstalla. Yritän olla tarkempi vastaisuudessa.


      • Anonyymi

        Pitää oikaista tuo vapaapäivän toteaminen Hollannissa. Täällä tämä päivä on siis nimetty Driekoningen päiväksi, mutta on normaali työpäivä, jota ei erityisemmin juhlita.

        Korpppis


      • Jeesuksen syntymäpäivästä on kahta koulukuntaa. Toisten mielestä se on keväällä ja toisten syksyllä.
        Eihän joulusta enää puhuta syntymäpäivänä, vaan syntymäjuhlana.
        Myöskin siitä on ollut kirjoituksia, että luultu syntymävuosikin heittää vähän.
        Minulla on metsästä haettu kuusi.
        Viime vuonna samasta metsästä otettu kuusi tiputteli neulasiaan aika lailla. Nyt ei juurikaan mitään.
        Lieneekö joku sääjuttu, vai mistä ero.
        Vieläköhän Venäjällä on uunna vuonna se pakkasukko, eikös ne joskus joulupukin kanssa rajalla tavanneetkin.


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        Oi sori, sori. Vahingossa väärällä palstalla. Yritän olla tarkempi vastaisuudessa.

        Tälle palstalle tulijat ovat aina oikealla palstallaan, sekä aina tervetulleita.


    • En vielä kiirehdi kuusta ulos, sillä se ei karise, tuoksuukin raikkaalle havumetsälle. Valoina käytän kevyttä runsastuikkuista valosarjaa, sillä sähkökynttilät tahtovat painavina venkoilla oksilla. Kukista lohenpunainen, hiukan viirullinen amaryllis on nyt kukoistuksessaan, ensimmäisen vanan neljä kukkaa apposen auki ja toisessa vanassa nuput pulleina. Sain lahjaksi myös astelman, jossa on valkeaa annansilmää , matalaa punertavalehtistä peperomiaa eli muorinkukkaa ja pienoissypressi. Ainakin sypressi kannattaa istuttaa ulos suojaiseen paikkaan, menestyy jos sattuu sopiva mikroilmasto. Muorinkukasta saa kivan viherkasvin . Annansilmä on vanha joulukukka, vaaleanpunaisenakin suloinen kultasydämineen. Kokeilen sitäkin säästää kesäkukaksi, jouluruusun olen joskus onnistunut varhain keväällä uudelleen kukittamaan.

      Joulumusiikin helmiä minulle on Pienen rumpalipojan lisäksi Kolmen kuninkaan marssi, joka liittyy loppiaisen tapahtumiin. Molempiin liittyy lisäksi mummin rakkaat esiintyjät kuorossa ja orkesterissa. Monista upeista youtuben versioista valitsin nyt tämän, koska tässä on juhlava marssin tuntu, arvokkuus ja selkeät sanat.

      https://www.youtube.com/watch?v=vkO6riR4ZdA

      • Anonyymi

        Hienoja ovat marssit ja kuorot kanttoreineen. Mutta kyllä loppiaisen helmi on Jääkärimarssi, jonka aina kuuntelen seisten. hieman piirongin kulmaan varmuudeksi nojaten. Toisinaan kammarin kakluunin tulen sammuttua vahingossa, olen joutunut hakemaan tampuurin naulasta jo hieman nukkavierun suojeluskuntamanttelini niskaani, yleensä ilman vyötä, jossa on Ukko-mauseri koteloineen.


    • Anonyymi

      Ei mitenkään :(

      • sini-sirkku

        Juhlapyhien loppumiselta se tuntui, jälkipolveni kanssa kun tapasimme ruokailun merkeissä. Koko suku ei ollut läsnä, vain ydinjoukko, mutta rattoisaa oli puheensorina, ja ruoka superhyvää. Poikani suosituksesta tilasin Black Agnus entrecotén, enhän millään olisi saanut sitä kaikkea syötyä. Vävypoika auttoi leikkamalla lähes puolet 280 gr pihvistä, joten selvisin hyvin kahviin asti. Ruusuja sain sylillisen, jotka kaunistaa pöytääni nyt, mutta niin alkoivat myös pitkät härkäviikot.

        Kuitenkin kevätaika on edessä, joten kestetäänhän me tämä outo, lyhyt ja lämmin talvikin.


      • Anonyymi
        sini-sirkku kirjoitti:

        Juhlapyhien loppumiselta se tuntui, jälkipolveni kanssa kun tapasimme ruokailun merkeissä. Koko suku ei ollut läsnä, vain ydinjoukko, mutta rattoisaa oli puheensorina, ja ruoka superhyvää. Poikani suosituksesta tilasin Black Agnus entrecotén, enhän millään olisi saanut sitä kaikkea syötyä. Vävypoika auttoi leikkamalla lähes puolet 280 gr pihvistä, joten selvisin hyvin kahviin asti. Ruusuja sain sylillisen, jotka kaunistaa pöytääni nyt, mutta niin alkoivat myös pitkät härkäviikot.

        Kuitenkin kevätaika on edessä, joten kestetäänhän me tämä outo, lyhyt ja lämmin talvikin.

        Minä en oikein tiedä tästä Black Agnuksesta(vai tarkoitatko Black Anusta?), koska ei ole tullut maistettua koskaan? Mutta jos puhutaan hyvästä lihasta, niin kyllä Kosken Kartanosta tilaamani Black Angus on vertaansa vailla oleva pöydän herkku. jopa niin mureaa, että huonompisorminenkin pystyy itse leikkaamaan sitä ilman avustavaa vävyään.


    • Anonyymi

      Loppiainen jo kallistunut iltaan Dal-joen alajuoksulla. Joki on jäässä, vain rannasta, mutta virtauskohta täysin vapaana ja kaikki vesilinnutkaan eivät ole ääntelystä päättäen edes lähteneet. Maassa on hitunen vastasatanutta lunta joka on jo sulamassa pois. Joulukuusi odottaa tuossa vieressä että joku sen vapauttaisi kaikista helyistään ja pääsisi tiukasti pakettiin odottamaan ensi kertaa.
      Aamulla kävi tytär perheineen hakemassa autoani lainaksi, kun ovat myymässä heidän kakkosautoaan. Me pärjätään kyllä vaikka kokonaisuudessaan yhdellä autolla. Samalla tarjosin heille loppiaisbrunssin, tacovuokaa jossa oli tortillachipseja ja vihersalaattia; oli hyvää ja pojatkin söivät monta annosta :)
      Olen itse ollut hieman alakunnossa, nivelreumaa ja nivuskipua, jotka rajoittavat liikuntaa.
      Miten loppiainen voisi vaikuttaa elämääni, en edes ymmärrä kysymyksen asettelua. Normaaliin vuotuiseen elämisen rytmiinhän se kuuluu. On suurempiakin ongelmia mietittävänä ja vaikka niille ei ehkä voi mitään, niin ne voivat vaikuttaa hyvinkin elämääni.
      Eilen illalla katsoin viimeisetkin jaksot SVT:n suursarjasta "Vår tid är nu", kolme sesonkia nykyhistoriaa, ravintolakulttuurin kehitystä, sisarusten välisiä suhteita ja keskeisenä sytyttävä rakkaustarina köyhän keittiöpojan ja porvarisperheen tyttären välillä. Ruotsin lähihistoriaa 1945-1971. Suosittelen.
      Paloma Non Volare, edelleenkin.

      • Anonyymi

        Katsoin tuon sarjan kaikki osat Suomessa. Oli tosi hyvä sarja ja ajankuva 40-luvulta 70-luvulle siellä Ruotsissa Tukholmassa.
        Hyvät näyttelijät ja hyvin tehty sarja kaikenkaikkiaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Katsoin tuon sarjan kaikki osat Suomessa. Oli tosi hyvä sarja ja ajankuva 40-luvulta 70-luvulle siellä Ruotsissa Tukholmassa.
        Hyvät näyttelijät ja hyvin tehty sarja kaikenkaikkiaan.

        Olikohan suunnitteilla tehdä neljäs sesonki myös? Tarina tuli hyvään päätökseen, mutta ovi jäi hieman raolleen, niin että voisi jatkua.
        Meillä on tapana seurata yhtä tai kahta sarjaa kerrallaan ja jos on jäänyt esim. yksi sesonki katsomatta, niin aloitamme vasta sitten kun voimme keskittyä siihen ja nytkin havahduin vasta muutama kuukausi sitten että oli tällainenkin, kovin ylistetty sarja ja aloitimme katsomaan alusta, parikin jaksoa illassa joinakin päivinä. Nyt olemme aloittaneet katsomaan BBC:n suursatsausta The World On Fire sodanaikaista tarinaa Euroopan eri puolilla ja miten tavalliset ihmiset selviytyivät.


    • Anonyymi

      Kirkossa loppiaiskonsertissa, yleisö sai laulaa kaksi laulua kuoron mukana.
      En etsi valtaa loistoa.
      Maa on niin kaunis.
      Ihanaa että sai laulaa. 😮

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      280
      6640
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3793
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      146
      2698
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      345
      2522
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2082
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      84
      1689
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1681
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1526
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1341
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      109
      1188
    Aihe