Putinin klinikka palkkasotureille

Putten klinikalla saa hoitoa olemattomat palkkasotilaat ulkomailla.

Pietarinklinikka, jota johtavat ja osittain omistavat presidentti Vladimir Putiniin sidoksissa olevat ihmiset, on tarjonnut lääketieteellistä hoitoa ulkomailla loukkaantuneille venäläisille palkkasotureille.

Venäjän lain mukaan kaikki lääketieteelliset järjestöt ovat velvollisia ilmoittamaan taisteluvammat poliisille tutkittavaksi, ja on lainvastaista, että Venäjän kansalainen osallistuu aseellisiin konflikteihin palkkasoturina.

Klinikan pääjohtaja Vladislav Baranovilla on myös liikesuhde Putinin vanhemman tytär Marian kanssa.

-Reuters

33

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Puttea ei lait koske. Hän on pieni suuri mies.

    • Anonyymi

      Tuskinpa on. Eiköhän USA olisi sen jo sabotoinut.

    • Anonyymi

      Kyllä se siellä edelleen on.

    • Anonyymi

      Exclusive: Russian clinic treated mercenaries injured in secret wars

      Tuolla kun googlaa niin pääsee reutersin artikkeliin. Laitoin ensin linkin mutta mode näköjään poisti sen???

      • Anonyymi

        Voi sua höpönassu. :D


    • Anonyymi

      On vissiin todenneet sen valeuutiseksi mutta voihan käydä suomessa mehiläisessä vai mitä pörriäisiä niitä oli

    • Anonyymi

      Hyvä reutersin juttu asiasta. Venäjän lakien vastainen mutta eihän se Putleria koske.

      Puttella on diktaattorin elkeet ja toimikausia tulee lisää.

    • Anonyymi

      Venäläiset sätkivät mutta se ei auta.

      Reuters: Pietarilainen sairaala hoitaa salaa taisteluissa haavoittuneita venäläisiä palkkasotilaita
      Virallinen Venäjä kiistää, että palkkasotilaat osallistuisivat taisteluihin Syyriassa, Libyassa ja Ukrainassa

      PIETARISSA toimii presidentti Vladimir Putiniin kytköksissä oleva yksityissairaala, joka hoitaa ulkomailla taisteluissa haavoittuneita venäläisiä palkkasotilaita, kertoo uutistoimisto Reuters. Osalla yksityissairaalan omistajista ja ylläpitäjistä on Reutersin mukaan henkilökohtaisia kytköksiä presidentti Putiniin.

      Sairaalasta ja sen toiminnasta haavoittuneiden palkkasotilaiden hoitamisessa ei ole aiemmin raportoitu julkisuudessa. Paljastus on kiinnostava, sillä se osoittaa, että muun muassa Syyriassa ja Libyassa taistelleet yksityiset palkkasotilaat ovat saaneet vähintäänkin epäsuoraa tukea Venäjän johtajilta, Reuters kertoo. Virallisesti Kreml kiistää sen, että venäläisiä palkkasotilaita toimisi Kremlin tai Venäjän armeijan alaisuudessa.

      Venäjän lakien mukaan sairaalat, jotka hoitavat taisteluissa haavoittuneita ihmisiä, ovat velvollisia raportoimaan asiasta poliisille. Venäjän lainsäädäntö myös kieltää Venäjän kansalaisia osallistumasta aseellisiin konflikteihin palkkasotilaina.

      SAIRAALAN omistaa iso vakuutusyhtiö nimeltään AO Sogaz, Reuters kertoo. Yhtiön johtoportaassa ja sen omistajien joukossa on presidentti Putinin sukulaisia ja muita henkilöitä, joilla on kytköksiä presidenttiin.

      Sairaalan pääjohtajalla Vladislav Baranovilla on myös liikesuhde Putinin vanhimman tyttären Maria Vorontsovan kanssa. Reutersilla ei ole todisteita siitä, että Putinin tyttärellä olisi kytköksiä sairaalaan, jossa haavoittuneita palkkasotilaita hoidetaan.

      Sairaalan pääjohtaja Baranov kieltäytyi kommentoimasta asiaa Reutersille.

      ”Unohtakaa klinikkani, tämä on neuvoni teille”, Baranov sanoi puhelimessa Reutersille. Kirjallisesti lähetettyyn kysymykseen Baranov vastasi: ”En halua kommunikoida kanssanne.”

      Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov vastasi Reutersille, ettei heillä ole tietoa asiasta. Venäjän puolustusministeriö ja sairaalan omistava AO Sogaz -yhtiö eivät vastanneet Reutersin kysymyksiin.

      REUTERS ja monet muut mediat ovat aiemmin raportoineet, kuinka yksityiset venäläiset palkkasotilaat ovat taistelleet Venäjän armeijan rinnalla Syyriassa ja Ukrainassa. Palkkasotilaat on värvännyt yksityinen aseellinen ryhmä nimeltään Wagner Group, jonka jäsenet ovat pääasiassa Venäjän armeijan entistä henkilökuntaa.

      Wagnerin taistelijoita on lähetetty myös Libyaan taistelemaan maan itäosissa vaikuttavan komentaja Khalifa Haftarin joukoissa. Haftar taistelee kansainvälisesti tunnustettua Tripolin hallitusta vastaan.

      Venäjän hallinto on toistuvasti kiistänyt käyttävänsä yksityisiä venäläisiä palkkasotilaita ulkomaanoperaatioissa. Kremlin mukaan Ukrainassa ja Syyriassa taistelee vapaaehtoisia venäläisiä.

      Putin on myöntänyt, että yksityisiä venäläisiä toimii Syyriassa, mutta heidän toimenkuvansa liittyy Putinin mukaan vain turvallisuuspalveluihin, eikä heillä ole mitään tekemistä Venäjän armeijan kanssa. Putinin mukaan heillä on oikeus työskennellä missä maassa tahansa niin kauan kuin eivät riko Venäjän lakia tai osallistu taisteluihin.

      Kun Putinilta kysyttiin vuosittaisessa mediatilaisuudessa joulukuussa venäläisistä palkkasotilaista Libyassa, Putin soimasi länsimaista mediaa.

      ”Uskotko mitä länsimainen media raportoi? Uskotko sen kaiken?” Putin vastasi toimittajalle.

      REUTERS kertoo tavanneensa pietarilaisen sairaalan takapihalla viime lokakuussa venäläisiä sotilaita, jotka olivat haavoittuneet taisteluissa Libyassa. Yksi haastateltavista kertoi venäläisten palkkasotilaiden olevan Libyassa ”taistelemassa kansainvälistä terrorismia vastaan ja suojelemassa Moskovan intressejä”.

      Reutersin tietojen mukaan AO Sogazin omistama sairaala on hoitanut haavoittuneita venäläisiä palkkasotilaita ainakin vuodesta 2016 alkaen. Hoidot ovat hoidettaville maksuttomia, eikä Reutersilla ole tietoja, kuka ne maksaa.

      Sairaalan omistavassa yhtiössä Sogazissa on useita henkilöitä, joilla on kytkös Putiniin. Sairaalan pääjohtaja Baranov on perustanut toisen lääketieteen alan yhtiön, AO Nomekon, Putinin vanhimman tyttären Maria Vorontsovan kanssa. Baranov toimii pääjohtajana myös tuossa yhtiössä.

      Vorontsovaa ei ole julkisesti vahvistettu Putinin tyttäreksi, ja Venäjän presidentti on ollut hänestä vaitonainen.

      AO Sogazin varatoimitusjohtaja Mikhail Putin on venäläismedian mukaan Putinin serkun poika. Toinen Putinin serkun poika Mihail Šelomov puolestaan omistaa 12,5 prosenttia AO Sogazista, Reuters kertoo.

      AO Sogazin omistajiin kuuluvat myös Putinin ystävä Juri Kovaltšuk sekä Gazpromin toimitusjohtaja Alexei Miller, joka työskenteli 1990-luvulla Putinin kanssa Pietarin kaupunginhallinnossa.

      • Anonyymi

        Haavoittuneiden hoito kuuluu sairaaloille että ei kai siinä ole epäselvää ja wagner toimii ulkomailla niin tuskin sekään on laissa kielletty. Ehkä jutussa halutaan korostaa että ihan putinin tai sen sukulaisten sairaala hoitaa wagnerin työtapaturmissa loukkaantuneita mutta juttu voi olla myös huuhaata.


    • Anonyymi

      Julkaistu: 21:06
      Venäjä on aiemmin kiistänyt, että venäläisiä palkkasotilaita osallistuisi taisteluihin ulkomailla. Reutersin mukaan Pietarissa sijaitsevalla klinikalla on kuitenkin hoidettu taisteluissa haavoittuneita palkkasotilaita.

      Pietarissa toimivassa yksityissairaalassa on hoidettu ulkomailla käydyissä taisteluissa haavoittuneita venäläisiä palkkasotilaita. Klinikkaa ylläpitävillä ja sen osittain omistavilla henkilöillä kerrotaan olevan kytköksiä Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin.

      Klinikasta kertoo uutistoimisto Reuters tiistaina julkaistussa erikoisartikkelissaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun sairaalasta ja sen potilaista on raportoitu julkisuudessa.

      Uutistoimisto kertoo artikkelinsa lähteiksi muun muassa kolme palkkasotilaiden hoidosta perillä olevaa henkilöä, yhden klinikan työntekijän, yhtiöitä koskevat asiakirjat sekä toimittajan silminnäkijähavainnot. Reutersin mukaan lähteiltä saadut tiedot osoittavat, että ulkomailla, kuten Syyriassa ja Libanonissa haavoittuneet palkkasotilaat ovat saaneet vähintään epäsuoraa tukea Venäjän valtion korkeilta tahoilta, vaikka Kreml on kiistänyt heidän taistelevan puolestaan.

      Lue lisää: Reuters: Venäläisiä palkkasotilaita lähetetty Venezuelaan Nicolas Maduron turvaksi

      Lue myös: Kolme venäläistä toimittajaa ammuttiin Afrikassa – tutkivat Putinin lähipiiriin yhdistetyn palkkasotilasyrityksen toimia

      Venäjän lain mukaan maan kansalaiset eivät saa osallistua aseellisiin konflikteihin palkkasotilaina. Laki määrää myös kaikkia terveydenhuollon laitoksia raportoimaan potilaidensa mahdollisista taisteluvammoista poliisille tutkintaa varten.

      • Anonyymi

        Kaikenmaalaisia palkkasotilaita sotii ympäri maailmaa.


    • Anonyymi

      Jossakin ne Suomalaisetkin parannetaan kovin on salaista?

      • Anonyymi

        Putinin on patologinen valehtelija ja roisto, joka sumeilematta rikkoo oman maansa lakeja.

        Rikkoisiko trollikin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putinin on patologinen valehtelija ja roisto, joka sumeilematta rikkoo oman maansa lakeja.

        Rikkoisiko trollikin?

        Tuskin rikkoo lakia todennäköisesti vapaaehtoista sotilasapua ei ole kriminalisoitu mutta vakinainen väki ei saa sotia kuin parlamentin päätöksellä ulkomailla. Putin puhuu aina toisin kuin Trump


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin rikkoo lakia todennäköisesti vapaaehtoista sotilasapua ei ole kriminalisoitu mutta vakinainen väki ei saa sotia kuin parlamentin päätöksellä ulkomailla. Putin puhuu aina toisin kuin Trump

        "Tuskin rikkoo lakia todennäköisesti vapaaehtoista sotilasapua ei ole kriminalisoitu mutta vakinainen väki ei saa sotia kuin parlamentin päätöksellä ulkomailla. Putin puhuu aina toisin kuin Trump"

        Miten niin ei riko lakia, kun kyseessä ovat ulkomailla taistelevat Wagnerin palkkasoturit, jotka on kielletty Venäjän laissa? Tiltun epärehellisuýys jaksaisi aina yllättää, ellei se olisi aivan jatkuvaa.


    • Anonyymi

      "Putinin klinikka palkkasotureille" ? Tiedä nyt sellaisesta, mutta

      meillä on ainakin hyviä mentaali parantoloita Nato Tiltuille.

      • Anonyymi

        Putinin Nasi-Nazi-RoSSija ryssii omat valheensa joka päivä.

        Se meitä niin somasti naurattaa päivästä toiseen, kun joka päivälle leipoutuu uusi hölmöys ;D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putinin Nasi-Nazi-RoSSija ryssii omat valheensa joka päivä.

        Se meitä niin somasti naurattaa päivästä toiseen, kun joka päivälle leipoutuu uusi hölmöys ;D

        Sen ymmärtää että NaToNaTsiFurHereiTä naurattaa hulluuksissaan


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sen ymmärtää että NaToNaTsiFurHereiTä naurattaa hulluuksissaan

        Kirjoitustyylisi paljastaa mainiosti, missä se huullus asustaa.


    • Anonyymi

      Siinä on omat vaaransa kun selvittelee Putten juttuja:

      Kolme venäläistä toimittajaa ammuttiin Afrikassa – tutkivat Putinin lähipiiriin yhdistetyn palkka­sotilas­yrityksen toimia

      Kyseessä ei ole ensimmäinen tapaus, jossa juuri palkkasotilasyritys Wagneria tutkinut toimittaja on kuollut ennenaikaisesti.

      Kolme venäläistoimittajaa surmattiin, kun he olivat tutkimassa puolisotilaallisen järjestön toimintaa Keski-Afrikan tasavallassa, CNN kertoo. Järjestöllä on yhteyksiä Kremliin.

      • Anonyymi

        Tietyt osat afrikkaa on vaarallisia valkoiselle eurooppalaiselle ettei voi tiedä kuka ne tappanut


    • Anonyymi

      Putinin wagner sairaala.

    • Anonyymi

      Hyväpalkkaisilla mercenary porukoilla tapaa olla erikois edut. Niillä on ilmanen hammashoitokin ja ateria etu.

      • Anonyymi

        Ja aseet sekä varusteet länsimaisia. Eihän kallispalkkainen palkkasotilas liiku maailmalla rysäpöksyissä.


    • Anonyymi

      Venäjä on Puten bisnes.

      • Anonyymi

        Saattaa olla että siellä muut bisnestää


    • Anonyymi

      ''Putinin klinikka palkkasotureille''
      Juuri tulleen tiedon mukaan samaa klinikkaa käyttävät myös Putinille tuntemattomat turistit, lisäksi sitä käyttöoikeutta laajennetaan koskemaan myös muita ihmiskuntaan varsinaisesti kuulumattomia.
      Ja bostikkitonttua varten on kehitetty ihan ''huuruvieroitushoito'' kiitokseksi jo vuosia jatkuneesta valehtelusta.

    • Anonyymi

      Alkaa olla huolestuttavaa kun Puttella on sekä yleiset ja yksityiset sairaalat hallussa.

      Sberpankkeihin (nimeä vähän muutettu) mahtuu enemmän pikku Putten itiöitä.

      200v. päästä kaikki näyttävät samalta pieneltä ropelikorvalta Sperbankkien kaupungeissa, eli kaikkialla.

    • Anonyymi

      Tässä nähdään myös Venäjän median pelokkuus kun tätäkään eivät kansalleen ole kertoneet. Ulkomaisten tiedoitusvälineiden oli tämäkin kaivettava esiin. Näin toimivat vapaat tiedoitukanavat.

    • Anonyymi

      Venäjälle ei juuri kansalle kerrota. Paitsi säännöt.

      Ja sitten paukkuu pakarat jos ei sääntöjä muista.

      ps. Säännöt eivät tarkoita lakia.

      Silloin paukkuu sisuskalut.

    • Anonyymi

      Voi ihme. Onko siellä venäjällä muka sairaaloitakin. Ei pidä paikkaansa. Ne on noita venäjän trollien valeita taas.

      • Anonyymi

        Totta.
        Kerran kävi pahempi onnettomuus itselle Venäjällä mutta sairaalassa eivät löytäneet mitään ihmeellistä.

        Oli kuitenkin pakko keskeyttää työt ja Suomeen palatessani havaittiin 3 murtunutta kylkiluuta.
        Ei ihme että kipeää teki.


    • Anonyymi

      Putte voi käydä Klinikalla muokkaamassa naamarinsa ja venyttämässä vaaksalla itseään. Ja toistaankin.

      On taas kuranttia tavaraa uusissa presidentin vaaleissa.

      Plutimir Vladin nimellä. Korvat kierrettyinä vastapäivään.

      Historian mukaan tavallinen virkailija BGK:n ulkomaan osastolta omaisuutena yksiö Syktyvkarista Komin tasavallasta jossa työskenteli ahkerasti sinne Suomen sortajia paenneiden karjalaisten oikeuksien puolesta.

      Heiltä sai sitten LADAn kiitokseksi hyvistä olosuhteista leireillä jossa työtä tehtiin antaumuksella ja riemu sekä laulu raikui.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2117
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1630
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1520
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1256
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1167
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1165
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      963
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    Aihe