Varaketju niile joilla on sanottavaa mutta ei paikkaa

Anonyymi

Avaan varmuuden vuoksi avoimen ketjun kaikille joilla on jotain viestittävää tai rupateltavaa, mutta ei ole ilmaisulleen tai mieltymykselleen kunnollista ilmaisupaikkaa.
Tänne toivotan kirjoittamaan jokaisen jolla on jotain kerrottavaa mikä tuntuu itsestä mukavalta. Vaikka hyvää musiikki liitettä.
Avaaja ei käytä nimimerkki sen haittojen vuoksi ja kirjoittajatkin voivat esiintyä anonyyminä tai vaihto allekirjoituksilla halunsa mukaan

Siis varaketju seurallisille joille henkilö on sivuseikka

102

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minut itseni tietysti tunnistetaan pienessä joukossa mutta ei anneta senkään haitata vaan tänne kirjoittamaan, jos muualla ei ole tilaa tai "ahistaa"

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Maakravuille voi sana puosu olla aika tuntematon. Wikipedia kuitenkin selvittää puosun merkityksen juuri niinkuin se on ja oli
      Minäkin ehdin toimia puosuna ennen ,meremkulkuopistoon menemistäni.
      Aikoinani olin sillä tavalla harvinainen puosu, että vaikka minulla ei kummallkaan kerralla ollut puosulle vaadittavaa työkokemus vuosimäärää pesteissäni, niin minut valittiin päällystön toimesta hoitamaan poislähteneen puosun virkaa sekä suomalaisessa, että ruotsalaisessa laivassa, kun minulla oli tarvittava miehistön kunnioitus ja ote siitä.

    • Anonyymi

      Koskaan ei myöskään tule näytettyä liikaa miten erittäin suuri osa eoroopan sisäisestä tavaraliikenteestä liikkuu vseillä eikä rekoissa. Kyllä rekkoihinkin riittää melkein enemmän kuin tiet vetää, mutta ellei tätä vesiliikennettä Euroopan laajuisesti sisämaassa olisi niin tiet olisivat jo täysin tukkeutuneita ja niille olisi pitänyt laatia käyttörajoituksia
      https://www.youtube.com/watch?v=gEEwFvqf1dY

    • Anonyymi

      Suomi24 pelastetaan ammattikunnastaan koodaajilta, sen omilta stalkkareilta. Aamulla...

      • Anonyymi

        Ihan oikeesti en tiedä pelastetaanko suomi tuomalla koodaajia, mutta meillä on kova kysyntä koodaajista ja koodaajat ovat kansainvälistä korkeastikoulutettua ammattitaitoa.
        Meillä saattaa näyttää pula liian suurelta siksi, että meillä on suuri ja muuten hyödytön peliala eli huvitustyö mikä nielee meillä poikkeuksellisen paljon koodaajataitoja,.
        Suomi ja moni mediakin kyllä hyötyisi ammattitaitoisten koodareiden olemassaolosta koska silloin saataisiin moderointi ja kirjoitussiivoaminen sekä ns. jahti-tai maalauskirjoittaminen ryhmitettyä, tunnistettua ja sitten tarvittaessa blokattua
        Tuottava teollisuus on tärkein koodaajien tarvitsija, samoin kauppa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      huomenta, Pari postausta jo kadonnut kankkulan syvään kaivoon jälkeä jättämättä. Onko syynä katoamiseen linkit videoihin vai pelkästänsä huono säkä. P

      • Anonyymi

        Useimmiten viestin katoamisen syy on linkki. niiden säilyminen on edelleenkin aika sattumanvaraista. säilyvät paremmin jos kirjoittaa rekisteröitynä, mutta siitä ja nimimerkikinkin käytöstä seuraavat haittansa, jos ovat seuratakseen.


    • Anonyymi

      Veneenomistajille tai veneilyä harrastaville ja miksei muutenkin "mieskudonnan" kanssa ährääjille ihan kiva perusopetus miten spleissataan ööga tavalliseen kolmen säileen köyteen.
      https://www.youtube.com/watch?v=QeYBkMCQ8WY
      Tämä on vesilläliikkujan perusosaamista. Toinen ja vähän vaativampi ja ammattimerenkulussa ja musssa vaijerikäytössä tarvittava osaaminen on se vaijerien ööga tai liittämisspleissaus
      Mies joka osaa tehdä kravattisolmun oppinee myös spleissaamaan ja tekemään erilaisia köysipunoksia

    • Täzsä perään vaijerin spleissauksesta. Tätä ei jokaisen tarvitse osata mutta hyvä olisi sellaisten osata, jotka vaijerien kanssa joutuvat tekemisiin kuten traktorinomistaja eliitin. Lisää hyviä opetusfilmejä spleissauksesta löytyy netistä mutta pääosin on haettava englanniksi kun näillä erikoisaloilla suomalainen laatu opetusfilimitarjonta on erittäin rajallista. Itse varmaankin postitan vielä pari esimerkkiä erilaisista harrastelu punoksista mitä köysistä voidaan tehdä. Vaikka tämäkin ketju nyt hiukan nikottelee ja esimerkiksi juuri nyt ei laske lähettämään muuta kuin rekisteröityneenä.
      Tässähän on suomen omistajavaihdos tapahtunut ja vanha mail ohjelmakin on poistettu
      https://www.youtube.com/watch?v=iDnhv1ObVhY
      Eli siksi käytin nut rekisteröityä nimimerkkiä vaikka yritän sitä jatkossa välttää siksi että asiat ovat tärkeitä tai hauskoja eikä tunnetulla ihmisellä tai samaistuttavalla nimimerkillä saisi olla mitään roolia. Esimerkiksi minä en ole ensimmäistäkään kymmenista tuhansista vuosien mittaan kirjoittamistani kommenteista tai tiedotteista kirjoittanut siksi että minä näkyisin tai jotenkin edes persoonana ajateltaisiin vaan ainoastaan asian vuoksi.

    • Anonyymi

      pleissattu on ja rihmattu hamppu ja sisal-köysillä. Venehommissa ja kalastushommissa on hyvä osata tehdä köydenpääte ja myös silmukkalenkki koussia varten. Köysien jatkaminenkin onnistuu pleissaamalla. Teräsvaijereita en ole kyllä pleissannut. Puosu

    • Energiasta kun käydään kovasti keskustelua niin tämä kommentti toistettuna eräältä vaikutuskeskustelupaikalta soveltuu tään pulitieteellisen keskusteluseuran juttuihin mukaan. Siinä hiukan referoidaan modernin synteettisen polttoaineen kehitystilaan ja tarpeisiin. Niistä asioista suurempi yleisö on vielä enimmäkseen kikkustuolissa:

      Kuten aina Mika Anttosen energia-ilmastoviesti on realistinen ja yleisoikea. Tietysti hänen elinkeinossaan tuloa on hankittava myös tavoilla, jotka eivät ole pitkälle tulevaisuudeen suhteutettuna optimaalisa.
      Tärkeintä ovat kuitenkin havainnot Power to X eli vedyn teollinen ja edullinen tuottaminen käytettäväksi synteettisten nestemäisten polttoaineiden tuottamiseen hiilidioksidista ja maakaasusta eli metaanista. Pääasiassa kuitenkin ymmärrys siitä että biopolttoaineet ovat suuressa mittakaavassa planeetanm ja ihmiskunnan tuhon välineitä. Yksi nopeimmin vaikuttavista.
      Siksi kaiken orgaanisen materiaalin energiakäyttö kasvien tai sitä kautta syntyneiden rasvojen/öljyjen käytöllä erittäin vahingollista sekä diversiteetin, että yleistalouden ja elintarvikehuollon kannalta.
      Siis metsien poltto, turpeen poltto, öljykasveista tai sokerikasveista peräisin oleva energiamateriaali poisa ja niin nopeasti kuin mahdollista. Korvaavat polttoaineet löytyvät välittömästi Power to X talouden valmistumista odotellessa metaaneista ja ydinvoimasta.
      Ydinvoiman lisääminen on avain asemassa myös sen Power to x tarvitseman vedyn tuottamiseen teollisessa ja taloudellisessa mittakaavassa. Ydinpolttoainetta riittää loputtomiin ja uudemman teknologian kehittyessä joskus "ikuisesti" (Fuusio)
      Energiapaletin muita osia voidaan myös tehokkaasti parantaa. Esimerkiksi silmätikuksi nostetulla hiilivoimalla on monia eittäin hyviä ominaisuuksia ja itse polttamisen päästöjä voidaan halutessa siivota askorsteenista lähes olemattomiin eli poltaa hiiltä käytännössä aika puhtaasti. Tosin se ei helposti toteudu maailman suurimpien saastuttajien halvalla pystytetyissä hiili ja ligniittikattiloissa. Niitä maita jotka massiivisesti halpaa ja huonosti hoidettua hiilivoimaa käyttävät olisi kansainvälisesesti painostettava parantamaan tapojaan ja laitoksiaan nopeammin ja siirtymään siellä missä mahdollista paljon nopeammin ydinvoiman lisärakentamiseen. (USA. Kiina, Intia, Puola, Saudi Arabia, Venäjä, Saksa, Tanska)
      Kun yleistaju on niinkin korkeaa luokkaa kuin Anttosella eli merkittävästi korkeampaa kuin hallituksien kaikkien asiaan liittyvien ministeriöiden yhteisymmärrys, niin sillon jotkut 6 km lämpöreiän kairaukset niin tuloksetonta kuin se taloudellisesti ja jatkuvuutena onkin menvät haku ja kehitysprosesseina.
      Maalämpö on meidän geologiassamme erittäin huono vaihtoehto vaikka teknisesti toteutettavissa huonolla lopputaloudella aina. Se sopii paikallisesti aivan toisenlaisen geologian alueilla. Kuten Islanti, Italia, Kenia jne.
      Toivottavasti hallitus ja sitä seuraavat hallitukset sekä maan vastuulliset johtajat kuuntelevat herkällä korvalla mitä Anttosella on sanottavaa

    • Anonyymi

      Puhumattakaan hiilikenttien hilipaloista jotka koko ajan tuottavat runsaasti erilaisia päästöjä ilmakehään. Palavat valtoimenaan. Vuosikymmenestä toiseen. Totaalisen mahdotonta sammuttaa. Ovat syvällä mannerlaatassa. Kun kerran jo palavat niin olisiko syytä hyödyntää hukkaan menevä energia jos sammuttaminen ei onnistu,Puosu

      • Anonyymi

        Tarkoitat varmaan Intian suuria ja jatkuvia hiilikenttäpaloja jotka ovat tavaton ilmasaasteen lähde, mutta jotka harvoin mainitaan.
        Itselläkin on joskus käynyt mielessä miten olisi mahdollista hyödyntää se lämpöenergia mikä sieltä nyt menee vain haitaksi taivaalle. Ilmeisesti siihen ei joko ole keksitty ratkaisua tai sitten siitä ei olisi joku tienannut. Intiassakin vähän on niin, että jos rahaa on jossain niin halukkaita rahan ottajia löytyy heti.
        Pitää laittaa yleinen kysely kuka keksii miten sammutetaan.
        No ennenkuin voi kyselyn laittaa täytyy palauttaa se palopaikka ja tarina faktoineen mieleen.
        Siinäpä minullekin harrasteltavaa jonkin verran tälle illalle kaivaa ne intian hiilipalotiedit esiin ja mahdolliseen pohdintaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitat varmaan Intian suuria ja jatkuvia hiilikenttäpaloja jotka ovat tavaton ilmasaasteen lähde, mutta jotka harvoin mainitaan.
        Itselläkin on joskus käynyt mielessä miten olisi mahdollista hyödyntää se lämpöenergia mikä sieltä nyt menee vain haitaksi taivaalle. Ilmeisesti siihen ei joko ole keksitty ratkaisua tai sitten siitä ei olisi joku tienannut. Intiassakin vähän on niin, että jos rahaa on jossain niin halukkaita rahan ottajia löytyy heti.
        Pitää laittaa yleinen kysely kuka keksii miten sammutetaan.
        No ennenkuin voi kyselyn laittaa täytyy palauttaa se palopaikka ja tarina faktoineen mieleen.
        Siinäpä minullekin harrasteltavaa jonkin verran tälle illalle kaivaa ne intian hiilipalotiedit esiin ja mahdolliseen pohdintaan

        Jostain syystä robo vei Intian ja maailman hiilikaivos ja kenttäpalojen kirjoitukset ja aineiston. Ilmeisti tiweto ei ellut robolle siedettävää tai haluttua. Tässä kuitenkin se kohtalaisen hyvä kuva artikkeli siitä intialaisten suurimmasta ongelmapalo alueesta.
        Se että asiaa tutkiessaan totesi niitä paloja olevat runsaasti myös Australiassa ja Kiinassa oli yllättävää. Jos asia ketään kiinnostaa niin sen voi avat netsissä hakusanoilla coal fires in india and australia
        https://yourstory.com/2017/06/jharia-coal-fire
        Nyt pitää laittaa talteen tallennus jos se tuosta lehden linkistä johtuu se robon poistaminen


      • Anonyymi

        Se kirjoitusten katoaminen liittyy suoraan niihin linkkeihin. Nyt on näemmä tullut päälle paljon rankempi ainakin musiikkilionkkien poisto, sillä minultakin on lähes jokainen musalinkki poistettu mutta eräitä opetuskinkkejä kuitenkin jääny. Kovin tiukalla seulalla on kommenttipostoa linkkien vuoksi nyt tällä hetkellä tehty.
        Sen kanssa on vaan elettävä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Täällä käy nuyt jonkin verran robovihuri kun se ei ilmeisesti taas vaihteeksi haluaisi hyväksyä linkkejä rekisteröimättä.
      Katsotaan nyt kuitenkin minkä verran se niitä poistelee kun haluaisin välttää sitä rekisteröidyn nimimerklin käyttöä. Jos siihen on sitten pakko turvautua saadakseen asioita jaettua niin se on sitten.

      Tässälisää sitä verdeläistä musiikkiloistoa
      https://www.youtube.com/watch?v=jwIlKndZwKQ

    • Anonyymi

      Tosin toivotin tänne tulijoiksi muitakin kirjoittajia perinteisten ulkopuolelta jos on mielimusaa mitä haluaisi laittaa tai ajatuksia politiikasta ja kehityksestä.
      Sekin toivomus poistettiin pikavauhtia
      Mutta on tietysti voimassa sillä jokainen uusi kirjoittaja on lahja yhteisölle ja kehitykselle.

    • Anonyymi

      Niinhän siinä sitten kävi, että Iran osoittautui urainalaiskoneen pudottajaksi. Oli se oikeastaan helposti pääteltävissä yön tapahtumien vuoksi missä tilanteessa jokainen iranilainen ohjusasema oli äärimmäisessä hälytilassa ja sormi nappi painimella. Nyt vaan joku hermostunut painoi nappia selvittämättä oliko kohde uhka vai ei. Kyseessä saattaa jopa olla samanlainen venälisten buk ohjuksella alasampuma malesialaiskoneen tapauksen toisinto ukrainasta että ohjuksen rajalliseen tutkatietoon nojattiin eikä varmistettu täystutkasta missä olisi näkynyt heti, että kyse oli siviilikoneesta.
      Ero on siinä, että iranilaiset lopulta selvien todisteiden edessä myönsivät "erehdyksensä", kun venäläiset edelleenkin täyden tosiasian kiistävät.
      Venäläiset eivät kuitenkaan ole ainoita maailmassa, jotka kykenevöärt täydet tosiasiat täysin kiistämään kaikista näytöistä riippumatta.

    • Anonyymi

      rikoshan tuo pudottaminen oli. Toisaalta Iran tekee oikein myöntämällä nopeasti omat virheensä. Haluavat tilanteen rauhoittumaan. Venäläisiltä on tietenkin turha odottaa mitään vastuunkantoa omista rikoksistansa. Ovat oman maailmanherruus ja ylirotu ajattelunsa sokaisemia. Toki ihmetellä sopii että iranilaiaiset ovat jättäneet päätösvallan yksittäisen patteriupseerin vastuulle. Integroidussa tulenjohdossa noin ei olisi voinut käydä mitenkään. Sellaisessa systeemissä on monentason varmistus ja lukot käytössä. Vanhanaikaisella B-tason ohjuslavetilla ja ohjuksella pudotus on tapahtunut. Puosu

    • Anonyymi

      Itsekin arvelen, että kyseessä on juurikin melko iäkkääseen neuvostoteknologiaan ja havaintoteknologiaan perustunut lähitorjunta ohjus patteri. Tuskin näin matalalta millään s-400 ohjuksilla edes yritettäisiin. Tosin ei niitä iranilaisillakaan ole ja ovat erittäin kalliita per laaki. Tuo viimeisen päälle torjuntaohjus onkin niin kallis, että se rajoitaa sen käyttömahdollisuutta ja isomman puolustuksen rakentamista sewn varaan.
      Pieni joukko aidolta tutkassa näyttäviä decoyta saa ne harvat kalliit ohjukset pois käytöstä.
      Yksi s-400 tason ohjus länsimaisena versiona maksaa reppaasti yli miljoona dollari kappale eli siinä tulee ilotukituksellä äkkiä hintaa,.

      Iranilaiset joutuvat kyllä tämän jälkeen revisioimaan koko ohjuspuolustus komentoketjunsa sillä tällaisen tapaus on niin paha moka että se ei mene missään läpi vaan ohjuksen lähettäjille tulee nyt varmistajat joilla on se viimeinen sana ammutaanko vai ei.
      Ovatko venäläiset oppineet on hyvin epävarmaa, sillä täällä ulkomaan tietovirrassa havaitsee jatkuvasti heidän erittäin huonoa ja riskikäyttäytymistä merioperaatioissa.
      Tosin kun lukee Yahoo koostelma uutisia maailman mediasta niin ei välty huomaamasta, että tämäkin uutislähden tarjoaa hyvin tarkoitushaettua artikkelitarjontaa eli itse asiassa melko suoraa poliittista muokkaamista. Siinä on lukijan oltava yhtä tarkkana kuin kotimaisia uutisia lukiessaan.
      A

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Samoan lähellä on Australia. Hyvin mielenkiintoinen manner, josta riittäisi paljon tarinaa ja juttuja. Melkein tyyliin iltasatuja lapsille.

      Australian ilmastonmuutosta ja metsäpaloja käsitellään ja niistä paljon spekuloidaan lehdissä. Tuolla ylempän erä "P" mainitsi Intian palavat hiilikentät ja sellaisia on myös Australiassa, myös alueella missä nyt on metsäpaloja. Mikä on siis Australian metsäpalojen oikea syy, ilmasto vai ihminen jollain tavalla on kysymys mihin poliitikot eivät halua tai osaa antaa hyväksyttävää vastausta.

      Me ihmiset sensijaan voimme kommentoida heille vaikka näin kuten minä jossain:

      "Aivan analyyttisesti ja objektiivisesti voidaan kyllä sanoa, että ilmastonmuus ei sytytä tulipaloja vaan jokin muu tapahtuma sytyttää ne. Se tietenkin on fakta, että jos metsä on hyvin kuivaa niin se palaa helpommin ja pidempään kuin märkä metsä tai metsä vesisateessa.
      Mihinkään sanoilla leikkimiseen ei kannata sortua. Jätetään se politiikan kellokkaille..
      Fakta on myös, että juuri Australiassa kuivat ja kuumat aikakaudet ovat ominaisia ja toistuvia.

      Onko nyt meneillään jokin tavallista pidempi tai poikkeuksellisempi kausi on vaikea määrittää sekin kun siihenkään ei ole riittävän pitkää selkeästi dokumentoitavaa ja todistettavaa näyttöä.

      On selvä, että ihminen omalla osuudellaan vaikuttaa ainakin paikallisilmastoon, ns. "mikro"
      ilmastoon ja voi siihen halutessaan vaikuttaa. Jos erinäisiä tapoja vaihdetaan parempiin, niin saatetaan jopa vaikuttaa globaalisti niin että ilmanlaatu paranee kaikkialla.
      Sittenkin ilmasto jatkaa elämistä ja muuttumista sillä aivan kiistämätön tosiasia on se, että planeetan ilmasto on aina ollut ja tulee aina olemaan eriasteisen ja eri nopeuksien ilmaston ja olosuhteiden muutoksissa muista kuin ihmisestä riippuvista syistä.
      Siksi meidän ei pitäisi takertua semantiikkaan vaan tunnistaa rehellisesti se mikä on ihmisen osuus ja sitten kohdistaa tehokkaita mahdollisia toimia siihen ja sen vaikutuksen vähentämiseksi. Se on parasta mihin pystymme ja jos sen teemme niin enempää meidän ei tarvitse tehdä. Emmekä suurempaa muutosta aikaan ilmastossa saa.

      Kai ymmärrätte, hyvät ihmiset, miksi esimerkiksi LNG laitoksissa ja jalostamoissa on alueita joille ei saa mennä tai käyttää koneita tai työkaluja jotka voivat tuottaa kipinöitä.
      Se kipinä jostain koneesta saattaa riittää myös rutikuivan metsän sytyttämiseen, jos edes ymmärrätte mitä tarkoitan!"
      A

    • Anonyymi

      Monet varmaan vielä muistavat Nokia kännykän. Sen mikä teki suomalaiset rikkaiksi ja kaikessa maailman parhaiksi.
      Ennen nokiaa kokonaisella mantereella kommunikoitiin näin, ja jos joku erinomaisen vanha merenkulkija vielä muistaa sellaisen ammattikunnan kuin kipinä, niin kipint juuri kommunikoivat rytmillä vaikka heillä oli jo rytmin ilmaan lähettämistä varten parempi vahvistin kuin nuo afrikan mantereen nokiat eli rummut. Niilläkin kuitenkin pystyi pääviestejä bvarsin nopeasti ja pitkälle kommunikoimaan ja vastaanottajaltakin vaadittiin lukemisen osaamista. Nykyisin tuo lukemisen osaaminen ja sisällön ymmärrys on laajalti kadonnut mutta vahvistimien taso ja viestin välityskyky parantunut.
      https://www.youtube.com/watch?v=LOS0kA_O6IQ

    • Anonyymi

      Tässä mielenkiintoinen smithsonian artikkeli hiilialuepaloista, niiden haitoista ja harkituista sammutuskeinoista USA'ssa. Sääli, että se on kielellä mitä eivät kettutytöt, hevostytöt ja muut oppimattomat ns. luonnonsuojelijat osaa lukea tai sisäistää, muitta aina löytyy oppineita joilla on ymmärryskykyä ja voivat tästä jotaintärkeää lisätietoa imuroida
      https://www.smithsonianmag.com/science-nature/fire-in-the-hole-77895126/
      Tämä valaisee myös osin sitä miksi kaikenlainen kontrolloimaton polttaminen kuten esimerkiksi puun ja metsän polttaminen kunnallisissa lämpölaitoksissa ei ole meille hyväksi ja toisaalta miten paljon vahinkoa esimerkiksi nämä tuoreimmat Australian metsäpalot saavat aikaan.
      Harmi oikeastaan että täällä suomen keskusteluketjuillakaan ei juurikaan kovin analyyttistä keskustelua käydä vaan pikemminkin mtv ja seiska tasoa tai siitäkin huonompaa.
      Toisaalta tänne saa tarjota laatuakin vaikkei sille ihan heti paljoa seuraa löytyisikään.

    • Anonyymi

      Jos joku ex merenkulkija sattuu vierailemaan niin tässä muistiksi ropeworksistä miten manillasta valmistetaan fendareita ja muuta hauskaa köysityötä.
      Siitäkin on nykyisin vaikka kuinka paljon tietoa netissä. Ennen, siis purjelaivaaikoina kaikki piti oppia kentällä tai perimäosaamisena. mitään tuubeja tai kirjoja ei ollut
      Laivoissa tällaiset malspiikkityöt olivat joko puosun tai joskus timpurinkin hommia. Matruusin piti jo osata tehdä yksinkertaisimmat kuten spleissaukset ja kastliinapallot.
      Puosuksi ei ollut asiaa jos ei näitä osannut
      https://www.youtube.com/watch?v=MU9jpQJ8f98

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Laivoissa oli isojen trossien spleisseihin tarjolla puiset, erikoiskovasta puusta valmistetut suuret malspiikit eli marlin spiket. Nillä tehtiin homman manilla trossienkin kanssa ja ne manillatrossit olivat styränkiä kamaa, varsinkin vähän märkinä. Kun uudet synteettiset nylon ja polypropyleenitrossit tulivat markkinoille niin sekin homma keveni aika lailla
        Puuta muuten käytettiin aika monissa erikoistarkoituksissa. Esimerkiksi pääakselin ulosvienti potkureille oli usen ebenholtsia eli kovaa, öljyisen tuntuista mustaa puuta


    • Anonyymi

      Tässä ihan malliksi autenttinen ote ystävien välisestä nettikommunikaatiosta,
      Tämän voin näyttää ihan malliksi sosiaalisesta keskustelusta millaista näille ketjuille pitäisi kyetä normaali ihmisten kanssa mahduttamaan.

      Tämän otteen voin postittaa siksi että siitä ilmenee ainoastaan itse postittajan henkilö vaikka senkään ei pitäisi asiallisessa keskustelussa ketään kiinnostaa. Ei edes asiallisessa sosiaalisessa keskustelussa

      Kirjoittajathan pidemmissä ketjuissa ja toistuvissa ketjuissa kyllä tulevat tunnistetuiksi virtuaalipersooniksi tai kuvainnollisen tunnistusnimimerkin persooniksi.
      Tälläkin ketjulla voi ihan huoletta käyttää itsensä tunnistamis nimimerkkiä tai ilmausta jos haluaa samaistua johonkin jostain erityisesti keskustelevaan tai kiinnostuneeseen ryhmään. Kuiten vaikkapa Pehmeät maajussit Pehmoisista tms
      P tai A

      Tätäkään areenaa ei tarvitse kainostella jos on hyvä tahto. Silloin asia ja ilmauskin automaattisesti muuttuvat hyviksi ja vastaavasti jos on paha tahto niin pahoiksi.

      Mutta tässä se sosiaalisen keskustelun ote tai näyte:
      "No guten abend Herr Doctor von Schmerzen
      Harmi että sinäkin pääset osalliseksi kivuista. Oikeastaan ei pitäisi hämmästellä että se nyt tuntuu selässäsi, sillä onhan sinun selkääsi ja sen nikamien toimintaa nyt jo pitkaan rasittanut se maksataudin aiheuttama painopisteen muutos.
      Ei se kuitenkaan lopullinen kipu ole vaan hankala lisähaitta. Se ei ketään lopeta. Taudin muu eteneminen on sinunkin kannalta ratkaisevaa eikä tuo selkäkipu mikä on vain harmillinen oire.
      Hoidat vaan oikean kipulääkityksen, mikä se sitten onkin. Tuossa selkäkivussa en osaa muuta neuvoa, kuin että silloin kun minulla viimeksi vuosia sitten oli selkä ja nivelkipuja niin niihin auttoi nimenomaan ketoprofeeni. Ketoprofeeni tai sen versiot ovat hankalia pikään otettuina verenkiertosysteemille, mutta jos lääkärisi ketoprofeenin hyväksyy niin sinun kannattaisi kokeilla sillä se voi todellakin auttaa juuri selkäkivuissakin.
      Se vessan korotusosa on hyvä lisä selkävaivaiselle suhteellisen pitkälle herralle kuten sinäkin. Minullahan myös on sellainen. Vain Kalliossa oli niin korkea VC pönttö ettei koroketta tarvinnut. Sinne se tuli kylppärirempassa ja erikseen silloin pyydettynä että pistäkää niin korkea istuin mikä kaupoista löytyy.
      On se kumma että se auton kuskipenkki on aina se paikka missä kaikki kivut, selkäkivutkin, helpottuvat. Siinä taitaa olla jotain psykologista kyseessä. Jotain miehisyyteen liittyvää..
      Voisi kuvitella että Tsingis Khanin sotajoukotkin kokivat olonsa autuaaksi vasta ollessaan hevosen selässä ja pihvi raakakypsymässä satulan alla.

      Muuten minulla menee juuri vain päivä kerrallaan ohittaen. Ei ole kuolemaksi mutta ei tunnu elävältäkään. Pikku kipuja niistä leikkauksista siellä täällä eivätkä yhtään vähene, mutta kuitenkin nykyisillä lääkkeillä vielä hallinnassa. Muuten teen sitä mitä olen koko ajan tehnyt eli harrastuskirjoitan sinne sun tänne ja perehdyn teoriassa uusiin asioihin ja jopa tutkailen vanhoja tähtitieteellisiä navigaatio oppeja nykyisen helposti sulatettavan nettitiedon varassa. Voi että asiat olisivat olleet helppoja oppia jos meidänkin opiskeluaikana olisi ollu nettitieto käytettävissä tai edes laskin, mutta kaiken joutui harvoista kirjoista etsimään ja laskutikulla laskemaan. Itseasiassa se laskutikku, eli aikansa tietokone oli varsin nerokas väline ja sillä saa kaikenlaisia astronomisiakin juttuja laskettua.
      Minulla on edessä kohta se auton katsastus ja tuntuu rasittavalta pelkästään ajatella sitä, mutta pakolliset hommat on tehtävä. Pääsen vielä sentään varsin hyvin liikkumaan ja aina ei tarvitse edes keppiä ottaa mukaan. Rollaattorin tosin otan klauppareissuilta kun sillä on painavat ja minun kohdallani nesteruoka ostokset helppo kuljetta parkkiksesta himaan. Parkkikselle on sentään jonkin verran matkaa. Ehkä joku 4 kertaa pidempi matka kuin sinulla omalle parkkipaikallesi.
      Pidät vaan lipun korkealla ja tsekkaat lääkärin kanssa suositellut kivunlääkintäkeinot, sopivatko sinun muuhun tilaasi ja lääkitykseesi ja sitten vaan sopeudut vallitsevaan tilaan. Kaikkeen muuhunhan voi sopeutua paitsi siihen kuuluisaan jääkuutioon anuksessa, kun juuri kun siihen alkaa sopeutua niin se sulaa pois.
      Käymme kolleegan luona sitten kun olo mahdollistaa. Ei siitä pakkoa pidä tehdä. Olisihan se toki hyvä että voisimme käydä sillä kyllä se pienikin sosiaalinen kontaksi muiden kuin virkahoitajien kanssa olisi kolleegallekin ihan hyvää.
      Eikä minullakaan ole tässä matkustus ja puhekunnossa muuta sosiaalista elämää kuin netissä. Sitä tosin kavereilta ja kolleegoilta edelleenkin pitkin maailmaa. Vasta eilen vanha kolleega ja työkaveri jo Hollannin ajoilta muisteli lähettämiäni juttuja Romaniasta joskus 2002. Eli hyvin on hänelläkin tapahtumat tallennettuna. Tyttärensäkin jonka viimeksi tapasin hänen ollessaan noin 5 vuotias Singaporessa on kohta valmistumassa juristiksi Lontoossa....."
      A

    • Anonyymi

      Yllättävän paljon on tämä uuden omistajan alkurobo ensimmäisinä työpäivinään vienyt todennäköiseti aivan hyviä ja hyvin liittein varustettuja kommentteja pois. Näyttää olevan vaivan olleen muiilakin ketjuilla.
      No siitä, kun syyn tietää, selviää tekemällä jutustaan tilapäistallennuksen jos sen niin tärkeäksi kokee, että välttämättä muille tarjoaa ja yrittää toisen kerran tai liite muokattuna vaikka botilla ja viimeisenä vaihtoehtona käyttää rekisteröitynyttä kirjoittajanimimerkkiä missä ei tietenkään ormaali ihmisten kirjoituselämässä mitään ongelmaa olisikaan

    • Anonyymi

      Jos sattuu yöllä heräämään esimerkiksi tuskalliseen kavisnälkään, niin silloin on matkustettava unissaan vaikka Giordinoon hakemaan mainoksen tapainen kasvisruka annos, jotta jaksaa loppuyön nukkua
      https://www.youtube.com/watch?v=AC_pELJnZG4

    • Anonyymi

      Iranissa on kehittymässä mielenkiintoinen tilanne sillä siviilikoneen alasampuminen hätävarjeluna paljasti pahoja ongelmia Iranin puolustuksen ja sodanjohdon hallinnassa. Kansaöaisetkaan eivät ole tyytyväisi sillä me jotka olemme alueella asuneet ja eläneen tiedämme., että pääosin iranilaiset ovat rauhaa rakastavia ja pragmaattisia ihmisiä ja kaikenlisäksi tekevät kerta kaikkiaan hienoa rusinariisiä.
      Hyvässä lykyssä olemme tilanteessa missä tyranniatkin ja fanatismi laitetaan peilin eteen kuin mummot ja näkevät mitä ovat aiheuttaneet.
      A

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tässä onkin kohta ensimmäinen tällaisenkin ketjun viikko takana. Ei hirveästi ole asia kiinnostanut ketään, mutta kun se ei ole yllätys niin jatketaan. Lukijoita kun kuitenkin riittää.
      Maailmaan aina mahtuu ajatuksia siitä ja päälle vielä hyvää ruokaa ja mussa niin mitä oikeastaan enemmän kaipaisi, ellei sitten kaipaa sitä huomiota. Silloinhan tänne ei voi tulla kun täällä huomioidaan vain asioita, ei henkilöitä.

    • Anonyymi

      Vaikka tämä Cumana on jo esitelty täälläkin kerran Edmundon versiona niin esiteltäköön se oikeasti musiikista kiinnostuneille Liberacenkin versiona sen kunniaksi että erittäin vanha nainen, Kaisa Mäkäräinen, teki Serenat eli vielä eläkeiässä onnistui voittamaan niin sanotut Majorit eli suurkisat.
      Voiton syy oli onnistunut ampuminen ja Mäkäräinen teki kerrankin oikein eikä niinkuin ampaumavalmentajat ovat tähän saakka vaatinweet eli pika ammunnalla. Nyt käytti harkintaansa ja otti sen ajan minkä osuminen vaati ja kas heti tuli myös yhteissuorituksen voitto.
      Tahdoin tällä sanoa, että urheilijamme eivät ole ihan niin huonoja miltä näyttää, mutta valmentajat ovat juuri niin huonoja miltä näyttää ja ovat paljolti vastuussa väärästä toiminnasta kaikien lajien suhteen. Harjoitellaan ihan vääriä asioita kuten puntinnostoa eikä lajiominaisuuksia. Uskotaan joihinkin päättömiin ohjelmiin.
      On hyvä että vanha urheilija otti ohjat käsiinsä ja toimi oikein. Heti syntyi tulosta
      https://www.youtube.com/watch?v=_SBCk5MxrxE

    • Anonyymi

      Iranissa on kehittymässä mielenkiintoinen tilanne sillä siviilikoneen alasampuminen hätävarjeluna paljasti pahoja ongelmia Iranin puolustuksen ja sodanjohdon hallinnassa. Kansaöaisetkaan eivät ole tyytyväisi sillä me jotka olemme alueella asuneet ja eläneen tiedämme., että pääosin iranilaiset ovat rauhaa rakastavia ja pragmaattisia ihmisiä ja kaikenlisäksi tekevät kerta kaikkiaan hienoa rusinariisiä.
      Hyvässä lykyssä olemme tilanteessa missä tyranniatkin ja fanatismi laitetaan peilin eteen kuin mummot ja näkevät mitä ovat aiheuttaneet.

    • Anonyymi

      Edson!
      Monta kertaa minäkin kysyin avataanko uusi kanava ja yritetäänkö vielä kerran saada puhdas pöytä. Koskaan siihen ei tullut vastausta. Kerran tässä välillä jo itse ilmoitit, että tämä on tässä!
      Tottakai silloin lähdettiin harjoittelemaan ja katsomaan onko mahdollista saada aikaan ketjua jonka perässä ei juosta terrorisoimassa sitä.
      Sinuakin on pyydetty sinne osallistumaan. Miksi nyt sitten notkut vielä sillä rikotulla ketjulla.
      Sinuakin on joskus hiukan vaikeaa tulkita, jos ilmeisesti minuakin kun voin selvästi nähdä, että asiat jotka olivat minulle 100% johdonmukaisia ja syy seuraussuhteiltaan selviä eivät olleet lainkaan sinnepäinkään kun niitä analysoitiin ja yritettiin tulkita puhtaalla miltä näytän peilissä ajattelun pohjalta.
      Eivät ne asiat niin vaikeita ole. Nyt tietysti kun on pelkkää asiaa ollut esillä niin kyllähän se niiltä tiede lehden keskusteluilta näyttää.
      Kyllä sinne joukkon mahtuu kepeämpääkin asiaa kunhan ammatti keskusteluterroristit vaan pysyvät poissa.

    • Anonyymi

      Tällaisella puolitieteellisellä analyyttisella ja objektiiviseen tutkimuksiin useimmiten pohjaaviin johtopäätöksiin tukeutuvia ajatuksia voisi hyvin käsitellä esimerkiksi suomalaisille arasti keskusteltavista asioita kuten.
      Psoriasis ja sen sivuvaikutukset muihin yllättäviin haittoihin ja siitä kärsivien psyykeen.
      Autismin erilaiset ilmenemismuodot ja vaikutukset sekä yleisyys suomaisten genetiikassa

      Muiden erilaisten vilkkaus tms häiriöiden ymmärrys ja kanssaeläminen

      Joas näistäkin voitaisiin objektiivisesti ja yleisinä asioina keskustella niin moni outo asia alkaisikin avautumaan

    • Anonyymi

      Jatkuu nivelreumasta yllättäen lähtöisin oleviin iho oireisiin
      "Monet iho-oireet vaativat pitkiä hoitoja. Hoitoihin sitoutuminen voi kuitenkin olla vaikeaa, jos oireet eivät häviä riittävän nopeasti tai jos vaivasta ei voi kokonaan parantua.
      — Hyvänä lähtökohtana voidaan pitää luottamuksellista ja jatkuvaa hoitosuhdetta, jossa huomioidaan jokaisen potilaan yksilöllinen elämäntilanne. Hoitoon pääsemisen kynnys tulee olla matala. Tärkeää on myös yhdessä laaditut tavoitteet hoidolle. Joskus hyvänä apuna toimii myös vertaistuki ja erilaiset tukiryhmät, Maika Kummel toteaa.
      Psyyken ja ihosairauksien välistä yhteyttä ei huomioida tarpeeksi
      Vain joitakin ihosairauksia ja -oireita voidaan ennaltaehkäistä. Ei-tarttuvista ihosairauksista esimerkiksi akne ja atooppinen ihottuma ovat joskus ehkäistävissä. Keinoja ennaltaehkäisyyn ovat muun muassa hyvä hygienia, kosteusvoiteen käyttö, riittävä yöuni, terveellinen ruokavalio, liikunta, ihon suojaaminen auringolta ja ylimääräisen stressin välttäminen.
      Esimerkiksi liikahikoilu, punastuminen, aikuisten atooppinen ihottuma, punajäkälä, infektioekseema, psoriasis, pälvikalju ja krooninen nokkosihottuma sekä eräät kutinan muodot ovat taas iho-ongelmia, jotka eivät sinänsä ole suoraan yhteydessä mieleen, mutta jotka kuitenkin reagoivat emotionaalisiin tiloihin kuten stressiin.

      Suomalaisessa hoitotyön koulutuksessa ei Kummelin ja Mörtin mukaan oteta riittävästi huomioon psyyken ja ihosairauksien välistä yhteyttä.
      — Turun ammattikorkeakoulussa ihon terveydenhoitotyö on lisätty hoitotyön opetussuunnitelmaan vaihtoehtoisiksi suuntaaviksi opinnoiksi. On tärkeää huomioida, että jos todellinen ihosairaus tai ulkonäöllinen ongelma saadaan hoidettua tai korjattua, voi sillä olla merkittävä positiivinen merkitys henkilön elämänlaatuun, Mört toteaa.
      UV- ja infrapunasäteilystä etsitään apua masennukseen
      THL:n tutkimusprofessori, psykiatri Timo Partonen pyrkii selvittämään, voidaanko ihon kautta vaikuttaa mielialaan, stressin tuntemuksiin tai mielialan eri ulottuvuuksiin.
      — Käytämme UV-säteilyä, joka on rutiinihoitoa tietyissä ihosairauksissa. Selvitämme, voiko UV-säteilyn tai infrapunan avulla vaikuttaa mielialaan, Partonen kertoo.
      Aiemman käsityksen mukaan auringonvalon mukana tuleva UV-säteily vilkastuttaa serotoniinin vaikutuksia. Vaikutus kulkisi siis ihon hermosäikeiden kautta aivoihin.
      — Tästä vaikutuksesta on tutkimusnäyttöä hiiriltä. Asiaa on myös selvitetty ihmisillä. On havaittu, että UV-säteilyllä on saatu aikaan mielialan kohentumista pitkäaikaisesti masentuneilla potilailla, Partonen kertoo.
      Partosen tutkimuksen uusi ajatus on se, että UV- ja infrapunasäteily saisi aikaan muutoksia jo ihosolukoissa.
      — Tutkimuksessamme otamme ihobiopsian ja tutkimme UV- ja infrapunasäteilyn vaikutusta. Olemme kiinnostuneita siitä, miten UV-säteily vaikuttaa potilaan mielialaan.

      jatkuu vielä kerran ruskean rasvan toiminnoista

      • Anonyymi

        ????????????????????????????????????????? mikä juttu tää on


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ????????????????????????????????????????? mikä juttu tää on

        Juttu oli nivelreuman osittain periytyvän geenin usein aiheittamasta paikallispsoriasiksesta ja täydennettynä Turun yliopiston julkaisulla iho oireiden kuten psoriasiksen yleisistä sivuvaikutuksista. Eli lähes tieteellinen pohdiskelu yhdestä yleisestä kansantaudistamme.


    • Anonyymi

      Psoriaasi voi johtaa niveloireisiin reuman tapaan, itselläni ei ole minkäänlaisia psoriaasioireita ollut koskaan, ei myöskään atooppista ihottumaa, mutta nivelreuma on.

      • Anonyymi

        Kirjoitus alkoikin nivelreuman mahdollisista perinnöllisistä vaikutuksista joista alentuvassa geenissä yksi on psoriasiksen paikallismuot. En itsekään tiedä sillä olevan muihin ihottumiin perinnöllistä vaikutusta, mutta referoitu <turun >Yliopiston tieto taisi ihotaien oireissa luetella muitakin iho-ongelmien muotoja, josita minä taas en mitään tiedä. Nivelreuman alenevan ja paikallisperiytyvän tapauksen tiedän koska olen sellaisen puliperimän silminnäkijä.
        Tämä on aihe mistä sopii kuitenkin kansanpalstallakin keskustella jos jotain keskusteluttaa.
        Seuraavaksi jossain vaihessa saatan avata puolitieteellisen keskustelun autismista ja sen ilmenemismuodoista kun sekin on Suomessa aika yleinen ja yleensä täysin vaiettu kansanvaiva.
        Autismihan on sellainen minkä tunnistettavin oire on rajoittuminen tarkalleen rajattuun asiaan kaiken muun sivuuttaen. Useimmissa tapauksissa taas älyllä mitattuna monet autistit ovat paljon korkeammalla mitattavan älyn tasolla kuin ei autistiset.


    • Anonyymi

      autismin kirjo on suuri. Joillakin on ylivertainen kyky havainnoida visuaalista kolmiulotteista näkymää ja palauttaa näkymä yksityiskohtinensa virheettömästi aivojen muistirakenteista. Valokuvamuisti yhdistettynä hyvään piirustustaitoon lyö kyllä ällikällä. P. https://www.youtube.com/watch?v=JL6NAIVpl54

      • Anonyymi

        Saanko muuten kysyä johtaja P, että minkälaiseksi koet oman muistisi?
        Minun muistini, vaikka ei ole taiteellisen valouvauksellinen on kuitenkin erinomaisen valokuvauksellinen eli kykenen lukemaan ns. sivu kerrallaan vain näkemällä sen ja tiettyä muistiprosessia hyväksi käyttäen sitten muistaa sen yleisesti erinomaisen hyvin ja pitkään. Tosin sen tarkan ja pitkän muisti toteutumiselle on oltava kaksi pääedellytystä eli olen poiminut ja alleviivannut sivulta sen ydinasian ja siten kirjannut sen toistettuna mieleeni ja sitten että minun on täytynyt olla kiinnostunut aiheesta. En minäkään paljoa muista sellaisesta mille ei ole vähäisintäkään kiinnostusta.
        Mielenkiintoista on kuitenkin, että vanhempi poikana sai englannin peruskoulussa kirjallisen arvostelun erääksi kuvaukseksi että hänellä näyttää olevan valokuvamuisti. Tosin tämä poika on muuten taas ihan normaali sosiaalinen ja kansainvälisesti ihmiskontaksiten hyvää hoitoa vaativalla alalla hyvin menestynyt. Nuorempi poikani on edelleenkin "basisti" mikä kertokoon riittävästi aurtismin tasosta. Hänenkin älynsä riitti kyllä hyvään yliioppilastodistukseen ja koko bittielämän varsin huikeaan hallintaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saanko muuten kysyä johtaja P, että minkälaiseksi koet oman muistisi?
        Minun muistini, vaikka ei ole taiteellisen valouvauksellinen on kuitenkin erinomaisen valokuvauksellinen eli kykenen lukemaan ns. sivu kerrallaan vain näkemällä sen ja tiettyä muistiprosessia hyväksi käyttäen sitten muistaa sen yleisesti erinomaisen hyvin ja pitkään. Tosin sen tarkan ja pitkän muisti toteutumiselle on oltava kaksi pääedellytystä eli olen poiminut ja alleviivannut sivulta sen ydinasian ja siten kirjannut sen toistettuna mieleeni ja sitten että minun on täytynyt olla kiinnostunut aiheesta. En minäkään paljoa muista sellaisesta mille ei ole vähäisintäkään kiinnostusta.
        Mielenkiintoista on kuitenkin, että vanhempi poikana sai englannin peruskoulussa kirjallisen arvostelun erääksi kuvaukseksi että hänellä näyttää olevan valokuvamuisti. Tosin tämä poika on muuten taas ihan normaali sosiaalinen ja kansainvälisesti ihmiskontaksiten hyvää hoitoa vaativalla alalla hyvin menestynyt. Nuorempi poikani on edelleenkin "basisti" mikä kertokoon riittävästi aurtismin tasosta. Hänenkin älynsä riitti kyllä hyvään yliioppilastodistukseen ja koko bittielämän varsin huikeaan hallintaan

        hyviä kysymyksiä. itselläkin on kohtuu hyvä näkömuisti. Skannaan sivuja enkä niinkään lue yksittäisiä sanoja sanasta sanaan tavaten. Enempikin rivejä ja tekstialueita. Luettava teksti on pidettävä riittävän kaukana jotta skannaaminen onnistuu. Toki numerosarjoja lukiessa joutuu faarttia hidastamaan. Periaate lukiessani on edetä rivakkaasti menosuuntaan turhia askeltamatta taaksepäin. Taakse päin hyppely ja uudelleen kertailu kyllä tuhoaa muistamisen tehokkaasti. Jos on tarvetta kerrata niin sitten päivä pari myöhemmin. Ei koskaan heti perään kertaile äsken lukemaani tarinaa. Aivot tekevät sitä annettua orjatyötänsä alitajunnan puolella ilman liikoja nonstop pänttäilyjä. Viivailu ja kommentit kannattaa tehdä puuvärikynällä jos on tarvetta. Helposti pois pyyhittävissä eikä tunkeudu paperin läpi. En ymmärrä permanentti korostetussien käyttöä ollenkaan. Sellainen puuhastelu kuuluu amatööreille. Luulisin että olen kombinaatiomix 60 pros introvertti ja 40 pros ekstovertti. Olen hyvä piirtämään. Piiränkin vallan joka päivä.P


    • Anonyymi

      Kuten P tuossa toteaa niin autismin kirjossa henkilöillä voi olla todella huippuominaisuuksia. Ne ominaisuudet kuitenkin vaihtelevat laajalla alueella mutta aika yleisesti tarkoittavat erikoistumista johonkin tarkoin rajattuun aiheeseen tai toimintaan. Mitä kovemmin omistautuu sitä suurempi on todennäköisesti autismin aste. Monet autistit voivat kuitenkin toimia aivan huippukykyjä vaativissa tehtävissä missä ei sosiaalisella kyvyllä ole merkitystä.
      Melkein jokaisessa suomalaisessa suvussa on autismia jossain tasossa ja lievimmässähän se vaatii todella hyvän asiantuntijan auetakseen.
      Missään tapauksessa ei autisteja pidä luokitella idiooteiksi, mikä on ihan eri asia ja merkittävästi yleisempää kuin autismi

      Tällä ketjulla ei ainakaan niin tehdä, vaan koko ketjun tarkoitushan oli mahdollistaa asiallinen ja puolitieteellinen yleisten asioiden keskustelu ja tiedon tai mielipiteiden vaihto ja erityisesti pitää kenenkään henkilö pois asioista

      https://www.essote.fi/wp-content/uploads/sites/2/2016/11/autisminkirjon-hairiot-ja-aspergerin-oireyhtyma.pdf

      Tuossa yllä mielestäni varsin hyvä Kuopion yliopiston yleiskoostelma Autismin kirjosta ja miten se missäkin saattaa ilmetä

      Tässlaista liitemateriaalia voi aina puolitieteellisessä yleisörupattelussakin käyttää hyppäämättä tutkijoiden varpaille kun itse tutkimuksesta ja artikkelista ei keskustella vaan sen aiheesta

      • Anonyymi

        "...ei pidä luokitella idiooteiksi, mikä on ihan eri asia ja merkittävästi yleisempää kuin autismi".

        Tämä ketju pyrkii kai olemaan jonkinlainen asia- ja tiedeketju. Se lähtökohtana kysyn tarkoitatko idiootilla lääketieteen ja psykologian nykyään käyttämin termein kehitysvammaista, jonka ÄO on alle 30 (joissakin julkaisuissa 35). Jonkun tilaston mukaan autisteja Suomessa olisi n.55000, kehitysvammaisia n.40000, mihin myös nuo alhaisen ÄO:n omaavat henkilöt siis kuuluvat, eli heitä ei minkään tilaston mukaan ole enempää kuin autisteja.

        Vai käytätkö sanaa idiootti kaikista niistä ihmisistä, jotka mielestäsi ovat tyhmiä. Sehän taas ei ole tiedettä, ei edes asiaa.


      • Olen ymmärtänyt, että tämä ketju olisi enempi tiede- ja asiaketju. Tuossa ylempänä anonyymi väittää, että idiotismi olisi merkittävästi yleisempää kuin autismi.

        Idiootti on vanhakantainen nimitys. Nykylääketieteessä ja -psykologiassa sitä vastaava on käsite kehitysvammainen, jonka ÄO on alle 30 (joissakin julkaisuissa alle 30).

        Asiaa kirjoittaen Suomessa on n.55000 erilaisia autismin piirteitä "sairastavaa". Kehitysvammaisia on n. 40000, joista vain murto-osa on po. alhaisen ÄO:n omaavia. Joten mainitsemiasi "idiootteja" ei todellakaan ole merkittävästi enemmän kuin autisteja.

        Vai käytätkö nimitystä idiootti niistä ihmisistä, jotka ovat sinun mielestäsi tyhmiä? Se ei ole kovin tieteellistä. Eikä asiallistakaan.


    • Anonyymi

      Tänne kyllä edelleenkin kaivattaisiin lisää yleisistä asioista kiinnostuneita ja kommenttihaluisia kirjoittajia. Kuten pehtoorit joilla on suuri sydän ja mullan tuntemus hyppysissään
      Jos tänne saataisiin uusia kommentoijia niin olisi mahdollisuuksia saada aikaan ihan laadukasta moniasiain keskustelua ja kysyville jopa vastauksia.
      Minä kirjoittajanahan en voi sanoa itseänin asiantuntijaksi muussa kuin merenkulussa, maanteteessä, biosfääriasioissa, sovellutuskemiassa ja sekä energiassa, että energian tuottamisessa ja käytössä seurauksineen
      Muissa asioissa ihan tavallinen mielenkiintojuttelija. Olisi joskus kivaa päästä kuulemaan myös niiltä muiden alojen asiantuntijoilta näkemyksiä ja ajatuksia kuten Astronomiasta Prof. Valtasaarelta jolla on poikkeuksellisen hyvä kyky akateemikoksi kansanomaistaa tietoa hiukan hitaampienkin sisällettäväksi

    • Anonyymi

      Robon älyyn tai pikemminkin sen valvojien ja ohjelmoijien älyyn en sen sijaan ole hirveän tyytyväinen, sillä se edelleenkin poistaa ilman järkeä korkealuokkaista tai normaalia kommentistoa ja liitteitä, mutta laskee läpi täyttä lannoitettaa lähes kautta koko ketjustojensa.
      Tästäkin se on poi,minut pois aivan liian monta kommenttia ilman mitään todellista poistosyytä.

    • Anonyymi

      turhauttavaa kirjoitella kun kaikki tolkullinen ja viaton heti kohta katoaa syvyyksiin. Hienot höyrylaiva videot sensuuri syö ja vie. Noo harrastushan tämä on.Mutta silti. P

    • Anonyymi

      Meidän pitäisi minun mielestäni saada jollain tavalla ja näkyvässä muodossa aikaan metsiemme kokonaistilan ja tulevaisuuden analyyttinen ja johdonmukainen sekä pragmaattinen keskustelu.
      Olen sellaisella otanta seurannalla nimittäin melkoisen vakuuttunut siitä, että metsiämme ja metsäluontoamme kyettäisiin moninkerroin paremmin sekä biodiversiteeti, että hiilin sidonnan kannalta hoitaa.
      Meitä on vaan vuosikymmeniä aivopesty väärillä tekijöillä laadituilla tilastoilla ja tulosennusteilla. Sihen vaan liittii niin suuria eroavuuksia viralliseen ja päähän lekalla taottuunn ymmärrykseen, että ihmisten on vaikea ensin vapautua väärän tiedon ikeestä ja sitteen ajatella ihan uusiksi mikä olisi oikein ja kestävä sekä samlla tuottavaa sellaista yhteiskuntamuotoa varten missötoistaiseksi olemme kansakuntakokonaisuutena valinneet elää.
      Voisimme jopa hyvin nopeasti eli muutamassa kymmenessä vuodessa muuttaa pää talousmetsiemme puulajistoa täällä nopeammin kasvavaksi ja hyönteiskestävämmäksi. Jätän tällä kertaa sopivat puulajit listaamassa kun jos ilmasto todellakin jatkaisi vielä lämpenemistään niin siihen voisi tulla uusia jalopuita ainakin eteläsuomen metsäalueille istutettaviksi

    • Anonyymi

      Kun tänään liikkui ulkona ja vielä kuunteli ennustetta huomenna iskevästä Atlantin lämpötykistä, niin ei ihme, että ilmastonmuutoskeskustelu käy kuumana kuten sää tämän hetken tuntumana.
      Usein kuitenkin unohtuu, etytä esimerkiksi täällä Eteläsuomen rannikoilla tällainen sula talvi toistuu keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa mikä muuten olennaisesti muistuttaa aurinkon pilkkujen 11 vuotiskiertoa ja sen huippujen väliin tulevia jaksollisia säämuutoksia. Minunkin elinaikanani näitä täyssulia etelän talvia on sattunut useita.
      On kuitenkin helpompaa nähdä se mitä tapahtuu juuri nyt ja unohtaa mtä tapahtui ennen mikä mahdollisesti johti siihen mitä tapahtuu nyt.
      Se on kyllä nähtävissä, että on ainakin olemassa nyt hiukan laajemmin ja tiuhemmin esiintyvä lämmin sykli joillain maapallon alueilla.
      On selvää sekin että osan siitä ihminen on aiheuttanut. Auki ja todistamatta vielä on kysymys siitä että kuinka suuren osan siitä muutisesta mikä on syklitilastosta poikkeavaa on ihmisen aiheuttamaa.

      Ihan hiukan ikkunalauta puutarhanhoitoa nyt harrastavana ostin tämän päivän käynneilläni kukkivan krysanteemin ja lisää aina vihreetä voimaa hyllylle eli autralialaisen sormi aralian mikä kasvaa amatöörillä ja huonossa valossakin hyvin.
      Näitä pitää vähän aina vaihdella kun joulun hyasintti ja amarylliskausi uupui melko tarkkaan loppiaisen jälkeen.

    • Anonyymi

      Ilmastonmuutos on lähes joka mediassa keskustelunaiheen monin eri spekulaatioin. Muunmuassa YLE nettiosastolla jossa oli jopa keskustelumahdollisuus hiilivoiman lakkautukseen annettavasta EU tuesta millä tosiasiassa vain valkopestään ja suojellaan hiilen poistamisen nimikkeellä todellisia ihmisen aiheuttamia ilmastopäästöjä ja luontohaittoja.
      En viitsi siitä keskustelusta mihin itsekin osallistuin linkkiä laittaa mutta YLE muunmuassa uutisoi huolen rukiista ja jeräiden ruis"jussien" huolen.
      Se oli myös hyvin huolestuttavaa sillä siinäkin ihan mökin mummo tyyliin takerruttiin siihen mikä nyt näkyy ikkunasta eikä lainkaan ajateltu miten pitäisi muutua tai sopeutua väistämättömässä muutoksessa ja toimia siinä edullisella tavalla ja leipoa vaikk sellaisista rukiista saatuja jauhoja jotka kasvavat erinomaisesti juuri siellä baltiassa, puolassa, venäjällä, itä-ja keski euroopassa kuten Saksassa mikä on erittäin suuri rukiin tuottaja ja käyttäjä ja joka vain leipoo leipänsä hiukan eri tavalla mutta kuitenkin erinomaisena leipänä kute mainitsemieni muidenkin maiden leivät.
      Meitä vaivaa kansallisella tasolla vaikea ajatuksen rajoittuneisuus ja klimppintyminen. Syntyy ajatusklimppejä joihin joutuneet yksinkertaiset eivät enää pääse enää irti vaan muuttuvat klimpiksi henkisesti rajoittuneella klimppiliimalla
      https://yle.fi/uutiset/3-11156583
      Meidän pitäisi kansallisesti avata silmiämme ja korviamme ja oikeasti lakata kuuntelemasta hölynpölyä suomalaisesta maailman parhaimmuudesta mikä ei edes muodollisestikaan voi pitää paikkaansa, kun aivovoimamme on valitettavan marginaalinen prosentin pieni tuskin havaittava osa koko maailman väestöstä.
      Mutta aivoklimppiys on tiivistyvää lajia.
      Esimerkiksi ihmisten kommunikaatioketjuilla voi käydä niin että kaikista maailman yli 7 miljardista ihmisestä pari pahinta löytää toisensa yleisellä keskusteluketjulla. Miköä senkin sattuman mahdollisuus on todennäköisyyslaskelmassa. Lottovoittoakin paljon vähäisempi mutta todennettavissa aivan konkreettisesti

      Olisi mielenkiintoista löytää edes yksi foorumi missä ihmisen aiheuttamaa ilmastopäästöä ja luontomuutosta käsiteltäisiin totuudenmukaisesti ja onjektiivisesti kokonaisuutena ja kaikki seikat huomioon ottaen.

      Se on vaan tuossa ilmastoasiassakin tavalliselle kuolevaiselle ilmeisen mahdotonta ja hyväksytään naisten lailla mieluummin valheessa eläminen kuin tunnustettaisiin totuus asioista

    • Anonyymi

      Olisi tietysti m ukavaa nähdä tännekin löytyvän aidosti ilmastokokonaisuudesta ja huolesta planeetasta reaaitiedolla toimivia kirjoittajia. Silloin olisi edes yksi foorumi missä koko ongelmisto kartotettaisiin ja tunnistettaisiin ja muunmuassa varsin nopeasti todennettaisiin, että hilenkin energiakäyttö voimalaitoksissa on suhteellisen paikallisesti saastuttava ja että siitä vastaa vain pieni määrä teollisia valtioita. Sensijaan liikenteen nykyisetolttoainepäästöt , rakentaminen kuten sementti ja terästeollisuuden hirmuiset päästöt puhumattakaan maatalouden ja metsien väärn käytön hirmupäästöistä tulee suhteelliseksi ja mahdollistaisi totuunmukaisen puhumisen juuri niistä suurista ihmisen päästölähteistä ja miten niitä voitaisiin paraiten korjata menemättä heti Linkolan linjalle eli pudottamaan väestöä kestävälle tasolle mikä lienee noin seitsemäsosa nykyisestä.
      Kestäisimme kyllä väestömäärää ehkä aina sinne 10 miljardiin asti jos haluaisimme tai valitettavan useassa tapauksessa osaisimme toimia oikein
      Johtaja paikallis Spedelläkin olisi hyviä ajatuksia jos osaisi tulla niitä esittämään tällaiselle foorumille millä on ainakin 7 erittäin tarkkasilmäistä ja varsinkin yksittäisiä kirjaimia ja sanoja erttelemaan omaksi asiakseen, lukijoita

      Seuraavaksi taidankin keskittyä poäivän musiikkiannokseen ja yleisiin asioihin jotka ovat tämän ketjun aiheita joista tiede oli vaan yksi osa eikä koko ketju niinkuin jo joku sanoja lauseesta erittelemään tottunut persoona arveli tämän ketjun olevan.

      Tarkoitan että kokonaisesta kuvauksesta mitä on tarkoitus tällä ketjulla kirjoittaa löydettiin erilleen sana tiede ja sitten kerrottiin itselleen ja klimpoilleen että tämä on tiedeketju! Nin ne asiat muuttuvat tyylikkäästi kun "tietoa" siirretään.
      Onneksi edes kansakoulun oppimäärän oikeasti, ilman voipakettiavustusta läpäiseet tietävät että tieto mja totuus muuttuvat heti kun alkuperäisen lukenut "tiedottaa" siitä eteenpäin. Se on yksi ihmisen oppimisen ongelma ihan globaalilla tasolla, miten saada totuus etenemään sellaisenaan.

    • Anonyymi

      some on tuonut mukanansa impulsiivista reaktiivisuutta. Reagoidaan, reagoidaan. Syödään vain sitä mitä juuri nyt nähdään. Tunteella. Reaktiivisuuden kyytikaverina ei kulje järki. Kun jokin asia alkaa somessa twiittinä niin yksi ja toinen alkaa työntämään miettimättä hyrrään vauhtia ja täysi sekamelska on pian päällä. Populismi on tämän ajan valtavirtaa. Pitkäjänteiselle analyyttiselle ajattelulle ja tavoitteelliselle toiminnalle ei ole juurikaan majatalossa enää tilaa. Se näkyy Suomessa ja kaikkialla maailmassa suurena pyörivänä kaaoksena. Isoja asioita ei kyetä ratkomaan ollenkaan. Ihmisten ja poliitikkojenkin tärkein ymmärryksen lähde on sosiaalinen media ja iltapäivälehdet. P

      • P. ymmärtää erinomaisen hyvin kokonaisuutta ja todellisuutta ja on todella harvinainen poikkeus joukkoistumisesta ja sen mukanaan tuomasta henkisestä lukkiutumisesta ja näköalan kapenemisesta kuin olisi jonkinlainen aivojen "retinitis pigmentosa"
        Yksikin älyllinen olento apinoiden planeetalla helpottaa kyllä oloa tuntuvasti.

        Nyt tieteen ja muun analyysin lisäksi sitä musiikkia ja kulttuuria mitkä kuuluivat ketjun aloituspuheencvuoron toivomusmääritelmään.
        On ollut latinalaista, afrikkalaista, klassista vähän ja jottei kulttuurisestikin klimppiinnyttäisi niin miltäs kuulostaa vaihteeksi jiddish tai juutalaisten musiikki.

        Ne ovat erittäin lahjakkaita myös musiikissa. Moni jiddish laulu on ollut ihan top musiikin joukossa joko muunneltuna tai alkuperäisversiona. Kuunnelkaapa joskus vaikkapa Hatikva niin kuulette historiallisen äänen ja syvällisen tunteen. Jotain ihan muuta kuin mökkipaikan tanssilavan puskapullosta kuvana näkyy.
        Tämä on talletettava jos robo taas vie
        https://www.youtube.com/watch?v=sFzwZ9LwGNs

        Tämä oli nyt se varapostitus kun robo vei heti juutalaismusiikin ja samaan yhteyteen kirjoitetun muun tekstin
        Jos vielä vie niin se musiikki on erotettava ja teksti erikseen lähetettävä.
        Miten sen musiikin saa linkitettyä on sitten se kysymys, mutta kaikkeen löytyy yleensä ratkaisu paitsi henkiseen klimppiytymisween. Sitä ei paranna mikään. Sen ennuste on aina lopullinen.

        Vain tuon musa liitteen vuoksi nyt siis virallisella kirjautumisella


    • Kun robo näytti natsien tavoin hylkivän juutalaista musiikkia niin kokeillaanpa vielä toisella koosteella ja nyt aitoa jiddishiä.
      Yksi esikuviani ja kemiaan lopullisesti orientoitumisen oppaani ja ohjausmentorini oli muuten Amerikanjuutalainen. Koskaan emme kuitenkaan politiikasta keskustelleet vaan kaikki käsitykset oikeasta ja väärästä olivat meillä kohdallaan ilman politiikkaakin
      https://www.youtube.com/watch?v=U0H2uPsJHv0

      • Anonyymi

        Tämän ketjun mahdollisia uusia tulokkaita varoitan, että yksikin väärä sana, niin lennätte kuin leppäkeihäs. Johtajallamme on harvinainen kyky erottaa oikea väärästä. Onhan hänellä ollut oppi-isänään Amerikanjuutalainen, ja nehän tietää kaiken. Johtuisikohan se ympärileikkauksesta?

        m


    • Anonyymi

      Toisaalta kun tietää, että kaikilla mummoseuraajillani vain silmät pullistuvat tyhjästä päästä ulos kuin viherkaihin paineistamana. Etsiessään hyvän kulttuurinkin joukosta jotain sellaista sanaa kokonaisen kirjoituksen joukosta jota voisivat ryhtyä pureksimaan. Sitten sille kuin koiran luulle haukkumaan uskotellessaan haukkuessaan että se heidän poimimansa sana oli juuri koko aihe ja heille tarkoitettu, mitä se luonnollisesti nyt eikä koskaan aikaisemminkaan ollut. Mutta on kyllä tavallaan innostavaa että on niinkin syvästi innostunut lukijakunta. Monilla ei ole edes yhtä lukijaa

      Välillä vaan tuntuu siltä että koko hyvä tieto ja varsinkin korkeakultuuri menee täysin hukkaan aivan käpertyneen ja rajoittuneen ihailijakunnan käsissä.

    • Anonyymi

      Tuossa jiddishin alkuperäisessä musiikissa on ihanaa kun pystyy yhdistämään sen saksankielen lainasanat ja ilmaukset miksattuana muuttuneeseen matkahepreaan.
      Valitettavaa tietysti on, että tällainen monikulttuurinen kielisoppa ei aukene muuta kuin meille jotka olemme koko maailmassa ja maailma eläneet. Siksi meillä voi olla harmeja päästä putoamaan monoymmärryksen maailmaan stereoymmärryksen maailmasta. No saammehan ainakin itse nykyteknologialla kaikki maailmakultuurit jat tavat suoraan koteihimme jos haluamme. Harvat meistä haluavat. Valtaosa haluaa rajoittua keittiönsä, kauppansa ja pakolla tekemänsä työn väleihin. Siitä sitten lopulta syntyy sen henkisen klimppisopan ainekset.

    • Kun joukossa on myös aidosti ilmastonmuutoksen kokonaistodellisuudesta kiinnostuneita niin tässä heille yksi jenkkilähteistä poimittu koostelma Saksan ongwelmista Kivihiili tai Ruskohiili eli ligniittivoimansa kanssa kun samalla on päätetty ajaa alas paras nsähkön ja lämmitysenergian masstuotantotapa eli Saksassakin täysin turvallisesti käytännössä melkein keskellä kaupunkeja toiminut puhdas ydinvoima
      https://www.yahoo.com/finance/news/unexpected-consequences-germany-anti-nuclear-180000027.html
      Se ydinvoimahan on kaikkeen muuhun energiantuotantoon, mukaanlukien tuuli ja aurinkovoima, kaikkein kokonaispuhtain. Sen propagandapelätty jäteongelmakin on mittakaavassa ja todellisuudessa erittäin vähäinen ongelma ja heti hyvin ratkaistavissa ilman hätävarjelun ylikalliita liiotteluja kuten meidän onkalomme
      Se polttoainejäte kaikenlisöksi olisi vielä lähes täyttä polttoainetta uuden sukupolven nopeille ja sulasuolareaktoreille jotka ovat sulasuolareaktorien osalta rakenteellisestikin täysturvallisia.
      Sakut ovat päättäneet noin kun he arvelivat heidä teollisuutensa ottavan leijonanosan ydinvoimansa alasajosta johtuvasta pakollisesta uusrakentamisratkaisuista jotka nyt vaan valitettavasti jokainen ovat hylärttyä toiminutta ratkaisua merkittävästi huonompoia juurikin luonnon ja ilmaston kannalta

    • Ilmastonmuutokseen liittyy yhtenä suurtekijänä palmuöljyn tuotanto ja sille puhtaasta sademetsästä ravatut ja poltetut maat. BBC pitää ansiokkaasti yllä palmuöljytietoutta haittoineenkin. Rn muista nyt olenko tämän tuereen BBC palmuöljyartikkelin lähettänyt mutta lähetän sen nyt varmuuden vuoksi uudestaan.
      https://www.bbc.com/future/article/20200109-what-are-the-alternatives-to-palm-oil
      Nesteoil on muuten ainoa polttoaineen jalostaja joka on suuressa mittakaavassa ottanut palmuöljyn muka biopolttodieselin valmistukseen

      Huomaan myös että kaikista verenhimoisimmat mummot eivät halu pysyä kannolilta pois vaan ovat näinkin nopeasti tulleet tänne pahoin aikomuksin esttä asiallinen keskustelu. Juuri se mitä nämä kaksi verenhimoisinta ovat jo vuosia harrastaneet kaikkialla missä ihmiset olisivat pyrkineet asialliseen ja luontevaan kommunikaatioon. He eivät voi itselleen mitään. Siksi niiden ulkopulisten jotka mahdollisesti tätäkin ketjua lukevat on ymmärrettävä, että nimimerkeillä amummo, auroram liisaO, m ja am on yksinomaan pahat tarkoitukset aina kun he ilmaantuvat. He ovat patologisia ketjuterroriastejä joille ylläpitokaan ei mitään voi. Kirjoittajien ja lukijoiden on itse tehtävä se voitava eli ohittaa heidän terrorisointiyrityksensä.

    • Toiostettuna ja selvyyden vuoksi oikoluettuna viimeinen kappale edellisestä kommentista:

      "Huomaan myös että kaikista verenhimoisimmat mummot eivät halua pysyä kannoilta pois vaan ovat näinkin nopeasti tulleet tänne pahoin aikomuksin estää asiallinen keskustelu. Juuri se mitä nämä kaksi verenhimoisinta ovat jo vuosia harrastaneet kaikkialla missä ihmiset olisivat pyrkineet asialliseen ja luontevaan kommunikaatioon. He eivät voi itselleen mitään. Siksi niiden ulkopuolisten jotka mahdollisesti tätäkin ketjua lukevat on ymmärrettävä, että nimimerkeillä amummo, aurora, liisaO, m ja am on yksinomaan pahat tarkoitukset aina kun he ilmaantuvat. He ovat patologisia ketjuterroristejä joille ylläpitokaan ei mitään voi. Kirjoittajien ja lukijoiden on itse tehtävä se voitava eli ohittaa heidän terrorisointiyrityksensä.
      Mitään mielipiteitä tai asiaa heillä ei ole. Heidän ainoa asiansa on henkilöjahti ja kaiken asiallisen keskustelun torpedointi siksi, että he ovat siitä itse täysin pihalla.

    • Tässä alustavasti tiedelehdessä keskustelu terrorismista. Täälläkin kunten prof >Valtaojankin terrorismiartikkelissa lähtökohdaksi muodostui fyysinenterrorismi mikä onnaika harvoinn tapahtuva terrorismin muoto. <minä olen tällä keyjulla puhunut henkisen terrorismin muodosta mitö keskusteluketjuilla liian paljonm ja tarpeettomasti harrastetaan. Sellaisesta terrorista tarvittaisiin nyt avoin keskustelu, jotta se saataisin hallintaan ja järkensä kadottaneet usein mummot pois terrorisoimasta normaaleja kansalaisia ja estämässä sanan ja ilmaisun vapauden toteutumista rikollisuutta muistuttavin käytöstavoin.
      Hesari oli aikoinaan osin oikeassa siivotessaaan sosiaalisen ketjustonsa. Se oli ainoa mahdollisuus poistaa kiusaamisesta ja rikkomisesta kiksejä saavien melkein kremtoriojonan asiakkaina olevin dementtien mummojen käsistä lähteneen henkilövihan hallintaan. Jotain vastaa lievemmässä muodossa esittäisin suomellekin ja epäilemättä esitä ihan nimimerkkeineen kaikkineen esimerkkeinä mitä olisi jollain konstilla saatava kuriin. Siellä on nimittäin hommissa nuoria ja rationaaleja ihmisiä jotka kyllä näkevät totaakiset ylilyönnit. Varsinkin sekkaisten osalta joiden tiedetään jo pitkään häiriköineen ja jopa menne haudasta kaivamaan vainajia voidalkseen hyökätä tarvitsemiensa vihakohteiden kimppuun.

      Tämä on nyt tässä vaiheessa kaikka analyyttistä pohdintaa mitkä psyyken häiriöt autismin, ADHD, ja maanisuuden sekä sosiopatian lisöksi ovat sellaisia persoonia ajamassa ja voimittamassa. Ehkä jo autismi osassa löytyimjotain tuttua. Ehkä AHDH osassa. Ellei löytynyt niin etsitään lisää tautien kirjoja. Kyllä ne pimeät voimat vielä vastaan tulevat jostain selvästä diagnoosista

      • Luuletko tuollaisella rähjäämisellä saavasi lisää keskustelijoita? Useimmille nuorille ihmisille mummo ei ole kirosana paitsi näiden stereotyyppisesti etuillessa jonossa tms. banaalia. Sinä, itse mummoikäinen, pidät heitä henkisinä terroristeina. Juontaako kielteinen asenne huonosta avioliitostasi vai kuinka mummot ovat päässeet sinua noin törkeästi sortamaan? Jospa hetkeksi paneutuisit omaan sielunelämääsi.


      • LiisaO kirjoitti:

        Luuletko tuollaisella rähjäämisellä saavasi lisää keskustelijoita? Useimmille nuorille ihmisille mummo ei ole kirosana paitsi näiden stereotyyppisesti etuillessa jonossa tms. banaalia. Sinä, itse mummoikäinen, pidät heitä henkisinä terroristeina. Juontaako kielteinen asenne huonosta avioliitostasi vai kuinka mummot ovat päässeet sinua noin törkeästi sortamaan? Jospa hetkeksi paneutuisit omaan sielunelämääsi.

        Lisäys edelliseen:

        Autismi meni pieleen, idiotismi meni pieleen, viherkaihikin meni pieleen, sillä eivät kai täällä liki sokeat kirjoittele.

        Koetapa keksiä uusi kollektiivinen sairausdiagnoosi kahdelle tai neljälle mummolle! Ehkä sellaisen harhaisessa päässäsi kehität, mutta kysymys kuuluukin: so what? Miten hyödynnät sitä "tietoasi"?


    • Anonyymi

      Se on taas keskiviikko ja tämäkin ketju on taas pilalla, kiitos saman mummokaksikon joka ei kestä maailmassa olevaa tietoa köäsiteltäväksi vaan luulee sen koskevan heitä pelkästään. Kumpainenkaan ei kestänyt olla syrjässä riitaa haastamatta.
      En tiedä mikä psykologinen ongelma noita kahta vaivaa. Paha se on kuitenkin ja parantamaton.
      Mutta maailmassa elämä jatkuu siitä huolimatta ja se on juuri se seikkä mitä nuo kaksi mummoketjuterroristiä weivät koskaan tule ymmärtämään.
      Maailmassa on aina ihmisiä joille tieto ja kulttuuri maistuu ja vähemmän määrätietoinen henkilökohtainen riidanhaasto.
      Niitä ilmastoasioita saisi enemmän asiallisesti keskustella. Samoin yleisiä kansakunnan tasolla mitattavia sairauksia jotta niihin osattaisiin paremmin suhtautua ja tulla toimeen niiden kanssa. Esimerkiksi autistisen lapsen vanhemmat kaipaisibvat asiallista tietoa ymmärtääkseen miksi lapsi käyttäytyy niinkuin käyttäytyy. Eikä myöskään haittaa olla selvillä että esimerkiksi kyynärpään paikallispsoriasis on nivelreuman laskevan geenin mahdollisesti aiheuttama
      Minäkin kun kirjoitan noista asioista niin teen sen nimenomaan suomalaisen suvun ja geenistön perijänä ja siksipä osaltani tiedän miten sitä esiintyy ja muitakin keskusteltuja ilmiöitä esiintyy omissa suvuissani. Mutta valitettavasti mummot luulevat että kirjoitan heistä. Se on mummojen pahasti edenneen vaurion osaongelma. Luulotauti.

      • Jätit kuitenkin vastaamatta a-mummulle, mikä hänen tiettyä terminologiaa käsittelevässä tekstissään oli niin väärin, että piti alkaa huutaa isoilla kirjaimilla kaikkien mummojen kataluutta.

        Itse sinä ketjusi pilaat, yhden toisensa jälkeen, koska et siedä mielipide-eroja. Miten ihmeessä olet pärjännyt työyhteisöissäsi, kun et kuitenkaan ole ollut ihan hierarkian huipulla. Nyrkeillä vai?


      • Jos keskusteluun osallistuminen - tavalla tai toisella - pilaa ketjun, niin yritäpä ihan leikin päiten miettiä, kuinka monta ketjua ystäväsi, se toinen rikkiviisas, olisi saanut pilattua solvauksillaan, jos me mummot olisimme yhtä herkkähipiäisiä kuin sinä. Koirat haukkuu...


    • Huomasin hiukan muualla majaillessani, että täällähän on ketju missä on myös kulttuuria kuten musiikkia esillä.
      Minä tykkään näistä vanhoista venäläisistä valsseista. Niissä kun on jiotain niin suomalaiskanmsallista. Jotan määrittelemätöntä kaipuuta sellaiseen mitä ei ole eikä tule.
      https://www.youtube.com/watch?v=YdWtGR5zYEU
      Kyllä minulle maistuu muunkinlainen musiikki, mutta perintellinen markkinarenkutus aika huonosti,

      • Anonyymi

        Montako rekattua nimmaria sinulla on?


    • Hyvän muisiikin lisäksi on hyvää muutakin taidetta. Esimerkiksi monenlaista maalaustaidetta. Siinä on kuten kaikessa eri linjojen harrastajia.
      Minusta mielenkiintoisimpia ovat Monet impressionismissään ja Gauguin eksotiikan reaalikuvaajana.
      Tässä Claude Monetin kuvatyöt pikkukuvina.
      https://www.claudemonetgallery.org/

    • Tässäpä tieteestä kiinnostuneille mielenkiintoinen painovoima laskenta hesarista.
      https://www.hs.fi/tiede/art-2000006372629.html
      Painovoiman eräänlaisena vastavoimana voidaan pitää torjuntavoimaa ja se menee taas fysiikasta psykologian puolelle.
      Ajatellaanpa esimerkiksi torjuttua naista. Torjunnasta nainen sekoaa täysin ja alkaa jahdata kuvittelemaansa torjujaansa.
      Samaan torjunnan lajiin kuuluu itsessään tai perhepiirissään esiintyvien ongelmien salaaminen kaikin keinoin ja keskustelun muutaminen niitä edes yleiskeskustelussa sivuavista asioita taas sen takaa ajoon joka heidän ankarasti itseltään ja erityisesti muilta salaamaan tarkoitettuja aiheita nostaa vapaaseen ja tiedostavaan keskusteluun yleisellä tasolla.. Yleisimmin tuo ongelmien salaaminen hoidetaa syyttämällä ankarasti jotain viatonta mutta eri mieltä olevaa henkilö kaikesta jolloin asia onnistutaan kääntämään asiasta henkilösuhteeksi jollaisten tuhoaminen taas on turjutun naisen suurin ammattitaito. Joillaan ehkä yhdessä kymmenestä miljoonasta ainoa ammattitaito. Esimerkiksi jossain päin Suomea on mahdollista että yksi sellainen löytyisi. Löytäminen ei sinänsä ole vaikeaa sillä sekä tuoksi että desibelit johtavat kaukaakin paikalle helposti
      Tämä hiukan selittää, mutta vain pieneltä osaltaan, miksi minä sain heti ns. kiukkuiset mummot niskaani kun julkesin omasta perhepiiristänikin ottaa esimerkkejä sellaisista asioista joita he ovat ikänsä varjelleet julki tulemasta tai todellisuudelta omassa pienen pienessä perhekuplassaan minkä sisällä lentelee vain onnellinen lepakkopari,
      Se on se avaruuden ikuinen ongelma. Mitä on sen kuplan ulkopuolella. Sitä eivät mone, etenkään tortuksitulemisraivon valtaamat naiset enää kykene objektiivisesti ajattelemaan.

      • Tukehdu dooriksesi torttuun, senkin älykääpiö.


      • LiisaO kirjoitti:

        Tukehdu dooriksesi torttuun, senkin älykääpiö.

        Nyt alan vähitellen käsittää, mistä tuo "herra"puhuu. Hän selvästi harrastaa siirappisia lukemistoja ja tosi-tv-ohjelmia, joista on oppinut, että syy naisen suuttumukseen on aina hänen kohtaamassaan torjunnassa miehen taholta. Mieshän se on maailman napa ja kaikki mitä tapahtuu, tapahtuu hänen tahdostaan. Sitä sanotaan Don Juan -kompleksiksi. Ja kun ennestään on Napoleon-kompleksi, mitä psykiatrian määritelmiä tässä tarvitaan. Mutta maailma muuttuu, eskoseni ja edsoniseni.

        Ettekö äijät yhdistäisi voimanne ja ryhtyisitte yhdessä pelastamaan ketjuja mustasukkaisten naisten hirmuvallalta. Yksi Suomen nainen vastaa kymmentä ryssää ja ainakin yli kahta suomalaista rintamakarkuria.


    • Anonyymi

      Tuon LiisO tapauksessa sairaus on jo levinnyt parantumattomaan vaiheeseen.
      Voimi meille jotka joudumme sen seurauksista kärsimään

    • Anonyymi
      • Mistä helkutista olet saanut päähäsi, että tunnemme olevamme torjuttuja. Ei tässä ole yksikään mummo tehnyt tykö itseään teille. Jos niin luulette, se on toiveajattelua. Eiköhän se ole niin päin, että me olemme torjuneet teidät, kun emme ole ruvenneet toiveittenne naisiksi: nöyriä, kapun natsoja ja ylivertaista viisauttanne silmät loistaen ihailevia. Joten lukekaapa vain keskenänenne niitä torjutuksi tulleen hoito-ohjeita.

        Itse olen työurani tehnyt miesvaltaisissa yhteisöissä. Yksikään mies ei ole ollut niin "torjuttava" kuin te (sanan torjuttava tilalla voisin käyttää ikävämpää ilmaisua, mutta joskus pitää käyttää siistiä kieltä). Kapujen natsoja olen katsellut lähes työkseni, eikä ne tunnusmerkit mitenkään säväytä. Joskus kyllä säväytti se natsojen kantaja, joka kyllä olisi sen tehnyt ilman natsojakin;)))

        PS. Mikäs, muuten, sinut Anonyymi-Ali suututti autismiin ja idiotismiin liittyvässä vastineessani sinulle. Sehän oli vain peräänkuuluttamaasi faktaa. Vai oletkos sittenkin "toisen totuuden mies".


    • Anonyymi

      Tässäpä' jotain oppia naisille vihan hallitsemisesta.

      "Naistenkartano
      Naisen viha ja rajat
      Naisen viha on jo kulttuurisesti vaikea asia. Useat naiset ovat oppineet olemaan kilttejä tyttöjä ja huolehtimaan toisista, mutta samalla unohtaneet omat tarpeensa. Myös vihan ilmaisuun voi liittyä vaikeuksia. Lapsuudessa opittuihin vihan ilmaisutapoihin on saattanut kuulua kaoottisuutta, jonka vuoksi vihan ilmaisua on opittu välttelemään, vaikka se on haitallista. Omaa hyvinvointia voi lisätä merkittävästi tutustumalla vihaansa ja sen ilmaisuun.

      Viha on yksi tunne muiden tunteiden joukossa. Terve viha on tietoista, kehossa tuntuvaa energiaa nykyhetkessä kuten ilo ja surukin. Tervettä vihaa ilmaistaan rakentavasti jakamalla omaa tunnetta myötätuntoisesti toisten kanssa. Silloin kukaan ei loukkaannu eikä satuta. Rakentava vihan ilmaisu on avointa ja suoraa, joka puhdistaa ilmapiiriä, lisää vuorovaikutusta ja läheisyyttä ihmissuhteissa.

      Hyvä keino päästä käsiksi omaan vihaan ja sen ilmaisuun, on muistella, miten lapsuudenkodissa ilmaistiin vihaa. Terveen ja epäterveen vihan tunnistamiseen kannattaa käyttää aikaa, sillä vihan avulla voi suojata itseään sekä muokata omia rajojaan.

      Rajat ovat tärkeitä kaikissa ihmissuhteissa, sillä ne kertovat, kuinka lähelle tuntuu turvalliselta päästää toiset ihmiset. Niitä tarvitaan omien ajatusten, tunteiden ja käyttäytymisen suojaamiseen, sillä rajat ovat fyysisiä että sisäisiä. Sisäisiä rajoja ovat muun muassa tunne- ja älylliset rajat. Omien vihan tunteiden hyväksyminen ja niiden rakentava ilmaisu on keskeinen tekijä rajojen ylläpitämisessä. Rajojaan vahvistamalla voi myös vähentää omaa vihaa.

      Epäterveen vihan tunnusmerkkejä
      Viha pulpahtelee esiin hallitsemattomasti mennyttä elämää muistuttavissa tilanteissa
      On kehossa kiinni
      On itseään ja toisia syyttelevää
      Omien tunteiden kieltäminen ja unohtaminen
      Kyvyttömyys puolustaa itseään
      Epäselvät rajat ja liika kiltteys, jossa annetaan toisten kävellä yli
      Liiallisen kiltteyden takana piilevä käsittelemätön viha, mikä on myös puolustuskeino oman vihaisuuden kieltämiselle
      Liian kilttiä naista kuvaavia piirteitä
      Tunnollinen ja ahkera suorittaja
      Väsymätön toisista huolehtija
      Toisten miellyttäjä
      Kyvytön sanomaan ei
      Rajaton ja sovittelija
      Uhrautuja
      Näkymätön
      Vihan välttely on haitallista
      Monet naiset välttelevät vihaa ja sen ilmaisua. Alkeellisin vihan välttelyn muoto on tunteiden jäädyttäminen. Tyypillisiä kiltin tytön vihan välttelyn tyylejä ovat myös pakeneminen ja tunteiden tukahduttaminen. Vihaa on opittu älyllistämään ja selittämään pois, vaikka vihan tunteet ovat tärkeitä signaaleja, joita pitäisi pysähtyä miettimään.

      Vihan tunteiden välttely voi johtaa hallitsemattomiin purkauksiin väärään aikaan, väärässä paikassa ja hyvin kielteisellä tavalla. Vihaa suunnataan usein myös itseen, josta voi seurata fyysisiä oireita, uupumista tai riippuvuuksia. Esimerkiksi haitalliseen päihteiden käyttöön saattaa liittyä vihan kanavointia väärään kohteeseen. Masennusta kuvataan monesti myös sisäänpäin kääntyneenä vihana.

      Uusien toimintatapojen opettelu vie aikaa
      Omiin vihan tunteisiin voi olla vaikeaa päästä kiinni ja vihaan johtavien ajatusten tai tilanteiden tunnistaminen saattaa ensin tuntua vaikealta. Kun tunnistaa oman tapansa käsitellä vihan tunteita, voi myös alkaa opetella uusia rakentavampia tapoja ilmaista vihaa.

      Rakentava vihan ilmaisu
      Yhteys omiin vihan tunteisiin on olemassa myös fyysisenä
      Fyysisen yhteyden saamista voi harjoitella hengityksen avulla ja pysähtymällä kuuntelemaan tunteita ja kehon tuntemuksia
      Vihan tunteeseen pysähdytään ja tunnetaan se
      Muista, että oman tunteen ja käsityksen asioista voi aina ilmaista
      Rakentavassa vihan ilmaisussa myötätuntoisen puhetavan käyttäminen auttaa
      Ei ole hyväksi syytellä tai vähätellä toista ja kannattaa myös välttää sinä-muodon käyttämistä
      Vihan tunnetta ilmaistaan käyttämällä minä-muotoa ja kertomalla oma tunne
      Lue lisää rajojen tärkeydestä artikkelista Omat rajat ja lähisuhteet
      Lähteet: Helena Palojärven luento 5.9.2018 Rakentava viha ja rajat
      Naisen viha, Naistenkartano ry. "

      Tämä vain malliksi. Naisen subjektiivisesta torjunnasta johtuvan vihan aiheesta löytyy kyllä materiaalia, jos se nyt ketään kiinnostaa. Vähitenhän se kiinnostaa vihan vallassa olevia naisia itseään!"

      Tervetuloa vaan keskustelemaan lisää, "haudankaivajat"

      • Anonyymi

        Miesraukka, koska ei tunne naisia, pitää lainata tänne jotain satunnaista kvasipsykologiaa. Kenet luulet vakuuttavasi sillä?

        Sinun ja osittain edsoninkin ongelma on se, että vaikka teillä on naisia lähimailla ollutkin, he eivät ole kiinnostaneet teitä ihmisinä.

        m


    • Anonyymi

      Laitapa tähän pitkään vuodatukseesi naisten ja tyttöjen kohdalle myös miehet, pojat ja vanhat äijät. Sopii kuin nakutettu myös niin päin.

      • Anonyymi

        Tarkoitat kai pitkällä vuodatuksellani tuota asayhdistyksen fakta referenssitietoa!

        Julistan tämänkin ketjun päättyneeksi nettiterrorin vuoksi. Ei kannata vaan kannaattaa aina yrittää uudestaan ja näin voimme jatkaa ja jos haluatte niin aina voitte surista perässä ja aina sitten pakotettuna kerron sopivin adjektiiven mitä te olette. Ilmeisesti haluatte sitä.

        Tämä otetaan osin malliksi joskus ylläpidolle tehtävistä keskusteluvalvonnan muutosesityksestä, millä voitaisiin rajoitaa maalittajien ja puhtaiden stalkereiden pahamielistä kirjoittelua kenenkään vahingoksi.

        Kun elämä jatkuu se jatkuu taas tavalla tai toisella muussa ketjusssa ja muualla.
        Pahoittelen edsoninkin puolesta että en onnistunut yhdessä osassa eli vainomummojen pysymisessä pois .

        No hyvääkin oli se että ehkä jopa he kananaivoillaan huomasivat ettei ole mitään miesten kerhoa tai sillä johtajaa vaan jokainen toimii yksilönä ja kirjoittaa siellä missä haluaa ja mitä haluaa.

        Minun tapauksessani asiallista ja monipuolista keskustelua kaikesta ihmisen perusasiasta ja sen tieteestä. Se ei edelleenkään ollut mahdollista sillä nuo kärpäset mieltävät minut raadoksi ja seuraavat silloin periksiantamattomasti
        No tällaista on laadunparantajan elkämä. Se on vallitsevan materiaalin kanssa lähes ylivoimaisen vaikeaa, mutta antaahan se omalla kierolla tavallaan haastetta.

        Voin myös kertoa teille senkin, että minua aidosti harmittaa se, että teidän luokattomuutenne ja perusilkeö mielenlaatunne hyvin paljon aiheuttaa haittaa sellaisten älykkäiden filosofien kuin Puosu, keskustelun kanssa järjellisellä sosiaalisella ketjulla.
        Tuolla asiakommenttielämässähän meillä ei mitään ongelmaa ole.

        Nyt seuraava mielenkiinnon kohde on kuinka monta hetkeä kestää kun ilmaannutte sosiaalipommienne kanssa seuraavan aloituksen ketjulle

        Pahoittelen siis ties monennenko kerran kaikkien asiallista keskustelua toivovien kirjoittajien puolesta erttä kun meillä on tällaisia mummoja ketjuilla niin toimivan, joviaalin yleikeskusteluketjun kestävä pystyttäminen on aivan sattuman varassa

        Eli näkemiin taas ja toivottavasti ei tavata samalla keskusteluketjulla. Olisi jo aika päästä apukoulusta edes kansakoulun keskustelutasolle.

        Tämänkin ketjun lopettamispäätlöksen teen siksi ettei kunnon kirjoittajien tarvitse olla huolissaan siitä että kirjoittavat ketjuun minkä ympärillä pyörii raatokärpästen kahden puolijouikkue


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitat kai pitkällä vuodatuksellani tuota asayhdistyksen fakta referenssitietoa!

        Julistan tämänkin ketjun päättyneeksi nettiterrorin vuoksi. Ei kannata vaan kannaattaa aina yrittää uudestaan ja näin voimme jatkaa ja jos haluatte niin aina voitte surista perässä ja aina sitten pakotettuna kerron sopivin adjektiiven mitä te olette. Ilmeisesti haluatte sitä.

        Tämä otetaan osin malliksi joskus ylläpidolle tehtävistä keskusteluvalvonnan muutosesityksestä, millä voitaisiin rajoitaa maalittajien ja puhtaiden stalkereiden pahamielistä kirjoittelua kenenkään vahingoksi.

        Kun elämä jatkuu se jatkuu taas tavalla tai toisella muussa ketjusssa ja muualla.
        Pahoittelen edsoninkin puolesta että en onnistunut yhdessä osassa eli vainomummojen pysymisessä pois .

        No hyvääkin oli se että ehkä jopa he kananaivoillaan huomasivat ettei ole mitään miesten kerhoa tai sillä johtajaa vaan jokainen toimii yksilönä ja kirjoittaa siellä missä haluaa ja mitä haluaa.

        Minun tapauksessani asiallista ja monipuolista keskustelua kaikesta ihmisen perusasiasta ja sen tieteestä. Se ei edelleenkään ollut mahdollista sillä nuo kärpäset mieltävät minut raadoksi ja seuraavat silloin periksiantamattomasti
        No tällaista on laadunparantajan elkämä. Se on vallitsevan materiaalin kanssa lähes ylivoimaisen vaikeaa, mutta antaahan se omalla kierolla tavallaan haastetta.

        Voin myös kertoa teille senkin, että minua aidosti harmittaa se, että teidän luokattomuutenne ja perusilkeö mielenlaatunne hyvin paljon aiheuttaa haittaa sellaisten älykkäiden filosofien kuin Puosu, keskustelun kanssa järjellisellä sosiaalisella ketjulla.
        Tuolla asiakommenttielämässähän meillä ei mitään ongelmaa ole.

        Nyt seuraava mielenkiinnon kohde on kuinka monta hetkeä kestää kun ilmaannutte sosiaalipommienne kanssa seuraavan aloituksen ketjulle

        Pahoittelen siis ties monennenko kerran kaikkien asiallista keskustelua toivovien kirjoittajien puolesta erttä kun meillä on tällaisia mummoja ketjuilla niin toimivan, joviaalin yleikeskusteluketjun kestävä pystyttäminen on aivan sattuman varassa

        Eli näkemiin taas ja toivottavasti ei tavata samalla keskusteluketjulla. Olisi jo aika päästä apukoulusta edes kansakoulun keskustelutasolle.

        Tämänkin ketjun lopettamispäätlöksen teen siksi ettei kunnon kirjoittajien tarvitse olla huolissaan siitä että kirjoittavat ketjuun minkä ympärillä pyörii raatokärpästen kahden puolijouikkue

        Minäpäs tulen tänne ja ihmettelen

        "Sinun ja osittain edsoninkin ongelma on se, että vaikka teillä on naisia lähimailla ollutkin, he eivät ole kiinnostaneet teitä ihmisinä."

        Aha.

        Ali : "Pahoittelen edsoninkin puolesta että en onnistunut yhdessä osassa eli vainomummojen pysymisessä pois "

        Yrititkö? Sillä kun jättää mainitsematta nämä mummelit, niin veikkaanpa, että saa olla rauhassa. Avaapa uusi porina 3 ja aloitetaan asioilla, ilmiöillä ja pysytään niissä.


      • Anonyymi
        edson kirjoitti:

        Minäpäs tulen tänne ja ihmettelen

        "Sinun ja osittain edsoninkin ongelma on se, että vaikka teillä on naisia lähimailla ollutkin, he eivät ole kiinnostaneet teitä ihmisinä."

        Aha.

        Ali : "Pahoittelen edsoninkin puolesta että en onnistunut yhdessä osassa eli vainomummojen pysymisessä pois "

        Yrititkö? Sillä kun jättää mainitsematta nämä mummelit, niin veikkaanpa, että saa olla rauhassa. Avaapa uusi porina 3 ja aloitetaan asioilla, ilmiöillä ja pysytään niissä.

        "Yrititkö? Sillä kun jättää mainitsematta nämä mummelit, niin veikkaanpa, että saa olla rauhassa."

        Edson puhuu viisaita sanoja Alille, joka on kuin "rakkikoira" aina mummojen kimpussa!

        Edsonille tuosta kommentistaan täydet pisteet!


      • Anonyymi
        edson kirjoitti:

        Minäpäs tulen tänne ja ihmettelen

        "Sinun ja osittain edsoninkin ongelma on se, että vaikka teillä on naisia lähimailla ollutkin, he eivät ole kiinnostaneet teitä ihmisinä."

        Aha.

        Ali : "Pahoittelen edsoninkin puolesta että en onnistunut yhdessä osassa eli vainomummojen pysymisessä pois "

        Yrititkö? Sillä kun jättää mainitsematta nämä mummelit, niin veikkaanpa, että saa olla rauhassa. Avaapa uusi porina 3 ja aloitetaan asioilla, ilmiöillä ja pysytään niissä.

        "kun jättää mainitsematta nämä mummelit, niin veikkaanpa, että saa olla rauhassa."

        Järkevä päätelmä Edsonilta.

        Cee


    • Mitähän tuo ara tarkoitti kahdella rintamakarkurilla?

      Sitäkö, että alin kanssa emme ole kovin kiinnostuneita kirjoittamaan lähiomaisista tai haukkumaan joitain heistä. Emme ole välttämättä kuin whoo, joka sanoo vähän yhtikäs mistään, paitsi, että mummojen syleillessä ja kosiskellessaan puosua pohtii, onko puosulla Volvo. Ei edes ara hyökkää sanomaan, että hyi, olet materialisti.

      Ainoa rintamakarkuri on sellainen, joka elää vain itselleen ja ara kyllä tuntee hyvin hänet, vaikka ei olekaan hän. Kehuu aina silloin tällöin toki häntä, koska tyyppi tykkää istua kynttilän valossa. Että sellaisia karkureita ... ja sellasia elämäläisiä ja jätetunkion kuningatar-kanana dorka

      • Sinä oletkin niitä vanhan kansan jääräpääukkoja, joiden mielestä jokaisen naisen pitäisi synnyttää, eli uhrata elämänsä lapsilaumalle ja hellan kulmalla kyttäävälle ukolle. Kuulostat ihan joltain körttipapilta tai lestadiolaiselta.

        Enpä ole ennen kuullut, että lapsettomia naisia sanotaan rintamakarkureiksi. Rinteen puheet synnytystalkoista ovat kilttiä höpinää tuollaisen tuomion rinnalla.

        Itse varmaan olet tehnyt kansalaisvelvollisuutesi tuolla alalla. Paljonko olet siittänyt ja kuinka paljon on isättömiä lapsia jäljiltäsi?


      • Anonyymi

        Miten ihmeessä sinä, omasta mielestäsi miestenmies, voit tuonne halveksimallesi jätetunkiolle nousta! Alvariinsa siellä taas kukkoilet.
        am


      • LiisaO kirjoitti:

        Sinä oletkin niitä vanhan kansan jääräpääukkoja, joiden mielestä jokaisen naisen pitäisi synnyttää, eli uhrata elämänsä lapsilaumalle ja hellan kulmalla kyttäävälle ukolle. Kuulostat ihan joltain körttipapilta tai lestadiolaiselta.

        Enpä ole ennen kuullut, että lapsettomia naisia sanotaan rintamakarkureiksi. Rinteen puheet synnytystalkoista ovat kilttiä höpinää tuollaisen tuomion rinnalla.

        Itse varmaan olet tehnyt kansalaisvelvollisuutesi tuolla alalla. Paljonko olet siittänyt ja kuinka paljon on isättömiä lapsia jäljiltäsi?

        Jahas, akkojen akateemikko pohtii taas rintamakarkuruuksia ja saa kohta uutta luettavaakin, sillä Stalin kainaloihin paenneista kirjoitetaan kirjaa eli tutkimusta.

        Onneksi ei ole yhdestä tyttärestä ja hänen harrastuksistaan kiinni se, miten maa makaa. Onhan vastaavia tapauksia muutamia muitakin, tehdään siis duunia ja sitten mennään surffailemaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten ihmeessä sinä, omasta mielestäsi miestenmies, voit tuonne halveksimallesi jätetunkiolle nousta! Alvariinsa siellä taas kukkoilet.
        am

        On se ny perkele, ettei yritystä metaanipäästöjen vähentämisestä tunkiolta koeta ympäristöteoksi


      • edson kirjoitti:

        Jahas, akkojen akateemikko pohtii taas rintamakarkuruuksia ja saa kohta uutta luettavaakin, sillä Stalin kainaloihin paenneista kirjoitetaan kirjaa eli tutkimusta.

        Onneksi ei ole yhdestä tyttärestä ja hänen harrastuksistaan kiinni se, miten maa makaa. Onhan vastaavia tapauksia muutamia muitakin, tehdään siis duunia ja sitten mennään surffailemaan.

        "tehdään duunia ja sitten mennään surffailemaan"

        Se on ihan kiva elämäntapa. Pitäisikö olla, että "tehdään duunia ja sitten palataan kotiin luuttuamaan lattiaa, jonka ukonrahjus heti kohta sotkee paskaisilla saappaillaan"?

        Onhan Stalinin vainoista kirjoitettu kymmeniä kirjoja Suomessakin. Sinulta vaan mennyt sekin ohi.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 34 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe