Uusi päivä

Anonyymi

Jaahas, uusi päivä taas kirkkaana loistaa - niinhän sitä sanotaan jossakin laulussa.
Nyt on hyvä liikkua ulkona ja katsastella luonnonilmiöitä, kun aurinko paistaa. Niin, ja tietysti näitä omia nurkkia tuolla ulkona.

Kai pitäs kohta talokin ulkomaalata. Katsella ensin olisiko ennen maalausta tarpeellista tehdä puutöitä eli korjata puusta tehtyä ulkopintaa yms.
Muutenkin pitää arvioida mitä aikanaan tehtävään urakkatarjouspyyntöön olisi hyvä kirjata, jotta kaikki menisi juohevasti ja laatu tulisi hyvä. Itse tuskin tällä iällä tulee enää tehtyä. Henkilönostinkin pitäisi vuokrata. Tai mistä sen tietää, jos saa vävyiltä hyvää apua. Poikia, kun ei ole omasta takaa - tyttöjä vaan.

Tällaisia tässä aprikoin tänään. Jaa, miksikö piti tänne kirjoittaa. No, ajattelin, jos syntyisi keskustelua ja kerrontaa kunkin omista suunnitelmista ja muista tekemisistä.

34

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täällä on jo sellaisia aloituksia.
      Useampiakin.

      H.

      • Anonyymi

        "Täällä on jo sellaisia aloituksia.
        Useampiakin."

        Onko tosiaan, Huruksz? Ensinnäkään täällä ei ole yhtään tällaista aloitusta, ja toisekseen, vaikka olisikin niin mitä sitten?
        Tiedän, ettei sinulta saa koskaan suoraa vastausta, mutta kysynpä kuitenkin taas kerran:

        Mitkä aloitukset mielestäsi ovat sellaisia kuin tämä? Kerro suoraan niiden otsikot, kaksi riittää, kiitos jo etukäteen.

        Bessie


      • Anonyymi

        Onhan täällä jo parikin ja lisää tulenee noita sun kun olis aika ja kun sais "piip", voisitte parin mummin kaa lirkkupuheluissa riimitellä ym.


    • Anonyymi

      Viime viikolla olin juuri korkannut kaljaa ja aloin tehdä peuran maksapihviä. Jauhaessa huomasin ettei munan munaa. Autolla ei voinut ajaa joten naapurista lainaamaan. Oli vain luomumunia.
      Valtava makuero Vapaan kanan muniin, joita yleensä käytän. Lapsuudesta tuli mieleen pihamaalla tepastelevien kanojen munat, värikin poikkesi, todella herkullisia. Nyt mietin alanko ostaa ainakin sellaisenaan syötävät munat luomuina. Ruoanvalmistuksessa käynee halvemmatkin, hintaero on enemmän kuin puolet. Ihanan kirkas päivä ja mieli.

    • Anonyymi

      Hyvä huomio noista luomumunista, joten alankin ostella niitä, maksoi mitä maksoi, mutta olisin laittanut niihin maksapihveihin vain vehnäjauhoja, joka ennen muinoin korvasi kananmunat, koska niitä ei ollut ainakaan talviaikaan meillä, eikä liioin kylilläkään.

    • Anonyymi

      Jo toinen päivä perätysten kun aurinko paistaa, onhan siinä iloa kerrassaan.

    • Anonyymi

      Tässä juuri mietiskelen, että mitä sitä oikein tekisi tänään. Olisi parikin mieleistä menoa tiedossa, toiminta joulutauon jälkeen kun alkaa taas. Jos olisin eilen illalla kurkistanut sähköpostiin jonne ilmoitukset kerhojen alkamisista olivat tulleet, niin olisin toiminut sen mukaan eikä tarvitsisi nyt miettiä, että mitä sitä oikein tekisi.
      Nyt on suihkutilan lattialle levitetty huolellisesti muotoiltuna tasokuivausta vaativa neulesetti. Illalla kun sen sinne levittelin, laskeskelin ettei minulla tänään ole sellaisia menoja joiden takia pitäisi hiukset pestä ja en sitten viitsinyt käydä suihkussa ennen kuin ne sinne kuivumaan laitoin. Näillä pipon alla litistyneillä hiuksilla ei ihmisten ilmoille huvittaisi lähteä, mutta suihku kuitenkin on nyt pois laskuista. Ehkä joku kevyt huiviviritelmä päähän ja menoksi. Tai kovalla tupeerauksella ja hiuslakalla tehty kypärä päähän ja menoksi. Tai pesisikö hiukset pesualtaan yllä. Tai jos jne. jne..
      Että vähän auki on suunnitelmat täällä, mutta hieno päivä tosiaan, eiköhän tämä tästä.

      Bessie

      • "Anonyymi"

        Täällä on paljon moitittu Blogaamista.
        Oletko koskaan harkinnut alkaa Savi-Töihin?
        Tahi pikkuruisten nukkien meikkaamista?

        H.


      • Anonyymi
        huruksz kirjoitti:

        "Anonyymi"

        Täällä on paljon moitittu Blogaamista.
        Oletko koskaan harkinnut alkaa Savi-Töihin?
        Tahi pikkuruisten nukkien meikkaamista?

        H.

        Minulleko?

        Mitä ymmärrät "Blogaamisella"?

        Savitöistä en ole varma, saattaa olla että olen harkinnut joskus, juuri tällä hetkellä ei kiinnosta. "Pikkuruisten nukkien meikkaamista" en todellakaan ole koskaan harkinnut.

        Bessie


    • Kirkkaana tämä päivä on täällä tänään loistanut.

      Luontoakin olen tutkinut,
      kiertelin pihani omenapuita, kaukaa katsoen on näyttänyt, että jotain hämminkiä on useimman puun rungossa.
      Tarkempi tutkailu paljasti kahden otuksen vierailleen puutarhassa, papanoista puiden juurella tunnistin, pienet papanat kuuluvat sille tutulle kotirusakolle , mutta suuremmat papanat kuuluvat ilmeisesti kauriille. Siinä nuo kaksi ovat repineet vanhojen omenapuiden runkoja, onneksi ei ollut ympäri syöty.

      On siinä nyt ongelmaa, pitäisi jotain keksiä ensiavuksi.
      Tänään siis kiertelin kaupungin puutarhakaupat ja tavaratalot etsien jotain haavojen peitoksi, vaan ei mistään löytynyt, ei ole mikään sesonkituote joku haavavaha.
      Kävisikö siihen vaivaan terva vai suttaisiko vain tavallisella aitamaalilla?
      En niitä nyt vielä kaataakaan haluaisi, ikioman ukkini jalostamia ja neljäkymmentä vuotta vanhoja käkkäriä kun ovat. Aina kukkineet kauniisti ja omenia tuottaneet rutosti.

      Mutta nyt kyllä unohdan nuo potilaat, koska pian on jo uusi päivä
      ja uudet kujeet.

      • Kerran oli lumi runnellut kauniin katajan.
        Oli semmoista puhdistamatonta (ruskeaa) vaseliinia.
        Sitä vetelin, kataja oksantynkiin. Kataja aika hyvin toipui.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Kerran oli lumi runnellut kauniin katajan.
        Oli semmoista puhdistamatonta (ruskeaa) vaseliinia.
        Sitä vetelin, kataja oksantynkiin. Kataja aika hyvin toipui.

        Eiköhän verkko ole se turvallisin tae jyrsijöiden poispidossa. Eihän oksien lyheniäminen vahingoita puuta, mutta runkoa on syytä suojata.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän verkko ole se turvallisin tae jyrsijöiden poispidossa. Eihän oksien lyheniäminen vahingoita puuta, mutta runkoa on syytä suojata.

        Tietysti verkko on hyvä suojaus, puhuinkin siitä, kun vahinko kerran oli jo tapahtunut.
        Eli vanhingoittuneen kohdan suojauksesta,


      • maissii
        Eliaana kirjoitti:

        Tietysti verkko on hyvä suojaus, puhuinkin siitä, kun vahinko kerran oli jo tapahtunut.
        Eli vanhingoittuneen kohdan suojauksesta,

        Kiitos hyvästä vinkistä, tuosta vaseliinista.
        Löysin vanhoista varastoista aloeveravaseliinia,
        päivämäärät mennyt jo aikoja sitten,
        sillä kävin haavoja hoitamassa.
        onneksi rungot olivat kuivia ja siten oli helppo levittää.

        Tutkailin netistä ja löysin hevosille tarkoitettua vaseliinia,
        huomenna on aikomus mennä tuurin kylälle ja siellä on hyvä hevososasto,
        joten nappaan sitä mukaani ja teen vertailevaa tutkimusta
        kun muutamat rungot jäivät vielä ilman käsittelyä.

        Se on ilmeisesti hyvä vain peittää haavakohta, ettei pöpöt pääse sisään.
        Tulipa muuten hyvä vaseliinikäsittely myös hoitajan käsille, niin on pehmeät kädet nyt.
        *
        Viime kesänä kaadoin kirsikkapuuni ja se ehti ennen syksyä kunnon uuden verson kasvattaa, mutta sen kuori oli syöty tosi perusteellisesti. Siinä lämmin syksy oli jo herättänyt lehtitupsun latvaan, olikohan kuori maistunut cherrylle kun oli niin hyvin putsattu. Onneksi kirsikka työntää uusia yleensä runsaslukuisasti.


      • Omenapuilla on hyvinkin toivoa, koska runkoja ei jyrsitty ympäriinsä, vaan jäi silta ravinteiden ja veden saamiseksi. Tietysti paljas kohta olisi hyvä pian suojata, etteivät kasvitaudit tai kuivuminen uhkaa. Näin talvella ei liene huippukiire ole , kun puut ovat lepotilassa. Tervakin tietääkseni käy, itsellä on puutarhaliikkeestä ostettua melko juoksevaa haavanhoitoainetta, pullon suulla olevan sienen avulla helppo levittää. Rungon paljaan kohdan reunat kannattaa siistiä puukolla. Luulisi, että pian aineita kauppoihin ilmestyy , maalis-huhtikuulla kun alkaa oksien leikkausaika .Nettimyynnistäkin varmaan löytyy vaihtoehtoja. Meilläkin on paljon omena- ja luumupuita, onneksi jänistuhot jääneet vähäisiksi, tontin aitauskin on auttanut, sekä ennaltasuojaus. Vanhemmat puut toipuvat paremmin runkovaurioista kuin ihan nuoret , joten on hyvät mahdollisuudet ukkisi peruja olevien muistorikkaiden puiden säilymiseen.

        Jopa aivan ympäriinsä jyrsityt puut saattavat selvitä sillastuksen avulla. Ei ole itsellä kokemusta, mutta puutarhaharrastelijana olen siitäkin lukenut.

        https://pinsiontaimisto.fi/ideoita/hedelmapuiden-sillastus/


      • Ramoona kirjoitti:

        Omenapuilla on hyvinkin toivoa, koska runkoja ei jyrsitty ympäriinsä, vaan jäi silta ravinteiden ja veden saamiseksi. Tietysti paljas kohta olisi hyvä pian suojata, etteivät kasvitaudit tai kuivuminen uhkaa. Näin talvella ei liene huippukiire ole , kun puut ovat lepotilassa. Tervakin tietääkseni käy, itsellä on puutarhaliikkeestä ostettua melko juoksevaa haavanhoitoainetta, pullon suulla olevan sienen avulla helppo levittää. Rungon paljaan kohdan reunat kannattaa siistiä puukolla. Luulisi, että pian aineita kauppoihin ilmestyy , maalis-huhtikuulla kun alkaa oksien leikkausaika .Nettimyynnistäkin varmaan löytyy vaihtoehtoja. Meilläkin on paljon omena- ja luumupuita, onneksi jänistuhot jääneet vähäisiksi, tontin aitauskin on auttanut, sekä ennaltasuojaus. Vanhemmat puut toipuvat paremmin runkovaurioista kuin ihan nuoret , joten on hyvät mahdollisuudet ukkisi peruja olevien muistorikkaiden puiden säilymiseen.

        Jopa aivan ympäriinsä jyrsityt puut saattavat selvitä sillastuksen avulla. Ei ole itsellä kokemusta, mutta puutarhaharrastelijana olen siitäkin lukenut.

        https://pinsiontaimisto.fi/ideoita/hedelmapuiden-sillastus/

        Tuo sillastus onkin mukava tapa saada yhteydet pysymään tallella ja nesteet virtaamaan
        kun puu on ympäri syöty.
        Olen kuvitellut sillastuksen ohuempiin puihin, mutta tuosta linkkisi kuvasta saa käsityksen,
        että se onnistuu myös vanhoille omenapuille, kuten näille puille joiden runko on jo paksusti kaarnottuneet.


      • Anonyymi
        maissii kirjoitti:

        Kiitos hyvästä vinkistä, tuosta vaseliinista.
        Löysin vanhoista varastoista aloeveravaseliinia,
        päivämäärät mennyt jo aikoja sitten,
        sillä kävin haavoja hoitamassa.
        onneksi rungot olivat kuivia ja siten oli helppo levittää.

        Tutkailin netistä ja löysin hevosille tarkoitettua vaseliinia,
        huomenna on aikomus mennä tuurin kylälle ja siellä on hyvä hevososasto,
        joten nappaan sitä mukaani ja teen vertailevaa tutkimusta
        kun muutamat rungot jäivät vielä ilman käsittelyä.

        Se on ilmeisesti hyvä vain peittää haavakohta, ettei pöpöt pääse sisään.
        Tulipa muuten hyvä vaseliinikäsittely myös hoitajan käsille, niin on pehmeät kädet nyt.
        *
        Viime kesänä kaadoin kirsikkapuuni ja se ehti ennen syksyä kunnon uuden verson kasvattaa, mutta sen kuori oli syöty tosi perusteellisesti. Siinä lämmin syksy oli jo herättänyt lehtitupsun latvaan, olikohan kuori maistunut cherrylle kun oli niin hyvin putsattu. Onneksi kirsikka työntää uusia yleensä runsaslukuisasti.

        Laita nyt kuitenkin ne verkot ja pikimmiten.
        Varsinkin, jos teillä päin ei vielä ole juurikaan lunta maassa. Jos jänis ja kauris ovat pihaasi ravinnon perässä tulleet vaikka muualtakin ravintoa helposti saisivat, niin varmasti tulevat jatkossakin.
        Käväisin eilen K-raudassa. Pressua ja sorttisäkkiä olin hakemassa, mutta tapani mukaan huvin vuoksi vähän muutenkin kiertelin. En voi varmuudella sanoa nähneeni siellä haavanhoitoainetta, mutta heti kun luin viestisi tuli sellainen tunne että vastahan minä sellaista jossain näin. Tosin kävin samalla reissulla myös apteekissa, voihan tuo tunne tai mielikuva olla lähtöisin siellä mahdollisesti näkemästäni sanasta "haavanhoito".

        Bessie


    • Anonyymi

      Uusi päivä taas tänään. Hyvää sunnuntaipäivää vain kaikille.

      Käväisin jo ulkona sanomalehdet hakemassa. Samalla huomasin pienessä tihkusateessa, että peltinen sadevesiränni talon räystäällä vuotaa. On näköjään ruostunut pohjasta läpi, No, eihän tuo nyt katastrofia aiheuta. Keväällä sitten toimenpiteitä. Onhan sillä rännillä jo ikääkin noin 30 vuotta.

      Voishan sille rännille saada vielä lisää käyttöikää vetäsemällä sen pohjalle auton alustamassaa tai vastaavaa, mutta järkevintä lienee ryhtyä katselemaan kaupoista uutta ränniä. Uusi on aina uusi. Muoviset tässä tulevat ensimmäisenä mieleen.
      Samalla pitää selvittää pystynkö näin ikämiehenä sen itse vaihtamaan, vai pitääkö pyytää pientä lisävoimaa, fysiikan kielellä: delta F. Pidän pienistä haasteista, samalla viittaan vanhaan sananparteen: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

      • Anonyymi

        Kuuleppas, oot varmaan huumormiehii sinäkin. Puhuit tuosta pienestä voiman lisäyksestä.

        Oon sen verran näitä palstoja selannu, että tuolta Kainuun korvesta kannattais keväällä lisävoimaa kysellä. Sieltä vois löytyä sellanen kansainvälinen, reipas, naisihminen, joka viime kesänä näiden palstatietojen mukaan remontteerasi asuntonsa ikkunatkin ulkopuolelta.
        Ei siis ole mikään nojatuolissa istuskelija.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuleppas, oot varmaan huumormiehii sinäkin. Puhuit tuosta pienestä voiman lisäyksestä.

        Oon sen verran näitä palstoja selannu, että tuolta Kainuun korvesta kannattais keväällä lisävoimaa kysellä. Sieltä vois löytyä sellanen kansainvälinen, reipas, naisihminen, joka viime kesänä näiden palstatietojen mukaan remontteerasi asuntonsa ikkunatkin ulkopuolelta.
        Ei siis ole mikään nojatuolissa istuskelija.

        Jaa, kiitos vinkistä. Pitää ottaa harkintaan.

        Naisnäkökulman saaminen mukaan olisi varmaankin hyvä asia. Naisethan yleensä ovat taiteellisempia kuin miehet. Näin tulisi arkkitehtoonisesti parempi ränni.


    • Anonyymi

      Omakotitaloissa maalla autoilevien reippaitten kulutus/koluamisintoisten idearikkaitten verboosien naisten pitäisi kehittää itselleen jatkokertomus nitoa nämä kirjoitukset yhteen ja julkaista ne omakustanteena

      Naisia omakotitaloissa

      tms.

      • Anonyymi

        "Omakotitaloissa maalla autoilevien reippaitten kulutus/koluamisintoisten idearikkaitten verboosien naisten pitäisi kehittää itselleen jatkokertomus nitoa nämä kirjoitukset yhteen ja julkaista ne omakustanteena"

        Ai pitäisi vai? Miksi ihmeessä? Tuskinpa kenellekään täysjärkiselle ja mieleltään tasapainoiselle tuollainen edes juolahtaisi mieleenkään?
        Onko sinulla kaikki hyvin?

        Bessie


    • Anonyymi

      Parin kirkkaamman päivän jälkeen taas pilvinen ja liekkö sateinenkin sunnuntai, flunssaisena pysyttelen sisätiloissa, mahdollisesti lueskellen ja lepäillen.
      Mukavaa sunnuntaita palstalaisille.

    • Anonyymi

      Huomio, huomio!

      Tänään tulee taas MC (maailman cup; kiertopalkinto) TV 2:sta.

      Naisten ampumahiihto alkaa klo 13,40.

      • Anonyymi

        Jep ja sitten miesten ampumahiihto ja Herolakin hiihtää tänään.


    • Nuutin päivään päästy, viimeisetkin joulut katoavat silmistä, mitä nyt jotkut valot vielä viipyvät.

      Nuuttipukki perinne on luisunut lasten kiertelyksi ja karkkien keräämiseksi, jos nyt sitäkään enää.

      Länsisuomessa saa olla varuillaan, jos vaikka nuuttipukki ilmestyy oven taakse, nuoret miehet turkit nurinperin päällä kopistelevat kepakkojen kanssa tupaan ja keräilevät taloon joululta jääneet ruuat ja viinat. Jossain sitten yhteiset kekkerit porukalla pidetään ja juhlitaan.

      Jospa käyn vain karkkeja ostamassa - kaiken varalta - ostan omassa suussani sulavia, huomenna saan ne karkit kuitenkin syödä ihan itse.
      Plussakelissä pitää varovasti liikkua, ettei nuo jääpolut nurin vie,
      pitäisikö ne sauvat ottaa kainaloon - kaiken varalta.
      Kuka nyt kaikkeen kaiken varalta - täytyyhän kuperkeikallekin jättää mahdollisuus.

    • Anonyymi

      Totta, uusi päivä jo kohta puolitiessä.

      On Nuutinpäivä. Joulurauhan aika, 20 vuorokautta, on päättynyt.
      Joulukuusi on riisuttu koristeistaan ja viety karsittuna takapihalle. Siellä sen käsittelen saunanpesään sopivaksi. Saa siitä loppukesällä vähän puuainesta saunanpesään. Puiden päälle heitän muutaman pussillisen kuivattuja käpyjä. Käpyjä putoilee takapihan kuusista melko paljon. Pesään vaan, eikä maksa mitään. Helposti siinä saunan lämpö nousee noin 80 asteeseen. Se on minulle sopiva lämpö, siitä nautin.

      Ja niin meni sekin Joulu. Samalla viittaan kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven sanontaa: Niin meni sekin päivä, tarkoittaen veljesten arkipäivän kulumista.

    • Kävyistä tuli mieleen: portillani on kaksi ikivanhaa, suurta koivua joiden alle kerääntyy runsaasti käpyjä koko talven. Mistä ne sinne ilmestyy? Koivut ei tietääkseni tee käpyjä?

      • Anonyymi

        Ketjun aloittaja ei osaa vastata. Mysteeriltä vaikuttaa.

        Ehkä joku luonnontieteilijä osaa vastata tai arvailla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketjun aloittaja ei osaa vastata. Mysteeriltä vaikuttaa.

        Ehkä joku luonnontieteilijä osaa vastata tai arvailla.

        Tietysti symboliikka kyseessä. Vanhan kävyn kämpän portilla vanhoja käpyjä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ketjun aloittaja ei osaa vastata. Mysteeriltä vaikuttaa.

        Ehkä joku luonnontieteilijä osaa vastata tai arvailla.

        Kiitos asiallisesta vastauksesta. Olen kysynyt asiaa myös Puutarha-ja piha- ryhmältä ja siellä suurin osa uskoo tikan kuljettaneen läheisestä metsiköstä.


      • Paloma.se01 kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta vastauksesta. Olen kysynyt asiaa myös Puutarha-ja piha- ryhmältä ja siellä suurin osa uskoo tikan kuljettaneen läheisestä metsiköstä.

        Tuo tikka on varmaan oikea päätelmä.
        Nimittäin itse ihmettelin aikanaan maalla, miksi sähköpylväiden juurilla oli kuusenkäpyjä kasassa.
        Kunnes hoksasin, että tikat hakkaavat niitä tolpan päällä.
        Liekö niin, että eivät kuusesta löydä sopivaa nokkimisalusraa.


    • Anonyymi

      Kyllä hammaslääkäriin nopeasti pääsee, ainakin täällä Pirkanmaalla. Ilmeisesti ne jonot ovat sitten muihin lääkäreihin.

      Aamulla soitin kunnan palveluun, että hampaasta istosi pala. Iltapäivällä jo laitettiin hammas kuntoon.

      • Niitten pitääkin suunnitella aikavarauksensa niin, että sinne pystyy ottamaan varattujen aikojen väliin akuuttitapauksia.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      310
      7041
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2154
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1591
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      26
      1403
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1113
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      989
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      833
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      47
      818
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe