Soini kuvittelee, että jotkut tekaistust iskulauseet ovat populismissa tärkeät.

Anonyymi

Noilla letkautuksilla ei ollut eikä ole mitään merkitystä vaan lupauksilla tehdä muutos harjoitettavaan politiikkaan ja antaa uskoa niille, joita valtaapitävät eivät kuuntele. Ei kai populismia ole luvata sorretuille ja vähäosaisille parempaa, kuunnella heitä viedä sanomaa etenpäin. Äänestäjien pettäminen ei ole myöskään populismia vaan sen on nimensä mukaan petturuutta, johon Soini langesi. Soini lupasi toreilla äänestäjille parannusta kuin helppoheikki, mutta käyttäytyi kuin sutki ja se hän on. Soini ei saanut varmaan yhtän ääntä Jusulan hokemilla vaan sillä, että kansalaiset katsoivat ja luottivat hänen tuovan muutoksen vanhojen puolueiden harjoittamalle politiklalle. Kun Soini sitten petti sutkin tapaan kaikki lupauksensa äänestäjille menemällä Sipilän vetämään oikeistohallitukseen ilman ehtoja jopa luovuttamalla ja pakenemalla vastuuta valtionvarainministerin tehtävstä, ei kyse ollut populismin häviämisestä vaan Soinin petturudesta. Soini yrittää sutkin tapaan peitellä populismiin sen, että hän itse oli se johon äänestäjät luotti ja hän itse oli se joka petti äänestäjät. Sutki on sutki ja sutkina pysyy.

15

52

  Vastaukset

  • Kuinka naivi ihminen voi olla, että joka huijasi omia etujaan ajattelavalla olevansa jopa vielä ykkösketjussa? Me vanhat persut emme mene halpaan, vaan tiukkna Jussin porukkaa,,

   • Oppositioon menemälläkö se raja olisi suljettu kansainvaelluksilta, kun yksikään muu puolue ei rajaa olisi suostunut sulkemaan? Oppositioon menemälläkö Kreikan tukipaketit olisi estetty, kun Suomen valtio ei edes teoriassa olisi yksin voinut Kreikan tukipakettia estää? Valitettavasti PS:ssä on paljon jäseniä, joiden mielestä PS:n tehtävänä on olla ikuisesti oppositiossa huutelemassa, missä vaikutusvalta on kutakuinkin 0.

    Voisi ennemminkin sanoa, että Soini ja siniset uhrasivat poliittisen uransa, ettei PS:n tilalle tullut paljon lähempänä vihervasemmistoa olevia puolueita.


  • Soini paljasti motiivinsa ja ne ovat olleet puhtaasti ahneus, minä, minulle, minä poika luokkaa. Tuollaista henkilöä ei kukaan tervejärkinen äänestä ja sehän nähtiin jo viimeisissä eduskuntavaaleissa sinisten häviämisenä poliittiselta kartalta. Soini tuhosi 2 puoluetta, siniset ja persut, joka sitten nousi ilman Soinia alkuperäisiä arvoja ja kansalaisia kuuntelevaksi tällä hetkellä Suomen suurimmaksi puolueeksi Soinin panettelusta huolimatta.

   • Mutta kestäisikö PS vastuuta edelleenkään, jos taloustilanne vielä heikkenee? Pitäisi oppia tunnistamaan ne asiat joihin voi vaikuttaa (esim. kehitysyhteistyömäärärahat, polttoainevero) niistä, joihin ei voi vaikuttaa (rajojen sulkeminen kansainvaelluksilta, tai euroalueen tukipaketit). Mitä heikompi taloustilanne, sitä enemmän puolueet joutuvat luopumaan periaatteistaan, kun joutuvat tekemään kompromisseja. Paitsi ehkä kokoomus, joka pyrkii joka tapauksessa valtion roolin pienentämiseen.


  • Persut oli hallituksessa joka noudatti Halla-ahon kirjoittaman maahanmuuttopolitiikan mukaista hallitusohjelmaa.
   Halla-aho siis oli maahanmuuttopolitiikan tekijä. Olisi ollut valmis hyväksymään koko hallitusohjelman jos ois keskusta ja kokoomus huolineet hänet silloiseen hallitukseen.

  • Lämpöiset terveiset teille kaikille.
   Soini puhui kauniisti kirjansa julkaisutilaisuudessa teistä äänestäjät.
   Hyvän voi nähdä ja kuulla tai sitten olla niin paatunut omasta erinomaisuudesta, ettei näe ja kuule mitä sanotaan.
   Sulkee korvansa sanoilta joita sanotaan, ettei oma valheellinen kupla puhkea.
   Silloin voi joutua sanomaan hyää Soinistakin kun uskaltaa oikeasti kuunnella. Pohtia kuulemaansa.

   • Hyviä havaintoja.


  • Minusta Soinin höpötyksiin ei liiemmin enää kannata kiinnittää.
   Hänen poliittinen arkkuunsa on viimeinenkin naula naulattu. Pressa vaalit ovat vain märkiä unia, ei muuta.

  • Soini sanoi kirjoittaneensa populismista kirjan vain niille, joilla ei ole vielä omaa mielipidettä populismista.

   Populismi ei ole niin hienoa ja jaloa, miten Soini sen näkee.

  • Soini voisi jatkaa sitä mitä huuteli eduskunnassa, piikki kiinni ja ei Kreikkaan suomalaisten verorahoja.
   Tynkkynen uskalsi vaatia hätäkokousta kun matulaumat vyöryivät Ruotsista sotaa pakoon henkensähädässä Suomeen, Soini erotti Tynkkysen mutta ei siitä Tynkkysen poliittinenura katkennut.
   Soini on vastenmielinen vässykkä, mahtaako huomata vieläkään ettei persujen äänestäjät mihinkään kaikonneet hänen lähtönsä jälkeen.

   • Vuoden 2015 kansainvaellusta ei olisi perussuomalaiset voineet millään tavoin estää, koska Suomen eduskunnan mikään muu puolue ei olisi suostunut rajojen sulkemiseen kansainvaellukselta ja turvapaikkaa hakevien palauttamista Ruotsiin tai Saksaan.

    Kreikan 3. tukipaketille Suomi ei olisi voinut yhtään mitään, vaikka kaikki Suomen eduskuntapuolueet ja kaikki suomalaiset olisivat pakettia vastustaneet. Edeltävä Kataisen hallitus käytännössä sitoutti Suomen kaikkiin euroalueen tukipaketteihin nyt ja tulevaisuudessa. Euroalueen tukipakettien estäminen nyt ja tulevaisuudessa ilman Saksan tai Ranskan tukea on käytännössä mahdotonta.

    Politiikassa pitää valita taistelut, joita käy, ja kannattaa valita ne taistelut, joissa voi voittaa. Kreikan 3. tukipaketin vastustus tai kansainvaelluksen pysäyttäminen Suomen rajoille olisivat olleet turhia taisteluita, koska niitä ei voinut voittaa. Soini ymmärsi tuon muttei saanut asiaa ymmärrettävästi kerrottua äänestäjille.


  • Populistinen puolue ei voi monipuoluejärjestelmässä yksinään toteuttaa "kansan tahtoa" niissä asioissa, joita kaikki muut puolueet vastustavat. Populistinen puolue voi sen sijaan toimia kansan äänitorvena muille puolueille ja aiheuttaa heille harmia muuttamalla eduskunnan voimasuhteita. Ilman 101 kansanedustajaa mikään puolue ei voi yksin tehdä päätöksiä. Ja perustuslakia koskeviin tarvitaan vielä useampi kansanedustaja.

   Valtiovarainministerikään ei voi tehdä mitä hyvänsä päätöksiä, koska kaikkiin merkittäviin päätöksiin tarvitaan myös hallituskumppaneiden suostumus. Soini koetti osoittaa PS:n olevan nk. valtionhoitajapuolue menemällä hallitukseen taloudellisesti vaikeana aikana. PS-puolueessa oli vaan liikaa väkeä, joilla pää ei kestänyt isoa vastuuta vaikeana maailmanaikana.

  • Tainnut unohtua ,että politiikassa on kyse ihmisten elämän pohjan rakentamisesta ja valtakunnan asioista eikä vitsin vääntämisestä vaI liekoö sitten tykkäää leikitellä ja vitsailla ihmisten elämällä. Kalliiksi sellainen vain meille muille tulee jos tuo on pelinhenki. Vaan niin se taisi viiimekaudella jo tulla . Suli aatteet ja nökyi kyllä ketkä tuon politiikan maksumiehiksi joutui.

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005497556.html

   https://www.smu.fi/uutiset/sipilan-hallituksen-tekemat-leikkaukset-ovat-kurittaneet-etenkin-lapsiperheita-ja-tyottomia/

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b1e49523-ada1-48ca-a4c2-d9b494b5f9e6

   https://www.aamulehti.fi/a/201512381

   • Jos joudutaan leikkaamaan valtion menoja, niin silloin leikkaukset kurittavat niitä, jotka saavat tulonsiirtoja. Ei kai tuossa mitään yllättävää pitäisi olla. Jos ei halua leikata, niin pitää ottaa aina vaikeina aikoina vielä entistä enemmän velkaa.

    Aatteiden ei tarvitse sulaa mutta jos haluaa olla hallituksessa ja vaikuttaa isänmaan asioiden hoitoon, niin joutuu tekemään kompromisseja. Ja vaikeina taloudellisina aikoina varsinkin joutuu joustamaan periaatteistaan. Toinen vaihtoehto on olla oppositiossa, jolloin toiset päättävät, kuinka asioita pitää hoitaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos joudutaan leikkaamaan valtion menoja, niin silloin leikkaukset kurittavat niitä, jotka saavat tulonsiirtoja. Ei kai tuossa mitään yllättävää pitäisi olla. Jos ei halua leikata, niin pitää ottaa aina vaikeina aikoina vielä entistä enemmän velkaa.

    Aatteiden ei tarvitse sulaa mutta jos haluaa olla hallituksessa ja vaikuttaa isänmaan asioiden hoitoon, niin joutuu tekemään kompromisseja. Ja vaikeina taloudellisina aikoina varsinkin joutuu joustamaan periaatteistaan. Toinen vaihtoehto on olla oppositiossa, jolloin toiset päättävät, kuinka asioita pitää hoitaa.

    Juu juu .Tuo oli oikein työväen asialla kuten mainosti. Hommasi Kokoomuksen ja Keskustan kanssa kärkeensä työväestön iloksi aktiivimallin.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   6342
  2. Jaksamista Sofia ja Stefan!!

   Voimia molemmille. Stefu päivä kerrallaan. Sofialle kiitos, että olet kunnioittanut Stefania, etkä ole ruotinut hänen asioitaan julkisuudessa, mi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   2925
  3. Tutkittu on: talviaika parempi

   Puoliin päiviin makaavat vätykset tietysti ovat eri mieltä, mutta työtätekeville ihmisille uutinen on hyvä. "Pysyvään kesäaikaan siirtymistä on kokei
   Maailman menoa
   297
   1622
  4. BB-Sini puhuu tiukkaa asiaa BB-julkkisten kohtelusta somessa

   Tullut itsekin kolmekymppisenä somen suurkuluttajana todella kauhisteltua tätä järkyttävää lynkkausta ja syitä siihen. Netissä liian monilla ihmisillä
   19
   1612