Suot kuivattu ja metsät muutettu puupelloiksi

Anonyymi

Joet muutettu säännöstelyaltaiksi .
Paljon ollaan saatu aikaan . Olisikohan vaihtoehtoja .

33

58

  Vastaukset

  • Paljon on ojittamattomia soita, paljon on vapaana virtaavia vesistöjä, mutta metsät kasvaa enemmän puuta kuin koskaan ennen!!

   • Höpö höpö ja puita kasvaa puupelloissa ja kuivatuilla soilla .
    Esim euroopan paras lohijoki on hävitetty eikä paljon huonompia lohien suhteen olleet oulunjoki tai iijokikaan .


   • Se kasvun kuutiomäärä on todennäköisesti laskettu silloin kun sitä oli vielä kasvamassa. Mutta kun metsä hehtaari on kaadettu niin se ei enää kasva.

    Sitä paitsi kasvua laskee vain ahneet. Metsä on eläinten koti ja ihmisten virkistyspaikka.
    Kun ahneuksissasi tuhoat metsän , niin tuhoat monen eläimen elämän. Tuhoat monen ihmisen marjastuspaikan sienstyspaikan. Mustikat ei enää vuosikymmeniin kasva hakkuutuhoalueella.
    Toki voit varmaan selittää lapsillesi " anteeksi että tuhosin metsän, nyt ette koskaan saa mustikoita".
    Jos jälkeesi jää mustikkapensaita kun olet kaayanut kaikki puut. Niin käypä uudestaan tuhoalueella kahden vuoden kuluttua. Hups vaan. Kuivuus on tuhonnut kaiken. Kasvaa vain heinää ja horsmaa.

    Et siis kasvunumeroillasi hämää niitä jotka tietävät enemmän siitä kuinka tuhoat elämää.
    Luepa hieman lintukirjaa. Jotkut linnut elää vain tietyn tyyppisissä metsissä. Eli juuri SINÄ olet tuhonnut Suomesta niiden olemassaolon.

    Jos oletkin vain YKSI ihminen niin silti olet osa niistä SADASTA jotka ympäri Suomea uurastavat 24/7 saadakseen tuhottua kiireesti PALJON metsää.


  • Komeasti lohi nousee esim. Tornio ja Simojokeen!Virvelimiehet ovat innoissaan kun saavat Lohta.

  • Aloittaja voisi kokeilla itse omaa vaihtoehtoaan eli mennä vaeltelemaan ojittamattomalle suolle. Kyllä sellaisia löytyy helposti.
   Kuinkahan kauan sähkötön elely ilman puusta rakennettuja asumuksia ja muuta luonnon riistoa maittaa.
   Routa ajaisi piankin kurjan porsaan takaisin asutuksen piiriin ja valmisruokakin maittaisi.

   • Tästä huolimatta metsät , suot ja vesistöt on lähes kokonaan tuhottu .
    Pitäisi olla rohkeutta myöntää tosiasiat . Puuta kyllä kasvaa puupelloilla ja näille puille onkin jo osoiteet tiedossa .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tästä huolimatta metsät , suot ja vesistöt on lähes kokonaan tuhottu .
    Pitäisi olla rohkeutta myöntää tosiasiat . Puuta kyllä kasvaa puupelloilla ja näille puille onkin jo osoiteet tiedossa .

    Miten niin metsät tuhottu? Metsät ovat nyt terveempiä ja paremmassa kunnossa kuin aikoihin, puut terveitä ja hyvin kasvavia. Jotenkin ihmetyttää cityvihreiden ajattelu, että kuollut puu ja kuollut metsä on paras metsä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten niin metsät tuhottu? Metsät ovat nyt terveempiä ja paremmassa kunnossa kuin aikoihin, puut terveitä ja hyvin kasvavia. Jotenkin ihmetyttää cityvihreiden ajattelu, että kuollut puu ja kuollut metsä on paras metsä.

    Kirjoitus ihmiseltä, joka ei ymmärrä alkeitakaan ekologiasta. Elävässä metsässä on tietysti suuri osa puustosta elävää, minkä lisäksi on eriasteisesti lahonnutta puuainesta, hiiltynyttä puuta ja sairastavaa, kuolevaa puuta. Lajeja ja ikäluokkia on yhden sijaan laaja kirjo. Metsää ei voi kokonaisvaltaisesti määritellä pelkkinä kuutioina, mutta tätä eivät fakkiutuneet talousmaanikot tietenkään suostu ymmärtämään.

    Esimerkiksi pesimälinnustostamme puolet on nyt uhanalaisia tai silmälläpidettäviä ja linnuista aika iso osa elää erityyppisissä metsissä. Odotetaan vielä parikymmentä vuotta ja osa näistä uhanalaisista on kokonaan meiltä hävinnyt. Mutta mitäpä niistä kunhan vain UPM:ää ja Stora Ensoa pursuava osakesalkku kukoistaa.


  • Wc-paperi ja sähkövalo on noilla saatu aikaan. Ei välttämättömiä kumpikaan.

   • No, muuttakaa Vihreät sieltä Kallion betonihelvetistä metsään asumaan!! Eiku ihan tosi,näyttäkääpä mallia, kuinka eläminen alkaa sujumaan ilman "yleellisyyksiä" !!


   • Anonyymi kirjoitti:

    No, muuttakaa Vihreät sieltä Kallion betonihelvetistä metsään asumaan!! Eiku ihan tosi,näyttäkääpä mallia, kuinka eläminen alkaa sujumaan ilman "yleellisyyksiä" !!

    Turha valehtelijoiden vetää esiin tätä korttia.
    Kaikki elämä metsässä on osa kokonaisuutta.
    Kun tuhoat yhden metsätyypin niin kaikki kumuloituu lopulta sinun sivistyksesi lautaselle.
    Sekin on valhetta kun sanotaan "kaikkea on vielä runsaasti" . Ajelepa hieman ympäri etelä Suomea niin näet miten pilkutettua kaikki metsä on. Tien laitaan on jätetty kaistaleeksi rivi upeita kuusia jotta niiden takana oleva tuho ei näkyisi tielle. Muutaman sadan metrin välein on hakkuualueita parturoituja ryteikköjä. Nuoria istutettuja risupeltoja. Äärimmäisen rumaa jälkeä.
    Kun sadat tuhoajat tekee tätä samaa yhtäaikaisesti ympäri Suomea niin sinun valheesi kaiken runsaudesta on pian kaikkien nähtävillä.

    Onko mukavaa tuhota elämää rahan takia?


  • Tosi on. Yliopistot pitää lakkauttaa. Keksivät kaikenlaista ja sitten kun maanomistaja toteuttaa suositukset, hänet jätetään yksin kantamaan syyllisyyden taakka.

  • Puupeltojen tilalle on saatava monilajisia ikimetsiä .
   Sähkö ydinvoimalla ja joet vapaiksi siis kemi-, ii-ja oulujoki . Miksei pikkujokien pikkupadotkin myös pois .

  • Suomessa kuulemma kasvaa enemmän puita kuin koskaan ennen , no kohta ne kyllä keitetään selluksi .
   Puiden lukumäärä ei liity mitenkään metsiensuojeluun , metsät meiltä on lähes kaikki hävitetty .
   Puupellot ovat metsien irvikuvia .

  • Kaikki lähti menemään vika suuntaan kun Kehruu-Jennyjä alettiin valmistaa.
   Eurooppa pilaantui ja maailma sen myötä.
   Mutta vielä ehdimme pelastautua.
   Suomen pitäisi siirtyä amishi-elämään.
   Hevospelillä liikuttaisiin ja itse veistetyssä hirsimökissä asuttaisiin öljylampun valossa.
   Ei tarvittaisi mitään puupeltoja ja vetisiltä soilta kerättäisiin suopursuja ja rahkasammalta. Sellainen elämä olisi ihanaa.

   • Onko sellunkeitto tosiaan suomen ainoa mahdollisuus ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko sellunkeitto tosiaan suomen ainoa mahdollisuus ?

    Ei tietenkään, mutta tällähetkellä Metsäteollisus on yksi Suomea pystyssä pitäviä voimia! Jos joku keksisi paremman Yrityksen työllisyyden ja verotulojen tuottamiseen,olisi hän maallemme kullanarvoinen. Nokia oli hetken hyvä,mutta hiipui sitten, toki on vieläkin merkittävä yritys Suomessa.


  • Satumetsät takaisin , kohta niiden arvo ymmärretään .
   Sellunkeitto ja puun polttaminen voimalaitoksissa (biovoima) on lopetettava .

   • No, kerroppas hyvä vaihtoetoinen Teollisuus ja lämmitysmuoto tilalle!


  • Jollain TV -kanavalla keskusteltiin vakavasti hiilijalanjäljen kompensoinnista. Oli ihan "pörssi" sitä varten perustettu. Perustelut oli mukavia : voit maksaa siitä että saat rauhassa kuluttaa ja joku toinen suojelee luontoa ja säästää sun puolesta.
   No sitten kyseltiin vakavalla naamalla että kuka säästää ja mitä säästää. Selvisi, että joku peittää aukinaisia ojia jotta saadaan suot takaisin eikä metsä maadu vapauttaen hiilidioksidia. niin ja joku toinen suuryritys kuulemma ei siitä hyvästä rakennakaan sitä hiilivoimalaa vaan tuulivoimalan sinne Intiaan. Jeeee. Eivät kyllä kertoneet kuka se suuryritys on. Ja kuinka paljon tuulimyllyjä on rakennettu intialaisten kiusaksi.

   huoh

   siinä vaiheessa en enää jaksanut vaan vaihdoin kanavaa.

   Kuka järjissään oleva ihminen maksaa siitä, että joku peittää avoimia ojia (ehkä) ja sitten saa hyvällä omalla tunnolla kuvitella että kylläpä taas suojeltiin luontoa???
   Kompensoitiin omaa hiilijalanjälkeä.!!??

   Mutta jos joku tähän huuhaaseen uskoo niin ehkä on ihan oikein, että muut kerää siltä rahat pois. Uskoohan nykyihminen kaikkea muutakin huuhaata joten tämä sopii samaan listaan.

   Surkeinta tässä kuitenkin lienee, että kokonainen valtio osallistuu tähän valehteluun ja maksattaa kokonaisella kansalla erilaisia huuhaaprojekteja.
   Mutta eihän sekään "valtiota" haittaa jos ministereillä on osakkeita huuhaaprojekteissa.

   MIKSI kaikenlaisia rahankeruu pörssejä saa perustaa ilman todisteita toiminnoista mutta jos joku erimieltä oleva haluaa äänensä kuuluviin niin siltä vaaditaan satoja tutkimustuloksia ja todisteita?
   Siksi että RAKASTETAAN VALHETTA.

   • Älähän vaivu epätoivoon pakko meidän on jotakin keksiä tämän maapallon tuhon estämiseksi .


  • Kun euro kirstuun kilahtaa niin co2 piiloon vilahtaa.

   • no nostetaanko kädet pystyyn , vai pannaanko taskuun ?
    Ei taida kannattaa yrittää mitään , hyvinhä meillä menee .


   • Anonyymi kirjoitti:

    no nostetaanko kädet pystyyn , vai pannaanko taskuun ?
    Ei taida kannattaa yrittää mitään , hyvinhä meillä menee .

    Meillä tosiaan menee hyvin ja siitä kannattaisi nauttia. - Ilmastohöpötys on pelkkää elitismiä. Eliitillä kun ei ole muuta murehdittavaa, niin nyt ilmastokin jo huolettaa. Kymmenen vuoden päästä nauramme tälle hysterialle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meillä tosiaan menee hyvin ja siitä kannattaisi nauttia. - Ilmastohöpötys on pelkkää elitismiä. Eliitillä kun ei ole muuta murehdittavaa, niin nyt ilmastokin jo huolettaa. Kymmenen vuoden päästä nauramme tälle hysterialle.

    Mitä kuuluu vesistöille ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä kuuluu vesistöille ?

    Vesistöille kuuluu hyvää. Ne ovat puhdistumaan päin , joten senkin puolesta voimme nauttia lämpimän talven tuomasta energiansäästymisestä


  • Kannattaisi lähteä kehä kolmosen sisältä kiertämään koko Suomea ristiin rastiin. Ei pääteitä. Kun sen on tehnyt voisi lähteä kiertämään ja katselemaan muiden maiden luontoa. Näkisi hiukan todellisuutta.

   Youtubessa on varmasti vielä katsottavana Suomi ilmasta katsottuna.

   Meillä on kaunis, hyvin hoidettu luonto, maa. Runsas puhdas vesistö,metsät kuin erilaiset suotkin. Koska Suomi on pysynyt harvaan asuttuna, eikä kaupungistumiskampanja vielä ole kokonaan lopettanut asutusta muualta. Maaseudun autioitumisen seurauksetkin näkyy luonnossa, ei suinkaan hyvänä asiana.
   Niitä pitää suojella ja hoitaa niinkuin tähänkin asti on tehty.....kaupunkilaisten ja niistä ymmärtämättömien poliitikkojen ei saa antaa niitä tuhota...tietämättömyydellään ja vouhotuksillaan.

   • sinä sekoitat puupellot metsiin suomen metsät ovat nykyään sellunkeittäjien raaka-ainevsrastoja , suot enimmäkseen ojitettuja niistä ravinteet on virranneet ja virtaavat kaikenaikaa vesistöjä sotkemaan .
    Ei todellakaan näytä hyvältä .


  • Satelliittikuvista erottuu selvästi Suomen ja Venäjän raja, koska Suomen puoli on ojitettu ja Venäjän ei, että silleen. Suomesta ei enää löydy ojittamattomia maita ja luonnonmetsiä luonnonsuojelualueiden ulkopuolelta.

   • Suomen puupeltohenkilöt joutas vsnhustenhuolthon. Tekisivät kerranki jotaki hyvvää. Surkeata sakia.


   • Onko Venäjällä sun mielestäs ympäristöasiat metsätaloudessa huomioitu paremmin, vai mitä meinaat?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko Venäjällä sun mielestäs ympäristöasiat metsätaloudessa huomioitu paremmin, vai mitä meinaat?

    nimenomaan hoitamaton metsä on arvokasta , ihmisen hoitama metsä on pilalla .


   • Anonyymi kirjoitti:

    nimenomaan hoitamaton metsä on arvokasta , ihmisen hoitama metsä on pilalla .

    Venäjällä hakataan puuta siinä kuin Suomessakin, mutta aukot ovat oikeasti isoja. Kaikki hakataan pois silmänkantamattomiin. Tehdään pitkää ja lyhyttä tukkia, joka rahdataan pois junalla. Osa tulee Suomen sahoille jalostettavaksi.

    Ja mikä on suurin ero Suomeen. Uudistamisen eteen ei tehdä mitään. Aukot jätetään hakkuun jäljiltä uudistumaan itsekseen ja ihan hyvin ne niinkin näyttävät puuta lykkäävän.

    Oikeastaan eniten omaan silmään pistää ihmisten ruokottomuus. Laanipaikat jäävät saastaiseen kuntoon. on romua ja roskaa joka puolella. Öljyt päästetty huoltojen yhteydessä suoraan maahan jne.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   335
   6579
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   188
   3244
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   104
   1597
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   18
   819