Tehtaanniemen kaavaa ei kannata muuttaa

Anonyymi

Ei ole mitään syytä muuttaa Tehtaanniemen kaavaa.

Kolme perustelua:
1. Regatta Resorts on jatkuvasti selittänyt, että vapaa-ajanasunnot täyttävät kaavan vaatimuksen. Jos se sopii Hangon virkamiehille ja myös viranomaisille muualla, niin olkoon. Liiketontti ok.
2. Kukaan Tehtaanniemellä vapaa-ajanasunnon omistava ei siirrä kirjoja Hankoon. Ei kukaan. Uusien asukkaiden muuttaminen Tehtaanniemelle Hankoon, jos muutetaan kaavaa ei ole kantava väite. Veroäyriero on aivan liian suuri: Hangon äyri on 21,75. Espoo ja Helsinki 18, Kauniainen 17. Siis Hangossa vero 4,75%-yksikköä enemmän kuin Kauniaisissa, Espoossa ja Helsingissä 3,75%-yksikköä enemmän. Jos ansio on 100.000 euroa, niin Hangossa vero 4.750 euroa ja vastaavasti 3.750 euroa enemmän vuodessa. Kovempituloisten ja perheen veromenetys voi olla moninkertainen.
3. Hangon väitetään tienaavan kiinteistöveroa liiketontista enemmän kuin asuintontista. Miksi siis muuttaa tuloa pienemmäksi?

Ainut hyvä syy muuttaa kaavaa olisi, jos tontin omistaja sitä vaatii ja suostuu kaavan jalostuskorvaukseen. Sellainen on laissa määritelty. Silloin kaavamuutoksesta olisi hyötyä hankolaisille ja Hangolle. Muuten kaavamutos on turha ja pienentää kaupungin tuloja.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      juuri näin jo aiemman pitäisi opettaa että kun resorts jotain haluaa niin silloin hankolaisia viedään kun kuoriämpäriä ja demarit komppaa vieressä.

    • Anonyymi

      Lisää betonipömpeleitä vaan.
      Ihan turhaa Rantakadulta merta nähdä ja ihan turhaa mereltä käsin kenenkään nähdä muuta kuin näitä betonitaloja.
      Sillähän se talvikauden turismi saadaan nousuun

    • Anonyymi

      Tehtaanniemen asuintalot ovat Hangon talviturismin tulppa, samanlainen kuin talviunta nukkuvan karhun ahterin pihkatulppa.

      Hangon talviturismi kaipaa merkittävää lisäystä normaaliin hotellikapasiteettiin. Se on nyt plokattu, kun Regatta Resorts on myynyt hotellitontillle 43 kappaletta yksityisasuntoja. Suunnitteilla on 36 kappaletta lisää. Demaaripoliitikot ja pelotellut virkamiehet komppaavat tätä turismin plokkaamista. Hei haloo!

      Eikä kukaan tee mitään!!!

    • Anonyymi

      Kaavaa ei kannata muuttaa asumiskäyttöön ellei hankolaisille ole siitä jotain hyötyä. Eli fyffeä tilille kaavan jalostamisesta tai sitten ei jalosteta.

      Ei sinne kukaan muuta, kun veroäyri on 21,75. Sitä paitsi kaupunki voi antaa luvan asua mökillä ympäri vuoden. Ei siihen kaavamuutoksia tarvita.

    • Anonyymi

      Miksi kaavaa pitäisi muuttaa? Tavoite ympärivuotisen asumisen mahdollistaminen ei ole tullut hankolaisten kynästä. Eikä se muuta vöestötilannetta miksikään. Ei kukaan rikas siirrä kirjojaan kalliiseen Hankoon.

    • Anonyymi

      Ärsyttää todella tuo verotus. Muutan kirjat pk-seudulle varmasti sen takia lähivuosina, tulot juuri tuon esimerkin luokkaa.

    • Anonyymi

      Kauniainen 17%!

      Kava ja Nusu kovasti perustelivat edellisellä kaavakierroksella, että Tehtaanniemen asunnot ovat kaavan mukaisia, niitä voi vuokrata. Miksi sitten muuttaa kaavaa, jos ovat kaavan mukaisia?

      Hei Kava ja Nusu voi myös laittaa asuntonsa vuokralle. Asuvat siis hotellissa! Hei haloo! Majoistustoiminta on ammattimaista, lyhytaikaista vuokraustoimintaa.

    • Anonyymi

      Milloin Tehtaanniemelle tulee lisää hotellihuoneita? Kuusi vuotta on mennyt ja ei ole vielä esitetty sellaisia piirustustuksia. Grynderi rakennuttaa yksityisasuntoja. Sillä tehdään rahaa hankolaisten sinisilmäisyyden varjolla ja muutaman organisaatioon pesiytyneen myyrän avustuksella.

      • Anonyymi

        Juuri näin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe