Ateistien kiinnostus kristinuskoa kohtaan

Anonyymi

Mitä ateistit haluavat kysyä kristinuskosta?
Miten ateismissa ymmärretään siunaus ja kirous?

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voinko kysyä ja vastaatko sitten kanssa selkeästi

    • Anonyymi

      Miten ateismissa ymmärretään siunaus ja kirous?

      Ateismissa ei ole edes käytössä näitä termejä ateisti ei liioin ajattele tällaisten ajatusten kautta maailmaa
      Näitä asioita ei ole ateistille olemassa

    • Anonyymi

      Haluan uskonnottomana kysyä tällaista

      Mikä on helvetin idea?

      Kuka hyötyy ?
      Miten hyötyy?
      Ja mitä saa ?

      siittä että ihmistä joka ei usko kristinuskoon poltetaan ja kidutetaan ikuisuus

      Mielestäni kun tämä on aivan tarkoituksetonta toimintaa ellei joku nauti tai jollain muulla tavalla saa tyydytystä asiasta

      En vain keksi mitään järkevää tarkoitusta tälle toiminnalle ja haluaisin saada kristityn tarkan selvityksen asialle jospa sitten ymmärtäisin

      • Anonyymi

        Ehkäpä kysymystäsi voisi lähestyä maallisen tuomion kautta.

        Miksi on vankila?
        Miksi joku tuomitaan loppuiäkseen vankilaan?
        Mihin vankilaa tarvitaan?

        Usko Toivonen


      • Kiitos kysymyksestäsi. Helvetti näyttää olevan vaikea kysymys myös monille kristityille. Siitä puhutaan nykyään erittäin vähän. Helvettiin liittyen on kehitetty joitakin erikoisia oppeja, jotka myös saattavat sekoittaa asiaa.

        Vastaan ensin pariin yleiseen virhekäsitykseen ja jatketaan sen jälkeen itse helvetin merkitykseen.
        - Usein helvetti kuvataan paikkana, jossa Paholainen hallitsee hiilihanko kädessään ja kiduttaa ihmisiä. Raamatun mukaan tämä ei yksinkertaisesti ole totta, koska Jeesushan sanoi:
        "Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: ’Menkää pois minun luotani, te kirotut, siihen ikuiseen tuleen, joka on valmistettu Paholaiselle ja hänen enkeleilleen." (Matt. 25:41)
        Tässä näkyy myös helvetin olemassa olon varsinainen syy, Paholaisen rangaistuksen täytäntöönpanon paikka.
        Helvetti ei siis ole Paholaisen hallintapaikka vaan rangaistuspaikka. Helvetissä Paholaista kidutetaan aina ja ikuisesti. (Ilm. 20:10)
        - Kuten mm. edellisten raamatunpaikkojen ympäriltä selaamalla näkyy, helvetti on myös ikuinen ja kuoleman jälkeinen, ei tuhoamiseen päättyvä tai tässä ajassa oleva.
        - Ihmisiä ei myöskään heitetä helvettiin siksi, etteivät he uskoneet Jeesukseen. Raamatun mukaan helvettiin heittämistä edeltää ensinnäkin tuomio. Kukin tuomitaan tekojensa mukaan (Ilm. 20:13). Tuomio tapahtuu lain mukaisesti:
        "kaikki ovat syntiä tehneet ja vailla Jumalan kirkkautta" (Room. 3:23) ja "synnin palkka on kuolema" (Room. 6:18). Helvetti on tuo ikuinen kuolema (Ilm. 20:14). Helvetti on siis myös oikeudenmukaisen tuomion täytäntöönpanon paikka, kuten meillä vankila pyrkii olemaan.
        - Kaikki ihmiset olisivat siis tuon tuomion alaisia ilman Jeesusta:
        "Kun pakanatkin, joilla ei ole lakia, tekevät luonnostaan, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia olekaan, ovat itse itselleen laki. Näin he osoittavat, että lain vaatimukset on kirjoitettu heidän sydämeensä, kun heidän omatuntonsakin todistaa ja heidän ajatuksensa yhdessä syyttävät tai myös puolustavat heitä sinä päivänä, jona Jumala minun julistamani evankeliumin mukaisesti tuomitsee ihmisten salaisuudet" (Room. 2:14-16)

        Jatketaan sitten tuohon helvetin merkitykseen:
        - Uskoisin, että jokainen meistä ymmärtää vaikkapa jääkiekkopelin tuomarin merkityksen. Jos ei tuomaria ole niin pelaajat tekevät mitä tahtovat vahingoittaen toisiaan. Menneinä vuosina jopa vastustajan tähtipelaajia (esim. 1972 summit series, jossa Kanadan joukkue hakkasi Harlamovin nilkan puolikuntoiseksi). Huono tuomari jättää puuttumatta törkeyksiin. Hyvä tuomari puolestaan puuttuu kaikkiin törkeyksiin. Vastaava periaate toteutuu muuallakin yhteiskunnassa. Hyvä tuomari tuomitsee törkeydentekijän, huono tuomari jättää tuomitsematta. Jumala on hyvä tuomari, joka puuttuu törkeyksiin eikä jätä niitä rankaisematta.
        - Vastaavasti pelikiellon tai vankeuden yksi olennainen merkitys on siinä, ettei pahantekijä pääse jatkamaan pahuuden tekoaan. Jos pelaajalle vain heristetään sormea vaikkapa tähtipelaajan telomisesta, sitä kannattaa jatkaa, koska vastustajan tähden telominen johtaisi oman joukkueen menestymiseen. Samoin yhteiskunnassa vaarallisten henkilöiden lukkojen taakse laittaminen suojelee kaikkia muita. Uskoisin, että kukaan ei haluaisi vaikkapa sarjamurhaajien, pahasti mieleltään sairaiden tai sarjaraiskaajien kulkevan vapaina. Ymmärrämme siis, että ihmisten hyvinvointi edellyttää joidenkin eristämistä muusta joukosta. Yksi helvetin merkitys lienee tämä, täydellistä Jumalan valtakuntaa ei voisi olla, jos siellä olisi joukossa likaisia ja tottelemattomia. Jumalan valtakuntaan päästään Jeesuksen veren pesun ja Jumalan mielen mukaisen muutoksen alaisuuteen alistumisen kautta. Näin Jumala saa luvan muuttaa omiaan Hänen kaltaisuuteensa sillä tavoin, että taivaassa eläminen voi olla miellyttävää kaikille. Muut eivät voi olla tässä paikassa, eikä Jumala muuta ihmistä pakolla (muutenhan ihminen ei edes olisi ihminen vaan kuin sätkynukke tai robotti). Jäljelle jää Jumalasta erilleen hylkääminen, Maassakin saamme nauttia vielä jossain määrin Jumalan vaikutuksesta (Hän antaa aurinkonsa paistaa niin hyville kuin pahoillekin). Jumalasta erillään olemisen väistämätön seuraus lienee kärsimys ja kidutus, ihminen ei yksinkertaisesti ole kykenevä rakkauteen täysin erillään Jumalasta.
        - Hyvä sääntö tai hyvä laki on sellainen, jonka mukaan toimimalla toimii oikein. Mekin voimme ymmärtää lain ja rangaistuksen ja oikeuden merkitystä, koska olemme Jumalan vajavaisia kuvia. Ehkä emme kykene ymmärtämään tätä täydellisesti kuten Jumala, mikä aiheuttaa vaikeutta ymmärtää vaikkapa tätä kysymystä. Jumalan laki on täydellinen, mutta sitä emme ole kyenneet emmekä kykene täydellisesti noudattamaan. Toisaalta kaikkea vääryyttä tulee rangaista, muuten Jumala ei tekisi oikein vääryyttä kärsineelle. Siksi tarvitaan Jeesus. Jumalan rangaistus tuli Jeesuksen päälle. Siinä rangaistiin meidän rikkomuksemme. Näin voimme saada ne anteeksi ja välttyä rangaistukselta kun uskomme Jeesukseen ja annamme Hänen tehdä meistä uuden luomuksen.


    • Anonyymi

      Ajatellaan vaikka suomalaista rangaistusjärjestelmää joka on ilmeisesti ateistinen koska eroaa raamatusta merkittävästi

      Ihminen tekee rikoksen ja saa tuomion hänet laitetaan vankilaan jossa tarkoitus on saattaa ihminen yhteiskuntakelpoiseksi jälleen tällä on kuntoutusta ja psykologeja ym...

      Eli tarkoitus on parantaa ihminen takaisin yhteiskuntaan vaihtelevalla menestyksellä eikä itse tarkoitus ole rankaista vaan kuntouttaa

      Raamatun rangaistus ihmiselle joka ei edes tee mitään vaan kuuntelee itseään eikä ala uskomaan asioihin mihin ei näe tarvetta eikä tunne asiaa omakseen

      Ikuinen kidutus ilman tarkoitusta on siis tällaiselle uskonnottomalle asia joka vie pohjan koko helvetistä ja sitä kautta kristinuskosta

    • Anonyymi

      No rakkaat uskovaiset en odottanutkaan vastausta edelliseen helvetti aiheeseen koska teillä sitä ei ole ja jos onkin se on todennäköisesti synti tuoda julki .

      Mutta näin helppo on kumota tarkoituksettomana yksi kristinuskon perusasia


      Toivoisin että varsinkin nuoret uskonlahkoihin syntyessään perheensä kautta liitetyt miettisivät tuota kysmystäni se voi avata jollain uudella tapaa silmät ja häivyttää perusteettomat pelot joita ehkä teihinkin on istutettu

      • Anonyymi

        Synnin mitta tulee täydeksi. Ahdistukset ja luonnonmullistukset tulevat maanpäälle.
        Raamattu kertoo ahdistuksen ajasta.
        Ihminen on paha luonteeltaan.
        Maailma ja ateismi ei voi antaa rauhaa vaan ihmisten ja valtioiden välisiä sotia.

        Hän sanoi minulle: "Tämä on kirous, joka käy yli kaiken maan. Sillä tämän kirouksen mukaisesti siitä puhdistetaan pois jokainen varas, ja jokainen vannoskelija puhdistetaan siitä pois."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Synnin mitta tulee täydeksi. Ahdistukset ja luonnonmullistukset tulevat maanpäälle.
        Raamattu kertoo ahdistuksen ajasta.
        Ihminen on paha luonteeltaan.
        Maailma ja ateismi ei voi antaa rauhaa vaan ihmisten ja valtioiden välisiä sotia.

        Hän sanoi minulle: "Tämä on kirous, joka käy yli kaiken maan. Sillä tämän kirouksen mukaisesti siitä puhdistetaan pois jokainen varas, ja jokainen vannoskelija puhdistetaan siitä pois."

        Sinulla ei sitten ollut mitään asiaa ketjun aiheeseen ja päätit sitten päteä ja laittaa turhaa mitään sanomatonta jorinaa täytteeksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla ei sitten ollut mitään asiaa ketjun aiheeseen ja päätit sitten päteä ja laittaa turhaa mitään sanomatonta jorinaa täytteeksi

        Kukin kykyjensä mukaan. Uskovaiset ovat keskimääräistä tyhmempiä. Sitä en kylläkään tiedä, oliko muna ennen kanaa. Eli päätyykö tyhmä ihminen uskovaiseksi (ulkoistaa ajattelun hiekkalaatikolla eläneiden vuohipaimenten käsikirjaa tulkitseville hyväksikäyttäjille) vai onko tyhmyys seurausta siitä, ettei uskovaiselta edellytetä omien aivojen käyttöä - päin vastoin, mitään ei saa kyseenalaista. Esim. jos uskonnollien johtaja nyt vähän haluaa lapsiin sekaantun, niin tästä ei turhia kysellä eikä kyseenalaisteta.

        Vähän aikaa sitten osui eteen sellainenkin tieto, että uskiksilla mielenterveysongelmat ovat yleisiä. No mutta yllätys. Uskotaan näkymättömiin ystäviin, kuullaan ääniä päässä... tämä muka normaalia, aikuisella?


    • Anonyymi

      Mikä on aloittajan tarkoitus tehdessään tällaisen avauksen jättäen sitten vastaamatta kaikkiin kysymyksiin joita saa?

    • Tuottaahan se mielihyvää kun taikauskoinen kiemurtelee kuin mato koukussa ja toistuvasti osoittaa kristinuskonharhansa perusteettomaksi.

      Ei silti, myös muhammadanisminharhaisia olisi mukava tökkiä sanan säilällä, mutta heikäläiset ilmeisesti pelkäävät allahin tuomiota huonosta puolustuksesta enemmän kuin kristinuskon kolmiomaisen epäjumalan palvelijat.

    • Anonyymi

      Ei teidän mielikuvitusystävänne kiinnosta pätkääkään.

      Pysyisitte vain omissa piireissänne harrastamassa insestiä, kuten teillä on tapana. Vaan kun ette pysy, vaan pitää koko ajan mm. ateismipalstalla ja tiedepalstoilla riekkua.

      Pahimmallaanhan touhu on tätä...
      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e98a5e6b-f126-4dfa-a902-47857a98ff78

      Tai ei oikeastaan pahimmillaan. Tällaista on meno uskisten ihanneyhteiskunnassa, missä kaikki "vääräoppinen" tieto, alkaen siitä, että maa kiertää aurinkoa, on kiellettyä ja siitä rangaistaan kuolemanrangaistuksella. Mihin itsestäänselvyytenä sisältyy "lempeä" kidutus. Näin aukeeaa uskikselle taivaspaikka!

    • Anonyymi

      Helvetti ei siis ole Paholaisen hallintapaikka vaan rangaistuspaikka. Helvetissä Paholaista kidutetaan aina ja ikuisesti. (Ilm. 20:10)

      Kuka kiduttaa ja miksi kiduttaa ? Olisiko sivistyneempää eristää tämä "paholainen"eikä alkaa itse paholaiseksi ja kiduttajaksi tämähän tässä on mysteeri kuka hyötyy ja miten kenekään kiduttamisesta ?

      - Kuten mm. edellisten raamatunpaikkojen ympäriltä selaamalla näkyy, helvetti on myös ikuinen ja kuoleman jälkeinen, ei tuhoamiseen päättyvä tai tässä ajassa oleva.
      - Ihmisiä ei myöskään heitetä helvettiin siksi, etteivät he uskoneet Jeesukseen.

      Usko on siis tämän asian suhteen turha uskopuute ei helvettiin vie vaan pahat teot tämähän tarkoittaa tilastojen valossa että suomessakin kristityt ovat pahemmassa vaarassa kuin uskonnottomat helvetin tuomiolle sillä vankiloissamme tutkimuksen mukaan suurin osa uskovat jumalaan

      Helvetti on siis myös oikeudenmukaisen tuomion täytäntöönpanon paikka, kuten meillä vankila pyrkii olemaan.

      Kidutus tuomio ei ole oikeudenmukainen siinähän kiduttajasta tulee pahempi kuin tuomitusta eikä kidutukselle ole olemassa mitään tarkoitusta

      Jatketaan sitten tuohon helvetin merkitykseen:

      - Vastaavasti pelikiellon tai vankeuden yksi olennainen merkitys on siinä, ettei pahantekijä pääse jatkamaan pahuuden tekoaan. Jos pelaajalle vain heristetään sormea vaikkapa tähtipelaajan telomisesta, sitä kannattaa jatkaa, koska vastustajan tähden telominen johtaisi oman joukkueen menestymiseen. Samoin yhteiskunnassa vaarallisten henkilöiden lukkojen taakse laittaminen suojelee kaikkia muita. Uskoisin, että kukaan ei haluaisi vaikkapa sarjamurhaajien, pahasti mieleltään sairaiden tai sarjaraiskaajien kulkevan vapaina. Ymmärrämme siis, että ihmisten hyvinvointi edellyttää joidenkin eristämistä muusta joukosta.

      Kyllä heidät poistetaan yhteiskunnasta vankilaan heille järjestetään kuntoutusta niin henkistä kuin fysistäkin ja yritetään parantaa takaisin yhteiskuntakelpoiseksi toisaalta jos ihminen on niin sairas ettei kykene enään yhteiskuntakelpoiseksi hänet siirretään vankimielisairaalaan jossa hoitoja jatketaan ja hän voi viettää siellä loppuelämänsä hyvissä oloissa .Vankia ei aleta kiduttamaan siitä ei hyödy kukaan se olisi aivan turhaa

      Jumalasta erillään olemisen väistämätön seuraus lienee kärsimys ja kidutus, ihminen ei yksinkertaisesti ole kykenevä rakkauteen täysin erillään Jumalasta.

      Jumalasi on tehnyt helvetin missä kidutetaan ja on väistämätöntä kun on erillään tästä jumalastasi niin yksilö joutuu kidutetuksi Miksi?EI normaali ihminen tarvitse jumalaasi mihinkään eikä ole muuttunut pahaksi ihminen kykenee kaikkeen inhimilliseen silti paitsi kiduttamaan toisia jos ei ole mieletään sairas ja nauti siitä.

      - Hyvä sääntö tai hyvä laki on sellainen, jonka mukaan toimimalla toimii oikein. Mekin voimme ymmärtää lain ja rangaistuksen ja oikeuden merkitystä, koska olemme Jumalan vajavaisia kuvia.

      Kyllä siksi meillä on oikeuskäytäntömme mutta ne eroavat täydellisesti jumalasi vastaavista ja saa jumalasi vaikuttamaan vajavaiselta rinnallamme.

      En vieläkään ymmärrä mikä on ikuisen kidutuksen tarkoitus



      1

    • Anonyymi

      Ehkäpä kysymystäsi voisi lähestyä maallisen tuomion kautta.

      Miksi on vankila?

      Vankila on on rikollisia ihmisiä varten jotka syystä tai toisesta ovat rikkoneet suomen lakia



      Miksi joku tuomitaan loppuiäkseen vankilaan?
      Suomessa ei ketään tuomita loppuiäkseen vankilaan vankimielisairaalaan kyllä voidaan sairas ihminen loppuiäkseen laittaa


      Mihin vankilaa tarvitaan?
      Yllä vastattu jo kysymykseen

      En tiedä kysymystesi tarkoitusta mutta jos se liittyy kidutukseen niin ei suomen vankiloissa ei kiduteta ihmisiä eikä vankilan tarkoitus ole olla kidutuspaikka

    • Anonyymi

      Ehkäpä kysymystäsi voisi lähestyä maallisen tuomion kautta.

      Miksi on vankila?
      Miksi joku tuomitaan loppuiäkseen vankilaan?
      Mihin vankilaa tarvitaan?

      Usko Toivonen


      Voi toki vaikkei tämä asiaan liity mitenkään mutta jos tätä haet niin ei suomen vankiloissa ei kiduteta ihmisiä eikä suomessa kukaan joudu vankilaan loppiäkseen paitsi jos tämä on parantumattomasti niin sairas ettei voi palata yhteiskuntaan hänet siirretään loppuiäkseen vankimielisairaalaan hoitoon

      • Anonyymi

        No, en kirjoittanut vankilatuomiosta koskien pelkästään Suomea, mutta sillä ei tässä asia ole niinkään merkitystä.

        Raamatun mukaan kaikki joutuvat tuomiolle ja saavat oikeudenmukaisen tuomion.

        Jumalan valtakunnassa on myöskin paikka vankeuteen tuomituille ja armahduksen hyljänneille.

        16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
        17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
        18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
        ( Joh 3)

        Usko Toivonen


    • Anonyymi

      - Ihmisiä ei myöskään heitetä helvettiin siksi, etteivät he uskoneet Jeesukseen.


      Mielenkiintoinen ja harvinainen lause uskovaiselta en ole ennen kuullutkaan tämän kirjoittanut ei taida olla lahkolainen

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      157
      27820
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      202
      17747
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      352
      9290
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6368
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4163
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3771
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      24
      1817
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1477
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1225
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      50
      1164
    Aihe