Sähkölasku köyhälle

Anonyymi

Sain edullisen sähkösopimuksen, vain 6 euroa kuussa energia mutta siirtolaskussa näyttää olevan 15 euroa siirtomaksua kuukaudessa. Eipä sinänsä, että lasku olisi iso mutta ihmetyttää kun siirto on tuplaten ja enemmänkin. No siirtohintoihinhan ei voi vaikuttaa.

42

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sähkönsiirto maksu korruptio on laillista !!
      Ja Eduskunta ja hallitus ei saa asiaa korjattua, ei sitten millään!! Onko kaikki lahjottu ? vai mikä on ongelmna ?
      Meillä useilla siirto on kaliimpaa, kuin kulutettu sähkö ! siietomaksut ovat tavallaan taas uusi tasa-vero !!

      • Anonyymi

        Se on nuo käytön oheen liitetyt piilokäyttö maksut puhdastta rahastusta ,jolle pitäisi saada piste. Siirtomaksut saattavat olla yhtä suuria kuin sähkön käytetystä määsrästä maksettu summa. Tuo on kohtuutonta, että liittymän olemassa olo luo kustannuksia. Sellainen toiminta vaikeutttaa kansalaisten toimeentuloa,.

        Samainen ongelma on pankkipaketeiden maksuissa.ILmna pankkitiliä joudut yhteikunnan ulkopuolelle ,koska yhteiskunta perutuu pitkälti tänäpäivänä pankkitunnuksien käyttöön ,rahan siirtoon laskujen maksussa jne... Jotta sinula olisi noiden perus välttämättömyyksien käyttömahjdollisuus on maksettava esim Nordea:lla 7,50 /kk.

        Yhteikunnassa on heikosti toimeentulevia ,jotka elävät peruturvalla .Tämmöisetä tulee mieleen että köhiä ei nyky yhteikunta huomioi ja heidät on hylätty .Valtion tehtävä olisi järjestää nuo palvelut ,jotka kuuluvat jokaisen kansalaisen perutoimeentuloon ja kuuluvat jokaiselle ,yhteikunnassa kiinni pysyäkseen. Liikelaitokset kuten pankit jotka ovat hävittäneet konttorinsa lähes olemattomiin kyllä rahastavat palveluista jotka ihmiset hoitavat itse.Sen ne osaavat ollessaan liikelaitoksia. Ihmisiä ne eivät niinkään kaipaa kuin rahaa,mutta tuo ei ole valtiollisten toimeinteiden pyörittämisen peruta ja näin ollen ne tulisikin irtauttaa liikelaitoksien toiminnoista kokonaan.

        https://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/tule-asiakkaaksi/peruspaketti.html

        Poliittisila päättäjillä on pitkälti vaikutusta siihen millaisia laskuja postiluukusta putoaa.Carunen myynti johti noihin kohoaviin maksuihin sähkön suhteen. Toivottavaa on että nämä töppäykset loppuvat ja puututaan maksun muodostuksiin jotka näkyvät kuluttajan arjessa.

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6ccef95f-c507-454d-bc3c-0475c84a7c94


        https://vasemmisto.fi/caruna-kaupan-salat-julki/

        https://www.uusisuomi.fi/uutiset/pekka-haavisto-vastaa-syytoksiin-caruna-kaupasta-eduskunta-ei-taysin-hahmottanut-89-miljardin-euron-hintalappu/8600cd74-ee79-3d2e-a35b-90351023d504


    • Anonyymi

      Minulla on siirron perusmaksu yli 19 euroa, kiitos Elenian. Siihen päälle tulee sitten samaan osoitteeseen maksettavat kulutuksesta riippuvat maksut ja verot.
      Sähkösopimus sähkön myynnistä on niin halpa, että 1 kk:n hinta on vähän yli 2 euroa, kun kulutukseni on niin pientä.

      Kalliiksi se tulee kaivaa maakaapelia pitkin korpia.

      Pitkäaikatyötön

      • Anonyymi

        täsysin mieletöntä touhua useinkin on ollut uuden sähköverkon maahan kaivu, kun entinen toimiva verkko oli jo olemassa, monessakin paikassa... Tämä kertoo vastuuttomista ja ymmärtämättömistä päättäjistä...

        Ja huvittaava oli myös, kun uutissa kerrotiin, miten paikallinen sähköyhtiö alkoi puhdistaa sähkölinjoja, jotta puut ei kaatuisi myrskyllä linjoille....---- ja tätä asiaa esiteltiin uutena oivalluksena !!

        Todellisuudessa, työttömyyttä on vuosikymmeniä lisännyt mm. se, että sähkösyhtiöt ei ole hoitaneet linjoja, työmiehet on erotettu,, --sitten myrskyllä ne hoitamattomat linjatt katkeaa, kun puut kaatuu,,, jne jne..


    • Anonyymi

      On siinä vähän syytä maanomistajissakin kun eivät ole antaneet tehdä leveämpiä linjoja.

      • Anonyymi

        Voithan sinä ryhtyä maanomistajaksi niiden linjojen alla ja lähellä oleville metsille, kaadat niitä puita sitten niin paljon, kuin haluat. Linjakorvaukset tosi olemattomat, että sopii kokeilla!
        Kysymyksen voi esittää myös niinkin, että lähdetkö ilmaiseksi raivaamaan niitä sähkölinjojen vierustoja? Käsittääkseni täällä vingutaan niistä 9€/päivä tarjotuista kulukorvauksistakin työkokeiluissa.

        Joten älä edellytä toisilta sellaista, mitä et itsekään suostu tekemään!


    • Anonyymi

      Sähköyhtiöt valittavat ettei maanomistajat suostu myymään maita joita he olisivat valmiita ostamaan sähkölinjojen laajentamiseksi.

      • Anonyymi

        Kerrohan sähköyhtiö, joka on muka ollut ostamassa maita linjojen alta?

        Sähköyhtiöt ei osta maita linjojen alta, eikä linjojen vierestä! Joten kerro se yhtiö?


    • Anonyymi

      Maksatko urakalla tuon sähkölaskun kulutuksesta riippumatta 6€ sähköstä 15€ sähkönsiirtomaksua kuukaudessa, eli 21€/kk?
      Meillä on kilpailutettu sähköyhtiö jo vuosia ja suhde on ollut , että sähkö maksaa n. 1/3 kokonaissähkölaskusta, eli lähes samaa luokkaa, mitä ihmettelet omassa sähkölaskussasi. Meillä halvin kilpailutettu sähkö on ollut 1,9cnt/kW, nyt siihen hintaan ei saa mistään sopimusta.
      Tosin nyt harkitsemme, että irroittautuisimme kokonaan sähköverkosta ja vanha talomme saisi sähköt aurinkopaneleista ja tarvittaessa agregaatilla talvella.

      syrjäseudunasukki

    • Anonyymi

      Mitä merkitystä mikä sähköfirma..
      Kelaan ne laskut kuiten viette

      • Anonyymi

        En ole koskaan vienyt.

        Pitkäaikatyötön


      • Anonyymi

        Kyllä me ainakin ihan omista rahoista sähkölaskut maksetaan.

        syrjäseudunasukki


    • Anonyymi

      Juu tuo 6 euroa kuukausi kulutuksesta riippumatta ja siirtomaksu ei aina ole sama. Siinä laskutetaan noita veroja, huoltovarmuusmaksua ja valmisteveroa. Katsotaan kun tulee seuraava onko sekin pienentynyt. Tässä oli vielä vanhan sopimuksen jäänteitä mukana.

    • Anonyymi

      Itse maksan 18centtiä kwh sähköstä niin siinä siirrot ja muut.20 eur hujakoilla sähkö kuukaudessa.

      • Anonyymi

        Pelkkä siirto maksu on 340 ecua, vaikka ei käytä vuodessa.


    • Anonyymi

      2kk:n verollisesta laskusta 53,72€ on siirtoa 35,08€!
      Asun pienen kaupungin ydinkeskustassa joten mitään heövetin kaapelointia ei ole tehty miesmuistiin!
      Saatanan ministeri käteinen!

      • Anonyymi

        Näin se on, tietävät että sähköä tarvitsee. Eipä ihme että ihmiset alkaa etsimään ratkaisuja.Aurinko sähkö ja aggregaatti, kallista sekin.

        Kamina, kunnon makuupussi ja 1 L kuumavesipullo. Ei sähköjä.


    • Anonyymi

      Katselin tuota siirtolaskua niin 3 senttiä kwh näyttää olevan siirtomaksu ja verot toisen mokoman. Huoltovarmuusmaksu ja valmistevero siis myös 3 senttiä kwh, eli siirto maksaa yhteensä 6 senttiä kwh. Lisäksi tietysti perusmaksu 6,10 euroa kuukaudessa.

    • Anonyymi

      MUN RAHAT MENEE SIIHEN SIIRTOMAKSUUN.
      EI OLE ENÄÄ VARAA KÄYTTÄÄ SÄHKÖÄ !!
      Poltan puuta jota kerään, olen palannut sähköttömään elämään.

      Silti olen tässä pakko raossa pitänyt liittymän, koska liittymän poisto ja mahd uusi liittymä maksaa niin paljon !!! ( Jos jatkossa tulee tarvetta liittymään)

    • Anonyymi

      Maailman ihmeitä ja kummallisuuksia on se, että siirtomaksun joutuu silti maksamaan vaikka ei käyttäisi sähköä ollenkaan.

    • Anonyymi

      Kerrostaloasujana on hieman hankala hommata agrekaatteja sun muita aurinkopaneeleita. Sähköstä tietysti voisi luopua kokonaan mutta aika hankalaa se olisi. Ei oikein nuotioakaan viitsisi viritellä ruoanlaittoon. Voisi tulla sanomista.

      • Anonyymi

        Mutta kun asuu kerrostalossa, joka lämpiää huoneistokohtaisella sähköllä.Asuntoihin tulee vaan kylmä vesi.


      • Anonyymi

        Aurinkopanelit voi hommata kerrostaloasuntoonkin ja akut voi asentaa parvekkeelle. Pieni agregaatti ei ääntä pidä, vaikka parvekkeella olisikin. Taloyhtiön kanssa voi sopia aurinkopaneleista, kun vie asian yhtiökokoukseen käsiteltäväksi, samalla voi saada toisetkin asukkaat innostumaan. Ja tuohon agregaattiin... taloyhtiö vai hankkia agregaatin myös sähkökatkojen varalle tai asennuttaa agregaatille valmiuden poikkeustilanteita varten.
        Taloyhtiössä voidaan aurinkopaneleilla hoitaa asuntojen viilennys lämpöpumpuilla ja osan vuotta lämmitystäkin.


    • Anonyymi

      Olen ajatellut vähän samaa mutta hankalaa se olisi kerrostalossa ilman sähköä. Ruokahommelit pitäisi hoitaa jossain muualla. Pesulle pääsisi kun vesi tulee hanasta, on sähköä kämpässä tai ei. Ei taida kannattaa kun kerrostalossa sähkölasku ei kuitenkaan ole ihan mahdoton verrattuna muihin asumismuotoihin.

    • Anonyymi

      Kiitos Pekka Haavisto...!

      • Anonyymi

        Ketä Pekka Haavistoa tarkoitat, ja miten hän liittyy sähkön siirtohintoihin?

        Pitkäaikatyötön


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketä Pekka Haavistoa tarkoitat, ja miten hän liittyy sähkön siirtohintoihin?

        Pitkäaikatyötön

        oli esim.. myymässä halvalla sähköverkkoa keinottluun digi verkkoa keinotteluun,,,, esim. karuna,,,, ja oli mukan näissä järjettömien uusien kalliiden sähkölinjojen rakennuksessa,, sekä korruptio tuulimully tuen aikaansaamisessa..... nämä kaikki tulee erittäin kalliksi meille.
        Kuten tulee ulkomaan terroristien hyysääminen verovaroin..
        Tämä pehmeäpuheien rakastaja, perspekka on kallis politikko meille, liian kallis.... Ja naiivi idealisti. ikävä kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        oli esim.. myymässä halvalla sähköverkkoa keinottluun digi verkkoa keinotteluun,,,, esim. karuna,,,, ja oli mukan näissä järjettömien uusien kalliiden sähkölinjojen rakennuksessa,, sekä korruptio tuulimully tuen aikaansaamisessa..... nämä kaikki tulee erittäin kalliksi meille.
        Kuten tulee ulkomaan terroristien hyysääminen verovaroin..
        Tämä pehmeäpuheien rakastaja, perspekka on kallis politikko meille, liian kallis.... Ja naiivi idealisti. ikävä kyllä.

        "oli esim.. myymässä halvalla sähköverkkoa keinottluun digi verkkoa keinotteluun,,,, esim. karuna,,,, ja oli mukan näissä järjettömien uusien kalliiden sähkölinjojen rakennuksessa,,"

        Voisitko kirjoittaa ihan rauhassa, jotta teksteistäsi saisi jotain tolkkua? Karunan kuntaa ei enää ole, vaan se on liittynyt Sauvoon v. 1969. https://fi.wikipedia.org/wiki/Karuna

        Pitkäaikatyötön


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        oli esim.. myymässä halvalla sähköverkkoa keinottluun digi verkkoa keinotteluun,,,, esim. karuna,,,, ja oli mukan näissä järjettömien uusien kalliiden sähkölinjojen rakennuksessa,, sekä korruptio tuulimully tuen aikaansaamisessa..... nämä kaikki tulee erittäin kalliksi meille.
        Kuten tulee ulkomaan terroristien hyysääminen verovaroin..
        Tämä pehmeäpuheien rakastaja, perspekka on kallis politikko meille, liian kallis.... Ja naiivi idealisti. ikävä kyllä.

        Fortumista myytiin siirtoverkko osuus jonka poliittisena puuhamiehenä toimi Haavisto. Eli valtion sähköntuotannon jakeverkko siirtyi yksityisiin käsiin ja tuotanto jäi omiin käsiin.Nyt rakennetaan maakaapeliverkkoa sähkönsiirtoon ja tuo tulee olemaan nyt sitten lähinnä tuon kaupan peruutus jolloin tulee ns."masettua ",toiseenkertaan Suomeen sähkönsiirto verkko. Tuo verkonmyynti johti noihin kohonneisiin sähkönsiirtomaksuihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "oli esim.. myymässä halvalla sähköverkkoa keinottluun digi verkkoa keinotteluun,,,, esim. karuna,,,, ja oli mukan näissä järjettömien uusien kalliiden sähkölinjojen rakennuksessa,,"

        Voisitko kirjoittaa ihan rauhassa, jotta teksteistäsi saisi jotain tolkkua? Karunan kuntaa ei enää ole, vaan se on liittynyt Sauvoon v. 1969. https://fi.wikipedia.org/wiki/Karuna

        Pitkäaikatyötön

        tais olla caruna,, tms.. kuitenkin lounais-suomen verkko-yhtiö, joka myytiin halvalla ulkomaalaisillle keinottelijoille, jotka rupesi nostamaan hintoja.........törkeesti...
        --- tietoa löytyy hakemalla.. tästä asiasta..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fortumista myytiin siirtoverkko osuus jonka poliittisena puuhamiehenä toimi Haavisto. Eli valtion sähköntuotannon jakeverkko siirtyi yksityisiin käsiin ja tuotanto jäi omiin käsiin.Nyt rakennetaan maakaapeliverkkoa sähkönsiirtoon ja tuo tulee olemaan nyt sitten lähinnä tuon kaupan peruutus jolloin tulee ns."masettua ",toiseenkertaan Suomeen sähkönsiirto verkko. Tuo verkonmyynti johti noihin kohonneisiin sähkönsiirtomaksuihin.

        "Tuo verkonmyynti johti noihin kohonneisiin sähkönsiirtomaksuihin."

        Minun tietääkseni siirtohintoja nostavat jakeluvelvoitteet ja korvausvelvollisuudet liian pitkistä katkoksista.

        Pitkäaikatyötön


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuo verkonmyynti johti noihin kohonneisiin sähkönsiirtomaksuihin."

        Minun tietääkseni siirtohintoja nostavat jakeluvelvoitteet ja korvausvelvollisuudet liian pitkistä katkoksista.

        Pitkäaikatyötön

        - monta syytä, ja se keinottelu on se suurin. - sitten typerät politikkomme määränneet pakko kuluja, velvotteita lisäksi !! ja niin Toimivaa verkkoa puretaan ja uutta rakennetaan - hölmöläisten touhua !!

        Samoja ongelmis on terv. hoito ja sote-jutuissa, sitäkin on kokoomus voimin yritetty saada ahneen keinottlun piiriin.

        Vielä kun vesi ja ilma saataisiin ahneen keinottelun piiriin, niin oltaisiin rosvo-kapitalismin uhreja täysin.
        asuminen on jo keinottlun piirissä ja liikenne.. jne..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuo verkonmyynti johti noihin kohonneisiin sähkönsiirtomaksuihin."

        Minun tietääkseni siirtohintoja nostavat jakeluvelvoitteet ja korvausvelvollisuudet liian pitkistä katkoksista.

        Pitkäaikatyötön

        - monta syytä, ja se keinottelu on se suurin. - sitten typerät politikkomme määränneet pakko kuluja, velvotteita lisäksi !! ja niin Toimivaa verkkoa puretaan ja uutta rakennetaan - hölmöläisten touhua !!

        Samoja ongelmis on terv. hoito ja sote-jutuissa, sitäkin on kokoomus voimin yritetty saada ahneen keinottlun piiriin.

        Vielä kun vesi ja ilma saataisiin ahneen keinottelun piiriin, niin oltaisiin rosvo-kapitalismin uhreja täysin.
        asuminen on jo keinottlun piirissä ja liikenne.. jne..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fortumista myytiin siirtoverkko osuus jonka poliittisena puuhamiehenä toimi Haavisto. Eli valtion sähköntuotannon jakeverkko siirtyi yksityisiin käsiin ja tuotanto jäi omiin käsiin.Nyt rakennetaan maakaapeliverkkoa sähkönsiirtoon ja tuo tulee olemaan nyt sitten lähinnä tuon kaupan peruutus jolloin tulee ns."masettua ",toiseenkertaan Suomeen sähkönsiirto verkko. Tuo verkonmyynti johti noihin kohonneisiin sähkönsiirtomaksuihin.

        "Tuo verkonmyynti johti noihin kohonneisiin sähkönsiirtomaksuihin."

        Uuden Suomen haastattelussa Haavisto kylläkin toteaa koko eduskunnan olevan vastuussa näistä sähkönsiirron lisämiljardeista:
        <Haavisto katsoo, että sähkönsiirtohintojen noususta ei voi syyttää vain Carunaa, vaan vastuu on koko silloisella eduskunnalla. Hän viittaa eduskunnan vuonna 2013 hyväksymään lakiin sähkönsiirron huoltovarmuudesta.
        ”Siinä reagoitiin Tapaninpäivän 2011 myrskyyn ja lähdettiin siitä, että taajama-alueella kuudessa tunnissa ja muualla 36 tunnissa pitää sähköt palauttaa, mutta miten iso hintalappu sillä oli, ei ollut tiedossa. Ja sitten kun se on sattunut tähän Carunan omistajavaihdoksen yhteyteen, niin totta kai se on luonut tämmöisen mielikuvan, että nämä ovat yhteydessä”, Haavisto vastaa.
        ”Hintalapuksi on myöhemmin tullut noin 8-9 miljardia euroa. Se on muillakin sähkönjakeluyhtiöillä kuin Carunalla nostanut sähkön jakelukustannuksia paljon. Se ei varmaan ollut eduskunnalla täysin hahmottunut, että mitä se merkitsee kuluttajien kannalta”, hän toteaa.>

        Lisään tähän sen, että itse asun Elenian alueella, kuten ylempänä 17. päivä kerroin:
        <Minulla on siirron perusmaksu yli 19 euroa, kiitos Elenian. Siihen päälle tulee sitten samaan osoitteeseen maksettavat kulutuksesta riippuvat maksut ja verot.>

        Pitkäaikatyötön


    • Anonyymi

      Tällä myös edullinen sähkö,mutta siirrossa kun pysty tekeen mitään,yleensä yli 100€ siirto.Sähköveri,alvi saattaa olla joku 30€ ..järkkyyy..niin järkkyy...

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ei niitä aurinkopaneeleita niin vaan kerrostaloon laitella kun on kyse vuokratalosta. Joten kyllä se sähkön teko itse on aika mahdotonta. Kyllähän se jossain omakotitalossa voi onnistua kun ei ole isännöitsijää ja omistajaakin vielä kieltämässä.

      • Anonyymi

        Niin mikä muka estää vuokralaistakaan? Homma vaan etenee ensin asunnon omistajan kautta taloyhtiöön ja sitä kautta sitten tulee lupaa, jos tulee. Eihän mitään muutakaan tehdä ilman lupia!


    • Anonyymi

      Juu omistaja ei lupaa moiseen anna, eli asia ei etene mihinkään. Ehkä osake kerrostalossa voisi yrittää, vaikka aika riitaisia on usein niidenkin osakkeenomistajat.

    • Anonyymi

      Tottahan tuo. Meidän talon omistaa sijoitus firma joka ilmoittelee isännöitsijälle mitä tehdään milloinkin. Ei täällä vuokralaisten ääni kuulu.

    • Anonyymi

      Vuokrataloissa on ihan turha yrittää mitään, omistaja sanelee ja vuokralaiset vikisee.

    • Anonyymi

      Sähkönsiirtomaksut on selvää räikeää korruptiota !
      Poliittis-taloudellista korruptiota.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe