Yle jatkaa kirkon puolesta valehtelua

Anonyymi

Ylen Ville Tiirikainen on kirjoittanut virheitä vilisevän artikkelin kirkosta. Laskekaapa huviksenne, kuinka monta asiavirhettä löydätte: https://yle.fi/uutiset/3-11162086

Ylelle on turha tehdä oikaisupyyntöä, siellä ei näitä virheitä korjata.

13

638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Tilastosta puuttuvat joulukuun tiedot, jotka kasvattavat eronneiden määrää mahdollisesti muutamalla tuhannella."

      Buhahahaaa!!! Pelkästään vuoden viimeisenä päivänä erosi yli 2000 ihmistä. YLEn journalismi on nolla tasoa.

      • Anonyymi

        Eronneita oli joulukuussa lähemmäs 15 000. Tämä on Ylen mukaan "muutama tuhat". Taitaa olla Villellä aika läheinen suhde kirkkoon, tai olemattomat faktantarkastustaidot.


    • Anonyymi

      Ehdottomasti kannattaa laittaa palautetta ja se kannattaa laittaa v*ttuilevaan sävyyn.

      • No ei. Sillä antaa vain huonon vaikutelman kirkon kaatajista.


    • Anonyymi

      "Prosentuaalisesti kirkon jäsenyys on 69,7 prosentilla suomalaisista."

      Tämä on ainakin puhdasta valehtelua. Prosenttiosuus on tällä hetkellä jo selvästi alle 69.

      • Meille harvoille erolla on merkitystä. Toimittaja tuskin pitää tuota edes virheenä -- saatavilla oleva vuoden 2018 lopun lukema on käytännössä sama kuin vuoden 2019 luku jota ei vielä edes ole.

        Ja kyllä, tavallisen lukijan kannalta luku on aivan sama. Ja itse asiassa niinhän se meillekin on, koska olennaista on luvun jatkuva lasku. Ja tätä laskua pitäisi pitää esillä. Joko niin, että katsotaan vaikka muutosta 2010-2020, tai arvioidan tulevaa muutosta 2020-2030. Silloin ero onkin jo merkittävä.


      • Anonyymi
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Meille harvoille erolla on merkitystä. Toimittaja tuskin pitää tuota edes virheenä -- saatavilla oleva vuoden 2018 lopun lukema on käytännössä sama kuin vuoden 2019 luku jota ei vielä edes ole.

        Ja kyllä, tavallisen lukijan kannalta luku on aivan sama. Ja itse asiassa niinhän se meillekin on, koska olennaista on luvun jatkuva lasku. Ja tätä laskua pitäisi pitää esillä. Joko niin, että katsotaan vaikka muutosta 2010-2020, tai arvioidan tulevaa muutosta 2020-2030. Silloin ero onkin jo merkittävä.

        Kirkon jatkuvaa markkinaosuuksien laskua ja uskontokuntiin kuulumattomien jatkuvaa nousua pitää pitää jatkuvasti esillä, myös positiivista kehitystä kasteosuuden laskussa, kirkollisten vihkimisien laskua, jne. Näin päästää hyödyntämään politiikastakin tunnettua voittajan vankkuri ilmiötä, jossa kansa siirtyy joukolla niihin riveihin jotka ovat kovassa nosteessa. Jokaisesta nytkähdyksestä eteenpäin kannattaa pitää julkista meteliä, sillä se tulee ja vauhdittaa kehitystä. Kirkko ja kirkkoa nuoleskelevat kätyrit ja muut tukijoukot tietenkin haluaa vaan toistella tyhminä samoja prosentteja ja näin hyydyttää muutosta. Törkeimpänä viimeaikojen esimerkkinä pintaliitäjä Laajasalon esimerkki, jossa hän toisteli kolme vuotta vanhaa Helsingin seurakuntayhtymän jäsenosuusprosenttia.


    • Anonyymi

      Eniten itseäni on naurattanut muutama vuosi sitten kirkon tiedote jossain maaliskuun tiennoilla, että kirkkoon on liittynyt alkuvuonna enemmän ihmisiä kuin siitä on eronnut jäseniä.

      Se kylläkin piti paikkansa, mutta tiedote oli täysin harhaanjohtava. Asiaa voidaan verrata 10 kilometrin juoksuun. Kun vaikka kaksi juoksijaa lähtee liikkeelle, ja etukäteen jo tiedetään, että toinen heistä on ylivoimainen, mutta altavastaaja johtaa kahden kierroksen jälkeen kun on antanut jo kaikkensa.

      Jokainen tietää, että eroamiset olivat sinäkin vuonna reilusti suuremmat kuin kirkkoon liittymiset. Kirkko siis käyttää kaikkia mahdollisia valheita, jotta totuus ei tulisi ilmi.

      • Anonyymi

        Muistan tämän itsekin. Tuli läpsäistyä itseä otsalle, kun joku lehti vielä meni lankaan ja uutisoi tämän jotenkin tyyliin "Mitä ihmettä tapahtui - kirkkoon liitytään nyt enemmän kuin siitä erotaan". Menisiköhän enää läpi?


    • Anonyymi

      Kirkon jäsenosuuksista olisi fiksumpaa kertoa nojautuen koko vuoden tietoihin (eikä marraskuun, kuten 17.1. Ville Tiirikainen), koska joulukuu vaikuttaa asiaan olennaisesti. Muutenkin vuodenvaihde, 31.12. tilanne on luonteva "yhteenvedon" paikka. Syistä on eroakirkosta.fi -palvelulla paljon ilmoitettua tietoa myös.

      Rippikoulun takia liittyvät ovat harvemmin paluumuttajia eli siis kirkosta joskus erotettuja lapsia, vaan he ovat kastamattomia. Ylä suurempi osa lapsista jätetään kastamatta, mikä myös vaikuttaa kirkon jäsenmäärän laskuun. Kirkon jäsenistä suurin osa solmii siviiliavioliiton, ja koko väestöstä vielä suurempi osa, mutta toki liittyjiä sen takia on.

      Koska Yle käsittlee kirkosta eroamista kirkosta eronneiden kannalta? Asia ei ole vain "kirkon asia", vaan yhtä lailla sekulaarin kansalaisyhteiskunnan asia, suomalaisen kulttuurin muutoksen asia, uskonnottomien perheiden ja yksilöiden asia. Että miten elämä jatkuu? Siviiliseremonioista (nimiäiset, häät, hatajaiset) ja kirkollisten juhlapäivien sekulaarista vietosta esimerkiksi...

      Helsingissä aloittuu kirkon jäsenosuudessa 50 prosentin raja vuonna 2020. Sillä on suuri symbolinen merkitys... Ajankohta lienee elo-syyskuun paikkeilla.

    • Anonyymi

      Tänåån YLE-TV lähetti ruotsinkielisen jumalanpalveluksen. lopussa oli mainittu ohjelman tuottajana Svenska YLE Fakta. Eikö Svenska YLE Mielikuvitus olisi oikeaan osuvampi tuottaja jumalanpalvelukselle?

      Ei muuten ollut kummoinenkaan suksee tuolla tilaisuudella. Ja paikallae raahautuneet enimmäkseen eläkeikäistä väkeä.

      • "Eikö Svenska YLE Mielikuvitus olisi oikeaan osuvampi tuottaja jumalanpalvelukselle? "

        Ruotsalaisuus ja uskontofanaattisuus liittyvät vahvasti yhteen.


    • Anonyymi

      Tänään YLE:n radiouutisissa kerrottiin valtiopäivien avausjumalanpalveluksesta, mutta ei sanallakaan mainittu vaihtoehtoista uskonnotonta tilaisuutta,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe