Kommunismi on fasismin muoto

Anonyymi

Kommunismi täyttää useampia fasismiin liittyviä piirteitä kuin Mussoliinin Italia tai Francon Espanja.
Fasismille on monta määritelmää, jotka perustuvat pikemminkin toimintaan kuin ideologiaan koska fasismin ideologinen pohja on väljä ja toteutus korvaa atteen. Kommunistit itse kiutsuvat fasistisiksi myös sosialistisia liikkeitä esimerkiksi kansallissosialisteja, jotka eivät ole antimarksilaisia.

Tässä on keskeisiä fasismin piirteitä ja jokainen voi mielessään pohtia, mitkä niistä voidaan liittää esimerkiksi Stalinin Neuvostoliittoon, Kiinaan, Pohjois-Koreaan tai ihan vaan Kommunistiseen manifestiin.

Vertailussa kannattaa miettiä, miten yksipuoluejärjestelmä suhtautuu ilmaisuvapauteen, demokratiaan ja ihmisoikeuksiin teoriassa ja käytännössä. Demokratia ei tietenkään toteudu, jos vain yksi puolue ja ideologia on vallassa ja johdossa on sen puolueen ylin johto.

Onko kommunismi antiliberaalista, antikonservatiivista ja antidemokraattista?
Kieltääkö se yleiset kansalaisoikeudet, yhteiskunnan moniarvoisuuden ja kansainvälisen oikeuden normit?

Liittyykö kommunismiin autoritarismi, imperialismi, totalitarismi, valtion säätelemä kansantalous sekä ylhäältä johdettu kulttuuri-ilmapiiri (esim. sosialistinen realismi)?

Kuuluuko kommunismiin ideologiaan sopivan estetiikan suosiminen, massojen integroiminen politiikkaan, väkivallan ihannointi ja sen käyttö, maskuliinisuuden korostaminen, nuorison merkityksen korostaminen sekä henkilökohtaisen kutsumuksen painottaminen järjestelmän osana?

Jos olet sitä mieltä, että suurin osa liittyy kommunismiin tai kommunistisiin valtioihin, on pakko hyväksyä, että ne ovat fasistisia - ainakin fasimin määritelmien mukaan.

2

<50

  Vastaukset

  • Kyllä näin on. Vihervasemmistolaisuus on mielipiderasismia ja populismia pahimmillaan. He haluavat kaiken vallan itselleen ja erimieliset halutaan vaientaa.Tämä taas johtaa siihen että vapaa ajattelijoitten kuten perussuomalaisten kannatus nousee,sillä ihmisellä on vapaudenkaipuu ja omien suojelu sairailta kulttuureilta.

   • Hiukan haparoiden kirjoitettu, muttei ihan pielessä.
    Vasemmistolaisuus ja kommunismi vielä erikseen, on populismia.

    Mikään ei ole populistisempaa kuin proletariaattin diktatuuri. Samaa populismia tosin levittää myös kristiusko hiukan erilaisn sanoin: "Ja sinun sanasi kautta monet ylhäiset alennetaan, ja sinun sanasi kautta monet alhaiset ylennetään".

    Loton päävoitton uskominen on samaa genreä venäläisittäin. Merkittävää ei ole, mikä on asema kunhan suhteellinen asema muihin paranee.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   204
   3917
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   118
   2524
  3. Taas on yksityisautoilija paha ihminen

   Taas on yksityisautoilija paha ihminen Traficomin tutkimus: ”Polttoaineen tulisi maksaa ainakin 2,26 euroa litralta, jotta autoilijat alkaisivat vähe
   Maailman menoa
   111
   1042
  4. Miten mä voin olla ihastunut vieläkin, vaikka mennyt yli kolme vuotta.

   Tunsin jotain erittäin harvinaista vetovoimaa meidän välillä ja tiedän sun myös tunteneen. Myöhäistähän se enää on miettiä ja jos elämäntilanteeni oli
   Ikävä
   30
   608