Kuningas Salomon kaivokset:::

Anonyymi

TVssä tuli eilen kiinnostava dokkari Kuningas Salomonin kaivoksista joita on etsitty lähes sieltä tai täältä.
Löydökset hautavajoaman seuduilta Israelin ja nykyisen Jordanian rajoilta kertovat meille suurista kuparisulattamoista joista saatiin arvokasta malmia pronssi-kauden tarpeisiin ja länsipuolelta löytyneet suurehkot rauniot taasen kertovat alueen vauraudesta Kuningas Salomonin aikoihin.
Länsipuolelta löytyi myös saviruukun kappale jossa oli kanaanilaista kirjoitusta, mutta luettaessa se olikin hepreaa joten logiikan mukaan se oli muinaishepreaa, samaa kirjoitusta jota löydettiin Siinain turkoosikaivoksista. Niissäkin mainittiin heprealaisen Jumalan nimi.

3

<50

  Vastaukset

  • Oli hyvä dokkari.

   Samalla tuli selväksi että Salomo ja David ovat vain myyttejä.

   • Pystyisikö sitä dokkaria vielä näkemään netissä? En muista tuollaista kohtaa vaan aivan Davidkin mainittiin siinä ohjelmassa. Kaivosten ajanmääritys tekee niistä juutalaisten kaivoksia ja ruukunpalasessa luki hepreaksi muinaisheprean tyylillä.
    Jerusalemista on löydetty Davidin ajan jäänteitä toki siitäkin ollaan montaa mieltä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pystyisikö sitä dokkaria vielä näkemään netissä? En muista tuollaista kohtaa vaan aivan Davidkin mainittiin siinä ohjelmassa. Kaivosten ajanmääritys tekee niistä juutalaisten kaivoksia ja ruukunpalasessa luki hepreaksi muinaisheprean tyylillä.
    Jerusalemista on löydetty Davidin ajan jäänteitä toki siitäkin ollaan montaa mieltä.

    Ei ole löydetty.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Suojatarvikkeiden valmistus yhtä kotimaiseksi kuin maatalous

   Jälleen esimerkki maailmalta, miten voi käydä, kun valtio ei itse valmista suojatarvikkeitaan: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e0a3a3d3-1fb3-4126-9f85-c1570c925e50 USA "kaappasi" Ranskaan menevät suojatarvikkeet ostasmalla en triplahintaan. Se on sitten toinen kysymys, miten suojatarvikkeiden valmistus tulisi organisoida. Esimerkiksi kasvomaskien hajoamattomia valmistusaineita (sitä suodatinmateriaalia) voisi olla varastoissa pitkiäkin aikoja. Sitten valmiita tuotteita rajallisemmin, niin monen vuoden normaalitarpeeksi, kuin on kulutustakin. Tuotantolaitokset tuskin olisivat jatkuvasti tuottamassa näitä tuotteita. Tässä olisi organisoinnin paikka. Olisiko ne laitteetkin varmuusvarastoissa ja toimitettaisiin sitten tuotantopaikoille, kun tarvetta tulee?

   37
  • Noniin nyt on alettu jo puhumaan

   koronan jälkilaskusta. Verojen korotukset ja maksujen nostamiset ym ei ole pois suljettu vaihtoehto kun tämä tauti on loppunut!!! Arvatkaas vaan ketkä maksaa? Tukien asiakkaat ja pienipalkkaiset, lapsiperheet, opiskelijat, vanhukset, sairaat vammaiset, eläkeläiset... Kaikki osallistuu paitsi rikkaat ja poliitikot.

   22
  • Hengityssuojaimen käytön logiikka

   "Asiantuntijoiden" mukaan yleensä maskit etenkin itsetehdyt eivät estä koronavirusta muuten kuin että niiden käyttäjät ei tartuta muita jos pärskivät pisaroita joissa koronaa? Merkillistä tuossa logiikassa on se että pärskijän omatekoiseen maskiin tarttuvat ne koronapisarat mutta ei sen pärskimisen kohteen omatekoisen maskiin??

   70

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   300
   11769
  2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   334
   5776
  3. Ööö yksisuuntainen maski THL?

   "Asiantuntijoiden" mukaan yleensä maskit etenkin itsetehdyt eivät estä koronavirusta muuten kuin että niiden käyttäjät ei tartuta muita jos pärskivät
   Maailman menoa
   67
   3029
  4. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   137
   2878
  5. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

   menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
   Maailman menoa
   180
   2583