Taloyhtiössämme on kaksi vaikeaa asukasta. Rivitaloasukkailla on omat pihat, ja asuminenkin muistuttaa enemmän omakotiasumista. Omassa yhtiössämme jokaisella on vapaat kädet pihansa kunnostamisessa ja sisäremontteja joka asukas voi tehdä mielensä mukaan.
Nyt kuitenkin on parikin oikeusjuttua menossa, koska asukas on vesivahingon sattuessa alkanut vaatia korjausremontilta huomattavasti enemmän kuin taloyhtiön mielestä on oikeus ja kohtuus. Kylpyhuoneeseen mm. haluttiin erityiskaakelit, sauna piti uusia, vaikka vesivahinko ei sinne edes ylettynyt, joka asiasta riitaa jne. Toisessa asunnossa piha jouduttiin avaamaan, koska kaukolämpöputki oli katkennut ja korjaus pakotti avaamaan maata isolta alueelta. Korjauksen jälkeen suoritettu pihan kunnostus ei asukkaalle riittänyt.
Näistä on jouduttu raastupaan, sekä asukkaat että taloyhtiö ovat palkanneet juristit, asiaa puitu, korvauksia määrätty maksettavaksi jne, mutta taloyhtiön muut asukaat on pidetty pimennossa. Koska taloyhtiöllä ei kuitenkaan ole käytössään muita tuloja kuin yhtiövastikkeet, eikö olisi asiallista kertoa yhtiökokouksessa näiden oikeusjuttujen vaiheet ja selostaa niiden kustannukset. Mehän ne joudumme maksamaankin.
Asukkaat ovat kuin lypsylehmiä, joilta vaaditaan ylimääräisiä vastikkeitakin, siitä on sopimus syyskokouksessa tehty.
Asiat pitää hoitaa, olemme kaikki samaa mieltä, mutta eikö oikeustapauksista todellakaan tarvitse muille asiakkaille raportoida? Kysymyksessä on kuitenkin kymmenien tuhansien palkkiot asianajajillekin. Ja jos asukkaat voittavat, joudumme kollektiivisesti maksamaan vaaditut korjaukset.
Taloyhtiön oikeudenkäynnit
2
141
Vastaukset
- Anonyymi
Ei hallitukselle tarvitse myöntää vastuuvapautusta, jos esimerkiksi annettu selvitys asunto-osakeyhtiön varojen käytöstä ei osakkaille riitä.
Lisäksi kannattaa tietysti olla ihan oma-aloitteinen ja hyödyntää oikeudenkäyntien julkisuutta. Kun kerran tiedätte oikeudenkäyntien osapuolet, niin käräjäoikeuteen (raastuvanoikeuksia ei ole ollut kohta 30 vuoteen) vain asiakirjapyyntöä.
Ylimääräisten vastikkeiden periminen puolestaan on aivan tavallinen instituutio asunto-osakeyhtiöissä. Ei sellaista järkevää yhtiökokousta olekaan, jossa ei päätetä mahdollisuudesta periä n-määrää ylimääräisiä vastikkeita. Se tehdään juuri mahdollisten yllättävien kulujen, esimerkiksi oikeuskulujen, kattamiseksi. - Anonyymi
"asukkaat että taloyhtiö ovat palkanneet juristit, asiaa puitu, korvauksia määrätty maksettavaksi jne"
Kukahan se mahtaa olla vaikea asukas, jos kanteen nostaneille asukkaille on määrätty maksettavaksi tuomioistuimessa korvauksia. Olisiko jonkun taloyhtiön puolesta kannattanut sittenkin miettiä vielä, kuinka kalliiksi turha oikeudenkäynti tulee?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1921321Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221148- 48864
- 70860
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53790Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50745- 53712
- 33692
- 60689
- 52667