Mihin katosi kuulutusautot?

Anonyymi

Minne kuulutusautot ovat kadonneet joilla ainakin vielä 70-luvulla helluntalaiset ajelivat pienemmillä paikkakunnilla ja kuuluttivat Jumalan sanaa kadulla kulkijoille? Muistan että monikin tuli synnintuntoon ja tekivät parannuksen kun annettiin oikein väkevässä voitelussa olevaa opetusta kovaäänisen kautta. Ja päiväkodin pihalle suunnatulla ämyrillä annettiin lapsille myös mietittävää ja kotona keskusteltavaa vaikka moni arvostelikin kun kuulutettiin tulikivistä mitä Jumala heittää mutta uskon lasten ymmärtäneen että syntiä Jumala vihaa ei syntistä. Pienillä paikkakunnilla saattoi myös nähdä mopolla tapahtuvaa kuulutusta kun joku pastori ajoi mopedilla ja kuulutti megafooniin samalla. Monella paikkakunnalla pastorilla oli myös tietoa ihmisten syntielämästä joten kadulla oli tehokasta kuuluttaa jotain ohikulkijaa nimeltä ja pyytää Jeesuksen veriuhrin nimissä luopumaan vaikkapa homoseksuaalisuudesta jos tällaisesta oli epäilystä.

Kyllä näinä aikoina olisi otettava kaikki Sanan julistus tavat käyttöön ja kuulutusautot varsinkin!

31

146

  Vastaukset

  • Luojan kiitos katosivat. Ympäristömelua rajoitetaan, koska se aiheuttaa tahdosta riippumattoman hermoston stressireaktioita. Nostaa verenpainetta, sydämen lyöntitiheyttä sekä edistää sydän- ja verenkieltosairauksien kehittymistä. Ja sen vuoksi myös liikennemelussakin on desiibelirajat. Raamatunlauseiden huutelu autosta on myös surkea evankeliointimenetelmä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mölyä halutaan nykyään vältellä. Telttakokouksissa ja muissakin herätyskokouksissa möly oli oleellinen osa toimintaa. Mölinä katsottiin jumalalliseksi asiaksi.

    Hiljasuuden terveellisyys ja arvo on ymmärretty. Monet kaupungit haluavat tuoda esiin hiljaisia alueitaan, esimerkiksi:

    https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparistonsuojelu/ilmanlaatu-ja-melu/hiljaiset/

    ☀️

    No, tuo linkki puhuu kyllä aivan muusta "melusta" kuin annat ymmärtää!
    Kyllä urheilu ym. ulkotilajutut saa äänen kentän ulkopuolellekin kuulumaan.

    Ja sana mölinä kuuluu laitumelle ja ihmispuhe viestintään.


  • Taidat vain kuvitella tämän evankeliointimuodon saavutukset. Tosiasiassa ihmiset vain ärsyyntyivät. Onneksi lainsäädäntö estää tällaisen melusaasteen. Ja hellareidenkin on pitänyt oppia kohtaamaan ihmisiä lähietäisyydeltä.:)

  • Kaipalen kuulutusautoja. Voisivat helluntaiseurakunnat kerätä rahaa että saataisiin taas Jumalan Sanaa ihmisten kuultavaksi

  • Internet on ajanut kuulutusautojen yli. Nettivideoita aletaan katsomaan enemmän kuin käymään seurakunnan kokouksissa.

  • Nyt koronan aikana olisi lohduttavaa kuulla kuulutettua Sanaa. Toivottavasti kuulutusautot saadaan pian kaduille antamaan toivoa ja siunausta kuulijoille

  • Aloittajan kirjoitus on kieltämättä huvittavainen. Nauroin oikein ääneen. Vai että mopolla täsmäsaarnoja kaiuttimilla. Hyvä idea sinällään

  • Eipä taida nääsmanni antaa nykyään tällaiseen työhön lupaa.

  • Tuhon siementä on levitetty jo monta tuhatta vuotta...
   - Ensin sammuu taloudellinen kiihko ja kohta sammuu uskonnollinen kiihko...

  • Itse ihmettelen minne ovat kadonneet katuevankelistat, kai sitä vielä saa ilman kovaäänistä mekkaloida. Vielä 90-luvulla oli paljon katuevankeliointia ja rukousmarsseja.

   • No tekniikka ja aika käy eri tahtia. Kyllä nykyään telttakokouksissa on ääni olemassa.
    Ja kuten vaikka jazz - musiikki tuo torinkupeessa ääntä, telttasta. Myös musiikkifestarit on äänellisiä.
    Päivä aikaan, ääni mahtuu aikaan. Liikennemelu on hieman eri näköistä ja lentomelu.
    Öisin ratapihan kiskot laulaa pyörien alla, kun pyörä luistaa. Sekin on melua.
    Sallittuakin, koska markkinat sen vaatii. Ratikat kolisee jne.


  • Kait sitten sosiaalinen media on sitonut meidät itseensä. Kaikki vaan tuijottaa ruutua, aamusta iltaan.

   • Siksi olisi saatava elävää ja voideltua evankeliumia kuulutettavaksi että vetäisi ihmisten huomion taas siihen mikä on oikeasti tärkeää!


  • Koskeeko tämä melukielto myös urheilumeteliä ja moottorimeteliä ns autourheilussa?

   • Urheilumeteli ei tule kenenkään kotiin. Sen pariin on hakeuduttava tarkoituksella. Saman logiikan mukaan saarnoista kiinnostuneiden on hakeuduttava kirkkoon.


  • Ainnii joo, joku hämärä muistikuva tuosta. Olin niin pieni, että en hyvin muista.
   Mutta tuo oli lapsista jännää, kun maaseudulla tapahtui harvoin mitään arjesta poikkeavaa.
   Sitten olivat ne lentolehtiset jossain välissä. Niiden perään tuli kiire ja juostiin pitkin niittyjä, metsiä ja peltoja kun huomattiin taivaalta saatavat lentolehtiset 🙈

   • Niin, lentokoneista probakandalehtiset, sitten huutolaitteistolla rajanyli kehotettiin tulemaan paratiisiin. Tosin, se ihmisen rakennelma ei oikein pelaa tänäänkään. Siksi huutolaitteisto ei toimi.
    https://www.youtube.com/watch?v=d2rfC3YMboM


   • Lentolehtiset oli kova sana joskus seiskalla ja kasarillakin vielä. Niitä heiteltiin ajoneuvon akkunasta vauhdissa, joten kevyinä ne leijailivat pitkiä matkoja tuulessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin, lentokoneista probakandalehtiset, sitten huutolaitteistolla rajanyli kehotettiin tulemaan paratiisiin. Tosin, se ihmisen rakennelma ei oikein pelaa tänäänkään. Siksi huutolaitteisto ei toimi.
    https://www.youtube.com/watch?v=d2rfC3YMboM

    Rajanyli jututettu paratiisi on ihmisen tekosta ja paljon surmattuja on sen paratiisin väessä, vaikka Karjalasta kerrottuna.


  • Suosittelen ehdottomasti sekä roskaamisen että ääniautojen uudelleen käyttöön oton. Näin kaikki saavat varmasti hyvän kuvan siitä että hihhuleiden touhuista on syytä pysyä kaukana.

   • Ei voideltu kuulutus ole mölyämistä tai Sanaa evankelioiva lentolehtinen roskaa vaan siunauksellista materiaalia jota tässä toivottomuidessa ihmisten sydän halajaa


  • Ajan hengen mukaisesti olemmekin siirtyneet kailotusautoistamme nykyisiin kevyeisiin kenttäkärryosastoihin, jotka olemme sijoittaneet kahden kevyen kenttäkärryn jaoksiin, strategisesti tärkeimpiin, ja ihmisvilinältään tiheimpiin paikkoihin.

   • Taisin unohtaa tarkentaa, että kysymyksessä oli nimenomaan meidän Jehovan todistajien nykyinen kenttäorganisaatio, vaikka kyseessä on helluntailaisten palsta tällä kertaa. No, oli niin tai näin, niin onhan meillä kuitenkin paljon yhteistä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taisin unohtaa tarkentaa, että kysymyksessä oli nimenomaan meidän Jehovan todistajien nykyinen kenttäorganisaatio, vaikka kyseessä on helluntailaisten palsta tällä kertaa. No, oli niin tai näin, niin onhan meillä kuitenkin paljon yhteistä.

    Jehovien kärryjen eksytyksen paras vastalääke olisi kärryjen viereen pysäköity kuulutusauto josta kuulutettaisiin voideltua evankeliumia


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jehovien kärryjen eksytyksen paras vastalääke olisi kärryjen viereen pysäköity kuulutusauto josta kuulutettaisiin voideltua evankeliumia

    Ja toiselle puolelle kärryjä ihmisen evoluutiosta kertova biologinen näyttely.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taisin unohtaa tarkentaa, että kysymyksessä oli nimenomaan meidän Jehovan todistajien nykyinen kenttäorganisaatio, vaikka kyseessä on helluntailaisten palsta tällä kertaa. No, oli niin tai näin, niin onhan meillä kuitenkin paljon yhteistä.

    Kyllä teillä yhteistä on monikin näkemys. Kummatkin viettävät 1000 vuotista rauhanvaltakuntaa tuhotun maan päällä. Sika käy kummallekin ruuaksi. Jumalan antama sapatti ei käy kummallekaan suuntaukselle, noin yleisesti ottaen pyhäksi, muutamata poikkeusta lukuunottamatta.

    1234567---


  • En muista ett kukaan olisi närkästynyt kuulutusautojen ajaessa ohi ja julistaessa evankeliumia ellei kuulija ollut joko tunnettu synnissä eläjä tai muuten kovakorvainen. Normaali ihmistä ilahduttaa kuulla kadulla Sanaa kuulutettuna

   • Sinulla on dementia. Minä muistan: ketään ei kiinnostanut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinulla on dementia. Minä muistan: ketään ei kiinnostanut.

    Vain jäätelöautojen toitotus lämmittää lihallisen ateistin sydäntä, ennen krematoriota. Se elämä jäi siihen.


  • En ole kuullutkaan, että jollain seurakunnalla olisi ollut käytössään jotain "kuulutusautoja". Megafoni on kyllä esim. vappumarsseissa vieläkin käytössä, johon sitten puhuu se, joka johtaa kulkuetta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   62
   3415
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   63
   1837