Parkanossa riitelyä oikeudessaa yle.fi "Parkano" Lue keskustelut"

Anonyymi

Aika sopan saivat Parkanon herrat nyt tantat taas Kaupungin palkka listoille otettu jotka ajoivat sen tähän tilaan onko jo 20 henkilöä takaisin?

8

1019

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ote YLE verkossa olevasta uutisesta:
      "Parkanon vanhusneuvoston puheenjohtaja Reijo Ojennus sanoo, että soten ulkoistaminen on toiminut taloudellisesti ja toiminnallisesti. Ojennuksen mukaan ongelmat keskittyvät lähinnä kotihoitoon ja sen ulkoistamiseen.
      Niin Kihniö kuin Parkanokin ovat kohentaneet talouttaan tällä ulkoistuksella, Ojennus sanoo."

      Tuo ei pidä paikkaansa. Myös tamperelainen tutkija ei tiedä mitä puhuu samassa uutisessa.
      Itse olen ollut Parkanon kaupungin tarkastuslautakunnassa viime vaalikauden ja siellä nämä ulkoistukset tarkkaan katsottiin.
      Heti ensimmäisen sopimusvuoden 2015 jälkeen oli Parkanon kaupunki maksanut liikaa Pihlajalinnalle etukäteen 1,5 miljoonaa euroa yli nettohinnan. Silloin sopimuksen nettohinta alussa oli 21,3 miljoonaa euroa. 2016 alkoi heti kiistely mikä kuului nettohintaan ja Pihlajalinna kieltäytyi maksamasta takaisin 1,5 miljoonaa euroa. Kahden sopimusvuoden jälkeen oli kustannukset nousseet 10 prosenttia ja olisi alkuperäisen sopimuksen mukaan saaneet nousta vain 4 prosenttia (2 prosenttia/vuosi kolmena ensimmäisenä vuotena). 2016 marraskuulla kaupunginhallitus teki salaisen sopimuksen muutoksen missä luovuttiin nettohintaperiaatteesta ja siirryttiin laskutusperusteiseen hinnoitteluun ja kaupunginhallitus teki päätöksen Pihlajalinnalle maksettavan hinnan korotuksesta (salainen) muutamalla miljoonalla lisää. Kustannukset siis kohosivat Sotessa reilusti ja huomaa sopimusaika on 10 vuotta ja optio 5 vuotta ja optiokin jo otettu käyttöön.
      Tämä sitten naamioitiin mukamas edulliseksi, kun Pihlajalinna osti Kolmostien terveyden osakkeita kaupungilta yli 3 miljoonan euron hintaan ja kaupungille jäi 4 prosenttia osakkeita.
      Siis ensin korotettiin Pihlajalinnalle menevää kokonaissuomma vuotta kohden ja sitten saatiin tuo osakesumma takaisin. Kun huomaa, että sopimusaika oli jäljellä vajaa 13 vuotta ja hintaa korotettu liikaa miljoonilla/vuosi (hintanousu on salainen), niin sopimusajan hintakorotuskalleus on huomattava. Lisäksi Pihlajalinna ei maksa soterakennuksista vuokraa. Kunnossapitokulutkin hoitaa kaupunki sairaalarakennuksista.
      Täten Ojennuksen ja tutkijan puheet ei pidä paikkaansa edullisuudesta. Lisäksi Ojennus istui Kolmostien terveyden hallituksessa ja puhuu asioita siten parhain päin. On jäävi luottamushenkilönä käsittelemään Pihlajalinnan/Kolmostien terveyden asioita!

      Sitten tämä toimivuus potilashuollossa. Paikallislehti Ylä-Satakuntalehdessä on vuosien varrella uutisoitu potilashoidossa kuolemaa läheltäpiti tapauksesta ja sitten myös vanhuksen kuolemasta, kun jalkakuoliopotilas siirrettiin sairaalasta Väistö-ryhmäkotiin ja kuoli.
      Terveyskeskuspuolella päivällä oli ongelmia lääkäriajan pitkissä myöhästelyissä ja henkilökunnan väsymistä työpaineissa jne. ja lisäksi hammashoito takkuaa jo särkypäivystystä myöten aikojen laahatessa jäljessä.
      Myös nyt esillä oleva kotihoito on kriisissä.

      Perusturvalautakunta yta Pöytäkirja 21.11.2019/Pykälä 3.
      http://parkano01.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20192511-3
      Parkanon kotihoitoa koskeva valvonta Kolmostien Terveys Oy:n (Y-tunnus 2674284-6) tuottamana tuli vireille aluehallintoviratossa Parkanon kaupungin vuoden 2019 alussa tekemästä yhteydenotosta. Epäkohdat koskivat kotihoidon henkilöstön määrää ja osaamista, lääkitysturvallisuuden ja henkilöstön lääkelupien puutteita, yöajan hoidon järjestämistä sekä hoito- ja palvelusuunnitelmien päivittämistä.
      Aluehallintovirasto teki tarkastuksen Parkanon kotihoitoon 6.2.2019, josta on laadittu pöytäkirja 15.2.2019. Kolmostien Terveys Oy:n tuli toimittaa selvityksinä lääkeluvat 28.2.2019 mennessä sekä rekrytointi- ja henkilöstötiedot 15.3.2019 mennessä. Kolmostien Terveys Oy saattoi tiedoksi aluehallintovirastolle suunnitelman siirtää Parkanon kotihoitoalihankkijalle 9Lives Pirkanmaa Oy 1.5.2019 alkaen.
      Miten kummassa AVI voi tehdä siirron toiselle alihankkijalle (luvan), kun Pihlajalinnan terveys Oy:n (pääsopimuskumppani kaupungille) alihankkija (Kolmostien terveys oy) ei ollut korjannut itse puutteitaan, vaan siirsi ne toiselle alihankkijalle (9lives).
      Lisäksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki tarkastuksen Parkanon kotihoitoon 24.9.2019. Paikalla olivat edustajat Parkanon kaupungilta, Kolmostien Terveys Oy:ltä sekä 9Lives Pirkanmaa Oy.:ltä, jolta oli paikalla myös työntekijöitä (pääsopijakumppani Pihlajalinna puuttui tarkastuksesta pöytäkirjan mukaan).
      9lives ei korjannut puutteita ja sen henkilöstökin laati kirjelmän AVI:lle. Suuria puutteita henkilöstöhallinnossa yms. huonoa kohtelua työntekijöille.
      Parkano on esimerkki siitä miten yksityinen SoTe ei toimi ja sopimuksista heti tulkintaerimielisyys.
      Myös Kihniön kunta on haastanut Parkanon kaupungin oikeuteen Pihlajalinnan sopimuksen toimimattomuudesta Kihniön osalta!

      Ne jotka Parkanon kaupungin asioista jotain tietävät, niin eivät ole Sinisten politiikko Ojennuksen kanssa samaa mieltä.

    • Anonyymi

      Nyt alkaa kirjoitukset olemaan luku kelpoisia kun lukee tämän päivän aiheita.

    • Anonyymi

      Taas olis elokankaan kirveen heiluttajalla töitä....

      • Anonyymi

        tai isännöittiälle


    • Anonyymi

      Radiossa tosiaan puhuttiin Parkanon sotealueen taloudellisista ongelmista. Rahaa varmaan säästyisi jos esim. terveyskeskuslääkäri vähentäisi valehteluaan ihmisistä eli ei usuttaisi perättömien ilmiantojen perusteella poliiseja hajottamaan ihmisten koteja. Kas kun niistä tulee vahingonkorvauksia. Kaikki turhaan menetettyä rahaa. Ymmärretään kyllä että lääkärille on "jättekivaa" piruilla kansalaisille ja kirjoittaa A4 arkillinen valheita jostain henkilöstä, mutta jospa hän kuitenkin pystyisi vähän hillitsemään pirullisuuttaan ja ilkeyttään. Säästyisi niitä soterahoja ihan oikeisiin asioihin, sairaanhoitoon, vanhuksiin jne..

      • Anonyymi

        Mikä juttu tämä on??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä juttu tämä on??

        Nimeltä mainitsematon yksityinen terveyspalvelujen toimittaja prakaa?


      • Anonyymi

        Mitä vouhkaat joka paikassa asiallasi? Voi pian olettaa, että ihan syystä on kotiisi/tuttavasi kotiin poliisit tullu paikalle.! Valtaosa ihmisistä pitää turvan kiinni, tai ainakin suhtautuu vähemmän agressiivisesti, vaikkakin poliisi tulis kotiin käymään :0
        Nimimerkki: Lääkärikin voi erehtyä.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe