Synkkä ennustus

Anonyymi

Viime aikoina on ainakin Aapon palstoilla kerrottu hurjastelevista pyöräilijöistä jotka vain kännykkään tuijottaen, ympärilleen katsomatta tulevat mm. pihoilta autojen eteen. Itse koin vähältä piti tilanteen kun Virnalankadulta tuli punatakkinen pieni poika vauhdilla mihinkään katsomatta suojatielle. Mitään heijastimia ei ollut, eikä lunta maassa. Nopea reagointi pelasti tilanteen, eikä takana ollut ajanut perään. Jalkakäytävällä ollut täti piti pojalle tiukan puhuttelun, mutta tämä vain nauroi. Viime kädessä olisin ollut syyllinen juridisesti, koska muistaakseni liikennrsäännöt eivät tunne "puskista ryntäämistä". Eikö edes kouluissa enää opeteta liikennekäyttäytymistä. Näillä näkymin joku vielä Hyvinkäällä joutunee pahaan liikenneonnettomuuteen ainakin osin omasta syystään.

13

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei se ole koulun tehtävä, vanhempien tehtävä opastaa lapsiaan . mutta eihän ne äitylit ja iskät ehdi, kun pitää juosta kaikenlaisissa harrastusporukoissa. Riihimäessä muutama viikko sitten oli varsinainen "opastus" isältä pojalle. Isäukko fillaroi kevyenliikenteen väylällä ja pieni poika perässä. Yht`äkkiä ukko sai päähänsä ylittää katua tosta noin vain , suoraan auton eteen, poika tietenkin perässä. Oli muutamasta sentistä kiinni,ettei olisi käynyt molemmille huonosti. Äijä ei vilkaissut peräänsä edes, tuleeko se poika perässä. Teki mieli nousta autosta antaa "faijalle" nuhteet. Olisin vetänyt sitä turpaan, mutta se pieni poika oli mukana. ,jätin väliin.

    • Anonyymi

      Nykyajan nuoret eivät kuule mitään, eivät näe mitään, kulkeevat koomassa napit korvilla.

      • Anonyymi

        Ja kenenkähän syy se on? - Nm. Ohjaus jäänyt väliin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kenenkähän syy se on? - Nm. Ohjaus jäänyt väliin

        Äiti ja Isä ovat lapsilleen kavereita, eihän siitä silloin mitään tule. nuorisolla on omat kaverit, he kaipaavat vanhemmiltaan "rakkautta ja rajoja". Eihän kukat/kasvitkaan kasva ilman hoitamista, ja huoltamista, ja tarvitsevat hyvän kasvualustan. Aivan kuten ihmistaimetkin tarvitsevat hoitoa ja hellyyttä.


    • Anonyymi

      Lapset kulkee kännykkää tuijottaen ja heidän vanhempansa samoin. Ei siinä ketään ehditä opastamaan, ei edes kännykän kautta. Mutta mahdolliset suruviestit kylläkin tuodaan fyysisesti kertoen viranomaisten toimesta jos liikenteessä jotain tapahtuu. Joidenkin olisi aika herätä.

      • Anonyymi

        Nykyään jopa jotkut aikuisetkin tuijottavat jatkuvasti kännykkäänsä. Sen vielä jotenkin ymmärtää että teinitytöt tuijottaa sitä koko ajan, mutta osa aikuistakin on sortunut sellaiseen. Eivätkö ihmiset enään osaa ajatella itse asioita kun pitää "luntata" kännykästä kaikki asiat?


    • Anonyymi

      Minulla on maasturissani kunnon puskuri. Väistän vain silloin, kun olen väistämisvelvollinen, jos jäävät alle, niin eipähän tule vahinkoa.

      • Anonyymi

        Minäkin taidan hommata autooni "karjapuskurin",


    • Anonyymi

      Todella läheltä piti tilanne on ollut Aleksiskiven kadulla. Pikkuinen rynnännyt autosta suoraan kadulle, mutta viime tingassa hoksasi kääntyä auton edestä jalkakäytävälle. Asiasta oli Aapon sivulla.

    • Anonyymi

      Lapset ja nuoret harjoittelevat. Osa valitettavasti ei saa kotoa riittävästi oppeja turvalliseen kulkemiseen. Lisäksi fiksumpikin nuori voi porukassa käyttäytyä typerämmin kuin itsekseen. Jokainen aikuinen toivottavasti muistaa vastuunsa turvallisen liikennekulttuurin edistämisessä sekä kaupungilla että kotona, jos siellä jälkikasvua on. Erityisesti nuorukaiset kehittyvät sen verran kauan, että mennään lähelle kolmeakymppiä ennen kuin se kuolemattomuuden harhakuvitelma ja sen mukainen käytös eli riskinotto noin yleisemminkin karisee.
      Hieman surullista lukea täällä kiukkuisia kommentteja siitä, kuinka autoilijana lähinnä sitten ikään kuin vastatoimena nuorten varomattomuudelle vahvistetaan oman auton puskuria. Puhutte paikallisten nuorten ihmisten terveydestä ja ensisijaisesti ajattelette autoanne? On meidän aikuisten vastuulla antaa kärsivällisesti mallia toisten huomioimisesta liikenteessä, jotta tie olisi turvallinen kaikille. Valitettavasti hyvinkääläisissä autoilijoissa tuntuu olevan hyvin kahtiajakautunut kulttuuri: on niitä, jotka huomioivat muut kulkijat ja niitä, jotka ajavat ylinopeutta ja lähinnä kiihdyttävät vauhtia suojatien ja sille pyrkivän nähdessään.

      • Anonyymi

        Taas tämä "vain autoilija on syyllinen" hömppä tuli esille, vaikka todelliseen ongelmaan yritetään puuttua. Ylellä menossa dokumentti iltaisin , jossa sähköpotkulaudalla itsensä kolhinut kaveri oppii käytännön kautta liikenteessä käyttäytymisen. Useita leikkauksia kasvoihin ja toivottavasti paranee normaaliksi ja todennäköisesti ymmärtää liikenteessä käyttäytymisen.


    • Anonyymi

      Yks tyyppi ajo pyörällä kevyenliikenteen väylällä vastaan ,toljotti kännykkäänsä ,tulee aina vaan päin..päin,karjaisin ÄLÄ PÄÄLLE TULE, jätkä tuumasi vain OHO ja jatko matkaa . Eipä nostanut juuri katsettaan.👹👹👹👹👹

    • Anonyymi

      Erikoinen tapaus oli yhtenä päivänä, tyttö räpläsi puhelintaan ja ajaa täräytti pyörällään pysäköidyn auton perään. Niin tärkeää oli puhelin,että tyttö jäi asvaltilla istumaan pyöränsä viereen ja jatkoi räpläämistä. Huomasiko ollenkaan että oli kaatunut. Puhelin pysyi kädessä visusti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      421
      2934
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2246
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      340
      1911
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1883
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1727
    6. 158
      1202
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1042
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe