Velkajärjestelyhakemus, yksi velkoja vastustaa

Anonyymi

Hei,

minulla on sisällä velkajärjestelyyn hakemus. Määräaikaan mennessä vain 1 ainoa velkoja vastustaa järjestelyä: Pra Suomi Oy. joka vetoaa "kevytkenkäiseen velkaantumiseen" joka ei kyllä pidä paikkaansa täysin.

Olin selittänyt myös että olen yrittänyt isommalla lainalla yhdistää pienempiä johon velkoja oli kommentoinut että tämäkin on kevytkenkäistä velkaantumista ja tämänkään takia ei tule aloittaa velkajärjestelyä. " piittaamatonta ja vastuutonta velkaantumista " ja laittaneet kaikennäköisiä aiempien hakemuksien ratkaisujen numeroita. " pyydämme hylkäämistä koska VJL 10 § 7 kohdan este.

Miten ihmeessä saan selitettyä fiksusti asioita ja kumottua väitteet? Voiko tämän takia jäädä kokonaan velkajärjestely saamatta? Asiallisia vastauksia kiitos.

16

1199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pyydä apua talous- ja velkaneuvonnasta tai lakiasiaintoimistosta. Ei näitä vastaan kannata yksinään tahia.

    • Anonyymi

      Ei välttämättä vaikuta yhden velkojan sanomiset mitään, kokonaisuutta katsovat ja miten olet yrittänyt hoitaa velkojasi. Ainoa asia mihin saattaa vaikuttaa on, että järjestely kestää 5 vuotta 3:n sijaan.

      • Anonyymi

        Jos velkoja on suurin velkoja, jolla on valtaosa saatavista, niin häntä kuunnellaan hyvinkin tarkasti. Ei ole kerta tai kaksi, kun esimerkiksi pankki on kaatanut velkajärjestelyn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos velkoja on suurin velkoja, jolla on valtaosa saatavista, niin häntä kuunnellaan hyvinkin tarkasti. Ei ole kerta tai kaksi, kun esimerkiksi pankki on kaatanut velkajärjestelyn.

        Hei

        Tälle velkojalle n 5% velkaa kokonaisvelasta. Eli ei ole suurin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei

        Tälle velkojalle n 5% velkaa kokonaisvelasta. Eli ei ole suurin.

        Joku on ilmeisesti myynyt velkansa tälle Pra suomi Oy:lle ja jos pääset velkajärjestelyyn, niin ko. yritys tekee tappiota tällä velalla, koska velkajärjestelyn idea on, että 3 tai 5 vuoden aikana maksetaan maksimit ja loput velat mitä jää, jätetään maksamatta ja maksamattomat velat jäävät velkojien tappioksi. Tässä on se syy miksi velkojat usein vastustavat velkajärjestelyä.

        Jos olisit itse lainannut jollekkin esim. 10 000 euroa, eikä lainaaja maksa sovitusti, yrittäisit periä sitä todennäköisesti ulosoton kautta. No lainaaja hakisi velkajärjestelyyn ja 3 vuoden ajan lyhentäisi lainaa sen minkä pystyy. Velkojia on kuitenkin niin paljon, että 3 vuoden velkajärjestelyaikana saat takaisin esim. vain 3000 euroa ja kun velkajärjestely päättyy, niin loput 7000 euroa jää sinun vahingoksesi. Vaihtoehtona olisi että vastustat velkajärjestelyä oletuksella, että pitkässä juoksuss on ehkä mahdollista saada enemmän kuin 3000 euroa.


    • Anonyymi

      Alkuperäinen täällä kommentoi ja tänään tuli päätös että velkajärjestely aloitetaan! Mahtava homma!!

      • Anonyymi

        Onnittelut! Itse kävin 3 v tämän läpi ja sain kaikki velat maksettu kovalla työnteolla. Niin, ennen korona-aikaa. Mutta nyt kyllä näin kotona-aikana en uskoisi että olisin saanut maksettu kun työt vähentynyt ja olen onnellinen kun saan laskuni jotenkuten maksettu...


      • Anonyymi

        Ei tosiaankaan muuta, kuin onnittelut! Ja kiitos, kun kävit kertomassa miten asiassa kävi.


      • Anonyymi

        Onnittelut!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onnittelut!

        Kyllähän järjestelyyn päässyttä pitää onnitella kun ei tarvitse enää miettiä velkoja. En tiedä paljonko noista tulee tappiota lainojen antajile, mutta ei tarvitse järjestelyn jälkeen velkaisenkaan enää miettiä raha-asioitaan koska velkaa ei enää ole.


      • Anonyymi

        Taas yksi pelle, joka ensin tuhlaa ja sitten iloitee, että muut joutuvat maksamaan. Rikollinen sinäkin olet, kun laitat muut maksamaan omat touhusi pakolla.

        Kummallista, että laki suojele rikollisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onnittelut!

        Kyllähän se tietysti lämmittää sydäntä, kun pääsee luistelemaan veloistansa. Väärinhän se on, että joku lainaa toiselle korkoa vastaan.


    • Anonyymi

      minäkin vastustin velkojen kohtuullistamista ja järjestelyä noin 21 vuotta takaperin.

      Kaikki ovat nyt tyytyväisiä. Saimme siis odotella saataviamme 16 vuotta , sitten velallinen joutui 47v eläkkeelle ja eläkkeest alkoi ulosmittaus. sitten velallinen kuoli, löytyi satkuja piiloteltua ja "suojaan siirrettyä" omaisuutta, kaikki sai saatavansa , yli 2,5 kertaisana alkuvelkaan nähden.

      joskus kannattaa odottaa.

      • Anonyymi

        lisään omaani. Minun tapauksessa velallinen kuoli, mutta kun kaikki asiat tutkittiin, sanoivat että jos eläisi, linnatuomion hän olisi saanut, ei olisi ehdonalaisella selvinnyt.

        myös puoliso, vaimo oli lähellä ulosmittausta, mutta velalliselta löytyi riittävästi.


    • Anonyymi

      Tämä on tarina oikeasta elämästä. Pankki antoi lainaa ihmiselle jolla ei ollut mitään suhteellisuuden tajua. Pankki käytti ihmistä siis vähän hyväksi.

      Pankki ei reagoinut mitenkään siihen, että velkakierrettä pyöritetiin sillä, että velkaa otetiin joka kuukausi ja joskus useita kertoja viikossa parhaimmillaan jopa parikin kertaa päivässä... siis pankilla on kauppaoppilaitoksen asiakassegmeintoinnin opin mukaan paras keino tuntea asiakkaan käytös, koska kaikki liikkeet nähdään nyt hyvin realiaikaisesti. Esim. kun katsot tiliä kännykässä niin siitä jää jälki ja kaikki mitä teet verkossa tai kortilla tilastoidaan.

      Mutta miten kävi tälle ihmiselle joka pelasi pankissa itsensä pussiin. Ei suoranaisesti miteenkään. Pankki möi vakuutena olevan talon pöydänalta, eli rikkoi hyviä tapoja pankkisalaisuudesta. Muutaman vuoden päästä olivat sanoneet, että velan antaminen massiivisssa määrissä oli virhe! Ihan kun ei olisi tiedetty, että parissa vuodessa satojatuhansia markkoja puolenmiljoonan markan vakuuta vastaan ei olisi ollut tunnistettu jo riskiksi.

      Pankit käyttää valtaa.

      • Anonyymi

        Mutta kun hoiti raha-asiansa säntillisesti ja maksoi lainansa, niin asunto jäi itselle aivan velattomana ja sen jälkeen voikin sitten kerätä jotakin sukanvarteen, jos sattuu tulemaan uusi lama tai jopa taloutta pahasti murjova vaikeus kuten se korona on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe