Jokin särkipurkin kg-hinta voi olla > 30 euroa!
Suomalaiset kalasäilykkeet huippukalliita
132
3012
Vastaukset
- Anonyymi
Voin myydä keväällä tekemiäni särkipurkkeja 15 eurolla/purkki.
Eipä ole kukaan moittinut vaan haluavat mielellään lisää. Salainen kastikereseptini menee kuin kuumille kiville.
Särki on yksi parhaimpia vaikkakin aliarvostetuimpia kalojamme.- Anonyymi
Paljonko on purkissa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Paljonko on purkissa?
Yhdestä särjestä saa fileet kahteen purkkiin. Paksua, maukasta sinappietikkakastiketta on kyllä runsaasti.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Yhdestä särjestä saa fileet kahteen purkkiin. Paksua, maukasta sinappietikkakastiketta on kyllä runsaasti.
No hups... paljastin vahingossa salaisen kastikereseptini... onneksi en sentään maininnut suolaa! 😁
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Yhdestä särjestä saa fileet kahteen purkkiin. Paksua, maukasta sinappietikkakastiketta on kyllä runsaasti.
Grammoina paljonko, mitä tulee kilohinnaksi?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Grammoina paljonko, mitä tulee kilohinnaksi?
Kahensa'an gramman pänikkä, jossa viiskytä grammoo kalloo, loput soossia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kahensa'an gramman pänikkä, jossa viiskytä grammoo kalloo, loput soossia.
Juu, ei maajussien tarvitse myydä markkinahintaan kun tottuneet saamaan miljoonat tillille tekemättä mitään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kahensa'an gramman pänikkä, jossa viiskytä grammoo kalloo, loput soossia.
Siis suunnilleen 100 euroa/kg.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Yhdestä särjestä saa fileet kahteen purkkiin. Paksua, maukasta sinappietikkakastiketta on kyllä runsaasti.
Hyvin näkee että et ole koskaan kaloja purkittanut kuten jutun kirjoittaja taas edellä mainitsee osaamisensa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Paljonko on purkissa?
Noin 400g on purkit. Reseptini ei sisällä sinappia kuten trolli tuossa edellä kirjoittaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juu, ei maajussien tarvitse myydä markkinahintaan kun tottuneet saamaan miljoonat tillille tekemättä mitään.
Mitkä miljoonat? Ei jussit yllä paperimiesten liksoihin lähellekään.
- Anonyymi
Niinpä. Itsekkin pidän erilaisista kalasäilykkeistä ja olen itse myös tehnyt "savolaista-sardiinia"esim. "Old Riga" savustettu kilohaili lasipurkissa on hyvää. Aamukahvin kanssa otan pakkasesta pari karjalanpiirakkaa paahtimeen sulamaan ja lämpiämään. Sitten kahvi valmiiksi. Lämpimien piirakoiden päälle voi siivut ja mustaleima emmental siivut. Sitten lopuksi ne savustetut kilohailit päälimmäiseksi piirakalle 4/piirakka.
Sitten jaksaakin jo pitkälle iltapäivään. - Anonyymi
Suomessa kun ei ole kehitysmaan palkkatasoa tekemään niitä, nauttikaa tonnikalasta.
- Anonyymi
Tonnikala on jo raaka-aineena säilykepurkkiin ihan toista luokkaa kuin särki.
- Anonyymi
Rainbow tonnikala ennen 185/150g ja nyt 150/105g, hinta lähes sama. S-ryhmä alkanut kusettaa tonnikalassa. Kaikkia makutonnikaloja curry, tilli jne. saa edelleen 185/150g purkeissa, mutta perustonnikalapalasäilyke vedessä/öljyssä tarjolla vain 150/105g purkissa, jossa siis tonnikalaa vain 105g ja säilykepurkista maksetaan suurin osa hinnasta.
Pirkka sentään myy edelleen tonnikalanpaloja 185/150g purkissa ja tarjouksessa 2prk 3 euroa lähes koko 2020 kevään.
Kun hintaa ei kehdata nostaa lukuisten nostojen jälkeen, pienennetään säilykepurkin koko ja kalasisältöä oikein urakalla ja myydään lähes vanhaan hintaan Rainbow-tuotemerkillä. Tulee mieleen Fazerin konvehtirasiat, jossa etikettiuudistuksen jälkeen kevennettiin painoa eli konvehtien määrää hinnan pysyessä samana, tai siis jo hieman noustua.
K-setus on siirtynyt K-S-etukseksi! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rainbow tonnikala ennen 185/150g ja nyt 150/105g, hinta lähes sama. S-ryhmä alkanut kusettaa tonnikalassa. Kaikkia makutonnikaloja curry, tilli jne. saa edelleen 185/150g purkeissa, mutta perustonnikalapalasäilyke vedessä/öljyssä tarjolla vain 150/105g purkissa, jossa siis tonnikalaa vain 105g ja säilykepurkista maksetaan suurin osa hinnasta.
Pirkka sentään myy edelleen tonnikalanpaloja 185/150g purkissa ja tarjouksessa 2prk 3 euroa lähes koko 2020 kevään.
Kun hintaa ei kehdata nostaa lukuisten nostojen jälkeen, pienennetään säilykepurkin koko ja kalasisältöä oikein urakalla ja myydään lähes vanhaan hintaan Rainbow-tuotemerkillä. Tulee mieleen Fazerin konvehtirasiat, jossa etikettiuudistuksen jälkeen kevennettiin painoa eli konvehtien määrää hinnan pysyessä samana, tai siis jo hieman noustua.
K-setus on siirtynyt K-S-etukseksi!Makkarapakettien kanssahan tehtiin salaa tuota samaa. Pakettia pienennettiin 400 grammasta 300-350g.n mutta hinta pidettiin samana. Ja täydestä meni taas kaikille.
Tuon jälkeen lopetin makkaran oston kokonaan. Teetän nykyään itse hirvestä ja peurasta paikallisella lihajalostajalla ja saa kaikenlisäksi vielä parempaa ja laadukkaampaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Makkarapakettien kanssahan tehtiin salaa tuota samaa. Pakettia pienennettiin 400 grammasta 300-350g.n mutta hinta pidettiin samana. Ja täydestä meni taas kaikille.
Tuon jälkeen lopetin makkaran oston kokonaan. Teetän nykyään itse hirvestä ja peurasta paikallisella lihajalostajalla ja saa kaikenlisäksi vielä parempaa ja laadukkaampaa.Maksaisin mielelläni pienemmästä paketista saman hinnan kun ottaisivat pois ne ihrat, mutta niissä vähäihraisissa onkin 3-4x hinta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tonnikala on jo raaka-aineena säilykepurkkiin ihan toista luokkaa kuin särki.
Onhan se uhanalaista kalaa ja surutta syödään. Sitähän ei voi suomessa kieltää, mutta kyllä sama viherpiiperö huutaa kurkkusuorana susista ja norpista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onhan se uhanalaista kalaa ja surutta syödään. Sitähän ei voi suomessa kieltää, mutta kyllä sama viherpiiperö huutaa kurkkusuorana susista ja norpista.
Suomessa käytetään vain lajikkeita, jotka eivät ole uhanalaisia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomessa käytetään vain lajikkeita, jotka eivät ole uhanalaisia.
Heh:D Tyypillinen sinisilmäisen vihreän vastaus jolle ei kelpaa suomalainen kala "kun ne on niin ruotoisia"
Todellisuudessa yksikään vihreä ei kannata mitään kotimaista on sitten kyse kasviksista, kalasta tai lihasta. Aina se muualla tuotettu on parempaa muka. Syynä vain isänmaaviha ja anarkismi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rainbow tonnikala ennen 185/150g ja nyt 150/105g, hinta lähes sama. S-ryhmä alkanut kusettaa tonnikalassa. Kaikkia makutonnikaloja curry, tilli jne. saa edelleen 185/150g purkeissa, mutta perustonnikalapalasäilyke vedessä/öljyssä tarjolla vain 150/105g purkissa, jossa siis tonnikalaa vain 105g ja säilykepurkista maksetaan suurin osa hinnasta.
Pirkka sentään myy edelleen tonnikalanpaloja 185/150g purkissa ja tarjouksessa 2prk 3 euroa lähes koko 2020 kevään.
Kun hintaa ei kehdata nostaa lukuisten nostojen jälkeen, pienennetään säilykepurkin koko ja kalasisältöä oikein urakalla ja myydään lähes vanhaan hintaan Rainbow-tuotemerkillä. Tulee mieleen Fazerin konvehtirasiat, jossa etikettiuudistuksen jälkeen kevennettiin painoa eli konvehtien määrää hinnan pysyessä samana, tai siis jo hieman noustua.
K-setus on siirtynyt K-S-etukseksi!Lidl lissä halvempaa ja parempilaatuusta tonnikalaa.
Melkeen abban kalan veroista Calvo merkillä
Jotain 1,30
Jos nyt hinta sattuu olemaan kassalla oikein
Kannataa aina. Katsojatarlistaa kuitti lidl lissä huolella ja sitten kun kauppa syyllistyy myymälävarkauteen. Eivät edes pahoittele virhettään koskaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rainbow tonnikala ennen 185/150g ja nyt 150/105g, hinta lähes sama. S-ryhmä alkanut kusettaa tonnikalassa. Kaikkia makutonnikaloja curry, tilli jne. saa edelleen 185/150g purkeissa, mutta perustonnikalapalasäilyke vedessä/öljyssä tarjolla vain 150/105g purkissa, jossa siis tonnikalaa vain 105g ja säilykepurkista maksetaan suurin osa hinnasta.
Pirkka sentään myy edelleen tonnikalanpaloja 185/150g purkissa ja tarjouksessa 2prk 3 euroa lähes koko 2020 kevään.
Kun hintaa ei kehdata nostaa lukuisten nostojen jälkeen, pienennetään säilykepurkin koko ja kalasisältöä oikein urakalla ja myydään lähes vanhaan hintaan Rainbow-tuotemerkillä. Tulee mieleen Fazerin konvehtirasiat, jossa etikettiuudistuksen jälkeen kevennettiin painoa eli konvehtien määrää hinnan pysyessä samana, tai siis jo hieman noustua.
K-setus on siirtynyt K-S-etukseksi!Lidl lissä halvempaa ja parempilaatuusta tonnikalaa.
Melkeen abban kalan veroista Calvo merkillä
Jotain 1,30
Jos nyt hinta sattuu olemaan kassalla oikein
Kannataa aina. Katsojatarlistaa kuitti lidl lissä huolella ja sitten kun kauppa syyllistyy myymälävarkauteen. Eivät edes pahoittele virhettään koskaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Makkarapakettien kanssahan tehtiin salaa tuota samaa. Pakettia pienennettiin 400 grammasta 300-350g.n mutta hinta pidettiin samana. Ja täydestä meni taas kaikille.
Tuon jälkeen lopetin makkaran oston kokonaan. Teetän nykyään itse hirvestä ja peurasta paikallisella lihajalostajalla ja saa kaikenlisäksi vielä parempaa ja laadukkaampaa.Kyllä niissä Atrileissa ja Kabanosseissa on edelleen se 400 g painona.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä niissä Atrileissa ja Kabanosseissa on edelleen se 400 g painona.
Kyse oli paremmantason makkaroista.
Jauhomakkarat on järjestään euron tai alle vaikka onkin 400g paketti.
- Anonyymi
Perushemmolle on tosiaan kallista, ja varsinkin verrattuna tuontitavaraan, tonnikala- sun muihin makrillisäilykkeisiin.
Suomessa on kehitelty jonkunlaista silakkajauheproteiinia. Jos semmoista saisi bulkkihintaan, niin sitä voisi syödä monta kertaa viikossa, olisi mainio proteiininlähde.
Tämmöistä on siis alustavasti kokeiltu:
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/4e0ab5dc-0db3-4973-862a-9d4165d7c614
https://www.tiede.fi/artikkeli/artikkelit/viikon-gallup-kelpaisiko-nyhtosilakka-pitopoytaan
Kotimaisen kalan syöminen on (olisi) kaikin tavoin perusteltavaa:
https://areena.yle.fi/1-50379951
🐟- Anonyymi
Meinaatko makrillin ja tonnikalan olevan joitakin "sun muita kaloja"?
- Anonyymi
Kotimaisen kalan syönti samoin kuin riistan syöminen on suuri ekoteko.
Erikoisinta on se että vaikka moni vihreänä itseään pitävä jaksaa tästä asiasta paasata niin puheeksi usein jää.
Meidän suvun joulupöytään olin tuonut purkittamiani särkiä, paistamiani ahven fileitä, korvasienisalaattia, hirvipaistia ja perinteinen joulumetso.
Kaksi sukumme vihreää söivät kyllä kinkkua, graavi ja kylmäsavulohta, herkkusieni ja italiansalaattia yms kaikkea tehotuotettua ja kehuivat kovin kuinka turkulainen kinkku oli selkeästi huonompaa kuin pääkaupunkiseutulainen.
Aidot kotimaisen luonnon tuotteet loistivat poissaoloaan heidän lautasellaan.
Kevyesti oli pakko kuitata että "harmi kun omat tuotteeni eivät ole tehotuotettua"
Toisille meni taas niin kovalla ruokahalulla että itselleni jäi lähinnä muruset tarjottimelta:) Ei siinä toisille nämä herkut joululahjaksi tein.
Tässä vain erittäin hyvin taas näki että nämäkin itseään vihreinä pitävät harvemmin todellisuudessa sellaisia ovat. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kotimaisen kalan syönti samoin kuin riistan syöminen on suuri ekoteko.
Erikoisinta on se että vaikka moni vihreänä itseään pitävä jaksaa tästä asiasta paasata niin puheeksi usein jää.
Meidän suvun joulupöytään olin tuonut purkittamiani särkiä, paistamiani ahven fileitä, korvasienisalaattia, hirvipaistia ja perinteinen joulumetso.
Kaksi sukumme vihreää söivät kyllä kinkkua, graavi ja kylmäsavulohta, herkkusieni ja italiansalaattia yms kaikkea tehotuotettua ja kehuivat kovin kuinka turkulainen kinkku oli selkeästi huonompaa kuin pääkaupunkiseutulainen.
Aidot kotimaisen luonnon tuotteet loistivat poissaoloaan heidän lautasellaan.
Kevyesti oli pakko kuitata että "harmi kun omat tuotteeni eivät ole tehotuotettua"
Toisille meni taas niin kovalla ruokahalulla että itselleni jäi lähinnä muruset tarjottimelta:) Ei siinä toisille nämä herkut joululahjaksi tein.
Tässä vain erittäin hyvin taas näki että nämäkin itseään vihreinä pitävät harvemmin todellisuudessa sellaisia ovat.Minullakin on tavaksi tullut joulun alla ampua vähintään yksi hirvi ja kolme- neljä metsoa. Siitä se joulumieli saa alkunsa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minullakin on tavaksi tullut joulun alla ampua vähintään yksi hirvi ja kolme- neljä metsoa. Siitä se joulumieli saa alkunsa.
Toiset pelaa pleikkaa ja ostaa sen vakuumiin kasvaneen (vai onko se sinne kasvanut) lihan kimpaleen ja toiset pyytää itse oman ruokansa ja arvostaa sitä vapaana kasvanutta riistaa ruokapöydässään.
Juuri tehdyn tutkimuksen mukaan suomessa syödään nyt enemmän lihaa kuin koskaan ja siksi kysyntä myös riistalla on suuri. Meillä per jäsen lihaosuus oli 1.5 hirveä per metsästäjä ja tästä 2/3 myin ja loppu omaan talouteen. Ostajia olisi enemmän kun pystyn myymään.
96% suomalaisista syö lihaa ja vain se 4% äänekäs marginaali ryhmä itkee ja ruikuttaa kovaan ääneen muiden ruokailutottumuksista mediassa. - Anonyymi
Suolineen, suomuineen ja päineen, ei paljon houkuttele. Ehkä voisi kuitenkin maistella jos hinta kohdallaan.
- Anonyymi
Särki ja sen sukuiset kalat olisivat erinomaisia kaloja säilyke aloina. Ruutana, toutain.
Lahna myös olisi sopiva. Se on riittävän iso perattavaksi.
Ennen syötiin lahnaa kuivattuna, suolattuna ja savustettuna.- Anonyymi
Kalan koko ei ole se juttu. Välillä kevät verkkoon osuu särkien lisäksi suuri pienten lahnojen parvi ja on ihan yhtä hyvää purkissa. Haukeakin olen kokeillut mutta se on hieman kuivakka purkkikala mutta en moiti sitäkään silti.
Itse pyydän särkiä 20mm verkolla ja pikku lahnaa 30mm verkolla.
- Anonyymi
Suomesta pyydetyt särjet pitäisi lennättää Kiinaan perattavaksi ja purkitettavaksi niin saataisiin hinta laskemaan.
- Anonyymi
Suomen kansallisilla maataloustuilla rahoitettua sikaa sinne jo kuulemma viedään.
- Anonyymi
Hyviä. Hurjan hyviä ruisleivän päällä. Ostan sillointällöintoisinaan.
- Anonyymi
6,19/kpl
42,69/kg
Järki särki savustettu & luomu valkosipuli 275g/145g
Hinta voimassa valitussa kaupassa K‑Citymarket Espoo Iso Omena. Saatavilla myymälätilanteen mukaan.
Järki Särki
JÄrki sÄrki luomutomaatti & yrtit 275/180g
4 59
0.14 kg
31,66€/kg- Anonyymi
Tottahan arvokala on hinnoissaan !
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tottahan arvokala on hinnoissaan !
Kaikki vaan ongelle tai pilkille, hopi hopi. Saattaa monelle itku tulla ennenkuin kala-ateria on lautasella.
- Anonyymi
Ahneus vei järjen maajusseilta. Työläisten pitäisi tehdä' töitä niille ja muille lahtereille alle kympin tunti, mutta itse niiden pitää saada montaa sataa tunnilta että viitsivät mitään tehdä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ahneus vei järjen maajusseilta. Työläisten pitäisi tehdä' töitä niille ja muille lahtereille alle kympin tunti, mutta itse niiden pitää saada montaa sataa tunnilta että viitsivät mitään tehdä.
Mikä houreinen lienet? Eiköhän se ole kalastaja joka pyytää ne kalat ja duunari joka ne purkittaa. Huuda vain hinnasta kun lakot ovat päällä ja palkat paisuu.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä houreinen lienet? Eiköhän se ole kalastaja joka pyytää ne kalat ja duunari joka ne purkittaa. Huuda vain hinnasta kun lakot ovat päällä ja palkat paisuu.
Lähes kaikki kalastajat maajusseja jotka tekee sitä sivutöinään. Monet käyttää koneita suolistamiseen, fileointiin ja purkittamiseenkin, mutta varmaan myös ukrainalaista ja aasialaista orjatyövoimaakin käytetään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lähes kaikki kalastajat maajusseja jotka tekee sitä sivutöinään. Monet käyttää koneita suolistamiseen, fileointiin ja purkittamiseenkin, mutta varmaan myös ukrainalaista ja aasialaista orjatyövoimaakin käytetään.
Sulla taitaa vain houreet jatkua?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lähes kaikki kalastajat maajusseja jotka tekee sitä sivutöinään. Monet käyttää koneita suolistamiseen, fileointiin ja purkittamiseenkin, mutta varmaan myös ukrainalaista ja aasialaista orjatyövoimaakin käytetään.
Sulla taitaa vain houreet jatkua?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sulla taitaa vain houreet jatkua?
Taas kolahti, maajusseilla sitä on aikaa luurata netissä 24/7.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Taas kolahti, maajusseilla sitä on aikaa luurata netissä 24/7.
Varmasti luuraavat, varo vain ettei hallusinaatiot pahene ja ne tule jo kotiisikin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Varmasti luuraavat, varo vain ettei hallusinaatiot pahene ja ne tule jo kotiisikin.
Onneksi pössyttelysi pysyy omassa tuvassasi tai peräkamarissasi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onneksi pössyttelysi pysyy omassa tuvassasi tai peräkamarissasi.
Onko se ongelma?
- Anonyymi
Huippukokki Luka Balak syö särkiä
https://areena.yle.fi/1-50418896
Ympäristöystävällisen ravintola Nollan huippukokki Luka Balak rakastaa suomalaisia villikaloja ja hämmentyy suomalaisten ruotokammosta. Toimittaja Hannamari Vallila vertaili Lukan kanssa muun muassa serbialaista ja suomalaista kalastusta ja kalan syöntiä.- Anonyymi
Kultakaloja saa halvemmalla eli riikalaisia savuhaileja purkiss
a.
Särki on purkissa ihan ok, muuten ruotonen ja ikävä syötävä, vaikka kehuvat eräät olevan parempi siikaa. Kuka mitäkin mieltä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kultakaloja saa halvemmalla eli riikalaisia savuhaileja purkiss
a.
Särki on purkissa ihan ok, muuten ruotonen ja ikävä syötävä, vaikka kehuvat eräät olevan parempi siikaa. Kuka mitäkin mieltä.Purkissa ruodot pehmenevät niin että niistä ei ole tietoakaan. Ruotoisuuskin on osin puheissa oleva myytti. Isomman särjen saa mukavasti fileoitua käytännössä ruodottomaksi. Saan toisinaan kevät 45mm ahven verkoista noin puolen kilon särkiä.
Näistä kun fileoi kalan niin että selkä ja pyrstön loppuosa tulee ruokakäyttöön on kala käytännössä ruodoton ja erittäin hyvä paistikalana.
Särkiä aliarvioi ihmiset vaan niin kuullessaan muilta. Suurinosa joka morkkaa särkeä kalana ei ole koskaan maistanutkaan sitä.
Jos nyky nirsot ihmiset rohkenisivat edes maistamaan särkeä ja todellakin huomaisivat sen erinomaisuuden se vaikuttaisi erittäin positiivisesti uhanalaisten purkkimerikalojen kuten tonnikalojen kantojen kasvuun kun pelkästään suomen järvet pitävät sisässään sellaiset särkikala kannat että sillä ruokkisi pahimmankin nälänhädän yli ihmiset jos niikseen olisi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Purkissa ruodot pehmenevät niin että niistä ei ole tietoakaan. Ruotoisuuskin on osin puheissa oleva myytti. Isomman särjen saa mukavasti fileoitua käytännössä ruodottomaksi. Saan toisinaan kevät 45mm ahven verkoista noin puolen kilon särkiä.
Näistä kun fileoi kalan niin että selkä ja pyrstön loppuosa tulee ruokakäyttöön on kala käytännössä ruodoton ja erittäin hyvä paistikalana.
Särkiä aliarvioi ihmiset vaan niin kuullessaan muilta. Suurinosa joka morkkaa särkeä kalana ei ole koskaan maistanutkaan sitä.
Jos nyky nirsot ihmiset rohkenisivat edes maistamaan särkeä ja todellakin huomaisivat sen erinomaisuuden se vaikuttaisi erittäin positiivisesti uhanalaisten purkkimerikalojen kuten tonnikalojen kantojen kasvuun kun pelkästään suomen järvet pitävät sisässään sellaiset särkikala kannat että sillä ruokkisi pahimmankin nälänhädän yli ihmiset jos niikseen olisi.Olisi montakin tapaa saada kalat helposti ja edullisesti ruodottomiksi teollisesti, mutta antaa rikkaiden keksiä itse, ilmaiseksi ei kannata ideoita antaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olisi montakin tapaa saada kalat helposti ja edullisesti ruodottomiksi teollisesti, mutta antaa rikkaiden keksiä itse, ilmaiseksi ei kannata ideoita antaa.
Kyllä ne menee suolineen myllystä hyvin tehokaasti jos sitä haetaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä ne menee suolineen myllystä hyvin tehokaasti jos sitä haetaan.
Kaikki ei halua syödä suolia eikä ruotojakaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaikki ei halua syödä suolia eikä ruotojakaan.
Ei niitä kukaan sieltä huomaa, bonappetit. Syöttehän kana-nugettejakin.
- Anonyymi
Särki elää Suomen turvesoiden saastuttamissa vesissä kohta ainoana kalana.
- Anonyymi
Muistaakseni kuha viihtyy jonkun verran sameissa ja haaleanlämpimissä vesissä. Nykyään kuhaa kai istetutetaan joihinkin järviin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Muistaakseni kuha viihtyy jonkun verran sameissa ja haaleanlämpimissä vesissä. Nykyään kuhaa kai istetutetaan joihinkin järviin.
Kuha elää suomessa esiintymisrajansa pohjoisreunalla. Sitä on istutettu aina lapin perukoille saakka mutta kuten sanoit menestyy paremmin sameissa tummissa vesissä kuin karuissa ja kirkkaissa vesissä.
- Anonyymi
..tuhansien järvien maassa ei saa kalaa. Joskus ihmeteltiin keski-euroopassa ,kun lähimpään järveen matkaa 700km ja kaupassa oli suuri akvaario mistä sai tuoretta kalaa. Ihan kohtuulliseen kilohintaan.
K-kaupat pitävät hinnat "reiluina" ja "turvallisina"-myös tuottajille. Lidl on mahdollistanut pakastekalojen kautta hyvän kalansyöntiin Suomessa. Tosin kalat jostakin toiseltapuolelta maapalloa.......- Anonyymi
Onhan liiterissä suomalaista kalaa erittäin kalliilla hinnalla, maajussien ei tarvitse kalastusta sivubisneksenä työläisten palkoilla tehdä kun tottuneet ilmaiseksi tuleviin miljarditukiaisiin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onhan liiterissä suomalaista kalaa erittäin kalliilla hinnalla, maajussien ei tarvitse kalastusta sivubisneksenä työläisten palkoilla tehdä kun tottuneet ilmaiseksi tuleviin miljarditukiaisiin.
Mikä houreinen lienet? Eiköhän se ole kalastaja joka pyytää ne kalat ja duunari joka ne purkittaa. Huuda vain hinnasta kun lakot ovat päällä ja palkat paisuu..
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä houreinen lienet? Eiköhän se ole kalastaja joka pyytää ne kalat ja duunari joka ne purkittaa. Huuda vain hinnasta kun lakot ovat päällä ja palkat paisuu..
Maajussi älähti kun kalikka kolahti. Lähes kaikki kalastajat maajusseja jotka tekee sitä sivutöinään. Monet käyttää koneita suolistamiseen, fileointiin ja purkittamiseenkin, mutta varmaan myös ukrainalaista ja aasialaista orjatyövoimaa käytetään.
Taasko maajussit lakkoilee saadakseen lisämiljardeja, olette te sitten ahneita. 40 000 maajussia joille pitää jakaa 8 miljardia tukiaisia vaikka omistatte metsääkin keskimäärin 125 hehtaaria. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Maajussi älähti kun kalikka kolahti. Lähes kaikki kalastajat maajusseja jotka tekee sitä sivutöinään. Monet käyttää koneita suolistamiseen, fileointiin ja purkittamiseenkin, mutta varmaan myös ukrainalaista ja aasialaista orjatyövoimaa käytetään.
Taasko maajussit lakkoilee saadakseen lisämiljardeja, olette te sitten ahneita. 40 000 maajussia joille pitää jakaa 8 miljardia tukiaisia vaikka omistatte metsääkin keskimäärin 125 hehtaaria.Sulla taitaa olla sitten tilastoa väitteesi tueksi? Kyllä näillä seuduilla hakemalla saa hakea viljelijä kalastajaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sulla taitaa olla sitten tilastoa väitteesi tueksi? Kyllä näillä seuduilla hakemalla saa hakea viljelijä kalastajaa.
Joo, harva maajussi sisämaassa sitäkään viitsii tehdä kun tukiaiset tulee tilille tekemättä mitään, mutta tiedän itsekin silti monta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joo, harva maajussi sisämaassa sitäkään viitsii tehdä kun tukiaiset tulee tilille tekemättä mitään, mutta tiedän itsekin silti monta.
Taidat olla viljelijä itse, menikö konkkaan?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Taidat olla viljelijä itse, menikö konkkaan?
Asunut maalla ja nähnyt miten tukia huijataan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Asunut maalla ja nähnyt miten tukia huijataan.
Maksetaanhan ne kelatuet teille manneille maallekkin. Joten uskon.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Maksetaanhan ne kelatuet teille manneille maallekkin. Joten uskon.
Jopa mannet ovat erittäin pieni kuluerä maajusseihin verrattuna.
- Anonyymi
Kotimainen kala on jostain kumman syystä hyljeksittyä. Monessa muussa maassa meikäläisistä tavallisen ja halvan tuntuisista kaloista valmistettaisiin gourmetruokaa, ehkä kallista semmoista. Tässä muutamia linkkejä sivuille, joilla on muistettu mm. särjen kulinaarinen arvosta:
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kansanedustajan-ihmetys-sarki-on-herkku-ranskalaisille-paatyy-jopa-kompostiin-suomessa/1f8d05b8-7016-352b-8601-1c18fcf3f5ee
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201711072200507629
https://www.alko.fi/juoma-ruoka/makujen-maailma/ruokatrendit/suomalainen-kala-vinkit-valmistamiseen
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005939219.html
Lisää vastaavaa asiaa löytyy hakemalla.
Japanilainen kokki kehuu suomalaista kalaa: https://yle.fi/uutiset/3-7431706
"Nozaki sanoo: Suomi on pohjoisempana kuin Japani. Pohjoisen kalat ovat parempia kuin etelän." - Anonyymi
Jospa siinä on Nuaksen kaikki kepulihivenaineet.
- Anonyymi
Kepu ja MTK ei kata mitään keinoja tukien saamiseksi
- Anonyymi
Ennen särkeä pidettiin roskakalana.
- Anonyymi
Sitä se on edelleenkin.
- Anonyymi
Vain MTK:n ja kepun mielestä kaikki muukin on huippuluokkaa Suomessa.
- Anonyymi
Onhan se muovijätte merestä pyydett tonnikala ja pakattu orjatyöllä ulkomailla oikeaa herrojen herkkua. Sitä sosialisti ostaa ja puhuu aateesta.
- Anonyymi
Viereinen järvi toimii hyvänä kalavarastona. Sieltä haetaan erilaisia kaloja tarpeen mukaa. Kalalupa 40€ vuosi.
- Anonyymi
Miten kalalupa on 40e? Pakollinen kalastuskortti jo yksin maksaa 45e/ vuosi.
- Anonyymi
40€:lla saa vuoden seidit ja tonnikalat kaupasta.
- Anonyymi
"Särkikalojen tehopyynti avuksi torjumaan rehevöitymistä".
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/tiede-tekniikka/särkikalojen-tehopyynti-avuksi-torjumaan-rehevöitymistä-1.186043
Särkikalojen kalastuksen mukana vesistöistä poistuu rehevöittäviä ravinteita, jotka ovat joutuneet sinne esimerkiksi jätevesien mukana tai maatalouden ravinnehuuhtoumista.
Runsaat särkikalakannat ylläpitävät ja voimistavat myös itsessään vesien rehevöitymistä. Ja päinvastoin: rehevöityminen ja ilmaston lämpeneminen kasvattavat särkikalakantoja.
"Särkikalat vähentävät eläinplanktonin määrää ja tuovat ravinteita takaisin vesipatsaaseen etsiessään ravintoa pohjasedimentistä. Säännöllinen kalastus pienentää kantojen kokoa ja voi myös sitä kautta parantaa vedenlaatua", sanoo erikoistutkija Heikki Peltonen Suomen ympäristökeskuksesta. - Anonyymi
Eipä ole monella suomalaisella varaa tällaisiin purkkisärkiin vaikka haluaisikin syödä kotimaista kalaa.
- Anonyymi
Täytyy olla peukalo perseessä jos ei itse osaa edes perus ruokaa tehdä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Täytyy olla peukalo perseessä jos ei itse osaa edes perus ruokaa tehdä.
Onko purkitettu särki perusruokaa? täytyy olla aivot perseessä jos sellaista väittää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onko purkitettu särki perusruokaa? täytyy olla aivot perseessä jos sellaista väittää.
Sullahan ne ilmeisesti on , uusavuttomien sukupolvi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Täytyy olla peukalo perseessä jos ei itse osaa edes perus ruokaa tehdä.
Koneellisesti tai orjatyövoimnalla ne purkkikalatkin tehty, ei lahtarit itse niitä käsin tee, hyvä jos itse pyydystävätkään. Tein joskus muikusta itse, mutta eipä paljon hyödytä ellei itse voi pyydystää kalaa ja eihän köyhällä kaupungissa siihen ole juuri mahdollisuuksia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Koneellisesti tai orjatyövoimnalla ne purkkikalatkin tehty, ei lahtarit itse niitä käsin tee, hyvä jos itse pyydystävätkään. Tein joskus muikusta itse, mutta eipä paljon hyödytä ellei itse voi pyydystää kalaa ja eihän köyhällä kaupungissa siihen ole juuri mahdollisuuksia.
Köyhä kaupungissa? Täytyy olla vitsi kaupunkihan on kuulemma rikasta ja älykästä seutua.
- Anonyymi
Ei viddu teitä aivopieruja.
1. Osta onki tai pilkki ja kaiva matoja, etsi järvi.
2. Perkaa kalat ja hommaa lasipurkki ( käytetty säilyke kurkkupurkki tms sillipurkki )
3. Laita kalanpalaset purkkiin ja mausta miten haluat lisää öljy.
4. anna olla uunissa 125 asteessa kunnes ruodot pehnmenevät noin 2 tuntia jäähdytys.
Jos tällä reseptillä ei onnistu on kysesssä luolamiestäkin tyhmempi uusavuton lapsi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Köyhä kaupungissa? Täytyy olla vitsi kaupunkihan on kuulemma rikasta ja älykästä seutua.
Niinkö maaseudun tulevaisuudessa kerrotaan? Ei kaupunkilaisille tipahda tukimiljoonia tilille eikä palkastakaan jää paljon käteen kun maksaa asunnosta kallista vuokraa maajusseille ja muille lahtareille.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niinkö maaseudun tulevaisuudessa kerrotaan? Ei kaupunkilaisille tipahda tukimiljoonia tilille eikä palkastakaan jää paljon käteen kun maksaa asunnosta kallista vuokraa maajusseille ja muille lahtareille.
Teille tipahtaa KELASTA ja asuntoperintöinä kymmenenmiljoonaa. No raha ei aina järkeä ja laiskuutta kompensoi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei viddu teitä aivopieruja.
1. Osta onki tai pilkki ja kaiva matoja, etsi järvi.
2. Perkaa kalat ja hommaa lasipurkki ( käytetty säilyke kurkkupurkki tms sillipurkki )
3. Laita kalanpalaset purkkiin ja mausta miten haluat lisää öljy.
4. anna olla uunissa 125 asteessa kunnes ruodot pehnmenevät noin 2 tuntia jäähdytys.
Jos tällä reseptillä ei onnistu on kysesssä luolamiestäkin tyhmempi uusavuton lapsi.Oliko tuo jokin provo...??? Etsi järvi...:D
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei viddu teitä aivopieruja.
1. Osta onki tai pilkki ja kaiva matoja, etsi järvi.
2. Perkaa kalat ja hommaa lasipurkki ( käytetty säilyke kurkkupurkki tms sillipurkki )
3. Laita kalanpalaset purkkiin ja mausta miten haluat lisää öljy.
4. anna olla uunissa 125 asteessa kunnes ruodot pehnmenevät noin 2 tuntia jäähdytys.
Jos tällä reseptillä ei onnistu on kysesssä luolamiestäkin tyhmempi uusavuton lapsi.Entäs kun ei ole varaa autoon, bensaan tai edes polkupyörään tai lähimmät kalapaikat liian kaukana kävellä/pyöräillä eikä bussi mene rannalle ja harvapa viitsii kaloja bussissa kuljettaa. Helppoahan se maajusseilla on tukiaislla ostetuilla välineilla ja kun järvikin lähellä tai omilla mailla. Kiukkuiset maajussit voi tulla uhkailemaankin jos niiden maille menee.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niinkö maaseudun tulevaisuudessa kerrotaan? Ei kaupunkilaisille tipahda tukimiljoonia tilille eikä palkastakaan jää paljon käteen kun maksaa asunnosta kallista vuokraa maajusseille ja muille lahtareille.
Sittenhän kaupungit pitää tyhjentää pääsette maalle nauttimaan. Turhaan siellä kärsitte tuskissanne.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Entäs kun ei ole varaa autoon, bensaan tai edes polkupyörään tai lähimmät kalapaikat liian kaukana kävellä/pyöräillä eikä bussi mene rannalle ja harvapa viitsii kaloja bussissa kuljettaa. Helppoahan se maajusseilla on tukiaislla ostetuilla välineilla ja kun järvikin lähellä tai omilla mailla. Kiukkuiset maajussit voi tulla uhkailemaankin jos niiden maille menee.
Miten olisi ihan työnteko? Eikö sillä saa rahaa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Entäs kun ei ole varaa autoon, bensaan tai edes polkupyörään tai lähimmät kalapaikat liian kaukana kävellä/pyöräillä eikä bussi mene rannalle ja harvapa viitsii kaloja bussissa kuljettaa. Helppoahan se maajusseilla on tukiaislla ostetuilla välineilla ja kun järvikin lähellä tai omilla mailla. Kiukkuiset maajussit voi tulla uhkailemaankin jos niiden maille menee.
Antakkee suuhun meille ruoka, ei myö ite kaupungissa osata.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oliko tuo jokin provo...??? Etsi järvi...:D
Osa kaupungissa luulee että kalakin elää metsissä, joten.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Teille tipahtaa KELASTA ja asuntoperintöinä kymmenenmiljoonaa. No raha ei aina järkeä ja laiskuutta kompensoi.
Niinpä, maajusseille tipahtaa miljoonien tila perintönä ja taskurahana miljoonatukiaiset kelalta tilille vuosittain. Raha ei tosiaan aina järkeä ja laiskuutta kompensoi, olet walrusin ja muiden lahtareiden kanssa siitä elävä esimerkki.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sittenhän kaupungit pitää tyhjentää pääsette maalle nauttimaan. Turhaan siellä kärsitte tuskissanne.
Samaa mieltä, maatilat jaettava niille jotka ne tukiaisina maksaneetkin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten olisi ihan työnteko? Eikö sillä saa rahaa?
Joo, vuokraisännät elää makeasti työläisten palkoilla ja työttömien asumistuilla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei viddu teitä aivopieruja.
1. Osta onki tai pilkki ja kaiva matoja, etsi järvi.
2. Perkaa kalat ja hommaa lasipurkki ( käytetty säilyke kurkkupurkki tms sillipurkki )
3. Laita kalanpalaset purkkiin ja mausta miten haluat lisää öljy.
4. anna olla uunissa 125 asteessa kunnes ruodot pehnmenevät noin 2 tuntia jäähdytys.
Jos tällä reseptillä ei onnistu on kysesssä luolamiestäkin tyhmempi uusavuton lapsi.Muuten kyllä mutta botuliiniriskin takia viisi tuntia olisi sopivin. Kala pysyy vielä koossa eikä murene mutta mahd botuliini tuhoutuu.
Uunin pitää olla kylmä kun kalat sinne laitetaan ja sen pitää antaa kylmitä normaali viileyteen kun kalat ovat olleet sen 5 tuntia. Viilenemis vaiheessa tapahtuu tyhjiöinti ja purkkien kannet lopsahtelevat kiinni.
Jos joku kansi ei mene tyhjiöön niin se pitää syödä ensimmäisenä heti. Muuten näille puolisäilykkeille voi luvata noin puolenvuoden säilymisen jääkaappilämpötiloissa.
Kaloiksihan käy periaatteessa kaikki mutta itse tykkään särkikaloista. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Muuten kyllä mutta botuliiniriskin takia viisi tuntia olisi sopivin. Kala pysyy vielä koossa eikä murene mutta mahd botuliini tuhoutuu.
Uunin pitää olla kylmä kun kalat sinne laitetaan ja sen pitää antaa kylmitä normaali viileyteen kun kalat ovat olleet sen 5 tuntia. Viilenemis vaiheessa tapahtuu tyhjiöinti ja purkkien kannet lopsahtelevat kiinni.
Jos joku kansi ei mene tyhjiöön niin se pitää syödä ensimmäisenä heti. Muuten näille puolisäilykkeille voi luvata noin puolenvuoden säilymisen jääkaappilämpötiloissa.
Kaloiksihan käy periaatteessa kaikki mutta itse tykkään särkikaloista.Nythän kypsentämis aika ei ratkaise ongelmaasi.
Ensimmäinen askel on säilöntäpurkkien puhtaudesta huolehtiminen. Keittäminen tuhoaa sekä purkeista että säilöttävistä tuotteista ne botulinumbakteerit, jotka kupsahtavat sadan asteen lämpötilassa. Osa botulinumbakteereista kuolee kuitenkin vasta noin 120 Celsius-asteessa, joten niiden keittäminen hengiltä vaatii painekattilaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niinpä, maajusseille tipahtaa miljoonien tila perintönä ja taskurahana miljoonatukiaiset kelalta tilille vuosittain. Raha ei tosiaan aina järkeä ja laiskuutta kompensoi, olet walrusin ja muiden lahtareiden kanssa siitä elävä esimerkki.
Ilmeisesti kun lusikalla saa paskat geenit jää ikuisesti köyhäksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nythän kypsentämis aika ei ratkaise ongelmaasi.
Ensimmäinen askel on säilöntäpurkkien puhtaudesta huolehtiminen. Keittäminen tuhoaa sekä purkeista että säilöttävistä tuotteista ne botulinumbakteerit, jotka kupsahtavat sadan asteen lämpötilassa. Osa botulinumbakteereista kuolee kuitenkin vasta noin 120 Celsius-asteessa, joten niiden keittäminen hengiltä vaatii painekattilaa.Mutta ruotojen pehmeneminen vaatii pitkän kypsennysajan.
- Anonyymi
Eipä pysyneet sukusi esi-isät. Täällä valitat köyhyyttäsi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nythän kypsentämis aika ei ratkaise ongelmaasi.
Ensimmäinen askel on säilöntäpurkkien puhtaudesta huolehtiminen. Keittäminen tuhoaa sekä purkeista että säilöttävistä tuotteista ne botulinumbakteerit, jotka kupsahtavat sadan asteen lämpötilassa. Osa botulinumbakteereista kuolee kuitenkin vasta noin 120 Celsius-asteessa, joten niiden keittäminen hengiltä vaatii painekattilaa.Voihan laittaa uuniin, ei painekattilaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nythän kypsentämis aika ei ratkaise ongelmaasi.
Ensimmäinen askel on säilöntäpurkkien puhtaudesta huolehtiminen. Keittäminen tuhoaa sekä purkeista että säilöttävistä tuotteista ne botulinumbakteerit, jotka kupsahtavat sadan asteen lämpötilassa. Osa botulinumbakteereista kuolee kuitenkin vasta noin 120 Celsius-asteessa, joten niiden keittäminen hengiltä vaatii painekattilaa.Kyllä painekattilalla saa tehtyä säilykkeitä jotka kestävät vuosikausia mutta perus tallaajakin saa tehtyä uunilla ja lasipurkilla erinomaisia puolisäilykkeitä kotitaloustarpeisiin.
Totta on se että purkkien on oltava ehdottoman puhtaita. Itse olen nuo tiskannut/konepessyt vähintään kahteen kertaan ennen säilykkeiden tekoa ja hengissä ollaan vielä vuosikymmenien purkkikalan syömisen jälkeenkin.
Ruodot pehmenevät pidemmällä kypsennysajalla mutta olen huomannut että kala pysyy koossa vielä viiden tunnin kypsennyksen jälkeen. Ystävälläni on tapa pitää niitä kahdeksan tuntia uunissa mutta silloin kala murenee "mössöksi" jota hän lusikoi sitten muun ruoan yhteydessä. Se on hänen tapansa en siitä moiti mutta itse haluan kalaan hyvän suutuntuman.
Botuliiniahan on ihan kaikenlaisessa kalan jatkokäsittelyssä mutta purkkikalassa siitä usein vain puhutaan. Siksi tyhjiöön menemättömät kalapurkit pitää syödä heti koska tunnetusti pilaantuminen alkaa sitten pian tuotteen ollessa tyhjiötön.
Kyllä näin tapahtuu joskus painekattilassakin tehdyille säilykkeille ja kaapissa pullistuneet purkit on hävitettävä heti. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ilmeisesti kun lusikalla saa paskat geenit jää ikuisesti köyhäksi.
Ilmeisesti kun syntyy kultalusikka perseessä niin pysyy ikuisesti rikkaana jättitukiaisilla paskageeneilläkin. Niitä isoja tiloja lahjoitteli Ruotsin kuningas suosikeilleen, ahneimmille ja röyhkeimmille, ei niitä ole tarvinnut omalla työllä ja älyllä hankkia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä painekattilalla saa tehtyä säilykkeitä jotka kestävät vuosikausia mutta perus tallaajakin saa tehtyä uunilla ja lasipurkilla erinomaisia puolisäilykkeitä kotitaloustarpeisiin.
Totta on se että purkkien on oltava ehdottoman puhtaita. Itse olen nuo tiskannut/konepessyt vähintään kahteen kertaan ennen säilykkeiden tekoa ja hengissä ollaan vielä vuosikymmenien purkkikalan syömisen jälkeenkin.
Ruodot pehmenevät pidemmällä kypsennysajalla mutta olen huomannut että kala pysyy koossa vielä viiden tunnin kypsennyksen jälkeen. Ystävälläni on tapa pitää niitä kahdeksan tuntia uunissa mutta silloin kala murenee "mössöksi" jota hän lusikoi sitten muun ruoan yhteydessä. Se on hänen tapansa en siitä moiti mutta itse haluan kalaan hyvän suutuntuman.
Botuliiniahan on ihan kaikenlaisessa kalan jatkokäsittelyssä mutta purkkikalassa siitä usein vain puhutaan. Siksi tyhjiöön menemättömät kalapurkit pitää syödä heti koska tunnetusti pilaantuminen alkaa sitten pian tuotteen ollessa tyhjiötön.
Kyllä näin tapahtuu joskus painekattilassakin tehdyille säilykkeille ja kaapissa pullistuneet purkit on hävitettävä heti.Nyt tekisi taas mieli tehdä muikkusäilykettä, olen fileoinutkin ne kun ruoto lähtee vetämällä eikä tarvitse niin pitkää kypsennysaikaa.
- Anonyymi
Meidän sisävesistöt tuntuvat rehevöityvän, joten kyllä niissä elämää näyttää olevan:
https://www.youtube.com/watch?v=bJC5OJ5FvdM
https://www.youtube.com/results?search_query=hoitokalastus
Suurin osa tuosta hyvälaatuisesa ravinnon raaka-aineesta kynnetään peltoon lannoitteeksi tai viedään johonkin vastaavaan toisarvoiseen käyttöön. - Anonyymi
Jep, pitäisikö vaatia sitä halpatyövoimaa Suomeenkin. Voitaisiin nuokin säilykkeet myydä halvenmmalla kun maksettaisiin 1e/pv lapsi- ja halpatyövoimalle. :D
Sitten vielä tuota byrokratiaa ja hygienia säädöksiä kevennettäisiin. Eli käsittely, pakkaus, kuljetus, varastointi, viim. käyttö pv., niitä ei pidettäisi niin tärkeänä ja kytättäisi. Niin johan suomalainen ruoka olisi halpaa.- Anonyymi
Mutta ironiaa tässä onkin että sama duunari ostaa näitä tuotteita ja vähät välittää kanssa tovereistaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mutta ironiaa tässä onkin että sama duunari ostaa näitä tuotteita ja vähät välittää kanssa tovereistaan.
Ei taida suomalaisten duunareiden vaatimuksilla olla merkitystä kun lahtarit hankkii omaisuutensa orjatyövoimalla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei taida suomalaisten duunareiden vaatimuksilla olla merkitystä kun lahtarit hankkii omaisuutensa orjatyövoimalla.
Ei koska tuette ostamalla heidän tuotteitaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei koska tuette ostamalla heidän tuotteitaan.
Pakko ostaa sitä mihin varaa, ei ainakaan ylikalliiseen suomalaiseen ruokaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pakko ostaa sitä mihin varaa, ei ainakaan ylikalliiseen suomalaiseen ruokaan.
Pakko siis suosia orjatyövoimaa ja huutaa omia etuja kovemmiksi. Näin toimii vastuullinen duunari.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pakko ostaa sitä mihin varaa, ei ainakaan ylikalliiseen suomalaiseen ruokaan.
Hah ruoka on Suomessa varsin edullista mutta kaiken saa niin kalliksi toiki kuin mielikuvitus antaa myöten.
Ravintoloissa mässyttäminen tulee kyllä hintoihin. Elintarvikkeet edullisia itse ostettuina. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pakko siis suosia orjatyövoimaa ja huutaa omia etuja kovemmiksi. Näin toimii vastuullinen duunari.
Niin toimii vastuuton lahtari, että köyhdyttää työläiset ja työttömät.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hah ruoka on Suomessa varsin edullista mutta kaiken saa niin kalliksi toiki kuin mielikuvitus antaa myöten.
Ravintoloissa mässyttäminen tulee kyllä hintoihin. Elintarvikkeet edullisia itse ostettuina.Joo, leipä ja vesi on aika halpaa, mutta särki näköjään maksaa jo liikaa, onneksi on ulkomaista särvintä leivän päälle ja lihaa pääruuaksi, lisäksi terveellisiä hedelmiä ja muita kasviksia.
- Anonyymi
Samoissa kg hinnoissa pyörii kuin hapansilakka.
- Anonyymi
Ei hinta johdu pelkästää halpatyövoimasta. Siinä ajassa kun yksi särkipurkki putkahtaa minuutissa hihnalta, Thaiwanissa niitä putkahtelee satoja minuutissa.
- Anonyymi
Totta, sillä suomalainen duunari on tehoton. Johan siitä oli ihan selkeä tutkimuskin.
https://ek.fi/mita-teemme/talous/perustietoja-suomen-taloudesta/tuottavuus-ja-kilpailukyky/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Totta, sillä suomalainen duunari on tehoton. Johan siitä oli ihan selkeä tutkimuskin.
https://ek.fi/mita-teemme/talous/perustietoja-suomen-taloudesta/tuottavuus-ja-kilpailukyky/Sanopa muuta, 8 miljardia tukiaisia 40 000:lle maajussille ja makailevat vaan uuninpankolla tai etelän lämmössä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sanopa muuta, 8 miljardia tukiaisia 40 000:lle maajussille ja makailevat vaan uuninpankolla tai etelän lämmössä.
Sanopa muuta, 80 miljardia tukiaisia 400 000:lle työtömälle ja makailevat vaan uuninpankolla tai etelän lämmössä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sanopa muuta, 8 miljardia tukiaisia 40 000:lle maajussille ja makailevat vaan uuninpankolla tai etelän lämmössä.
Sitten pitäis ostaa vielä niiltä särkipurkkejä kovaan hintaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sitten pitäis ostaa vielä niiltä särkipurkkejä kovaan hintaan.
Kuka se pakottaa ostamaan, jokaiselle ansionsa mukaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sanopa muuta, 80 miljardia tukiaisia 400 000:lle työtömälle ja makailevat vaan uuninpankolla tai etelän lämmössä.
Ei helvetti, meneekö asumistukiin tosiaan noin paljon, kylläpä maajussit ja muut lahtarit ovat ahneita.
- Anonyymi
Ei särki itsekseen mene purkkiin ja kaupan hyllylle. Vaatii aika monta työvaihetta ja paljon aikaa.
Paljostako veto, että seuraava vientihitti on suomalaiset järvikalasäilykkeet?- Anonyymi
Varmaan onkin vientihitti, mutta sille annetaan silloin vientitukea, niin että purkin kg hinta on ulkomailla enään 10 € kg. Kotimaassa kilohinta pysyy siinä reilusti yli 35 € kg.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Varmaan onkin vientihitti, mutta sille annetaan silloin vientitukea, niin että purkin kg hinta on ulkomailla enään 10 € kg. Kotimaassa kilohinta pysyy siinä reilusti yli 35 € kg.
No sitten perustetaan särkipurkkiryhmämatkoja Tallinnaan.
- Anonyymi
En kyllä syö särkiä oli ne purkissa tai ei. Pentuna joskus ollu viiskytluvulla muuta kun noita särkiä tai muita pikku sinttejä syötäväksi, joita käytiin kaikin konstein pyytämässä. Ikunen kammo tuli niihin sintteihin.
- Anonyymi
Purkki sillissäkin maistuu vain etupäässä suola. Ettei, ohoi oo hajuakaan. Mille se silli itessään maistuu?
- Anonyymi
Haitallisten kemikaalipäästöjen kertyminen kaloihin on ollut huolen aiheena. On näkynyt kirjoituksia jostain dioksiineista, elohopeasta ym. Asiasta on jonkunlaista asiantuntijatietoa:
https://www.mediuutiset.fi/uutiset/mu/febfb5ec-a733-4d52-b844-4e4f4d8d0baf
Jutun lopussa on linkkejä muihin ravintoasiauutisiin. - Anonyymi
Pitihän se kokeilla. Särjen perkeitä öljykastikkeessa. Ei jatkoon. Luut, evät, pyrstöt ja sisukset pois. Sinänsä särki on maultaan aliarvostettu
- Anonyymi
minulla on muikkupurkkeja uunissa tehtyjä, eli 250grammaa pyhännän muikkua,laakerinlehti,tomaattipyre,öljyä yms on sisältö. tehty viimesyksynä muikun kudun aikaan. kokonaispaino siis .n500g josta kalaa on puolet.
300 purkkia on vielä. 5€/kpl- Anonyymi
lähetin yv
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman491526Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!761355Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua
Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊871016- 191013
- 86946
Ai miehillä ei ole varaa maksaa
Treffejä naiselle johon on ihastunut? Ihanko totta dusty miehet? Tekosyy. Haluatko laittaa 50/50 kaikki kulut parisuhtee187886Olet mielessäni
viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Ihastuin sinuun enkä voi tunteilleni mitään. Jos uskaltaisin, tunnustaisin s20841Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta
Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi99815- 82811
Hei rakas mies. Olisi yksi kysymys, mielellään rehellinen vastaus edes täällä..
Mitä sinä minusta haluat?66742