Nyt on menny köyhyys ja hyvin toimeentuleva

Anonyymi

käsite sekaisin.
Ei toimeentuloasiakas pysty rakentamaan omakotitaloa, ylläpitämään hyvää elintasoa, maktkustelemaan ja elämään kuin varakas, tai laittamaan rahaa sijoituksiin.

Ei silloin olla köyhiä eikä saa sosiaalietuuksia, muita kuin ne lapsilisät, eläkkeet, sairauskulut ym, joita saa kaikki.

Jos pystyt sijoittamaan ja elämään ruhtinaallisesti niin on turha täällä kertoa että olet köyhä! Silloin käytät väärin kelan etuja jos niitä saat. Millä perusteella oelt niitä sitten saanut?

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olethan työsi valinnut.

    • Anonyymi

      Henkilö voi olla virallisesti köyhä, siis alle sen 60%:n määritelmän, olematta varaton!

    • Anonyymi

      Tilanteet vaihtelevat. Toimeentulotuki, työttömyysetuus: peruspäiväraha, työmarkkinatuki, ansiosidonnainen päiväraha..., lapsilisä, asumistuki, kansaneläke. Käsitteitä riittää.

      1. Henkilö joka luottaa että kaikki menee hyvin, on oma talo, osakkeita, sijoituksia. Sitten eräänä päivänä tulee ulosottomies ja oikeuden päätöksellä vie kaiken. Mieli romahtaa ja realismi iskee. Hyvällä tuurilla on vielä talo, tili ja sijoitukset, mutta ne on ”jäissä” eikä niitä voi käyttää. Kukkarossa nolla euroa. Mistä ruokaa ja rahaa?

      Toimeentulotuki on viimesijainen tuki, ja tämä henkilökin voi olla siihen oikeutettu. Kun on saanut rahat ja ruokaa ja tilanne raukiaa eikä ulosottomies viekkään mitään, perii Kela maksetun toimeentulon takaisin. Kaikki ei tapahdu päivän sisään. Jos Kela ei maksa, kunnan sossu voi maksaa. Vaikka käsitteenä olisikin täydentävä tai ehkäisevä, asia on kyitenkin sama eli toimeentulotuki.

      2. Toimeentulotuki ei ole työttömyysetuus. Työttömyysetuus kuten päiväraha, maksetaan, mutta peritään vain jos henkilö on valehdellut tulonsa. Periaatteessa työmarkkinatukeenkin liittyy tarveharkintaa.

      Työtön, jonka päiväraha on esim. 1100€/kk maksaa veroa 25%. Jos oletamme että käteen jää n. 800€, hän asuu Helsingissä, on sinkku, yksiön vuokra 850 euroa, asumistuki 282€, on tulot: 1082€ ja menot 850. Käteen jää 232€. On oikeutettu toimeentulotukeen.

      Mielestäni kohdan 2 henkilö ei välttämättä elä köyhyydessä tulojen ja oman mielen mukaan. Hän saa mitä tarvitsee eikä koe pulaa. Jos hän muuttaa Kouvolaan ja maksaa vuokraa 300 euroa ilman tukia, jää hänelle päivärahan jälkeen 550 € eikä hän ole oikeutettu toimeentulotukeen. Asumistuen kanssa jää vielä enemmän. Jos ei ole kalliita lääkkeitä yms. pärjää ihan mukavasti.

      Lisäksi henkilö, joka saa toimeentulotukea, on siinä mielessä hankalassa tilanteessa että jos hän saa esim. perinnön, voi Kela periä sen itselleen maksettujen toimeentulotukien vastineeksi, jolloin ei saakaan itse perintöä. Näin ei nouse toimeentuloluukulta minnekään eikä asema kohene. Jatkaa elämää köyhyydessä ellei perintö ole satojatuhansia euroja.

      Toimeentulotukiasiakas ei siis yleistäen voi sijoittaa mutta köyhä, joka on eläkkeellä tai työtön eikä nosta toimeentulotukea, voi sijoittaa kaiken ja hakea ruoat roskiksesta.

    • Anonyymi

      Eihän toimeentulotuen pidäkkään mitään luxus elämää kustantaa eikä jää säästöjä vaan niin että justiin ja justiin pärjää. Ihmiset kirjoittelee kaikenlaisia satuja tai haaveita masentuneessa mielessään.

      • Anonyymi

        Jos,saatte sukulaisilta,rahaa tms älkää tilille ottako vaan käteisenä. Itselle on suku auttanut kodinkoneita ostamalla. Ei mulla muuten olisi niitä. En saa osamaksullakaan. Monet varakkaat sukulaiset auttaa ,kysyvät aina tilille vai käteisenä,ettei vaikuta tt tukeen.


    • Anonyymi

      Aloittajalla näyttää menneen sekaisin käsitteet köyhä ja toimeentulotukiasiakas.

      Köyhä on, jos saa rahaa alle 1200 euroa kuukaudessa. Joillakin se on palkkatuloa, joillakin työttömyyskorvausta, joillakin eläkettä ja joillakin voi olla opintotukea. Mitä kenelläkin, vaikka pääomatuloa.

      Monella köyhällä, varsinkin työttömillä ja eläkeläisillä, voi olla asunto ja osakesijoitukset hankittuina aiemmin saaduilla palkkatuloilla.

      Köyhä ei välttämättä saa toimeentulotukea.

    • Anonyymi

      Tilastoinnin mukaan juu alle 1200eur tienaa niin köyhä mutta voi asua 150000eur asunnossa se siitä määritelmästä.
      Mielestäni sellainen on köyhä jolla ei omaisuutta ja saa toimeentulotukea 500eur kuukaudessa mutta kyllä tuollakin rahalla pärjää.

      • Anonyymi

        Hah haa, sulla onkin ihan oma määritelmä köyhälle :-)

        Enpä tiedä onko noita pelkästään 500 euroa kuukaudessa saavia kuinka paljon oikeasti olemassa?

        Ne toimeentulotukea saavat, jotka minä tunnen, saavat kyllä lisäksi muitakin tukia, esimerkiksi asumistukea, ja jos ei muita tukia ole kuin perustoimeentuotuki ja asumistuki nin täydentävää toimeentulotukea saavat siihen erotukseen, mikä jää vuokrasta maksettavaksi asumistuen jälkeen. Lisäksi, jos on reseptilääkkeitä tai sairaskuluja tai muita sovittuja välttämättömiä kuluja, niin nekin maksetaan erikseen. Etelä-Suomessa ihan pienenkin asunnon vuokrat ovat luokkaa 600-800 euroa/kk. Yhteensä tukia tulee noille minun tuntemille noin 1200-1400 euroa kuukaudessa.


    • Anonyymi

      Onko ymmärtämisessä vikaa kun toimeentulotukea määritellään niin 500eur pitää jäädä vuoksanmaksun jälkeen.

    • Anonyymi

      Kyse on elämänhallinnasta. Myös pienituloinen, eli työtön, voi säästää ja näin saavuttaa hyvinkin merkittävän omaisuuden riippuen ajasta, jonka säästää.

      • Anonyymi

        Kunhan on ensin maksanut pois velat.


      • Anonyymi

        Ai toimeentuloasiakas voi sästää ja kerätä mittavan omaisuuden????

        Heheee.... ilmeisesti sulla pyyhkii hyvin kun et tiedä tt tuesta yhtään mitään!!!! Ei tt tuella eletä eikä säästetä mitään. Ei se riitä edes elämiseen.

        Ryhdyppä tt asiakkaaksi niin pian huomaat kuin paljon voit säästää ja kuin paljon elämiseen kuluu.,.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai toimeentuloasiakas voi sästää ja kerätä mittavan omaisuuden????

        Heheee.... ilmeisesti sulla pyyhkii hyvin kun et tiedä tt tuesta yhtään mitään!!!! Ei tt tuella eletä eikä säästetä mitään. Ei se riitä edes elämiseen.

        Ryhdyppä tt asiakkaaksi niin pian huomaat kuin paljon voit säästää ja kuin paljon elämiseen kuluu.,.

        Jos ostaa ruuat lidlista


    • Anonyymi

      Tiesittekö moni tekee bisneksiä,ostaa jotain halvemmalla ja myy kalliimmalla. Se voi olla nuuska,tupakka,autot. Se voi olla laillista tai laitonta. Äkkiäkös niistä kertyy rahaa. Autoja voi pitää kavereiden nimissä niin ulosotto ei tiedä niistä eikä vaikuta toimeentulotukeen. Itse en näitä harrasta,mutta olen kuullut tämmöistä. Enkä tiedä millaisia summia noilla voikaan hankkia.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4320
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4225
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3996
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2837
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2531
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2094
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2013
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1659
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe