Israel uutiset tiistai 28 tammikuu

TIISTAI 28.01.2020
UUTISIA ISRAELISTA
01. Tiistaipäivän aikana selvinnee, miten kohtalokkaaksi tämä päivä osoittautuu maailman ainoalle juutalaisvaltiolle ja juutalaiskansalle yleensä, ellei peräti laajemmillekin ihmisyhteisöille.

Tänä päivänä Knessetissä käsitellään pääministeri Netanyahun immuniteetti-kysymystä, ja Washingtonissa USA:n presidentti Donald Trump lupaa paljastaa maailmalle pitkään odotetun ja pelätyn ”Deal of the Century”, Vuosisadan Sopimuksen, esiteltyään sitä ensin oppositiojohtajalle Benny Gantzille ja pääministeri Benyamin Netanyahulle.

Immuniteetin antaminen Netanyahulle voisi antaa hänen poliittiselle tulevaisuudelleen pelastusrenkaan keskellä hyökyaaltoja, jotka uhkaavat tuhota hänet ja hänen kymmenen vuoden saavutuksensa Israelin maan hyväksi.

Jos immuniteettia ei myönnetä, Israelin poliittinen elämä syöksyy kohti tuntemattomia vesiä potentiaalisen uuden kokemattoman hallituksen johdossa.

Vuosisadan sopimus puolestaan pyrkii kartoittamaan Israelin maan rajat – välittämättä siitä, että ne on jo moneen kertaan ilmoitettu profeettojen välittämissä ilmoituksissa, ”eikä Raamattu voi raueta tyhjiin”, kuten Jeesus sanoi.
(1 Ms.15:18 -21)
Sopimuksen sisältö pysyy salaisuutena iltaan saakka, mutta jotain siitä on valunut julkisuuteen, kuten Yoni Kempinski kertoo INN:n julkaisemassa artikkelissa.
– Lähi-Idän rauhansopimukseen sisältyy Palestiinan valtion perustaminen suurelle osalle Juudeaa ja Samariaa, antaen samalla Israelille mahdollisuuden liittää juutalaisten rakentamia kaupunkeja ja yhteisöjä valtioonsa, kuten tiistaiaamun raportti kertoo.
– Sopimukseen ei sisälly vaatimuksia erityisolosuhteista Palestiinan valtion perustamiseksi, kuten aiemmissa esityksissä vaadittiin.
– Dubaissa toimiva Al-Hadath News raportoi Amerikan viranomaisten tietoihin vedoten, että Sopimukseen todella sisältyy uuden arabivaltion perustaminen. Sopimuksen viimeinen paljastetaan versio tiistai-iltana 19.00 Israelin aikaa.
– Al-Hadath kertoo edelleen, että Trumpin rauhansuunnitelmassa Jerusalemin Temppelivuoren status quo säilyy; Vuoren päivärutiinin valvonta jää islam-säätiölle Wagfille, mutta Vuoren omistusoikeus edelleen Israelin hallitukselle.
– Trumpin hallitus tunnustaa Israelin rakentamat kaupungit Juudeassa ja Samariassa tosiasioiksi, joita ei voida kiistää, eikä niitä vaadita poistettaviksi.
– Israelilla on oikeus liittää Jordanjoen laakso valtioonsa, muodostaen näin pysyvän rajan Jordanian kanssa.

https://israelupdate.fi/israel-update/uusi-artikkeli-tiistai-28-01-2020/

2

<50

  Vastaukset

  • Trumpin hahmotelma Palestiinan valtiosta

   Lähteenä Trumpin elinen Twiitti:

   https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1222224528065155072/photo/1

   - hirveästi tunneleita (kallista)
   - Jerusalemin jakolinja epämääräinen
   - Miten nuo Palestinan eteläiset teollisuus- ja maanviljelysalueet ovat käytännössä yhteydessä Gazaan? Siihen on piirrettu vihreää linjaa Siinain rajaa pitkin???
   - eikö tuota Länsirannan keskiosan sirpalekasaa saa mitenkään yhtenäisemmäksi ja järkevämmäksi?

   Ei hyvä.

   • nykyinen pääministeri,
    yllytti murhaamaan edellisen pääministerin,
    ettei tulisi rauha...


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uusimaa eristykseen - mentiinkö liian pitkälle?

   Muut Pohjoismaat eivät ole tällaista tehneet, vaikka niisstä tilanne on vakavampi. Tutkija ihmettelee THL:n uusia lukuja: ”Miten Uudenmaan sulkeminen
   Maailman menoa
   617
   4155
  2. Sanna Marin kovassa paikassa. Sääliksi käy.

   Ei tainnut Sanna tietää millaiseen myrskyyn joutuu. Hän on joutunut tilanteeseen jossa kansalaisten henki ja talous on vaarassa. Aivan kammottava til
   Maailman menoa
   341
   1144