Keskuspankkien katteeton setelikoneraha

Keskuspankkien suurin työ on huolehtia rahan, hallinnassa olevan valuutan - tässä euron saatavuudesta sopivasti - sopiville. Mitä tuo "sopiva" onkaan? Se on se määrä ja kohde, joka ylläpitää aiotusti hallittua kasvua, josta kumpuaa biosfäärillistä ympäristöä rasittava kasvuhokema.

Katsotaan, että tuolla inflaatioprosentilla - ~kaksi - voidaan rahan määrää lisätä kulutukseen - valtioille, yrityksille ja lopulta kuluttajille. On puhuttu jopa helikopterirahasta!*

Rahan liike on se oleellinen osa, mitä enemmän raha kiertää ostotapahtumasta toiseen, sen useammille syntyy ostovoiman tapahtumapiste. Siis tapahtuma, jossa tuota toista hokemaa - ostovoimaa voidaan käyttää ja näin saadaan syntymään toimeliaisuutta, joka taas tuottaa työtä - joko ihmisille tai sitten enenevästi tekoälyroboteille.

Nyt EKP on joutunut nollakorkojen jälkeen tuottamaan katteetonta setelikonerahaa kulutukseen, jopa yrityksille ja projekteille - tätä työtä muun muassa EU-kommisaariudesta palannut JYrki Katainen teki - jakoi riskirahaa katteettomina "hyville ja kehityskelpoisille projekteille", jotta syntyisi toimeliaisuutta eli työtä - toivottavasti ihmisille.

Saksa pelkää inflaatiota, joka on nyt liki nolla, ja korot jopa miinuksella - Suomen valtio on saanut lainaa siten, että tälle maksetaan tuosta lainasta rahaa - siis nosta 100 euroa ja maksa takaisin 98 euroa.

Saksa muistaa oman hyperinflaationsa, ja pelkää sitä, kun raha menettää arvonsa - lähes kokonaan

Nyt ei ehkä talousnäkymällinen lama iske, mutta lama, joka alkaa meitä elättävästä biosfääristä, siis luonto vastaa siten miten sinne ihminen on hokenut. Syntyy niukkuus, joka on ollut ja on muulle eliökunnalle normaalia, mutta ei meille täällä lännessä, jossa meillä on ollut mahdollisuus tuottaa suuria raaka-ainevirtoja muualta- lähinnä kehitysmaista.

Uuden aallon lama syntyykin ilmastosta, ympäristömuutoksesta ja muista totaalisista ongelmista, joiden syntyyn meidän kohtuuton maapalloresurssien käyttö on johdattelemassa.

...
8956

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Työtön aloittaja, jonka pankkitiln saldo on miinuksella, satuilee katteettomasta rahasta.

      Sillälailla!

    • Anonyymi

      Pitäskö alkaa uusi keskustelu vai jatkaa tätä... Mut ei EKP anna rahaa valtioitten pankille sitä varten, että ne jälleenlainataan alueitten asiakaspankeille lainaan, vaan siksi jotta ne paikalliset pankit pysyy pystyssä paremman likvititeetin takia. Ne rahat on pitämässä tasetta ylempänä koska lainaraha on pois taseesta. Rahan lainaaminen loppuu sitä myöden kun paikallispankkien lainamäärät on saatu kohtuulliselle tasolle. Suomalaisilla on nyt 130 prosenttia velkaa kun tavoite on 60. Ja kannattaa muistaa, että lainaa on varmaa 60% populasta ja siinä porukassa varmaa puolet on jopa yli tuon 130 ja joku 20% hyvin pienillä lainamäärillä ja se 10% on tuossa 60% tavoitemäärässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6153
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3916
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2299
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1910
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1353
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1030
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe