Jumalanpalvelus Lahden Vapaaseurakunta

Anonyymi

Tänään oli ehtoolliskirkko.

Ehtoollisen aikana Jumalan Pyhä Henki puhui minulle; Jeesuksen uhri avasi meille pääsyn iankaikkiseen elämään, mutta mitä se iankaikkisuus on?

'Vaikka yrittäisin kertoa sinulle tai muille, millaista on iankaikkisuudessa, sinä et sitä käsittäisi, etkä ymmärtäisi, sillä teillä ei ole sanoja kaikille niille asioille, joita siellä on; se on sitä täydellisyyttä, josta täällä voitte vain aavistella; jotain tiedätte siitä Raamatusta, mutta paljon on sellaista ihanuutta, jota ei voi sanoin selittää, koska sellaisille ihanille asioille ei ole nimiä olemassa.'

Saarna kosketti Samuelin kutsua: 'Puhu, palvelijasi kuulee.' Kuuletko sinä ja totteletko sinä?

Ajatuksia, jotka nousivat saarnan aikana mieleen:
Hanna rukoili kauan poikaa itselleen, ja Herra viivytti asiaa niin kauan, että Hanna oli valmis siihen, että hän ymmärsi Jumalan unelman poikansa suhteen. Samuel oli siis Jumalan unelma, ei vain Hannan unelma! Vasta sitten, kun Hanna oli valmis luovuttamaan poikansa Herran käyttöön; profeetaksi; vasta sitten Herra antoi Hannan saada poikalapsen! Emmekö mekin joskus mormota siitä, kun vastaukset viipyvät; mistä sinä voit tietää, koska on Jumalan aika, mikä on Jumalan suunnitelma ja tarkoitus!

Siunausta tuleviin päiviin ja odota Herraa, kyllä hän sinullekin puhuu!
Pekka

9

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ’Isä, anna meille anteeksi
      Isä, miksi teemme vähiten sitä, mitä eniten tarvitsemme? Miksi useimmat meistä ovat niin kiireisiä, ettei meillä ole aikaa? Sinulla on varmaan monia turhautumisen päiviä, jolloin katseesi vaeltaa edestakaisin pitkin koko maailmaa ja etsii jotakuta, jonka sydän on kokonaan sinun. Sinä varmaan usein itket, kun etsiessäsi miestä tai naista, joka seisoisi muurin aukossa ja täyttäisi halkeaman, et löydä ketään. Sydäntäsi varmaan ajoittain riipaisee toivoessasi, että me, sinun kansasi, nousisimme ja olisimme siinä, mihin olet meidät kutsunut.
      Nöyrrymme valtaistuimesi edessä ja pyydämme sinua antamaan meille anteeksi, että olemme rukoilleet liian vähän. Ja Herra, anna meille johtajille anteeksi, ettemme ole kertoneet omillesi totuutta. Anna meille, seurakunnalle – Kristuksen ruumiille- anteeksi, että olemme sallineet pahan hallita tässä maailmassa, vaikka sinulla on enemmän kuin tarpeeksi voimaa kohduissamme sen muuttamiseksi.
      Anna meille anteeksi, että meillä on X:llä merkitty sukupolvi, sillä se ei ole sinun syysi. Ei ole sinun tahtosi, että tapamme seuraavan sukupolven, ennen kuin se on ehtinyt syntyäkään. Ei ole sinun suunnitelmasi, ettemme ole vieläkään voittaneet vihan henkivaltaa, joka jakaa tätä maailmaa.
      Anna, Herra, meille anteeksi. Puhdista meidät nyt ja murra kiroukset, joiden olemme antaneet hallita meitä. Anna anteeksi ja puhdista meidät apatian, omahyväisyyden, tietämättömyyden ja epäuskon synnistä. Pese meidät sanasi vedellä. Murra meistä pois tämä unelias rukoilemattomuus, jota puolustelemme tuhannella eri tavalla. Oikeastaan siinä on viime kädessä kysymys tottelemattomuudesta, epäuskosta ja synnistä.
      Isä, anna meille anteeksi ja päästä meidät tästä tilasta. Vapauta meidät siitä, että olemme vain Sanan kuulijoita, emme sen tekijöitä. Anna meille koteja ja seurakuntia, joiden perustana on kuuliaisuuden kallio, kuuliaisuus Sanallesi. Nouse kansassasi itsepäisen sitkeänä niin kuin Jeesus ja niin kuin alkuseurakunta vaelluksessaan. Vaikuta niin, että luovumme kaikesta, mikä vastustaisi Henkeäsi, ja siirrä meidät alueelle, jolla maksetaan hinta ja tartutaan Jumalan valtakuntaan.
      Täytä meidät Hengelläsi. Kasta meidät tulessa. Jaettakoon armon ja anomisen Henkeä. Tulkoon sinun valtaistuimeltasi voitelu nälkäisille ihmisille, jotka ovat kyllästyneet nykytilanteeseen, keskinkertaisuuteen, kuolemaan ja tuhoon. Olemme kyllästyneitä siihen Jumala. Olemme kyllästyneitä häviämään lyödylle viholliselle. Olemme kyllästyneitä siihen, ettemme pääse toteuttamaan kohtaloamme – sekä yksilöinä että kansakuntina. Olemme kyllästyneitä puutteeseen ja sairauteen. Olemme kyllästyneitä syntiin. Kaipaamme nälkäisinä jotakin - Raamatun Jumalaa.’
      rukous Dutch Sheets kirjasta: Esirukous

      • Anonyymi

        Eikö Lahdessa ole nainen seurakunnanjohtajana?


    • Anonyymi

      ON kyllä!

      • Anonyymi

        Yhdenvaimon mies... Mihin se unohtui?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhdenvaimon mies... Mihin se unohtui?

        Tulkitaan Raamattua laveasti ja leveästi .. nythän Pyhä Henki antaa uutta ilmoitusta seurakunnille!?

        Niiden mukaan mennään?

        Saul aikanaan toimi myös laveasti ja leveästi tulkiten Herran Sanaa oman mielensä mukaan .. eihän se nyt niin tarkkaa voi olla, kun hyviä asioitahan Saul oli tekevinään .. uhrataan Herralle ja tuodaan vihollisen parhaat eläimet kiitosuhriksi Herralle ..

        Mitä se kuuliaisuus nykypäivänä olisikaan? Eihän Herra niin yksityiskohtaisia ohjeita ole antamassa nykyaikan .. Raamattu oli oman aikansa kirja!?

        Näin sitä ajatellaan ja tarvitaan uusia konsteja ...


    • Anonyymi

      Tänään 9.2. 2020 Jumalanpalveluksessa saarna jatkui Samuelista.. tai oikeastaan ei Samuelista lainkaan, vaan Israelilaisten sodista Filistealaisia vastaan 1 Sam 4-6

      Alla on joitain omia ajatuksiani aiheesta, saarnan voi jokainen jonkin ajan kuluttua ilmeisesti kuunnella netin kautta Lahden Vapaaseurakunnan sivuilta, joten en siitä saarnasta kerro mitään.

      Nuo luvut eivät kerro mitään siitä, kuka johti sotia Israelin puolella, mutta Israel hävisi ja kärsi tappion; ensin kaatui noin neljätuhatta miestä; sitten Israel haki Liitonarkun mukaan ja sen jälkeen taistelussa kuoli noin kolmekymmentätuhatta miestä ja Filistealaiset veidät Liitonarkun mennessään.. (Eeli oli silloin Isralin tuomarina, mutta hän oli jo vanha ja hän kuoli kuullessaan tuosta viimeisestä tappiosta, jossa liitonarkku joutui Filistealaisten käsiin ja Eelin molemmat pojat saivat surmansa.)

      Israelin kansa ei tehnyt parannusta luopumuksestaan ja siksi he saivat kokea raskaat tappiot Filistealaisia vastaan ..

      Samuel tiedettiin jo silloin profeetaksi, mutta ei häneltä kysytty mitään, kun lähdettiin sotaan Filistealaisia vastaan.. Filistealaiset ilmeisesti ahdistivat Israelia ja olivat valloittaneet Israelilaisten alueita jo aiemmin, siitähän kerrotaan jo aiemmin Simsonin kertomuksessa ..

      Vasta myöhemmin Israel halusi tehdä parannusta ja palata Herran tykö ja huokaili Herralta apua Filistealaisten orjuuttaessa heitä..

      Herra oli Israelin niskoittelun tähden jättänyt joitakin kansoja Israelin ympärille hävittämättä, jotta hän niiden kansojen kautta voisi koetella Israelin uskollisuutta Herralle.. aina kun Israel luopui Herrasta, Jumala antoi naapurikansojen vahvistua, niin että ne valloittivat Israelin alueita ja kun Israel teki parannusta, Herra nosti heidän joukostaan johtajan, joka kävi taisteluun vihollisia vastaan ja vapautti Israelin.. tämä sama kaava toistuu yhä uudelleen ja uudelleen varoitukseksi meille..

      Kun me luovumme Herrasta, Herra joutuu meitä kurittamaan, saadakseen meidät takaisin yhteyteensä .. emme voi sotia Herran sotia luopumuksen tilassa, vaan ensin on tehtävä parannus ja vasta sitten voimme voittaa ja saada takaisin niitä alueita, joita vihollinen on päässyt hallitsemaan!

      Haluatko sinä päästä käymään voittoisia sotia ja valloittaa takaisin niitä alueita, jotka vihollinen on ryöstänyt? Onko vihollinen saanut vapaasti ryöstää sinun asuinalueellasi - aiotko vapauttaa asuinalueesi takaisin Jeesukselle?

      Pekka

    • Anonyymi

      Jumala oli Moosekselle tarkoin määrännyt missä Liitonarkku tuli säilyttää ja sen päällä oli myös armoistuin. Sitä ei siis saanut siirtää!

      Tuossa paikassa Ilmestysmajassa liitonarkun luona armoistuimen edessä Herra oli luvannut puhua Moosekselle kaikki ne säädökset ja määräykset, jotka Mooseksen piti Israelin kansalle säätää!

      Tuossa paikassa Herra myös puhui ylimmäiselle papille kaiken sen, mitä halusi hänelle puhua! Liitonarkun siirtäminen oli siis synnin tekemistä ja siitä syntyi Jumalan viha!

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      1.3.2020 Lahdessa. Julisti selkeästi ja hyvin Henry Hermunen Mark 5

      Jeesus ajoi Legion riivaajia sikoihin ja koko kylä pyysi Jeesusta poistumaan alueelta. Tuo vapautettu mies halusi lähteä seuraamaan Jeesusta, mutta Jeesus käski hänen mennä kotiinsa ja sukulaisten luo kertomaan, kuinka suuria tekoja Herra on hänelle tehnyt. Paras evankelista oli siis tuo mies, jonka koko kylä tunsi 'hulluna', jota ei millään saatu aisoissa pidettyä. Ihmiset näkivät hänessä muutoksen ja se vaikutti varmasti kyläläisiin, jotka olivat ihmetyksen vallassa ..

      Lähetyskristillisyys on sitä, että jokainen uudestisyntynyt on lähetetty julistamaan Jeesuksen suuria tekoja ympäristöönsä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe