Metsäverojen kiemurat

Anonyymi

Eläkeläinen harvennuttaa perinpöpalstaansa ja metsäyhtiö, joka homman hoitaa homman, toimitta kaikki mittaustodistukset maksaa puut.
Erittelyssä puutavaran hintaan on lisätty 24 prosentin ALV ,mutta vähennetty veroja 19 prosenttia, loppu 30 prosentin osuudesta peritään myöhemmin, kun vähennykset on selvitetty. Mitä tapahtuu tuolle ALVille, jonka puufirma on maksanut puiden myyjälle?

5

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eläkeläinen ilmoittaa Verottajan omavero nettisivulla saamansa arvonlisäveron määrän ja metsään käytettyjen hankintoihin liittyvät maksetut arvonlisäverot. Erotuksen eläkeläinen maksaa valtiolle. Aikaa ilmoituksen tekoon ja maksuun on helmikuu. Verottajalta ei tule ilmoituslomaketta eikä laskulappua vaan homma on tehtävä oma-aloitteisesti.

      • Anonyymi

        Eli jos "eläkeläinen" ei ole maksanut kyseisenä verovuotena mitään metsäänsä liittyviä alveja, ja metsäfirma on hoitanut hakkuut ja koko homman valtakirjalla, niin tilille tullut alv-osuus menee edelleen kokonaan verottajalle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli jos "eläkeläinen" ei ole maksanut kyseisenä verovuotena mitään metsäänsä liittyviä alveja, ja metsäfirma on hoitanut hakkuut ja koko homman valtakirjalla, niin tilille tullut alv-osuus menee edelleen kokonaan verottajalle?

        Aivan. Mikäli eläkeläinen on arvonlisäverorekisterissä niin metsäyhtö maksaa kauppahinnan päälle arvonlisäveron, jonka eläkeläinen tilittää valtiolle seuraavan vuoden helmikuussa.

        Mikäli ei ole arvonlisäverorekisterissä niin puuyhtiö ei arvonlisäveron osuutta maksa.

        Metsänomistajan kannattaa ilmoittautua arvonlisäverolliseksi. Tällöin valtio maksaa metsän hankintoihin käytetyn arvonlisäveron (vaikkapa ojituksen) takaisin seuraavana vuotena mikäli ei ole puunmyyntiä, jonka arvonlisäverosta voisi tehdä vähennyksen.

        On huomattava että mikäli tekee yhdenkin yli 10000 € suuruisen kaupan on oltava arvonlisäverorekisterissä. Ilmoittautuminen pitää tehdä etukäteen niin että rekisterissä on merkintä kaupan tekohetkellä. Muuten käy huonosti.


    • Anonyymi

      Ensinnäkin pitäisi tietää, oletko ilmottautunut arvonlisävelvolliseksi, eli onko sinulla alkutuottajan Y-tunnusta, ennenkuin pystyy vastailemaan.

      • Anonyymi

        Kiitos selkeistä vastauksista, asia selvisi. Itse täysin tumpelona yritin selvittää vaimoni veroilmoituksen tekemistä, etten tarvinnut paljastaa tyhmyyttäni metsähoitoyhditykselle kyselyilläni.
        Vaimoni palstalla tehtiin talvella 2019 sähkölinjan avaus josta kuitupuuta kertyi muutamia kymmeniä kuutioita. vaimoni on ilmoittautunut arvonlisäkelvolliseski, eli hänellä on Y-tunnus, koska perinnönjakotilaisuudessa juristi huomio kaiketi "kaiken" eli myös aikoinaan tulevat päätehakkuut joista kaupan hinta ylittää jonkin rajan.
        Tein vaimoni puolesta hänen tunnuksillaan veroilmoituksen netissä, se oli aika selkeä juttu C2 kaavakkeella. Ja ALV-veron ilmoitus eri kaavakkeella.
        Kiitos vielä, tällä palstalla on mukava keskustella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe