Sananvapaus kahlitaan sopivaan muotoon!

HS: Sananvapautta kahlitaan, mutta hengiltä sitä ei saa

Kommentti HS:lle 4.2. 14:10 ---

Sananvapauden rinnalla kulkee kohtuullisuuden ja kohteliaisuuden yhtenevyys ilmaistaessa erimielisyyksiä - poikkeavuuksia, joita tämä keskeneräinen kasvun kirouksessa oleva maailma tarvitsee kehittyäkseen suvaitsevammaksi.

Sananvapaus on diplomatiaa, huomioitsemista ja ilmaisua siten, että toinen voisi hymyillä, vaikka hänen ajatuksensa olisi asiaperustein kyseenalaistettu, jopa vääräksi informaatioksi todettu.

Sananvapaus on sietokykyä kokea ja nähdä oikeellisempaa tietoa ja näkemyksellisyyttä, jopa "hienokseltaan laatumedian ylläpitämää totuuttakin" vastaan, joka tunnetusti voi vaihtaa väriä - tutkimustietoisuuden/ tutkivan journalismin tarkantaessa tietämystodellisuutta.

Väite ei läheskään aina peilaa totuutta, varsinkin kun on kyse maailmaamme riivaavasta idän ja lännen vastakkainasettelusta, johon syyllistyvät niin laatumedia kuin tyhjästäkin pulppuava some-media, tuleva kansalaismedia, joka hakee kiihkeästi omaa linjaansa - uskottavuuden poluille.

Sananvapaus on siis veteen piirretty viiva, koska totuutta absoluuttina ei ole olemassa; ei edes matematiikassa - esimerkiksi Piin ( ~3,14...) arvona, sen kummallisessa maailmassa.

Sananvapautta kahlitaan myös laatumedian moderoinnissa, tai jopa inkvisiittorina valtavirran mielivallassa. Poliittiset mielipidevirtaukset ovat hankalia, ei tarvitse kuin tutkailla sananvapauden käyttöä perussuomalaisten osalta - kyseessähän on väkivahva kansallismielisyys reviiripuolustuksellisena ilmiönä, jossa kukin haluaa turvata omaa samankaltaisuutta omiensa joukoissa.

Sananvapauden "pahin vihollinen" on värittyneesti kallistunut asenteellisuus, joka voi kulminoitua niin laatumediasta kuin parjatusta linjaansa hakevasta kansalaismediasta, jota kutsutaan russofobianismiksi tai trollismiksi - riippuen mistä näkökulmasta omien barrikadien takaa katsellaan ja kurkitaan.

...
9498

7

<50

  Vastaukset

  • Hieno avaus paljon puhutusta sananvapaudesta ja sen kitkemisestä jopa valtamedioiden taholta!

  • Joku voisi laittaa tuon hesari-linkin tänne, niin voisi analysoida paremmin Luoman avausta.

  • Pc on hieno korvike pitkälle kepille?

  • Jopa sähkölakon iskiessä.

  • Kiinassa, Pohjois-Koreassa ja Venäjällä kahlitaan sananvapautta.

   Täällä saa älämölöttää vapaasti ja Luomankin on luonut ikioman näennäiskeskusteluketjun omine kommentteineen .

  • Laatumedia?
   Saarikoskien rumpittelusanomat vai ylen valikoiva? - vai sitten molemmat?

   Onko "laatumedia" uudistettu sana samalla tavoin kuin "suvaitsevainen"?

  • Suomessa ei saa sanoa toiselle, sinä haiset. Heiti on sananvapauden rajoittajia hakemassa sanojaa oikeuteen kunnian loukkauksesta ja tuomio tulee korvaksien myötä raskas. Haisija saa haista edelleen ilman pesua.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   Kotimaiset julkkisjuorut
   161
   13325
  2. Sofia Belorf kuljetti setelipinoja matkalaukussaan, kertoo tullivirkailija 28.5.20

   Tullivirkailija todisti Katiska-oikeudenkäynnissä ja kertoi Sofian jääneen kiinni paksujen (50 euron) setelinippujen kuljetuksesta matkalaukussaan. Ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   6035
  3. KALJAA PÄÄSEE OSTAMAAN VIROSTA 1.6 !!!

   MIKÄ ONNEN PÄIVÄ! Viro avaa rajat suomalaisille kaljanostajille kesäkuun alusta. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan
   Maailman menoa
   110
   3133
  4. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   2054
  5. Mihin landelle?

   Martina on nyt menossa? Hankoon? Missä on kyyhkyläiset kun ei ole taas näkynyt, ei suinkaan ole tullut ryppy rakkauteen vai jatkuuko Stefun veneily ed
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1521