Paleontologia vahvistaa. Maa on vanha.

Paleontologian mukaan maan eliöstö on vaihtunut useita kertoja. K/T rajan (66,5 miljoonaa vuotta sitten) yläpuolella ei ole dinoja, eikä alapuolella suuria nisäkkäitä.
Ainuttakaan nykyään maalla elävää lajia ei vielä kambrikaudella ollut.
Fossiiliaineisto osoittaa, että nykyinen lajisto ( n. 10 - 15 miljoonaa lajia) edustaa korkeintaan 1 %:a kaikkina aikoina eläneistä lajeista.
Paleontologisesta fossiiliaineistosta löytyy välimuotoja juuri sen verran kuin evoluutioteoria ennustaakin ja kirsikkana kakun päällä täydellinen valaan siirtymäfossiilisarja.

Laitoin ensin otsikoksi "Luonnontieteet vahvistavat...", mutta jo molekyylibilsan jälkeen aloitus paisui liian isoksi.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taisivat kreationistit luovuttaa. Pitäiskö sinun tehdä aiheesta tuubivideo? Luetun ymmärtäminen voi olla kressuille liian vaikeaa, mutta jos laittaisi värikkäitä kuvia videoon ja selittäisi hitaalla monotonisella äänellä pitkiä tuumaustaukoja pitäen, niin jospa kressut paremmin ymmärtäisivät.

    • Anonyymi

      "Paleontologian mukaan maan eliöstö on vaihtunut useita kertoja. K/T rajan (66,5 miljoonaa vuotta sitten) yläpuolella ei ole dinoja, eikä alapuolella suuria nisäkkäitä."

      Mitään K/T rajaa ei ole olemassakaan. Maapallon syvin kaivos on E-Afrikassa ja syvyydeltään 3,9 km. Sen syvemmällä ihminen ei ole koskaan käynyt. Kaikki fossiilit on löydetty sen yläpuolelta ja siis maan pintakerroksesta ja ovat siten iältään samanikäisiä eli korkeintaan 6.000 vuotta vanhoja.

      "Ainuttakaan nykyään maalla elävää lajia ei vielä kambrikaudella ollut."

      Mitään kambrikautta ei ole koskaan ollut olemassakaan muualla kuin evoluutiotiedemiesten omassa mielikuvituksessa. Kaikki ns. kambrikauden eliöt on löydetty maan pintakerroksista kuten nisäkkäätkin.

      "Fossiiliaineisto osoittaa, että nykyinen lajisto ( n. 10 - 15 miljoonaa lajia) edustaa korkeintaan 1 %:a kaikkina aikoina eläneistä lajeista."

      Se, että lajeja on kuollut sukupuuttoon ei todista evoluutiosta mitään.

      "Paleontologisesta fossiiliaineistosta löytyy välimuotoja juuri sen verran kuin evoluutioteoria ennustaakin ja kirsikkana kakun päällä täydellinen valaan siirtymäfossiilisarja."

      Ne, mitä evolutionistit pitävät välimuotoina, ovat joko jo alunperin luotu kokonaan eri lajeiksi tai sitten kyseessä on ollut vain lajinsisäisen muutoksen seurauksena peruslajin eri muunnelma, kuten eri rotu. (ihmisiä ja koiriakin on eri rotuisia ja näköisiä) Näihin kategorioihin kuuluvat myös kuvitellut valaan siirtymäfossiilisarjat. Evoluutiosta ei siten ole kysymys.

      • "Se, että lajeja on kuollut sukupuuttoon ei todista evoluutiosta mitään."
        No kyllä se todistaa...kuten agno kirjoitti, nykyiset noin 10 milj lajia edustavat *prosenttia* kaikista eläneistä lajeista, mieti.
        Se tarkoittaa, että noin 900 miljoonaa lajia on kuollut sukupuuttoon! Puhumattakaan sitten yksilömäärästä...ihanko oikeasti kaikki tämä olisi ehtinyt tapahtua noin 4 500 vuodessa? Ei taatusti.
        Mutta kreationistit ummistavat mielellään silmänsä tosiasioilta, se on jo kuultu.


      • Anonyymi

        K/T raja on useissa kohdissa nähtävillä manpinnan eroosion takia. Se onsilmin havaittavissa ja sen alkuperän varmentaa iridium, jota K/T rajalla on tuhatkertainen määrä iridiumin luonnolliseen esiintymiseen verrattuna. USA:ssa K/T rajasta löytyy useista paikoista meteoriitin heitteitä ja tuhkaa. Kaivoksen syvyys ei vaikuta asiaan mitenkään. Mannerlaattojen liikkeet ja eroosio ovat vaikuttaneet Maan kuoreen niin, etteivät fossiilit ole kilometrien syvyydessä.

        Aivan riippuen siitä, miten suurta eroosio on ollut, K/T raja on eri syvyyksillä eri alueilla, joilla se on nähtävissä. Yksi piirre on yhteinen. Kaikki dinofossiilit ovat kyseisen rajan alapuolella ja isojen nisäkkäiden fossiilit yläpuolella.

        Kambrikausi poikkeavine eliöstöineen on kiistatta totta. Esimerkiksi Burgessin löydös on tuonut esiin nykyisestä ja aikaisemmista täysin poikkeavan merellisen eliöstön. Maalla ei tuolloin eläimiä tai kasvejakaan ollut. Burgess sijaitsee Kanadan kalliovuorilla ja löydös on tullut esiin vuoren rinteen rapautuessa, eli alunperin se on ollut varsin syvällä maassa. Myös jokien uomat kovertavat maaperää ja esimerkiksi Grand Kanionin reunoilla voi löytää kymmenien miljoonien vuosien ikäisiä kerrostumia.

        Jos lajit olisi luotu kerralla ja 99 % olisi kuollut sukupuuttoon, luomisen jälkeen lajimäärän olisi pitänyt olla yli miljardi eri lajia. Väite on naurettava. Lisäksi paleontologia osoittaa, että lajisto muuttuu eri maailmankausina. Samoista kerrostumista löytyy samoja lajeja ympäri maapallon, mutta niitä ei ikinä löydetä muista kerrostumista.

        Välimuotofossiileja on. Valaan siirtymäfossiilisto on maailmankuulun tutkijan Gouldin mukaan "paras mistä evoluutiotutkija voisi ikinä haaveilla". Nykyihmisen ja heidelberginihmisen (kehittynyt H. erectus) välimuotofossiileja on Afrikasta löydetty useita.

        Väitteesi olivat kreationistista liirumlaarumia, mitä tieteellinen tutkimus ei vahvista. Paleontologia on kiviin tallennettua luonnonhistoriaa ja siksi vastaansanomatonta.

        Googlaa:
        K/T raja
        Kambrin eliöstö
        Burgess Shale


      • Anonyymi

        Olisi kannattanut tutustua oikeisiin tutkimuksiin.

        Mitä hömppää, et pääse mistään kokeessa läpi tällä hömpällä.


      • Anonyymi
        iowa kirjoitti:

        "Se, että lajeja on kuollut sukupuuttoon ei todista evoluutiosta mitään."
        No kyllä se todistaa...kuten agno kirjoitti, nykyiset noin 10 milj lajia edustavat *prosenttia* kaikista eläneistä lajeista, mieti.
        Se tarkoittaa, että noin 900 miljoonaa lajia on kuollut sukupuuttoon! Puhumattakaan sitten yksilömäärästä...ihanko oikeasti kaikki tämä olisi ehtinyt tapahtua noin 4 500 vuodessa? Ei taatusti.
        Mutta kreationistit ummistavat mielellään silmänsä tosiasioilta, se on jo kuultu.

        Kuvittele ekologinen "tasapaino" tilanteessa, jossa resursseista kilpailisi satakertainen määrä lajeja. Tasapaino on lainausmerkeissä siksi, koska mitään paljon puhuttua luonnollista tasapainotilaa ei ole, vaan populaatioitiheydet vaihtelevat ueimmiten rajusti minimin ja maksimin välillä.
        Ne vaihtelevat kuitenkin tiettyjen sääntöjen mukaan. Pääsääntöisesti kaikkien lajien lisääntyminen on eksponentiaalista ja populaation kasvua rajoittavat lähinnä resurssit, saalistus ja sairaudet.

        - Kaksi eri lajia ei voi olla riippuvaisia samasta rajallisesta resurssista. Toinen syrjäytyy.
        - Rajattomia resursseja ei käytännössä juurikaan ole.
        - Saaliiden ja saalistajien välisen dynamiikan pitää toimia.

        Satakertaisella lajimäärällä ekologinen ympäristö todennäköisesti romahtaisi jo ennen syntymäänsä. Nykyinen (tai ennen kuudetta sukupuuttoaaltoa vallinnut) biodiversiteetti on todennäköisesti lähellä ekologista maksimia Maan nykyoloissa.

        Mutta turha tätä kai kressuille on selittää. Ei taida mennä jakeluun.


    • Anonyymi

      > ...Ainuttakaan nykyään maalla elävää lajia ei vielä kambrikaudella ollut.
      Fossiiliaineisto osoittaa, että nykyinen lajist...

      Oikeammin olisi sanoa, eivät ole löytäneet muita noista kerrostumista. Se ei tosiaanakan todista, ettei mitään muuta ole voinut olla. On surullista miten tuollainen järjetön logiikka on hyväksyttyä "tieteen" piirissä.

      • Anonyymi

        Asiaa on tutkittu satakunta vuotta, joten johtopäätös on melkoisen varmalla pohjalla. Merieläimiä on kambrikaudelta löytynyt suuri määrä eri lajeja, mutta maalla eläviä ei ainuttakaan. Vaikka tutkimus ei voi sataprosenttisesti sulkea pois sitä, ettei joitain maaeläimiä olisi voinut olla, niin kaikki saatavilla oleva tieto viittaa siihen, että elämä ei ollut vielä noussut merestä maalle.
        Kyseessä on siis aivan järkevä logiikka hömelö hyvä. On surullista, että joillekin kamelikuskien esitieteelliset uskonnolliset tarinat ovat luonnontieteiden suhteen auktoriteettiasemassa. Se jos mikään kertoo uskonnollisen uskon perustuvan aivan johonkin muuhun kuin järjen käyttöön. Tosin valtaosa kristityistä taitaa nykyään hyväksyä tieteen tulokset.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1701
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1442
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      109
      963
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      936
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      41
      773
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      708
    7. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      671
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      661
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      31
      636
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      613
    Aihe