Onko lisääntyvät mielenterveyden ongelmat,

Anonyymi

masennukset ym. elintasosairauksia. Korkeanelintason maana, missä on turvattu elämä, ei sotia, ketään ei jätetä pulaan, ihmisillä on kaikkea yltäkyllin, verrattuna vaikkapa 40 50 tai 60-luvun ihmisiin, jolloin elettiin paljon köyhemmissä oloissa, ilman yhteiskunnan apuja. Nyt ei kestetä normaaleja vastoinkäymisiä, suruja ja epäonnistumisia. Epävakaissa, alemman elintason maissa ei ole näin paljon työkyvyttömiä, masentuneita mielenterveyseläkeläisiä. Vai onko sittenkin kyse kansanluonteesta..

28

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      osin ovat. osin eivät.

      sitä ollaan vielä testaamassa esim että onko ADD jonkin aineen aikaansaama muutos aivoissa.

      google TDD.

      • Anonyymi

        uups... DDT


    • Anonyymi

      hassuin aihe tässä on todentaminen miten kyseinen myrkky vaikuttaa epigeneettisesti sukupolvien yli.

    • Anonyymi

      Johtuuko rokotteista?

    • Anonyymi

      Ei ole elintasosairauksia, vaan kertoo yhteiskunnan rappeutumisesta, vaikka elintaso on ollut hyvä. Rappeutuminen johtuu siitä, että perinteinen itsenäinen, itsestään huolehtiva ja siihen kykenevä järjestelmä on pirstottu eri tavoin. Suurimpia monivaikutteisia ongelmia aiheuttaa eu-bisnes, jossa hyvinvointijärjestelmän pirstomisen tuloksena on yhteiskunnalle haitallisia ilmiöitä, kuten työpaikkojen katoaminen ja sen seurauksena massatyöttömyys ja sen seurauksena vähävaraisuus, joka näkyy mm. ostovoiman heikkenemisenä, joka heijastuu taas palkanmaksukyyn ja myös tuotantoon. Ihmiset, nuoret, vanhat, yrittäjät, työläiset, koululaiset, eläkeläiset, viranomaiset jne. masentuu, koska globalisoitunut yhteiskunta on yksillölle jopa ylivoimaisen raskas. Varsinkin silloin, kun putoat työelämästä työttömän helvettiin. Silloin nähdään, kuinka järjestelmä suosii työllistä, mutta ei tue ja kannusta työtöntä. Ja kaupanpäälle vittuillaan "työhaluttomuudesta". Vähemmästäkin alkaa vituttamaan ja jossain vaiheessa alkaa vieroksumaan näin rakentunutta yhteiskuntaa.

      • Anonyymi

        mikssssssssss puhut rosukaaaaaaaaaaa!!!!!! outokumpu!!!!!!!!!!


    • Anonyymi

      Masentuneita ei juuri ollut sotien jälkeen. Ihmiset olivat köyhiä ja yhteisö.
      Nyt ihmisiä pakotetaan sohvalle makaamaan ja työnnetään rahaa, että pysyy siellä.
      Se on tämä punikkien ja sosialistien ja vihreiden myrkky, mikä tuottaa mielenterveys potilaita hirvittävät määrät.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        400 000 ihmistä käyttää Suomessa mieliala lääkkeitä.
        https://yle.fi/uutiset/3-10506161

        Ihan järkyttävää.

        Ylenanto vielä mainostaa ja suosittelee noita aivokemian sekoittavia "lääkkeitä".


    • Anonyymi

      On ne siinä mielessä elintasosairauksia, että matalan elintason maissa hirttäydytään ja tai tapetaan joku muu, joten tilastoissa ei mitään mielenterveysongelmia tai masennuksia näy vaan itsemurha tai sitten vankilatuomio. Korkeamman elintason maissa voi mennä lääkäriin, syödä lääkkeitä, jopa terapiaan, saada sairaseläkettä, vaikkei olisi koskaan töitä tehnyt, joten tilastoissa näkyy paljon masennusta.

      Vähän sama, kun Suomessa on tilastojen mukaan (ainakin joskus oli) vähän korruptiota kansainvälisesti vertaillen. Johtuu siitä, että Suomessa kaikki eri viranomaiset ja tahot puhaltavat yhteen hiileen siinä korruptiossa, joten kukaan ei jää kiinni= vähän korruptiota.

      Keskiajalta on säilynyt oikeusasiakirjoissa kirjauksia eläimiinsekaantumisesta, mutta hyvin vähän lapsiin sekaantumisesta. Syy: lapsiinsekaantujat listittiin yhteistuumin heti, ei ehtinyt tulla mitään oikeudenkäyntejä, joista olisi jäänyt asiakirjoja.

    • Anonyymi

      Sitten toisaalta on tämä "Tanskailmiö". Tanskasta löytyy sekä maailman onnellisimmat ihmiset, että korkeat itsemurhatilastot. Jos kaikilla menee hyvin ja itsellä ei sitten mene, niin se ahdistaa enempi, kuin jos kaikilla menisi vähän huonosti ja itsellä siinä mukana.

    • Anonyymi

      Mielenterveyden ongelmat vaan on näkyvämpiä kuin ennen vanhaan.
      Tiesitkö että meillä oli vielä 90-luvun alussa 21.000 hoitopaikkaa A ja B mielisairaaloissa, mutta 90-luvun lamassa tehtiin valtava alasajo eli porukkaa siirrettiin avohoitoon niin että laitospaikkoja jäi vaan 7000 kpl.
      Ne muut hoitoa tarvitsevat 14.000 henkilöä telmivät siis täällä meidän muiden joukossa anoen hoitoa ja lääkitystä. Akuutin lääkärissä käynnin jonot ovat 2-3 kk, jolloin voi tautiinsa saada jotakin lääkitystä. (jos tilanne on vielä päällä)
      Aikanaan laitoksissa lääkityksen sai samana tai ainakin seuraavana päivänä.

      • Anonyymi

        Niinpä 👌


    • Anonyymi

      Ei jätetä ei? Kyllä muuten jätetään pulaan ja yksin. Ei heru apua. Entä jos omat voimat on loppu ja kukaan läheinen ei osaa auttaa. Neuvotaan vaan että hae apua. Entä jos ongelmia on niin paljon ettei omat voimat ja jaksaminen riitä? Mistä aloittaa? Minne ottaa yhteys?
      Kaikki järjestelmät mistä apua saisi ovat tehty monimutkaiseksi. Aina itse itse itse itse pitää ja liity vaan neuvoo että pääsis helpommalla.

      • Anonyymi

        Juuri noin on käynyt, äsytetään tyhjillä neuvoiilla joista apua ei ole.


      • Anonyymi

        Ne ns läheiset ovat vuosikausia kuulleet että "leheisellä" ei riitä raha ruokaan . Ainoa mitä ne kysyy "ootko hakenut työtä". Ei ne kuuntele edes lausetta "ei ole työtä mitä hakea" tai "75 muutakin haki sitä samaa paikka ja srn sai joku niistä muista".

        Ärsyttää kun rikas lääkäri lässyttää TVssä "normaali ruokavalio riittää takaamaan vitamiinien saannin". Ehkä rikkaalle "normaali" ruokavalio on hieman eri kuin köyhän makaroni ja nakkikastike.
        Ei vitamiineja saa riittävästi köyhän "ruokavaliosta" ja vitamiinien puute on suuritekijä kaikkiin vaivoihin.


    • Anonyymi

      Voi olla kyse luonteesta.

      Mutta sekin on totuus että ns köyhossä maissa on kyläyhteisö. On vertaistukea. Kaikki lapset on köyhiä eli tasavartaisia.

      Sanot "ketään ei jätetä". Mutta se on VALHE.
      Suuri osa jätetään.

      Köyhää kiusataan kun ei ole muotivaatteita. Ja vaikka ei kiusattaisi niin ei myöskään olla ystäviä. Hänet jätetään.

      Köyhä ei käy kampaajalla. Jokainen palveluntarjoaja (kahvio kauppa apteekki) näkee hapsottavasta tukasta että siinä on köyhä ja ala-arvoinen josta pitää nopeasti päästä eroon.

      Ihan turha selittää valheita yhteiskuntamme hyvyydestä. Murhaajanuoriso tulee tekemään siitä valheesta lopun.

    • Anonyymi

      veikkaan syyn löytyvän nykyajan ruuasta joka on täynnä kaikenlaisia lisä ja säilöntäaineita ja medikalisaatiosta.

      • Anonyymi

        eiku syyy om åojhavesi ainakis outukummussa mullla on kokemustaitoo


    • Anonyymi

      toinen syy piilee jo, että ongelma on että nykyyhteiskunta on alkanut rappeutumaan rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy ja meno on suurimmalle osalle täysin sietämätöntä.. kauhea kiire eikä mikään riitä. Kehuja saat vasta jos olet kellon ympäri töissä etkä valita silloin olet mahtava ihminen jos taas olet sairaslomalla tai muuten syystä tai toisesta pois työmarkkinoilta olet työnvieroksuja lorvaaja vailla mitään ihmisarvoa.

      • Anonyymi

        aisnaki outoukummus o tyhteiskunta tosi rapputunut ja klyhää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        aisnaki outoukummus o tyhteiskunta tosi rapputunut ja klyhää

        Onko Outokummun pohjavesissä jotakin outoa kemikaalia tai mineraalia, mikä aiheuttaa väjäämättömästi ongelmia mielenterveyteen ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Outokummun pohjavesissä jotakin outoa kemikaalia tai mineraalia, mikä aiheuttaa väjäämättömästi ongelmia mielenterveyteen ?

        No hei mäe oo väääjäämätön ainakaa


    • Anonyymi

      Suomen kanta lasten nuorten kokoontumisten lopettamiseksi on väärä, Se tuottaa yksinäisyyttä ja suuria mielenterveysongelmia sekä itsetuhoista toimintaa. Muistelen omaa nuoruuttani jolloin oli erilaisia harrastusmahdollisuuksia edullisesti, koulun bileitä ym mukavaa johon saattoi osallistua. Nyt ei mitään jollei ole huippuurheilija.

    • Anonyymi

      Nää onkelmar johtuu pojhavede takii ainakis täälö ourukummussa

    • Anonyymi

      40 luvulla maailmassa oli paljon vähemmän ihmisiä. 1900 luvun alussa oli alle kaksi miljardia. Nykyisin jo ylikahdeksan, kun ihmisiä liikaa siitä tulee massa tuote. Mieti ruokaa tarvitaan kuus kertaa enemmä, miksi muka hyvinvointi? Lisäksi sotauhkaa ilmassa.

    • Anonyymi

      Digipetos ja kasvottomuus vallalla vastuuttomuutta lisäämässä. Tämä suomi24 keskustelu ainoana avoimena palstana on mennyt pahemmaksi vuosikausia. Liekö liberaalidemokratia antanut kaikkeen laittomuuteen mahdollisuudet sitten. Kansakunnan älykkyyttä ei pidä kirjoituksien perusteella tuomita luokattomuuden vuoksi.

      • Anonyymi

        Jooo mutku täääl outokumnus o bilelaareja nii paljo


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe