Keskustan tuleva kohtalo

Moneen päivään en ole palstaa avannut. Perjantaina viimeksi käydessäni näin täällä 14.12.2019 tehdyn avauksen otsikolla ”Helsinkiä turha enää paisuttaa”, ja siihen vastasin. Asiaa nyt enemmän ajateltuani jatkan aiheesta tuoden siihen uutta näkökulmaa:

”Helsingin paisumiseen” te maalaiset olette suurimmat ”syylliset”. Niin olin minäkin osaltani jo lähes 70 vuotta sitten, mutta vasta paljon myöhemmin vyörynne tänne Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle alkoi. Tänne tullessani v. 1951 Helsingin väkiluku oli kai n. 300 000. Siloisen Helsingin maalaiskunnan, nykyisen Vantaan väkiluku oli kai noin 20 000, Espoon väkiluku tuskin sitäkään, sillä sehän oli pelkkää maaseutua, sen ensimmäistä kaupunkimaista keskusta Tapiolaa alettiin vasta rakentaa. Noiden kolmen muodostaman pääkaupunkiseudun yhteinen väkiluku ei missään tapauksessa ollut edes 400 000 asukasta.

Nyt noiden kolmen yhteinen väkiluku on yli kolminkertaistunut ja alkaa olla 1,2 miljoonaa, eli lähes viidesosa suomalaisista, kun Suomen suurimpien kaupunkien osalta tilanne on nyt tämä:

1.Helsinki (653 867)
2.Espoo (289 413)
3.Tampere (238 245)
4.Vantaa (233 290)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_kunnista_väkiluvun_mukaan

Espoosta on siis tullut Suomen toiseksi suurin kaupunki ja Vantaa on kohta kolmanneksi suurin, sillä pian se ajaa ohi Tampereesta.

Pääkaupunkiseutu on aiheellista nähdä edellä koottua vähän laajempana, sisällyttäen siihen alle 50 km:n päässä Helsingin keskustasta olevat alueet Kirkkonummen, Sipoon, Tuusulan, Järvenpään, Vihdin ja Nurmijärven. Kun mennään pari vuosikymmentä eteenpäin, sillä alueella asuu jo yli neljäsosa suomalaisista. Näin ennustetaan:

”Vuonna 2040 väkiluku kasvaa enää Uudellamaalla. Väestöltään laskevia kuntia on tuolloin 260. Niissä 2,2 miljoonaa asukasta ja 1,2 miljoonaa asuntoa.

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/suomi-on-nyt-euroopan-pahnan-pohjimmainen-asiantuntijoilta-pysäyttävä-havainto-kaksi-asiaa-mullistaa-suomen-kartan-lähivuosina/ar-BB100ntK?ocid=spartandhp

Väki tulee siis rajusti vähenemään seuduilla, joilla kepu on kannatetuin puolue. Mikä tulee olemaan sen seurauksena kepun kannatukselle? Nimensä vaihtelusta huolimatta kepu ei ole saanut kannatusta suurissa kaupungeissa - täällä Helsingissä sen kannatus on n. 3 %. Kun kepu on yrittänyt muuttua enemmän yleispuolueeksi, sen kannatus on pudonnut myös puolueen perinteisten kannattajien joukossa, nähtiin viime vaaleissa.

Kepu tulee siis lähimpien vuosikymmenten aikana putoamaan samaan asemaan, mikä sen sisarpuolueelle jo on muissa pohjoismaissa, n. 5 % kannatukseen. Onko se hyvä vai huono asia. Riippuu näkökulmasta, mutta varmaan hyvä muuttuvan yhteiskunnan tarpeita ajatellen. Joka tapauksessa se on vääjäämätöntä. Minä tuskin tulen näkemään tuota aikaa, mutta te minua nuoremmat muistakaa minun tämän sanoneen ja tunnustakaa minun olleen oikeassa.

56

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos Hesa ei olisi pääkaupunki sen nykyinen elinkienorakenne elättäisi hesaa ainostaan yhden päivän vuodesta.
      Uusimaa saa miljardeja valtion rahaa vuodesta toiseen ja joutuu palauttamaan vain muruja siitä. Mm. Valtion laitosten verotuloina. Esim. Koko maasta kerätään 500 000 000 euroa YLE veroa ja siitä maksetaan heti päältä kuukausittain miljoonia kunnallisverona ( noin 20%) Ylen työntekijöiden palkoista Helsingille, Espoolla ja Vantaalle. Eli pääkaupunkiseutu ottaa koko maan veroistakin veronsa.

      Koko maa on Suomi ja varmaan on tarkoitus että sitä asutaan muuallakin kuin Helsingissä.
      Tämä kaikki vain siksi että isojen firmojen pääkonttorit ovat pääkaupunkiseudulla. Mikähän mahtaisikaan olla Helsinginkin tilanne jos kyseisten firmojen maakunnissa sijaitsevat tuotantolaitokset suljettaisiin? Vastaus: erittäin, erittäin huono.
      Ehkäpä Helsinginkin kannattaisi pitää suuta hiukan soukemmalla kun puhutaan siitä kuka "elättää" ketäkin.
      Helsinki ottaa ja antaa sitten osan takas. Siinä on se auttaminen.

      • Kysyn: Jos noin on, miksi sitä ei ymmärretä siellä, mistä ne rahat tänne karkaavat, kun kepua siellä äänestetään yhä vähemmän? No, onneksi asia tuossa ei ole niin kuin sanot. Sen sijaan tosiasia on esille tuomani väen karkaaminen sieltä ja tulviminen eniten tänne pääkaupunkiseudulle. Se on hyvä asia, sillä tulijoille kyllä tilaa riittää ja heitä täällä tarvitaan. Kepulle se tietysti on huono asia - eli siis hyvä asia maan kannalta.


      • Anonyymi

        Turkulaisena sijoittajan suurin osa Helsinkiin, ja yrityksiin siellä.


      • Anonyymi

        Kääriäinen avatui juuri asiasta, Peltosalmen älyvalo ja vara-väyrynen....


    • Eivätpä näy nuo linkkini avautuvan tässä, mutta varmaan löydätte ne halutessanne. Niistä kuitenkin poimin tuon niiden yhteydessä sanomani.

      • Anonyymi

        Onko tämä jokin sinun mölinäpalstasi vai miksi esiinnyt euroopan omistajana vailla mitään faktatietoa?


      • Anonyymi

        Kannattaisi edes vähän olla perillä asioista mitä solvaten levität. Wikipedia ei ole mikään lähde mihinkään, kun sinne voi kirjoittaa kuka tahansa, asiat ei siten ole aina totuuden mukaisia.

        Parempi kun keskityt kirjoitusvirheisiin, niistä poimien jos jokin kirjain olisi pois tai kahteen kertaan, se olisi tasollesi varmaan sopivinta.

        Vai oikein upseerina pidät itseäsi ? Koulutuksesi kaukana siitä.


    • Avauksessani esille tuomani on näköjään ymmärretty kepulaisellakin taholla. Sitä todistavat nuo muutamat viestit, joissa kovin avuttomasti on yritetty paeta kipeää tosiasiaa, joka noiden viestien pään ilmeisesti on jo pahoinkin vioittanut.

      Kun nuo avaukseen laittamani linkit eivät näy tässä avautuvaan, siksi laitan tähäntoisesta linkistäni lainaamaani tekstiä, joka kannatta lukea ja kannattaa myös ajatella lukemaansa:

      >>Suomi on nyt Euroopan pahnan pohjimmainen - Asiantuntijoilta pysäyttävä havainto: Kaksi asiaa mullistaa Suomen kartan lähivuosina.

      Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ekonomisti Simo Pinomaa ja Rakennusteollisuus RT:n pääekonomisti Jouni Vihmo varoittavat vakavin sanoi Suomen väestökehityksestä ja kuntien tilanteesta.

      ”Kielteinen väestökehitys ja maan sisäinen muuttoliike mullistavat lähivuosina Suomen kuntakarttaa. Kunnallisveron korotukset eivät toimi. Siksi kuntien vastuulla olevia tehtäviä on ajettava hallitusti alas ja valtiovallan on tehtävä jämäkästi päätöksiä, joilla kuntia yhdistetään”, Pinomaa kirjoittaa blogissaan.

      Myös Vihmon mukaan kasvukeskusten yhdistäminen on paras tapa luoda kasvua koko Suomeen. Hän huomauttaa, että vuonna 2040 väkiluku kasvaa enää ainoastaan Uudellamaalla.

      ”Vuonna 2040 väkiluku kasvaa enää Uudellamaalla. Väestöltään laskevia kuntia on tuolloin 260. Niissä 2,2 miljoonaa asukasta ja 1,2 miljoonaa asuntoa. Kasvukeskusten yhdistäminen on paras tapa luoda kasvua koko Suomeen ja vähentää alueiden eriarvoisuutta”, Vihmo kirjoittaa Twitterissä.

      Molemmat viittaavat valtiovarainministeriön tuoreeseen selvitykseen, jonka mukaan väestön ikääntyminen, kaupungistuminen ja syntyvyyden lasku vaikuttavat voimakkaasti niin kuntien taloudelliseen kantokykyyn kuin kuntien edellytyksiin järjestää asukkailleen lakisääteiset palvelut nyt ja tulevaisuudessa.

      Simo Pinomaa korostaa, että suuri osa Suomen yli 300 kunnasta kamppailee vakavien taloudellisten ongelmien parissa. ”Kysymys on, miten ne pystyvät suoriutumaan lakisääteisistä tehtävistään. Kumpi väistyy; kuntien velvollisuus tarjota peruspalveluja vai kuntien itsenäisyys”, hän kysyy.

      Pinomaan mukaan moni kunta ehti päästää taloutensa retuperälle edellisellä hallituskaudella, kun strategiana oli siirtää sote-palvelut pois kuntien vastuulta ja ottaa yksityiset palveluntarjoajat tasavertaisesti mukaan.

      ”Sote-uudistuksen viivästyminen on johtanut siihen, että toiminnan ja rakenteiden omaehtoinen kehittäminen ei ole riittävällä tavalla edennyt. Nykyinen hallitus pyrkii uudistamaan sote-palveluja edellisen hallituksen viitoittamalla tiellä. Palvelujen tuottamisen vastuu siirtyy kunnilta maakunnille. Ongelmana kuitenkin on, että yksityiset palvelun tarjoajat eivät pääse kirittämään julkisia toimijoita ja uudistus ei paranna palvelujen tuottavuutta. Palvelujen kustannuskehityksen kannalta tämä olisi kuitenkin tärkeää”, hän kommentoi.<<

      • Anonyymi

        Siihen voisit ottaa vertauksiisi vaikka Otto Wille Kuusisen ajatuksia, ne vain heidän omiaan poliittisen katsantonsa mukaisia. " se sano...sekin sanoi " niinhän he sanoo. Otto Wille oikein perusti Stalinin hyväksymän Suomen hallituksen -Terijoen hallitus. Kaikki sanoo -hekin sanoo.


      • Sipilä vei puoluetta aivan oikeaan suuntaan markkina- ja arvoliberaaaliksi puolueeksi.
        Jos tämä ei joillekin kelpaa äänestäkööt vasemmistoa tai persuja.


      • Anonyymi
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Sipilä vei puoluetta aivan oikeaan suuntaan markkina- ja arvoliberaaaliksi puolueeksi.
        Jos tämä ei joillekin kelpaa äänestäkööt vasemmistoa tai persuja.

        Sipilä vei kepua väärään suuntaan pois alkuperäisestä Alkion linjasta (alkiolaisuudesta) kokoomuksen oikean siiven oikealle puolelle. Tämä selittää suosionlaskun. Onneksi Kulmuni palautti alkiolaisuuden.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Sipilä vei puoluetta aivan oikeaan suuntaan markkina- ja arvoliberaaaliksi puolueeksi.
        Jos tämä ei joillekin kelpaa äänestäkööt vasemmistoa tai persuja.

        En ole erimielinen tuossa sanomastasi. Mutta kepun entisten kannattajien mukaan Sipilä varmaan vei puoluetta väärään suuntaan, kun ottivat kannatuksensa pois puolueelta. Samaa näkemystä ovat tuoneet esille myös eräät kepun entiset konkaripoliitikot. Näköjään myös eräät talouselämän asiantuntijat, kuten Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ekonomisti Simo Pinomaa tuossa linkissäni. Hänen mukaansa moni kunta ehti päästää taloutensa retuperälle edellisellä hallituskaudella, kun strategiana oli siirtää sote-palvelut pois kuntien vastuulta ja ottaa yksityiset palveluntarjoajat tasavertaisesti mukaan.

        Joo, persuille ja vasemmistolle se kepun kannatus on kai eniten valunut, toistaiseksi eniten nimenomaan persuille. Kokoomus ei näy siitä paljonkaan hyötyneen, vaikka on oppositiopuolue. Valitettavaa, mutta toisaalta ymmärrettävää, kun lähinnä kokoomuslaiseksi näkivät Sipilän kauden kepun politiikan ne, jotka ovat puolueen hylänneet.


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        En ole erimielinen tuossa sanomastasi. Mutta kepun entisten kannattajien mukaan Sipilä varmaan vei puoluetta väärään suuntaan, kun ottivat kannatuksensa pois puolueelta. Samaa näkemystä ovat tuoneet esille myös eräät kepun entiset konkaripoliitikot. Näköjään myös eräät talouselämän asiantuntijat, kuten Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ekonomisti Simo Pinomaa tuossa linkissäni. Hänen mukaansa moni kunta ehti päästää taloutensa retuperälle edellisellä hallituskaudella, kun strategiana oli siirtää sote-palvelut pois kuntien vastuulta ja ottaa yksityiset palveluntarjoajat tasavertaisesti mukaan.

        Joo, persuille ja vasemmistolle se kepun kannatus on kai eniten valunut, toistaiseksi eniten nimenomaan persuille. Kokoomus ei näy siitä paljonkaan hyötyneen, vaikka on oppositiopuolue. Valitettavaa, mutta toisaalta ymmärrettävää, kun lähinnä kokoomuslaiseksi näkivät Sipilän kauden kepun politiikan ne, jotka ovat puolueen hylänneet.

        Sukulaiseni Seppo Kääriäinen haukkui juuri samasta syystä Kepun pystyyn. Kepun kannatus on oikealle tasolla ja juuri se mitä olet arvoinut, eli 10%, Asuntojen hinnan muutos jne, jopa Inkeroisissa alkaa kyrsimään. Olet Kapi monessa asiassa oikeassa ja todella Kunnioitus Sinulle! Mies paikallaan ja Arvonsa Ansainnut!


      • Tiivistettynä pääekonomisti Jouni Vihmo sanoo näin:

        ”Vuonna 2040 väkiluku kasvaa enää Uudellamaalla. --- Kasvukeskusten yhdistäminen on paras tapa luoda kasvua koko Suomeen ja vähentää alueiden eriarvoisuutta”,

        Toisin sanoen: Koska kasvua on vain Uudellamaalla, kuntien yhdistäminen toisiinsa on tarpeen vain siellä. :D

        Simo Pinomaa puolestaan kysyy, että kumpi väistyy; kuntien velvollisuus tarjota peruspalveluja vai kuntien itsenäisyys”,

        Tuohon minun on helppo vastata, että kuntien velvollisuus tarjota peruspalveluja väistyköön. Miksi ihmeessä valtio ei vastaa itse asioista, joiden järjestämisestä se on päättänyt? Kunnille jääköön vastuu vain asioista, jotka ne puolestaan ovat vastuulleen itsenäisesti ottaneet. Sellaisia ovat esimerkiksi kaavoitus, työnantajien houkutteleminen, matkailuasiat, kulttuuri ja urheilu. Eikö olisi loogista?


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Tiivistettynä pääekonomisti Jouni Vihmo sanoo näin:

        ”Vuonna 2040 väkiluku kasvaa enää Uudellamaalla. --- Kasvukeskusten yhdistäminen on paras tapa luoda kasvua koko Suomeen ja vähentää alueiden eriarvoisuutta”,

        Toisin sanoen: Koska kasvua on vain Uudellamaalla, kuntien yhdistäminen toisiinsa on tarpeen vain siellä. :D

        Simo Pinomaa puolestaan kysyy, että kumpi väistyy; kuntien velvollisuus tarjota peruspalveluja vai kuntien itsenäisyys”,

        Tuohon minun on helppo vastata, että kuntien velvollisuus tarjota peruspalveluja väistyköön. Miksi ihmeessä valtio ei vastaa itse asioista, joiden järjestämisestä se on päättänyt? Kunnille jääköön vastuu vain asioista, jotka ne puolestaan ovat vastuulleen itsenäisesti ottaneet. Sellaisia ovat esimerkiksi kaavoitus, työnantajien houkutteleminen, matkailuasiat, kulttuuri ja urheilu. Eikö olisi loogista?

        Kysy Kulmunilta;)))


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        En ole erimielinen tuossa sanomastasi. Mutta kepun entisten kannattajien mukaan Sipilä varmaan vei puoluetta väärään suuntaan, kun ottivat kannatuksensa pois puolueelta. Samaa näkemystä ovat tuoneet esille myös eräät kepun entiset konkaripoliitikot. Näköjään myös eräät talouselämän asiantuntijat, kuten Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ekonomisti Simo Pinomaa tuossa linkissäni. Hänen mukaansa moni kunta ehti päästää taloutensa retuperälle edellisellä hallituskaudella, kun strategiana oli siirtää sote-palvelut pois kuntien vastuulta ja ottaa yksityiset palveluntarjoajat tasavertaisesti mukaan.

        Joo, persuille ja vasemmistolle se kepun kannatus on kai eniten valunut, toistaiseksi eniten nimenomaan persuille. Kokoomus ei näy siitä paljonkaan hyötyneen, vaikka on oppositiopuolue. Valitettavaa, mutta toisaalta ymmärrettävää, kun lähinnä kokoomuslaiseksi näkivät Sipilän kauden kepun politiikan ne, jotka ovat puolueen hylänneet.

        Vasemmisto vaalissa 25,9 %, ei sinne ole mitään valunut, nyt gallupissa 24,3 vasemmistolla.
        SDP 16% Vasemmistoliitto 8,3%
        Oletko tosiaan noin huono näissä asioissa ? Kyllä ne persut sillä hevostelee !


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kysy Kulmunilta;)))

        Kulmuni todennäköisesti vastaisi, että loogista olisi. Tosin hän tuskin ottaisi peruspalvelujen järjestämistä valtion kontolle muuten kuin rahoituksen osalta. Itse järjestämisen hän siirtäisi maakunnille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sukulaiseni Seppo Kääriäinen haukkui juuri samasta syystä Kepun pystyyn. Kepun kannatus on oikealle tasolla ja juuri se mitä olet arvoinut, eli 10%, Asuntojen hinnan muutos jne, jopa Inkeroisissa alkaa kyrsimään. Olet Kapi monessa asiassa oikeassa ja todella Kunnioitus Sinulle! Mies paikallaan ja Arvonsa Ansainnut!

        Miten ihminen, joka ei ole asiallinen, avoin , vastuuntuntoinen ja luotettava voi olla edes palaneen puupennin arvoinen muiden kuin masta mielestään?

        HUIPPU


      • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Tiivistettynä pääekonomisti Jouni Vihmo sanoo näin:

        ”Vuonna 2040 väkiluku kasvaa enää Uudellamaalla. --- Kasvukeskusten yhdistäminen on paras tapa luoda kasvua koko Suomeen ja vähentää alueiden eriarvoisuutta”,

        Toisin sanoen: Koska kasvua on vain Uudellamaalla, kuntien yhdistäminen toisiinsa on tarpeen vain siellä. :D

        Simo Pinomaa puolestaan kysyy, että kumpi väistyy; kuntien velvollisuus tarjota peruspalveluja vai kuntien itsenäisyys”,

        Tuohon minun on helppo vastata, että kuntien velvollisuus tarjota peruspalveluja väistyköön. Miksi ihmeessä valtio ei vastaa itse asioista, joiden järjestämisestä se on päättänyt? Kunnille jääköön vastuu vain asioista, jotka ne puolestaan ovat vastuulleen itsenäisesti ottaneet. Sellaisia ovat esimerkiksi kaavoitus, työnantajien houkutteleminen, matkailuasiat, kulttuuri ja urheilu. Eikö olisi loogista?

        Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että pääkaupunkiseudun kaupungit Helsinki, Vantaa ja Espoo tulisi yhdistää yhdeksi kaupungiksi. Siitä olisi paljonkin etuja mm. kaavoituksen kannalta. No, tietystä Kauniainen-Grangulla jäisi sen suuren kaupungin sisälle omana kaupunkinaan n. 10 000 asukkaineen - ja maan halvimpine veroäyreineen;))

        Ei minulla ole vastaansanomista tuohon toiseenkaan esittämääsi, kuntien vastuiden keventämiseen. Se tuskin kuitenkaan tulee täysin tapahtumaan toivomallasi tavalla. Joten varmaan niitä harva-asutusalueiden jo ennestään pinta-alaltaan usein suuria kuntia jouduttanee edelleen yhdistelemään. Yhdistellään kaupunkeihin tai ainakin suurempiin asutuskeskuksiin, jos sellaisia edes kohtuullisien etäisyyksien päässä on. Varsin kaukaa niitä kuntia on jo liitettykin kaupunkeihin, esim. Oulussa ja Kuopiossa.


      • Anonyymi
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Sipilä vei puoluetta aivan oikeaan suuntaan markkina- ja arvoliberaaaliksi puolueeksi.
        Jos tämä ei joillekin kelpaa äänestäkööt vasemmistoa tai persuja.

        No kai ole havainnut mitä äänestäjät ajatteli ja mikä heille kelpasi. Gallupit näyttää että suuntaus jatkuu. Tuolta tieltä ei ole enää paluuta. Se on nyt Keskustan kohdalla lähinnä että se oli siinä.


    • Anonyymi

      Helsinki ja sen kaupungin osat, Kauniainen,Vantaa,Espoo ja Sipoo. Turhaan samalla yhtenäisellä alueella olla päällekkäisiä. kaupungin hallintoja. Muutenkin hallntokoneistoja Suomessa on syytä supistaa yhdistelemäällä. Erilaisissa hallinnollisissa viroissa on Suomessa liikaa satojatuhansia työntekijöitä, valtio,kunnat, seurakunnat ja muut säätiöt.

    • Anonyymi

      Miksi pitäisi tunkea neljäsosa Suomalaisista sinne Hesan kallioille? Siellä jo nyt ahdasta.
      Muualla maassa tilaa loputtomiin. Voi rakentaa ison kotinsa paljon halvemmalla kuin siellä pienen murjunsa. Tehdä kaikkea sellaista kivaa mikä ei siellä mahdollista.
      Tyhmät ja turhimukset sinne Hesaan täältä maalta menee.
      Hyvä niin, eivät ole täällä meidän viisaampien ja ahkerampien kiusana.

      • Anonyymi

        Yölintu: Liian suuri city:

        "Tää on liian suuri city, tää ei mennyt niinkuin piti, taidan lähtee tästä maalle takaisin. Tää on liian suuri city, päätös pikkuhiljaa iti, nämä tomut jaloistani lakaisin. Maalaismaiseman sun kanssas jakaisin."


      • Anonyymi

        Ja homppelin asunnonarvo oli? Tää on liian iso City.;)))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yölintu: Liian suuri city:

        "Tää on liian suuri city, tää ei mennyt niinkuin piti, taidan lähtee tästä maalle takaisin. Tää on liian suuri city, päätös pikkuhiljaa iti, nämä tomut jaloistani lakaisin. Maalaismaiseman sun kanssas jakaisin."

        Maulaisveljekset rriidoissa? Kusivat kepulaiseen tapaan rahat toisilta? Kappaleet halavalla myynnisä..


      • Ei tänne tarvitse ketään tunkea. Omasta ja kovastakin halustaan sieltä landelta tullaan tänne Stadiin ja koko pääkaupunkiseudulle, entistä kiivaammin. Eivät tulijat ole työtä pelkääviä turhimuksia eivätkä tyhmiä, sillä kovasti he täällä uurastavat ja monet menestyvätkin niin, että hankkivat oikein kunnon kodin, josta tietenkin täällä joutuvat maksamaan monin verroin enemmän kuin sellaisesta kodista maksettaisiin siellä landella.

        Täällä myös tarvitaan työntekijöitä, kun työtä on tarjolla toisin kuin siellä, josta lähtevät. Ja kyllä tänne mahtuu vielä paljonkin lisää. Pari kuukautta sitten olin kaksi viikkoa Thaimaassa, ensimmäisen viikon maan pääkaupungissa n. 10 miljoonan asukkaan Bangkokissa. Vaikka siellä on monia tiiviitä keskustoja lukuisine 50-kerroksisine pilvenpiirtäjineen, on myös laajoja matalasti ja harvaankin rakennettuja alueita. Kuten ihan keskusta-alueen laajat, ikivanhat temppelialueet, mutta myös laajoja omakotitaloalueita kantakaupungin laidoilla, kuten täällä Stadissakin.

        Bangkok on pinta-alaltaankin suuri, ehkä jopa suurempi kuin Helsingin, Vantaan ja Espoon pinta-alat yhteensä, mutta kyllä tässä mainitsemalleni pääkaupunkiseudulle hyvin mahtuisi vaikka koko Suomen väestö, jonkin verran yli kuusi miljoonaa. No, eivät he sentään läheskään kaikki ole tänne tulossa, mutta luulenpa, että lähivuosikymmenien aikana tänne kuitenkin tulee lisää väkeä niin, että pääkaupunkiseudun nykyinen n. 1,2 miljoonan väestö ylittää kaksi miljoonaa. Kaikki he täältä työnsä ja kotinsa saavat, täällä heitä tarvitaan ja täällä he viihtyvätkin paremmin kuin siellä jättämällään landella.


    • Anonyymi

      Pääkaupunkiseudun vanhuksella on jo kevättä rinnassa ja se panee kirjoittamaan katkeraa höpöä. :))

    • Nopeasti on taas saanut melkoista huomiota. Asiallistakin, avaukseni aiheessa pysynyttä ja sellaiseen olen vastaillutkin. Tietysti on tullut myös muuta. Sadan vuoden taakse pakenevaa niiltä, joita kepun nykytilanne ja tulevaisuuden näkymät liikaa kauhistuttavat. Tai sitä esittämäänsä kepua tärkeämmäksi näkeminään. Tärkeimmäksi näkemäänsä tietysti on esittänyt hänkin, jolla ainoastaan minä olen aina mielessään;))

      Hieman ristiriitaista on kyllä eräiden näkemyksissä, kun ovat sitä mieltä, että minun pitäisi jättää noiden asioiden pohdinta itseäni viisaammille - mutta kuitenkin paheksuvat sitä, että olen tuonut esille noissa asioissa itseäni viisaampina pitämieni näkemyksiä;))

      Nyt kuitenkin lopetan tältä erää. Juuri tuossa lounastin ja nyt täytyy ottaa pienet päivälevot - sellaista se on tällä vanhuksella - ja tunnin kuluttua alkaa taas tv:n runsas urheilutarjonta. Palaan tänne aikaisintaan sen urheilutarjonnan päätyttyä, ja jos on tullut jotain avaukseni aiheeseen liittyvää asiallista, mielelläni sitä kommentoin, olisinpa sitä puolesta tai vastaan. Varmaan tulee edelleen tuota asiatontakin - eihän keneltäkään voida vaatia enempää kuin sen, mihin hänen kykynsä riittävät - mutta en enää anna sille sitäkään huomiota, jonka tässä annoin.

      • Anonyymi

        Niin ei rottakoulun käyneeltä voi liikaa vaatia. Järki on hyvin rajallinen reppanalla.


    • Anonyymi

      Ratkaisu kepun ongelmaan. Linkissäsi sanotaan "Vuonna 2040 väkiluku kasvaa enää Uudellamaalla. Väestöltään laskevia kuntia on tuolloin 260. Niissä 2,2 miljoonaa asukasta ja 1,2 miljoonaa asuntoa".

      Maaseudulla jää siis asuntoja paljon tyhjilleen. Otetaan maahan paljon lisää matuja ja asutetaan ne niihin asuntoihin. Niistä tulee sitte kunnon kepulaisia ja kepusta entistäkin suurempi puolue.

    • Anonyymi

      Helsingin, ja muidenkin alueiden, kasvussa tärkeämpää kuin nettomääräinen asukasluvun kasvu on kasvun aikaansaavan populaation sosioekonominen asema.

      Helsingin nettokasvu on yksinomaan maahanmuuttajataustaisessa väestössä. Espoo, Vantaa ja kehyskunnat kasvavat kotoperäisestä muuttovoitosta. Usein helsinkiläistynyt maassamuuttaja (siis maakunnista tullut syntyperäinen suomalainen) lähtee saatuaan opinnot valmiiksi ja perheen perustettua haövempien asumiskustannusten alueille, vaikkapa Vantaalle. He siis tuovat verotuloja uuteen asuinpaikkaansa. Helsinkiin taas tulee väkeä, joka joutuu turvautumaan yhteiskunnan tukeen niin asumisessa, elämisessä kuin työllistymisessä.

      Toistaiseksi Helsinki on kestänyt tuon kehityksen julkishallinnon työpaikkojen avulla, sekä yritysten pääkonttoreiden yhteisöveroista saatavan ansiottoman tulon ansiosta. Epäsuhta räjähtää kuitenkin ennenpitkää, loputtomiiin ei voi kasvaa maahanmuuttajien varassa, ne kotimaiset korkeakoulutetutkin pitäisi saada jäämään kaupungin kassaa kartuttamaan.

      Yrityksetkin alkavat jo hakeutua Aviapoliksiiin ja muihin lähialueiden yrityskeskittymiin Helsingin sijaan. Suunnitellut ruuhkamaksut, tuo vihreiden märkä unelma, tulisi murtamaan padot ja johtamaan yritysten joukkopakoon kehyskuntiin. Puhumattakaan sellaisten palveluiden kuin esim. Stockmannin tavaratalon lopulliseen näivettymiseen. Perinteinen Aleksi 13 tavaratalo ilmoittikin jo laittavansa lapun luukulle, maksukykyisten asiakkaiden pääsyä Helsingin keskustaan kun on jo (vihreän politiikan vuoksi) vaikeutettu liikaa. Ja kun kaupungin keskustan palvelutarjnta näivettyy, alkaa koko kauungin näivettyminen.

      • Anonyymi

        HO HOO, HO HOO kepulaisittain, miksi kepulandiassa kaikki kuolee? Se on kyllä hyvä asi..


    • Anonyymi

      Kepu kuolee kohta ja tämä kansa paranee ryssäntaudista Väyrysmäisyydestä. Meistä tulee sivistyneitä ihmisiä.

    • Anonyymi

      Työllisyystoimet ei ole nähnyt päivänvaloa, puhutte vaan työryhmistä ja aikataulussa ollaan, mutta totuus on toinen työttömyyskassat kertovat karua kieltä hakemusten määrän kasvusta, kuinka kauan tämä sama suunta saa jatkua, kun hallituksellakaan ei näytä olevan kiire pikaisiin toimiin.

    • Anonyymi

      Puhut Kapi asiaa. Kepu on kaputt.

      • Anonyymi

        Sanoo Pankkolängvitsi rintaäänellä idolilleen.


    • Anonyymi

      Pitää hieman avata tätä tulonsiirtoideaa Kapille, jolla ymmärrys kansantaloudestakin on olematon. Aivan normaalika demaritasoa siis, vaikka sanot kokoomuslainen olevasi.

      Puhutaan vaikkapa ns. ylisukupolvisista tulonsiirroista, joita tapahtuu vanhemmilta sukupolvilta nuoremmille, ja nuoremmilta vanhemmille. Ensinmainittuja ovat mm. lasten koulutusmenot, neuvolapalvelut jne. Niiden maksajia ovat kunnat. Niistä suurimmin hyötyvät ne alueet ja kunnat, joihin koulutettu väki aikuisena asettuu. Maaseutu on ruokkinut kaupunkiseutuja vuosikymmenet, aina sieltä jälleenrakennuskaudesta lähtien, perus- ja ammattikoulutetulla väestöllä. Korkeakoulutus on ollut suurten kaupunkien kontolla. Perus- ja ammattikoulutetusta väestä kulut ovat olleet maaseudulla, hyödyt kaupungeissa. Eikö silloin ole oikein palauttaa tuota hyötyä sinne, missä se on alunpitäen luotu? Tätä varten (muuten demarien ajamana) tehdään varotulojen tasauksia kuntien kesken. Näin maalla on voitu ja voidaan edelleen kouluttaa ja hoitaa nuorisoa kaupunkeihin työvoimaksi ja veronmaksajiksi.

      Toinen merkittävä tulonsiirto Suomessa ovat eläkkeet, siinä taas nuommat sukupolvet maksavat venhemmille tuloa. Sama koskee vanhusten hoivapalveluja. Jälkimmäisissä maksajana on useimmiten kunta, eläkkeet taas maksetaan joko valtion kassasta tai työeläkerahastoista. Maksetaan siis vanhuuden turvaa niille, jotka ovat aikanaan mahdollistaneet maalta kaupunkiin veronmaksajien saamisen. Eikö silloin ole oikein palauttaa verovaroja sinne, missä kaupunkien vaurauden muodostuminen on mahdollistettu.

      Edellä kuvatut tärkeimmät ylisukupolviset tulonsiirrot kun jätetään pois laskuista, niin etenkin pääkaupunkiseudulle meneekin yllättäen enemmän tulonsiirtoja kuin muualle. Työikäisille joudutaankin antamaan tukea enemmän per kapita Helsingissä ja lähiympäristössä kuin muualla. Asumistuki suurimpana, mutta muutkin sosiaalituet ovat isoja tulonsiirtoja työikäiseltä toiselle. Nykyisin onkin niin, että yli puolet työikäisistä on tulonsiirroissa nettosaajia, vähemmistö kustantaa koko lystin.

      • Anonyymi

        Maaseudulla kylät ja asunnot kuolee ja se on hyväksi veronmaksajajillle. Olet kota Perhon Eki Navetan takana ja kaikki taputtaa sinulle!!


      • Anonyymi

        Homo kepu siirtää taas tukea maaseudulle, tekemättä itse töitä.. Semmoista Väyryläisyyttä, mutta kepulaisena en töitä tee, elättäkäää kurjat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maaseudulla kylät ja asunnot kuolee ja se on hyväksi veronmaksajajillle. Olet kota Perhon Eki Navetan takana ja kaikki taputtaa sinulle!!

        Mahtavaa nähdä mihin Suomen koulutuslaitos ja sivistysvaltio parhaimmillaan pystyy. Tuollainen määrä älykkyyttä, sanomisen taitoa ja intellektuellia keskustelukulttuuria on rikkaus, josta olet varmasti ylpeä.

        Sanot minun olevan kota, ja ehkäpä älykkyyteni on samaa tasoa kuin kodalla, sinulla se on kotaan verrattuna ainakin Puijon tornin luokkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahtavaa nähdä mihin Suomen koulutuslaitos ja sivistysvaltio parhaimmillaan pystyy. Tuollainen määrä älykkyyttä, sanomisen taitoa ja intellektuellia keskustelukulttuuria on rikkaus, josta olet varmasti ylpeä.

        Sanot minun olevan kota, ja ehkäpä älykkyyteni on samaa tasoa kuin kodalla, sinulla se on kotaan verrattuna ainakin Puijon tornin luokkaa.

        Jos Kepu ei älyä irtaantua punavihervasemmiston Suomen vastaisesta hallituskoalitosta, missä se toimii "aisankannattajana", niin komeasti ja oikeutetusti kuihtuu alle vasemmistoliiton lukemiin puolueena.

        Joutaakin käydä niin, sillä ei ole merkitystä enää kun sössineet jo edellisissä hallituksissa kaiken ja saaneet maan asiat sekaisin, hyvin monipuolisesti.

        Ainoa toivo persujen onnistumisessa ja jos sekin menee päin prinkkalaa= hyvästi Suomi :/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Kepu ei älyä irtaantua punavihervasemmiston Suomen vastaisesta hallituskoalitosta, missä se toimii "aisankannattajana", niin komeasti ja oikeutetusti kuihtuu alle vasemmistoliiton lukemiin puolueena.

        Joutaakin käydä niin, sillä ei ole merkitystä enää kun sössineet jo edellisissä hallituksissa kaiken ja saaneet maan asiat sekaisin, hyvin monipuolisesti.

        Ainoa toivo persujen onnistumisessa ja jos sekin menee päin prinkkalaa= hyvästi Suomi :/

        Maan asiat sekaisin kun talous ja työllisyys paranettu.
        Hyi kepua, eikös kun tuollaista meni tekemään eikä vasemmiston vollutus huonosta taloudesta ja työllisyydestä saa sitä höpäjätä.


      • En halua kyseenalaistaa sinun tuossa sanomaasi, kun et mitenkään kyseenalaista minun avauksessani ja noissa muutamissa viesteissäni sanomaani. Eli pääkaupunkiseudun kasvukehitystä, sen tulevia näkymiä ja näkymiä maaseudun tilanteeseen ja sen tulevaisuuteen - ja noiden tekijöiden kautta kepun kannatuksen kehitykseen ja puolueen tulevaisuuteen.

        No, varmaan ymmärrät, mikä on noiden mainitsemieni osapuolten kehitys ja mikä sen johdosta tulee olemaan kepun tulevaisuus. Kun se sinulle kepulaisena tekee liian kipeää, noin avuttomasti koetat saada huomioni siitä käännetyksi. Et onnistu minun suhteen, et varmaan muidenkaan järkiperusteilla asiaa ajattelevien suhteen. Vaikka noiden ”muilla perusteilla” ajattelevien suhteen onnistuisitkin nyt, myös he tulevat näkemään minun olleen näkemyksessäni oikeassa.

        Hieman kyllä ihmettelen sitä, että miksi satut unohtamaan tuosta listauksestasi ns. valtionosuuksien tasausjärjestelmän;)) No, varmaan siksi, kun tämä Stadimme on siinä ylivoimaisesti suurin maksaja ja ne maalaiskunnat ovat suurimmat saajat.


    • Anonyymi

      Kapi, kysymys Helsingin erinomaisuudesta.

      Olet itsekin sanonut ilmastonmuutoksen olevan uhka ja sen hillitsemisen tärkeää, onhan SDP hallituksessa ja sitä kovastai toitottaa, niinpä sinäkin.

      Rambollin laatiman selvityksen mukaan Helsinkiin suunnitellun Malmin lentokenttäalueen rakentamiskuntoon saattamisen, siis esirakentamisen, päästöt olisivat 340 miljoonaa tonnia hiilidioksidia vuosille 2020-2050. Siis 30 vuodelle. Vuotta kohden siis himpun yli 10 miljoonaa tonnia. Vertailun vuoksi, Suomen koko tieliikennesektorin päästöt ovat 10,9 miljoonaa tonnia vuodessa. Siitä 54% syntyy henkilöautoilusta.

      Kuten tiedämme, hallitus - ja etenkin sen punavihreä osa, on valmis rokottamaan kovalla kädellä henkilöautoilua päästöjen vähentämiseksi. Samalla sitten etenkin Vihreät ovat kovaan ääneen vaatimassa Malmin kenttää asuinalueeksi, ja olisivat näin aiheuttamassa liki kaksinkertaisesti hiilidioksidipäästöjä koko maan henkilöautojen päästöihin verrattuna, joka vuosi kolmenkymmenen vuoden ajan.

      Kapi, onko kotikaupunkisi todella noin vastuuton ilmastonmuutoksen suhteen? Muistanet, että siellä vielä poltetaan hiiltäkin lämmityskattiloissa.

      • En kannata asunto- tai muutakaan rakentamista Malmin lentokentälle. Pidettäköön se edelleen lähinnä harrastusilmailun lentokenttänä kenttä, jolta minäkin olen ensimmäisille lennoilleni joskus 1960-luvun alussa lähtenyt. Kenttä kai edelleen sopisi myös kotimaan lentoliikenteenkin käyttöön ja olisi tarpeellinen ainakin varakenttänä.

        Tätä mieltä olen ollut - kai täälläkin jollain muulla kuin tällä palstalla sanonut - jo ennen tuota merkitystä ilmastonmuutosuhalle, joka tuossakin mainituilla perusteilla on todellinen ja yhä vahvistaa mielipidettäni.

        Tuohon henkilöautoilun ”rokottamiseen” en ota kantaa, sillä minun autoiluuni sillä ei voine olla enää suurta vaikutusta. Suurempi vaikutus on sillä, että saanko vielä ajokortin muutaman kuukauden kuluttua 85 vuotta täyttäessäni;))


    • Heitin tuossa ensiksi jo yhden vastineen eräälle toiselle avaukselle (Ovatko upseerit väärässä Natosta) ja sitten olen vastaillut tässä noille muutamille, joilta on tullut sen verran asiallisia vastineita, että olen katsonut ne huomioni arvoisiksi. Tätä enempää avaukseni aihepiiriin kuuluvaa sanottavaa minulla ei ainakaan nyt tällä kertaa ole.

      Kerroin edellisessä viestissäni, että aloin silloin keskittyä tv:n urheiluannin seuraamiseen. Eipä se anti Suomelle kovin hyvää ollut.

      Ihmetellä täytyy, että miksi meidän hiihtourheilumme taso on noin vajonnut? Ei sen tason leveys ole ollut ehkä koskaan Norjan nykyisen tason leveydellä, ei enää aikoihin meidänkään entisen tasomme leveydellä, mutta vielä hiljattain muutamia maailmanhuippuja, olympia- ja MM-mestareita. Niin hiihdossa kuin ampumahiihdossa. Nyt hekin ovat vain varjoja entisestään.

      Romahtanut on muukin talviurheilutasomme. Suomi oli aikoinaan maailman paras maa myös mäkihypyssä. Nyt korkeintaan kaksi hyppääjäämme pääsee läpi edes karsintakierroksella ja toiselle hyppykierrokselle pääsee vain yksi, ei aina hänkään. Alppilajeissa meillä oli maailman huippua ehkä vain Kalle Palander ja Tanja Poutiainen, nyt ei yhtäkään sellaista, joka pääsisi koskaan edes läpi karsinnasta. Voi,voi!

      Joo, eihän tämä avaukseni aihepiiriin kuulu, mutta kun noissa viime käyntini jälkeen tulleissa viesteissä on useita, jotka eivät kuulu sitäkään vähää aihepiiriin, otinpa nyt lopuksi esille tämän. Sillä onhan urheilu ja menestyminen tai menestymättömyys siinä mielestäni merkittävämpää kuin kepun tai juuri minkään muunkaan puolueen menestyminen tai menestymättömyys.

      • Täytyy vielä pistäytyä. Sanon edellä lähteväni iltatoimiin, mutta en toki voinut silloin niin tehdä, kun tv femmalta alkoi viimeinen - kuudes - osa sarjasta "Diktaattorien työkalut", nyt oli kyseessä Ugandan Idi Amin. Hyvä oli tuokin sarjan osa. Osoitti, miten paljon yhtäläisyyksiä on ollut diktaattoreissa, heidän nousunsa ja vallassa pysymisensä keinoissa kaikkialla maailmassa.

        Palaan kuitenkin vielä edellisessä pohtimaani: Mikä selittää taantumistamme talviurheilun huippumaailmassa? Onko syy valmennuksen puutteissa, valmentajien väärissä painotuksissa? Siihen suuntaan ainakin Kaisa Mäkäräinen vihjasi ampumakuntonsa osalta.

        Suuri syy saattaa olla edellä arvelemassani. Perussyy ehkä siinä, että huippu-urheilullamme ei ole varallisuutta esim. Norjan tapaan pestata huippuvalmentajia. Ne entiset huippuvalmentajamme ovat parempien palkkojen vuoksi menneet valmentajiksi muille maille. Kiinalaisia mäkihyppääjiä nyt valmentaa Mika Kojonkoski, joka aikaisemmin nosti Norjan ja Itävallan mäkihyppyä tasolle jossa se on nyt noissa maissa, hyvin paljon Suomen tasoa korkeammalle. Seuraavat talviolympialaiset ovat Kiinassa - jos koronavirus ei silloin enää ole esteenä niiden järjestämiselle. Mielenkiintoista nähdä, joko tulee Kiinastakin parempia mäkimiehiäkin meiltä!

        Kun ei näy tulleen avaukselleni mitään huomiotani ansaitsevaa asiallista, nyt voin todellakin lähteä jo iltapesuille ja sitten vuoteeseen. Hyvää yötä!


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Täytyy vielä pistäytyä. Sanon edellä lähteväni iltatoimiin, mutta en toki voinut silloin niin tehdä, kun tv femmalta alkoi viimeinen - kuudes - osa sarjasta "Diktaattorien työkalut", nyt oli kyseessä Ugandan Idi Amin. Hyvä oli tuokin sarjan osa. Osoitti, miten paljon yhtäläisyyksiä on ollut diktaattoreissa, heidän nousunsa ja vallassa pysymisensä keinoissa kaikkialla maailmassa.

        Palaan kuitenkin vielä edellisessä pohtimaani: Mikä selittää taantumistamme talviurheilun huippumaailmassa? Onko syy valmennuksen puutteissa, valmentajien väärissä painotuksissa? Siihen suuntaan ainakin Kaisa Mäkäräinen vihjasi ampumakuntonsa osalta.

        Suuri syy saattaa olla edellä arvelemassani. Perussyy ehkä siinä, että huippu-urheilullamme ei ole varallisuutta esim. Norjan tapaan pestata huippuvalmentajia. Ne entiset huippuvalmentajamme ovat parempien palkkojen vuoksi menneet valmentajiksi muille maille. Kiinalaisia mäkihyppääjiä nyt valmentaa Mika Kojonkoski, joka aikaisemmin nosti Norjan ja Itävallan mäkihyppyä tasolle jossa se on nyt noissa maissa, hyvin paljon Suomen tasoa korkeammalle. Seuraavat talviolympialaiset ovat Kiinassa - jos koronavirus ei silloin enää ole esteenä niiden järjestämiselle. Mielenkiintoista nähdä, joko tulee Kiinastakin parempia mäkimiehiäkin meiltä!

        Kun ei näy tulleen avaukselleni mitään huomiotani ansaitsevaa asiallista, nyt voin todellakin lähteä jo iltapesuille ja sitten vuoteeseen. Hyvää yötä!

        Miksi sinä kapi kansa- ja rottakoulupohjalta tekeydyt upseeriksi, vaikka kaikki tietävät, että olet vain aliupseeri. Upseerit ovat akateemisia kadettikoulun käyneitä virkamiehiä.


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Täytyy vielä pistäytyä. Sanon edellä lähteväni iltatoimiin, mutta en toki voinut silloin niin tehdä, kun tv femmalta alkoi viimeinen - kuudes - osa sarjasta "Diktaattorien työkalut", nyt oli kyseessä Ugandan Idi Amin. Hyvä oli tuokin sarjan osa. Osoitti, miten paljon yhtäläisyyksiä on ollut diktaattoreissa, heidän nousunsa ja vallassa pysymisensä keinoissa kaikkialla maailmassa.

        Palaan kuitenkin vielä edellisessä pohtimaani: Mikä selittää taantumistamme talviurheilun huippumaailmassa? Onko syy valmennuksen puutteissa, valmentajien väärissä painotuksissa? Siihen suuntaan ainakin Kaisa Mäkäräinen vihjasi ampumakuntonsa osalta.

        Suuri syy saattaa olla edellä arvelemassani. Perussyy ehkä siinä, että huippu-urheilullamme ei ole varallisuutta esim. Norjan tapaan pestata huippuvalmentajia. Ne entiset huippuvalmentajamme ovat parempien palkkojen vuoksi menneet valmentajiksi muille maille. Kiinalaisia mäkihyppääjiä nyt valmentaa Mika Kojonkoski, joka aikaisemmin nosti Norjan ja Itävallan mäkihyppyä tasolle jossa se on nyt noissa maissa, hyvin paljon Suomen tasoa korkeammalle. Seuraavat talviolympialaiset ovat Kiinassa - jos koronavirus ei silloin enää ole esteenä niiden järjestämiselle. Mielenkiintoista nähdä, joko tulee Kiinastakin parempia mäkimiehiäkin meiltä!

        Kun ei näy tulleen avaukselleni mitään huomiotani ansaitsevaa asiallista, nyt voin todellakin lähteä jo iltapesuille ja sitten vuoteeseen. Hyvää yötä!

        Olin aikoinaan Kojonkosken esimies 3 kuukautta. Samaan aikaan palveli myös Jyri Pelkonen.
        Arvioinnit tein molemmista.

        HUIPPU


      • Kun otin tuossa puheeksi Mika Kojonkosken kiinalaisten mäkihyppääjien valmentajana, niin tuli mieleeni myös Kiinan ampumahiihtäjien valmentajat. Ne ovat maailman kaikkien aikojen ylivoimaisesti paras ampumahiihtäjä Ole Einar Björndalen yhdessä valkovenäläisen vaimonsa Darja Domratšavan kanssa. Myös Darja oli vuosia maailman paras nais-ampumahiihtäjä.

        Kiinalla lienee ulkomaisia huippuvalmentajia myös murtomaahiihdossa ja jääkiekossakin. On siitäkin ollut tietoja myös julkisuudessa, mutta minun mieleeni ei ole jäänyt se, keitä he ovat. Ehkäpä joku täällä muistaa minua paremmin.

        Joka tapauksessa tosissaan Kiina nyt satsaa ja melkoisen rahallisenkin potin joutuu laittamaan urheilijoittensa valmennukseen; varmaan tekee niin tulevia olympialaisiaan ajatellen.


    • Anonyymi

      kekustalaisethan ulvovat Helsingin pahuutta, mutta miksi kepun oma pääkonttori on Helsingissä.
      Miksi ei esim kiuruvedellä. Miksi eivät näytä esimerkkiä.
      Ai niin, kepunhan motto; Älä tee kuten minä teen, tee kuten sanon.

    • Anonyymi

      Kepulit ammuskelevat toisiaan.

      Mies ampui hirvenvasaa, vaikka takana oli toinen metsästäjä – kuuli osuman saaneen toverin tuskanhuudot, mutta lähti vielä hirven perään.

      • Anonyymi

        Taisi olla hirvaksen perään perso lestakepuli kyseessä..?


    • Olenkohan ollut väärässä? Siis kepun kannatuksen kuihtumista ennustaessani? Puolueen kannatus kun on viimeisessä gallupissa nytkähtänyt ylöspäin puoli prosenttiyksikköä ollen nyt 12 %, eli vain 0,3 prosenttiyksikköä jäljessä vihreistä, joiden kannatus on pudonnut saman 0,5 prosenttiyksikköä. SDP:n kannatus on tosin noussut 1,2 prosenttiyksikköä ollen nyt 16,3 %.

      Mutta eiväthän gallupit kerro mitään, ne ovat aina sellaisia kuin niiden tilaajat ovat halunneet; näin ovat aina tienneet palstan kepuviisaat;))

      Vakavoituen: kyllä tuo viimeinen gallup kertonee kuitenkin siitä, että kepun kuten demareidenkin entisiä, persuihin, kokoomukseen tai vasureihin paenneita kannattajia on alkanut hiljalleen ”palata kotiinsa”. Noiden puolueiden kannatus kun näkyy nyt hiukan notkahtaneen.

      Ei tästä enempää, sillä joku on jo tehnyt asiasta avauksen (Hallituspuolueet SDP ja keskusta nousussa), josta on luettavissa kaikki se, jonka luin tämän aamun Hesarista. Pieniähän nuo muutokset sittenkin ovat, mutta toivottavasti - luultavastikin - ne antavat niin demareille kuin kepullekin uskoa yhteiseen hallitustyöskentelyyn maan ja kansan parhaaksi. Toivotaan, että se usko ei heikkenisi vihreiltä tai vasureiltakaan, joiden kannatus on siis nyt hiukan notkahtanut alaspäin.

      Hyvä siis näin, tätä tilannetta ja lähitulevaisuutta ajatellen, mutta silti tämä näkymä ei muuta uskoani kepun kaukaisemman tulevaisuuden osalta.

    • Laitanpa tässä vielä yhden viestin tälle avaukselleni nostaakseni sen ylemmäksi. Onhan kepun tulevaisuutta pohtiva asia mielestäni sittenkin tärkeämpi kuin tuo upseerien Nato-kantoja pohtiva avaus, kun sielläkin on menty avauksen aiheesta mielenkiintoisempaan - ja olenhan siellä itsekin hieman huvitellut;))

      Onhan tämä avaukseni lähempänä palstan aihettakin. Huolimatta siitä, että olen tuossa puhunut paljon urheilusta, joka minua varmaan kiinnostaa enemmän kuin puoluepolitiikka. Todellisuudessa - siis oikeasti - en ole kovinkaan kiinnostunut politiikasta, vaikka siitä olen melkoisesti puhunut täällä - kai vähän huvitellaksenikin, kuten tuolla alussa mainitsemallakin avauksella.

      Lienee kuitenkin tullut täällä selväksi, että en ole kepulainen. Uskoakseni on käynyt myös hyvin ilmi, että en ole mitenkään Sipilä-vastainen. Monet ennen kepua kannattaneet ilmeisesti ovat minua enemmän Sipilä-vastaisia, koskapa puolueen kannatus hänen puoluetta johtaessaan niin romahti.

      Nythän puolueen kannatus on nytkähtänyt pieneen nousuun. Sen toivon jatkuvan siksi, että tässä vaikeassa tilanteessa tarvitaan kaikilta hallituspuolueilta halua ja kykyä yhteistyöhön maamme parhaaksi. Enemmän muita kuin itseäni - tällaista vanhusta - ajatellen todella toivon hallituksen siinä onnistuvan.

      Kuitenkin tunnustan, että olisin toivonut kokoomuksen olevan hallituksessa kepun paikalla. Niin siksi, kun muistan Lipposen hallitukset ja niiden saavutukset myös vaikeissakin tilanteissa. Turha silti on menneitä haikailla. Näillä nyt on mentävä toivoen parasta maallemme. Tietenkin se olisi parasta myös kepulle, enkä olisi sitä vastaan, vaikka puolueen kannattaja en olekaan.

      Näissä ajatuksissa vain Hyvän Yön toivotukset kaikille tämän mahdollisesti lukeville!

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe