Laaksosta kuuluu

Anonyymi

Helsingin Laakson sairaalan lääkärit pelkäävät potilasturvallisuuden vaarantuvan lääkäripulan vuoksi – myös osastojen sulkeminen vaihtoehtona.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006414310.html
Hoitaja pulakin mainitaan.

Vaikka tämä s24 osasto onkin vanhustenhoito niin ei toki liity vain heihin, laakson sairaalassa on kaiken ikäisiä aikuisia, tosin hyvin vähän nuoria aikuisia.

5

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Takaantuva rikosvastuu tarkoittaa, että vastuuseen joutuu rikoksesta joka on tehty ennen teon säätämistä lailla rikokseksi. En tiedä liittyykö palvelutaloihin jotain erityistä lainsäädäntöä kuin rikoslaki, jonka nojalla henkilökunta voidaan saada rikosoikeudelliseen vastuuseen. Rikoslainkin mukaan palvelutalossa olevaa vanhusta voidaan kohdella kaltoin monella tavalla, esimerkiksi heitteillejättämällä ja suoranaisesti pahoinpitelemällä. Varsinaiseen hoitopalveluun osallistumaton johtajakin voi saada syytteen esimerkiksi tuottamuksellisesta heitteillejätöstä.

      Rikoksilla on kuitenkin vanhentumisaika, millä tarkoitetaan syyteoikeuden vanhenemista, joka riippuu rikoksesta lain mukaan määrättävästä rangaistuksesta. Tässä mielessä kaikki rikosvastuu on jälkikäteistä ja "takaantuvaa", ellei sitten ole kyse eräiden vakavien rikosten valmistelusta, jolloin rangaistus voidaan määrätä ennen kuin rikosta on edes yritetty tehdä.

      Mikäli epäilet, että omaistasi on kohdeltu rikollisesti, ota yhteyttä poliisiin, sillä he tutkivat asian, jonka jälkeen syyttäjä nostaa asiasta syytteen jos katsoo syyttämiskynnyksen ylittyneen.

    • Anonyymi

      Turhaan pelkäävät potilasturvallisuuden vaarantuvan, ei sellaista, kun potilasturvallisuus ole suomessa olemassa.
      Suomessa ei ole olemassa yhtään vanhustenhoitolaitosta jossa toteutuisi ihmisen täydellinen huolenpito. Kaikissa laitoksissa pyritään jouduttamaan kuolemaa. Ihmisen hoidossa ja huolenpidossa tässä maassa tärkeintä on rahan säästö. Ja kun kaikki eliniänlyhentämiskeinot ovat sallittuja. Kaikki hoitopuutteet, laiminlyönnit ja ihmisrääkkäykset kun saa kuitata kiireellä ja hoitaja pulalla.
      Mä kerron perheessäni tapahtuneen tapauksen. Monisairasta puolisoani kuntoutettiin, suomalaisessa kuntoutuslaitoksessa missä hän kaatui kaksi kertaa. Tuossa laitoksessa ei pyritty ehkäisemään kaatumista sellaiselta, kuntoutuksessa olevalta henkilöltä, jonka tiedettiin jo laitokseen mennessä kaatuneen 18 kertaa. kuntoutuksessa ollessaan hän kaatui vielä kaksi kertaa. Ensimmäinen, laitoksessa kaatumisensa jälkeen, laitos ei huolehtinut siitä, että tämän, heidän laitoksessaan olevan henkilön ylle olisi puettu lonkkia suojaavat housut siitä huolimatta, että laitoksen tiedossa oli, heidän hoitovastuullaan olevan henkilön kaatuneen useasti. Ja kun kuntoutuslaitoksella oli vapaa mahdollisuus vaarantaa kuntoutujan turvallisuus , eli siellä ei pyritty estämään kaatumisia, eikä niiden seuraamuksia. Ja tällä suomalaisella korkeatasoisella ihmisen eliniänlyhennysmenetelmällä onnistuttiin hyvin. Kuntoutettava kaatui kuntoutuslaitoksessa ollessaan vielä toisen kerran, eli kaatui kahdenkymmenenkerran ja nyt häneltä murtui lonkka. Ja tietysti lonkka jouduttiin leikkaamaan ja leikkauksessa vaurioitui tärkeitä elimiä siten, että leikkauksen jälkiseuraamuksena aloitettiin kuntoutetun saattohoito. Saattohoito olikin yllätäin, kipujen avulla eliniänlyhentämiseen tähtäävää ihmisrääkkäystä. Joka on täysin sallittua suomi nimisessä maassa, kas kipuja lievittävää morfiinia kun annetaan saattohoidossa olevalle niin vähän kun mahdollista säästösyistä tietenkin. Kun hoitavat tietävät sen, että kuolee se kuitenkin.

      • Anonyymi

        Vanhus. Kuolee.

        Kuitenkin jossain vaiheessa jotenkin. Ei siinä auta minkäänlainen ” hyvä hoito”. Mitä sillä ”hyvällä hoidolla” kukin tarkoittaakin.

        Ei ole hyvä kotona, ei laitoksessa. Missä sitten?


    • Anonyymi

      Pakohuoneessa voi treenata lihallista minäänsä.

      • Anonyymi

        Jos jotain kiinnostaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe