Laaksosta kuuluu

Anonyymi

Helsingin Laakson sairaalan lääkärit pelkäävät potilasturvallisuuden vaarantuvan lääkäripulan vuoksi – myös osastojen sulkeminen vaihtoehtona.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006414310.html
Hoitaja pulakin mainitaan.

Vaikka tämä s24 osasto onkin vanhustenhoito niin ei toki liity vain heihin, laakson sairaalassa on kaiken ikäisiä aikuisia, tosin hyvin vähän nuoria aikuisia.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Takaantuva rikosvastuu tarkoittaa, että vastuuseen joutuu rikoksesta joka on tehty ennen teon säätämistä lailla rikokseksi. En tiedä liittyykö palvelutaloihin jotain erityistä lainsäädäntöä kuin rikoslaki, jonka nojalla henkilökunta voidaan saada rikosoikeudelliseen vastuuseen. Rikoslainkin mukaan palvelutalossa olevaa vanhusta voidaan kohdella kaltoin monella tavalla, esimerkiksi heitteillejättämällä ja suoranaisesti pahoinpitelemällä. Varsinaiseen hoitopalveluun osallistumaton johtajakin voi saada syytteen esimerkiksi tuottamuksellisesta heitteillejätöstä.

      Rikoksilla on kuitenkin vanhentumisaika, millä tarkoitetaan syyteoikeuden vanhenemista, joka riippuu rikoksesta lain mukaan määrättävästä rangaistuksesta. Tässä mielessä kaikki rikosvastuu on jälkikäteistä ja "takaantuvaa", ellei sitten ole kyse eräiden vakavien rikosten valmistelusta, jolloin rangaistus voidaan määrätä ennen kuin rikosta on edes yritetty tehdä.

      Mikäli epäilet, että omaistasi on kohdeltu rikollisesti, ota yhteyttä poliisiin, sillä he tutkivat asian, jonka jälkeen syyttäjä nostaa asiasta syytteen jos katsoo syyttämiskynnyksen ylittyneen.

    • Anonyymi

      Turhaan pelkäävät potilasturvallisuuden vaarantuvan, ei sellaista, kun potilasturvallisuus ole suomessa olemassa.
      Suomessa ei ole olemassa yhtään vanhustenhoitolaitosta jossa toteutuisi ihmisen täydellinen huolenpito. Kaikissa laitoksissa pyritään jouduttamaan kuolemaa. Ihmisen hoidossa ja huolenpidossa tässä maassa tärkeintä on rahan säästö. Ja kun kaikki eliniänlyhentämiskeinot ovat sallittuja. Kaikki hoitopuutteet, laiminlyönnit ja ihmisrääkkäykset kun saa kuitata kiireellä ja hoitaja pulalla.
      Mä kerron perheessäni tapahtuneen tapauksen. Monisairasta puolisoani kuntoutettiin, suomalaisessa kuntoutuslaitoksessa missä hän kaatui kaksi kertaa. Tuossa laitoksessa ei pyritty ehkäisemään kaatumista sellaiselta, kuntoutuksessa olevalta henkilöltä, jonka tiedettiin jo laitokseen mennessä kaatuneen 18 kertaa. kuntoutuksessa ollessaan hän kaatui vielä kaksi kertaa. Ensimmäinen, laitoksessa kaatumisensa jälkeen, laitos ei huolehtinut siitä, että tämän, heidän laitoksessaan olevan henkilön ylle olisi puettu lonkkia suojaavat housut siitä huolimatta, että laitoksen tiedossa oli, heidän hoitovastuullaan olevan henkilön kaatuneen useasti. Ja kun kuntoutuslaitoksella oli vapaa mahdollisuus vaarantaa kuntoutujan turvallisuus , eli siellä ei pyritty estämään kaatumisia, eikä niiden seuraamuksia. Ja tällä suomalaisella korkeatasoisella ihmisen eliniänlyhennysmenetelmällä onnistuttiin hyvin. Kuntoutettava kaatui kuntoutuslaitoksessa ollessaan vielä toisen kerran, eli kaatui kahdenkymmenenkerran ja nyt häneltä murtui lonkka. Ja tietysti lonkka jouduttiin leikkaamaan ja leikkauksessa vaurioitui tärkeitä elimiä siten, että leikkauksen jälkiseuraamuksena aloitettiin kuntoutetun saattohoito. Saattohoito olikin yllätäin, kipujen avulla eliniänlyhentämiseen tähtäävää ihmisrääkkäystä. Joka on täysin sallittua suomi nimisessä maassa, kas kipuja lievittävää morfiinia kun annetaan saattohoidossa olevalle niin vähän kun mahdollista säästösyistä tietenkin. Kun hoitavat tietävät sen, että kuolee se kuitenkin.

      • Anonyymi

        Vanhus. Kuolee.

        Kuitenkin jossain vaiheessa jotenkin. Ei siinä auta minkäänlainen ” hyvä hoito”. Mitä sillä ”hyvällä hoidolla” kukin tarkoittaakin.

        Ei ole hyvä kotona, ei laitoksessa. Missä sitten?


    • Anonyymi

      Pakohuoneessa voi treenata lihallista minäänsä.

      • Anonyymi

        Jos jotain kiinnostaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2612
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      334
      2444
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      61
      1828
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1714
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      122
      1462
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      61
      1458
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe