katkarapua paaston aikana

Anonyymi

Onko katkarapu lihaa siina mielessa, etta saako sita syoda silloin kuin ei saa syoda lihaa? Siis uskonnollisessa mielessa?

Katkarapuhan ei oikeasti kalaa vaan muu merenelava, joka lasketaan lihaksi muuten.

13

65

  Vastaukset

  • Kalaa ja äyriäisiä ei lasketa lihaksi. Eli saa syödä.

  • Ohjeet löytyy 3.Moos.11 luku Laki puhtaista ja saastaisista eläimistä.

   1234567---

   • Kiitos tästä tietopläjäyksestä, muuta luotan ensimmäiseen vastaajaan. En olut ihan varma onko katkarapu "lihaa" vai ei, siis "kala". Mutta uskon sen nyt olevan kala eli OK. kun lihaa ei kirkon opin mukaan saa syödä.

    Hauskaa laskiaissunnuntaita kaikille.


  • Niin, erikoinen kysymys, kun Raamatun mukaan ei saisi missään tapauksessa syödä. Jos ei välitä Raamatun kiellosta, miksi välittäisi jonkun muun kiellosta tässä asiassa?

   • Vanhan liiton ruokaohjeet ei ole enää voimassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vanhan liiton ruokaohjeet ei ole enää voimassa.

    > Vanhan liiton ruokaohjeet ei ole enää voimassa.

    Jeesus sanoi:

    "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa."
    Mat. 5:17-19

    Joten Jeesuksen opetuslapsille ne on edelleen voimassa. Edelleenkään ei mitään epäpuhdasta pitäisi syödä. Mutta eriasia on sitten, onko jokin epäpuhdas edelleen epäpuhdasta. Sääntö on kuitenkin yhä voimassa, jos uskoo Jeesusta. Toki isao osa ns. kristityistä ei usko Jeesusta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vanhan liiton ruokaohjeet ei ole enää voimassa.

    Näitä kannattaa syödä, sillä ne liikkuvat, sikaa, savettikissoja, hiiriä, rottia, koiria, käärmeitä, hevosia, karhuja, sisiliskoja, susia, oravia, jäniksiä, koppakuoriaisia, sikssontiaisia, leijonia, ja monia monia muita, jotka liikkuvat ja elävät.


  • Ei kannata syödä katkarapua, jos kolesteroliarvo on lähellä viittä. Katkarapu nostaa kolesterolia.

  • Vanhan liiton ruokaohjeet ei ole enää voimassa.

   Jos on jeesus uskovainen kannattaa pitää jeesusta esikuvana ja toimia tämän tapojen mukaan

   Jos on paavali uskovainen voi unohtaa koko jeesuksen tapoineen

   • Laitat Jeesuksen ja Hänen apostolinsa, Paavalin, vastakkain.


   • Jos Jeesus ja paavi tappelisi niin kumpi voittaisi?


   • Jeesus ei ole "uskovainen" vaan Jumalan Poika, Jumala, messias ja ihminen. Eläessään ihmisenä maan päällä hän noudatti Mooseksen liiton ruokaohjeita, mutta ristinkuolemallaan ja ylösnousemuksellaan hän vapautti meidät sekä synnin vallasta että vanhan liiton ikeistä. Ruokaohjeisiin pätee sama kuin ympärileikkaukseenkin --> ei enää voimassa. Tämä on ollut selvää jo Uuden Testamentin kirjoitusaikoihin. Paavali oli apostoli, jonka Jeesus asetti tehtäväänsä ylösnousemuksensa jälkeen. Jos ei usko häntä, niin miksi uskoisi sitten Jeesusta? Olisiko ylösnoussut messias, tosi Jumala tosi Jumalasta tehnyt virheen kutsuessaan Paavalin?

    Jos ei kristinuskon perusprinsiippeihin usko, niin käteen ei kyllä paljoa jää. Jos Jeesus oli pelkkä esikuva ja "hyvä tyyppi", niin hänen uhrikuolemallaan ei ollut silloin mitään merkitystä. Lähtee pohja koko kristinuskolta ja loogisinta olisi silloin etsiä kokonaan toinen uskonto.

    Laskiaisen ja pääsiäisen välisellä paastolla valmistaudutaan henkisesti pääsiäisjuhlaan ja muistetaan ja kunnioitetaan Jeesuksen uhria.
    Perinteisin paastotapa on abstinenssi eli liharuoasta pidättäytyminen, mutta sitä täydennetään myös muilla kieltäytymisillä. Ei ole ns. terveyspaasto vaan idea on luopua jostain.


  • Paastolla pyritään edistämään harrasta mielentilaa. Paastoksi hyväksytään muukin pidättäytyminen kuin ruokaan liittyvä. Joku pidättäytyy alkoholista tai tupakasta, joku rauhoittaa enemmän iltojaan Raamatulle. Joku lahjoittaa rahaa hyvään tarkoitukseen.

   Yksittäisten ruoka-aineiden miettiminen on aivan turhaa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   316
   3412
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   121
   2722
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   173
   1721
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1375
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   19
   881