jolloin Suomen Sokeri oli oppinut tuottamaan aikaisempaa halvemmalla fruktoosia ja Diabetesliitto ryhtyi promoamaan fruktoosia diabeetikoiden sokerina. Kaikissa hyvin järjestetyissä kakkukekkereissä oli tarjolla fruktoosilla makeutettu kakku varustettuna lappusella "Diabeetikoille"?
Puhdas fruktoosi on lähes hävinnyt kauppojen hyllyiltä ja hyvä niin, mutta puolet tavallisesta pöytäsokeristakin on sitä ja hedelmistä sitä löytyy myös, eikä elimistömme sen jälkeen kun ruuansulatus on tehnyt tehtävänsä pysty erottamaan "terveellisestä" hedelmästä peräisin olevaa fruktoosimolekyyliä epäterveellisestä lisätystä sokerista peräisin olevasta.
Usko fruktoosiin oli Suomessa vahva vuosikymmenten ajan:
https://kehittyvaelintarvike.fi/teemaju ... -40-vuotta
Kuka muistaa vielä ajan,
16
198
Vastaukset
- Anonyymi
Ei mitään uutta. kansa uskoo yhä edelleen satuihin joilla saadaan markkinoille niin lääkkeitä (Diabetesliitto) kuin elintarvikkeitakin (vähärasvainen-kevytuote-ei lisättyä sokeria jne.) Ouhumattakaan maksetuilla valehtelijoilla myytäviä, esim. Vitaepro.
Pelkästään lukemalla diabetes ja laihdutussivuja huomaa että monelle ei palikka ole pudonnut paikalleen,- Anonyymi
Vitaepro on rahastusta samoin kuin verkostomarkkinoinnin ihmetuotteina markkinoitavat alitehoiset vitamiinit.
Pienet määrät fruktoosia eivät ole haitallisia joten hedelmät ovat ok edelleen. Sitten esimerkiksi fruktoosilla makeutettu täytekakku ei. Hedelmissä olevaa sokeria ei ei edes lasketa lisätyksi sokeriksi koska hedelmiä pidetään muuten terveyttä edistävinä.
- Anonyymi
hvp27
Koeta nyt edes pysyä siellä laihdutsivulla johtamassa ihmisiä jojoiluun mutta pysy poissa diabetessivulta. Syyn tiedät. - Anonyymi
Miksi hedelmiä voidaan verrata lähinnä karamelleihin? Selitys
löytyy allaolevasta.
Ennenkuin hedelmiä alettiin viljellä ne eivät ollee suuria tai
makeita. Katso lähteestä kuinka hedelmät ovat muuttuneet. Miltä
ne näytti ennen ja miltä ne näyttää tänään. Muutama esimerkki
siitä kuinka asia oli tuhansia vuosia sitten. Esimerkiksi persikka
joka nykyisin on 64 kertaa suurempi kuin ennen ja huomattavasti
makeampi.
Sanotaan että ihminen on aina syönyt hedelmiä. Totta mutta ei hedelmiä joita löydät kaupasta tänä päivänä. Ne sisältävät
jumalattoman paljon sokeria. Karamelliä luonnosta.
Minäkin syön hieman hedelmää joskus. Hyväähän se on mutta on
syytä pitää mielessä ylläoleva. Syön marjoja ja hedelmiä
joskus jälkiruokana aidosta kermasta tehdyn kermavaahdon kera. Olen
täysin tietoinen diabeetikkona siitä kuinka suuremmat määrät
nostavat verensokeriani.
Jos haluaisin laihduttaa ilman näläntunnetta niin pysyisin erillään
täysi hedelmistä ja marjoista kunnes olen saavuttanut
normaalipainon.
katso miltä hedelmät näytti ennenkuin niistä alettiin jalostamaan karamellejä:
https://www.sciencealert.com/fruits-vegetables-before-domestication-photos-genetically-modified-food-natural - Anonyymi
Syy siihen miksi fruktoosia suositeltiin diabeetikoille on sinänsä yksinkertainen eli fruktoosi nostaa verensokeria hyvin vähän ja hitaasti. Sillä on myös olematon insuliinivaste. Valitettavasti se rasvoittaa maksaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Syy siihen miksi fruktoosia suositeltiin diabeetikoille on sinänsä yksinkertainen eli fruktoosi nostaa verensokeria hyvin vähän ja hitaasti. Sillä on myös olematon insuliinivaste. Valitettavasti se rasvoittaa maksaa.
Ei muuta asiaa miksikään hedelmien kohdalla. Luonnon karkkeja.
Hiilihydraatit ovat kasvikunnan tuotteille ominaisia, energiaa tuottavia aineita. Finelissä imeytyvä hiilihydraatti lasketaan sokereiden ja tärkkelyksen summana. Imeytyvästä hiilihydraatista elimistö saa glukoosia eli veren sokeria, joka tuottaa elimistössä energiaa 17 kJ/g (4 kcal). Imeytyviä hiilihydraatteja ovat sokerit ja tärkkelys. Sokereita ovat mono- ja disakkaridit kuten sakkaroosi, glukoosi, fruktoosi, laktoosi ja maltoosi.
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/28932
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/11049
jne. Anonyymi kirjoitti:
Ei muuta asiaa miksikään hedelmien kohdalla. Luonnon karkkeja.
Hiilihydraatit ovat kasvikunnan tuotteille ominaisia, energiaa tuottavia aineita. Finelissä imeytyvä hiilihydraatti lasketaan sokereiden ja tärkkelyksen summana. Imeytyvästä hiilihydraatista elimistö saa glukoosia eli veren sokeria, joka tuottaa elimistössä energiaa 17 kJ/g (4 kcal). Imeytyviä hiilihydraatteja ovat sokerit ja tärkkelys. Sokereita ovat mono- ja disakkaridit kuten sakkaroosi, glukoosi, fruktoosi, laktoosi ja maltoosi.
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/28932
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/11049
jne.Fruktoosista ei tule glukoosia vaan se muutetaan rasvaksi maksassa. Tuosta syystä se nostaa verensokeria vain vähän eikä juurikaan aiheuta insuliinin eritystä. Sama koskee myös fruktaania joka on samanlainen kuin tärkkelys mutta koostuu fruktoosista.
Hedelmissä on yleensä noin 10% hiilihydraattia kun makeisissa on noin 90%. Iso kotimainen omena sisältää noin 10g sokeria.- Anonyymi
"Pienet määrät fruktoosia eivät ole haitallisia joten hedelmät ovat ok edelleen."
hpv:ltä jälleen kohellus joka osoittaa tiettämättömyyden. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi hedelmiä voidaan verrata lähinnä karamelleihin? Selitys
löytyy allaolevasta.
Ennenkuin hedelmiä alettiin viljellä ne eivät ollee suuria tai
makeita. Katso lähteestä kuinka hedelmät ovat muuttuneet. Miltä
ne näytti ennen ja miltä ne näyttää tänään. Muutama esimerkki
siitä kuinka asia oli tuhansia vuosia sitten. Esimerkiksi persikka
joka nykyisin on 64 kertaa suurempi kuin ennen ja huomattavasti
makeampi.
Sanotaan että ihminen on aina syönyt hedelmiä. Totta mutta ei hedelmiä joita löydät kaupasta tänä päivänä. Ne sisältävät
jumalattoman paljon sokeria. Karamelliä luonnosta.
Minäkin syön hieman hedelmää joskus. Hyväähän se on mutta on
syytä pitää mielessä ylläoleva. Syön marjoja ja hedelmiä
joskus jälkiruokana aidosta kermasta tehdyn kermavaahdon kera. Olen
täysin tietoinen diabeetikkona siitä kuinka suuremmat määrät
nostavat verensokeriani.
Jos haluaisin laihduttaa ilman näläntunnetta niin pysyisin erillään
täysi hedelmistä ja marjoista kunnes olen saavuttanut
normaalipainon.
katso miltä hedelmät näytti ennenkuin niistä alettiin jalostamaan karamellejä:
https://www.sciencealert.com/fruits-vegetables-before-domestication-photos-genetically-modified-food-naturalEtsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Etsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa.
"Etsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa."
Ei näytä tarvittavan tarvittavan isompaa vikaa kun se on korvien välissä. Anonyymi kirjoitti:
Etsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa.
Ei riistassa edelleenkään ole erityisesti rasvaa. Villisiassa muutama prosentti ja siassa 13%.
Kanat eivät munineet ympäri vuoden eikä lehmän kantamuodosta saatu maitoa. Edes Suomen karja ei tuottanut maitoa talvella.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ei riistassa edelleenkään ole erityisesti rasvaa. Villisiassa muutama prosentti ja siassa 13%.
Kanat eivät munineet ympäri vuoden eikä lehmän kantamuodosta saatu maitoa. Edes Suomen karja ei tuottanut maitoa talvella.On se mukavaa kun on näitä kioskilla koulutettuja "asiantuntijoita"
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Etsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa."
Ei näytä tarvittavan tarvittavan isompaa vikaa kun se on korvien välissä."Ei näytä tarvittavan tarvittavan isompaa vikaa kun se on korvien välissä"
Niinpä. Tuo muistisairaus on ikävä vaiva. Ihminen ei tänään muista mitä on kirjoittanut eilen vaan kirjoittaa saman asian uudestaan. Eikä hän muista iltapäivällä mitä on aamupäivällä kirjoittanut vaan kirjoittaa saman uudestaan. Eikä hän muista edellistä kirjoittamaansa sanaa vaan kirjoittaa sen uudestaan. Kannattaisi luopua tietokoneen käytöstä ennen kuin sattuu joku vahinko... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Etsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa."
Ei näytä tarvittavan tarvittavan isompaa vikaa kun se on korvien välissä.Siellähän se. Vielä kun oppisit huomaamaan sen itse.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Etsipä vertailun vuoksi kuvat myös sian, lehmän, lampaan ja kanan alkumuodoista. Eivät varmaan muistuta nykyistä lihakarjaa."
Ei näytä tarvittavan tarvittavan isompaa vikaa kun se on korvien välissä.Siellähän se. Vielä kun oppisit huomaamaan sen itse.
Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2343915Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t462547Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2401800Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus991671- 1061664
Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin161479Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e471469Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1691410Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1291153Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?251132