Nivalassa on perustettu Tuulivoimaton Nivala -yhdistys.

Anonyymi

https://www.nivala-lehti.fi/uutinen/589958
"Nivalaan perustettiin yhdistys vastustamaan tuulivoiman rakentamista – Tuulivoimaton Nivala -yhdistys alkaa kerätä jäseniä

Yhdistyksen tavoitteena on pitää Nivala tuulivoimattomana jatkossakin."

Kerrassaan hienoa, että tuulivoimakiimaiselta Pohjois-Pohjanmaalta löytyy vielä ainutlaatuinen paikka - Nivala, jossa osataan tehdä kannattavuus-/ vertailulaskelmat niin, että niissä huomioidaan muitakin tekijöitä kuin kunnan saamat muutamat "tonttulakkiin mahtuvat" laihat kiinteistöroposet.

7

<50

  Vastaukset

  • On kaupungin suuri vetovoimatekijä!

  • Kannatan.

  • Paikallinen vaikuttaminen on paikallaan.

   Eivät kaukaiset toimijat, jollaisia tuulivoimafirmat ovat, näe sitä, mitä ongelmia heidän toimistaan tulee paikallisille asukkaille. Heille esim. Kalajokilaakson alueet ovat vain mahdollisia hyödyntämisalueita, paikkoja, joissa voi tehdä rahaa. Alue ei ole heidän kotinsa, kotiseutunsa, paikka jossa eletään, viihdytään.

   Tosin on hassua, että näkökulmaa paikallisiin asukkaisiin täytyy tarkentaa myös oman kunnan päättäjille. Hekin ovat liian kaukana.

   • "Tosin on hassua, että näkökulmaa paikallisiin asukkaisiin täytyy tarkentaa myös oman kunnan päättäjille. Hekin ovat liian kaukana."

    Tuulivoimakiima paljastaa kuntapäättäjien arvomaailman - miten erilailla eri kuntien päättäjät suhtautuvat kuntalaisten elämän ja kuntalaisten elinympäristön kunnioittamiseen. Kuntatasolta pitäisi ottaa kokonaan pois tuulivoimaloiden kaavoitukseen liittyvä päätöstävalta. Juurikin siksi, että heillä ei ole minkäänlaista asiantuntemusta todella laajavaikutteisessa asiassa ja eurokin on heille todella iso raha.


  • Harkitsen aivan aikuisten oikeasti muuttamista sellaiselle paikkakunnalle mikä on kaukana tuulimyllyistä ja niiden haitoista.

   Tällainen paikkakunta on hyvä olla olemassa ja pitää mielessä. Minä pidän Nivalaa vaihtoehtona yhtenä tulevaisuuden asuinpaikoistani.

   Hyvä, ei kaikki munia samaan koriin! Ei joka paikkaan tuulivoimaa!

  • Nivala on tosiaan järkikunta empaattisella otteella. Turvallista ja levollista asua tuollaisessa kunnassa. Nivala tulee varmasti pärjäämään jatkossakin hienosti. Toista se on joidenkin muiden alueen kuntien, ehkä.

  • Nivala taitaa olla taloudessakin plussalla. Jotain siellä tehdään toisin kuin naapurikunnissa. Nivalan kanssa Sievin kannattaisi tehdä yhteistyötä. Sieltä voisi saada uusia ajatuksia, tuuletusta arvomaailmaan.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   111
   6951
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   1684