Koronavirus käy vanhuksien kimppuun

HS: Korona­virus tappoi seitsemän saman hoiva­kodin asukasta Seattlessa –  Miten varmistetaan, ettei sama tapahdu Suomessa?
...

Kommentti 5.3.2020 - 19:49 - Tämä pysäytti! Elämä on. Jo tunnetusti Korona iskee ikääntyneisiin, tupakoiviin, valmiiksi sairaisiin ja heihin, joilla on alentunut vastustuskyky - lähinnä yli 60-vuotiaat.

Uutisen viesti on tyly, lohduton ja merkitsevä. Mikä onkaan viruksien tehtävä - tulee tässä vääjäämättä mieliin; onhan noita viruksia miltei "joka lähtöön" - vahvoista lisääntyjistä itsessään heikkoihin totaalitappajiin, olematta ihmismäistä väkivaltaa - vain oman perimäketjunsa jatkaminen - kukin tavallansa "omassa isännässään".

Ihminen virittyi jossain ajan vaiheessa kehittyessään evoluution ohjaksissa jostain kaukaan alun hamasta - omalle polulleen kokemaan inhimillisyyttä.

Tässä uutisessa kohtaa se ihmisyyden suurin arvo, arvomaailma ja tavoite ymmärtää elämä kaikille yhtäläiseksi - vajavaisista voittajiin. Elämä on tarkoitettu kaikille, jotka "ilmestyvät" omista perintötekijöistään - sen me ihmiset parhaina hetkinä olemme luoneet erottavaksi tekijäksi muusta eliö- ja oliokunnasta, jossa paljolti pelaa vahvemman lait - syö tai tule syödyksi, jopa tapa tai tule tapetuksi!

Elämämme alkaa avuttomuutena - täydestä riippuvuudesta vanhemmistaan. Jostain syystä tuo Korona ohittaa vauvat ja terveet lapset - miksi, sitä emme tiedä, vielä.

Elämä päättyy usein täyteen riippuvuuteen muista ihmistä. Nyt Korona näyttää kommentin alun mukaisesti hakautuvan tehtäviinsä juuri vanhuksiin - jo uutisenkin myötä, sillä tuo uutisen kuolleiden määrä kokonaisotokseen nähden on suuri.

Korona löysi ja teki tehtävänsä - tämä tuntuu häijyltä, mutta virus hakee "isäntää", jossa se voi toteuttaa perimänsä, eli lisääntymisen, ja siinä ohessa tuhoaa "isäntänsä" - näin on nyt tässä käynyt.

Mutta se ihmisen inhimillisyys! Tuon Elämän alun ja päätön välissä on se elämän kokemusalue, jossa kukin on yhtä lailla oikeutettu Elämän perusominaisuuksiin, joihin kuuluu inhimillisyys huolehtia muista heikommista - sillä vahvakin voi tarvita jossain kohdin apua. Tämä on sitä ihmisen inhimillisyyttä.

Elämä oli.

...
10302

23

97

  Vastaukset

  • Herättää paljon kysymyksiä! Onko viruksilla tietoisuus, vai ohjaako niitä joku?

   • Sulla syntyi kysymyksiä omasta avauksesta - mielenkiintoista, kerro lisää


   • Niin minusta tuo virus toimii aika logisesti ja ei hyökkää ensimmäisenä lasten kimppuun kuten Herodes jo aikanaan tai esimerkiksi Aasialainen kurkunkuristustauti 1957 joka tappoi nimen omaan kehtolapset .Tuo tauti ei muuten ollut virus vaan bakteeriperäinen ja siihen auttoikin juuri Suomeen tullut penisiliini.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sulla syntyi kysymyksiä omasta avauksesta - mielenkiintoista, kerro lisää

    Hetkinen! Mikäs täällä riekkuu - kotona ikeessäkö?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hetkinen! Mikäs täällä riekkuu - kotona ikeessäkö?

    No mikä siellä riekkui? Löytyikö peilistä ja sitäkö "hätkähtelit", mitä kerroit parissa muussa kömmentissa.


   • Viirus ei ole varsinaisesti edes elävä, vaan se on proteiinikuoren suojaama RNA-rihma. Se on kemiallinen nanokone, jonka ainoa kyky on tunkeutua soluun jossa RNA-rihma pystyy tuottamaan itsestään ja viiruksesta kopioita. Virukset ovat erikoistuneet omanlaisiinsa soluihin (Covid-19 -tapauksessa ihmissoluun). Viruksia ei ohjaa mikään eivätkä ne tarvitse mitään "tietoisuutta".

    Se keitä virus tappaa riippuu sairastuneen immuunijärjestelmästä. Ihmisten immuunijärjestelmissä on jo perinnöllisiä eroja ja sen lisäksi se muuttuu iän myötä. Joissain tilanteessa liian tehokas immuunijärjestelmä voi jopa pahentaa oireita. Näkemys on, että lapset sairastavat Covid-19:ta lievänä juuri sen takia, että lasten immuunijärjestelmä on jo riittävän kehittynyt torjumaan viirusta, mutta se ei ylireagoimalla aiheuta ongelmia. Vanhusten elimistö "käy hitaalla" ja siksi heidän immuunijärjestelmänsäkin tippuu helposti viiruksen vauhdista. Italian 105 ensimmäisenä kuolleen kesi-ikä oli yli 81 vuotta. Noin 85%:lla kuolleista oli vähintään kaksi muuta sairautta koronan lisäksi (sydänvika, diabetes, kasvaimia, anemia jne).


   • Jumalan kädessä kaikki on, jos kysytään joiltain ihmisiltä. Uskovaiset kansanedustajat eivät kuitenkaan luota korkeimpaan, vaan lietsovat somessa kannattajiaan hallitusta vastaan. Lääkärit kuitenkin ovat asiantuntijat, ei Marin.


  • Hätkähdyttävä avaus!

   • Varmaan jotain hätkähdit kun keskiyöllä moista schaissea luet.
    Avaaja muuten kirjoitti kommentin lähes samanaikaisesti ihan omalla nimellään, mielenkiintoista, että ihan samaan aikaan yöllä tarkastelet avaajan aivopieruja


  • Kaikkien tämän päivän kysymysten äiti!

   • Hätkähtelysi jatkuu...


  • Viherhiutale Soininvaara kiinnitti tähän huomiota!

  • Soita vanhukselle, älä mene käymään. Nyt. (Ei silti, ei mulle lapset juuri soittele, lapsenlapset joskus.)

   • Tarjoa sille Coronaolutta ja pyydä pelaamaan koronaa.


  • 50-luvulla oli suomessa aasialainen flunssa, pahin vuosi 1957. Kuolleita 1800.
   Sitä edellinen espanjantauti 1918, kuolleita 15 000.

   • Jos 5% suomalaisista sairastuu koronaan niin kuolleita on yhtä paljon kuin espanjantaudissa.


  • Tuo nopeasti säästöjä yhteiskuntaan

   • Avaajakin on pelkkä kustannus yhteiskunnalle ja veronmaksajille.


  • Tavallinen kausi-influenssa ja sen jälkitaudit tappaa jopa satoja ihmisiä vuosittain Suomessa. Kumma ettei siitä pidetä meteliä.

  • Jospa jotain suurempaa on vielä edessäpäin. Vanhukset eivät halua olla sitä näkemässä ja ovat siksi päättäneet lähteä pois. Virus onkin vaan auttamassa vanhuksia päätöksessään.

   Ensivaihe on koronavirus. Toinen vaihe ihan jotain muuta ja kohteena ei olekaan enää vanhukset. Visio/info muutaman vuoden takaa; "Se on kuin rutto, se tunkeutuu syvälle luihin ja ytimiin. Jos huomaatte jossakin ihmisessä nämä oireet ei huoli lähteä parantamaan. Hän on mennyttä." Visio antaa ymmärtää, että kukaan ei sattumalta sairastu tähän toisen vaiheen "tautiin"? Tätä voisi kutsua suureksi puhdistukseksi?

   • Remeksen juttuja, nyt Sorjonen asialle


  • Virukset ovat aina lopulta globaali-ilmiö - kuten tänään myös kaupallisuus maattomutena - universaalina riippuvuutena

   Virukset lähtevät liikkeelle lajeittain aina jostain - harvemmin yksi täysin sama monesta paikasta yhtä aikaa. Virukset muuntuvat - emme tiedä prosessia miten ja miksi se tapahtuu. Voimme arvata, että kyseessä on evoluution prosessi, "joka haluaa" ylläpitää viruksia osana "elämän ja kuoleman rajoilla" olevaa molekyylikasaumaa, joka tarvitsee aina "isäntäkasvin" - ehkä tuolla muhii se "evoluution käskyttämä" syy, miksi virukset ovat olemassa - tekemässä jotain?
   ...

   Kiina on maailman suurin valtio - niin kansakuntana kuin taloutena

   Kiina on myös maailman suurin liukuhihna ja verkottunut valmistaja, jonka tuotantoketjut ulottavat sormiaan kaikkialle. Kiina on edullinen paikka, jonne läntinen yritysmaailma suuntasi lähinnä kolmen syyn vuoksi:

   1) Hyvin edullinen ja ahkera toveri tuotantolinjoilla, 2) Tehtaan ovien takana maailman suurin sisämarkkinapotentiaali ja 3) Alussaan liki olemattomat ympäristölait, jotka mahdollistivat jättimäisen saastekuorman siirtämisen lännestä - kiinalaisten taskuihin.

   Nyt Kiina tekee lähes kaikkea ja jo omalla suunnittelullakin, ja se on oleellinen osa miltei mitä tahansa tuotanto- ja markkinointiketjua. Kiinalainen tuotanto on mahdollistanut muun muassa lännessä valtavan kaupallis-materialisoitumisen - hyvä vai paha - päätä sinä. Kiinalainen valmistus halpuutti hinnat ja toi kotitalouksien ulottuville kaikkea "maan ja taivaan väliltä" sekä verkkokaupan - Alibaboineen. >

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Johanna raskaana! Ei pyhää päivää sentään

   Johanna Tukiainen ilmoittanut raskaus-uutisen. Saa vauvan syksyllä. 41 vuotias. https://www.seiska.fi/Uutiset/Totta-se-on-Johanna-Tukiainen-vahvistaa
   171
   13803
  2. Suomalaiset työttömät

   maatiloille töihin, onko mahdoton ajatus? Kausityöntekijöitä ei koronan takia saada Suomeen joten voidaanko suomalaisia työttömiä velvoittaa vastaanot
   Maailman menoa
   291
   3001
  3. Suomussalmi mainittu!

   Missä lie ollut talo vuokrattuna? https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/233ee1c0-6c76-4074-9a39-2b128caf667a
   Suomussalmi
   29
   920