Pelastakaa Lapset ry tuki vuonna 2019

Anonyymi

Lähes 2500 vähävaraisen perheen lasta Suomessa sai Pelastakaa Lasten tukea vuonna 2019. Pelastakaa Lapset ry tuki vuonna 2019 lähes 2500 lapsen opintoja, harrastamista ja lomanviettoa lomakodissa. Eväitä Elämälle -ohjelman kautta ohjattu tuki on tarkoitettu lapsille, joiden yhdenvertaiset mahdollisuudet ovat uhattuna perheen taloudellisen tilanteen tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi.

Sekulaarit järjestöt tekevät myös hyväntekeväisyystyltä. Sen sisäksi ne antavat monenlaista ammatillisa ja vapaaehtooistoimintaan perustuvaa tukea kohderyhmilleen. Hyvä että muistavat kertoa tooiminnastaan.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomen kirkon menot ovat noin 35 % suuremmat kuin Tanskan, saman kokoisen maan saman kokoisen kirkon menot. Kirkko Suomessa on vaan tottunut mälläämään, ja esim. lapsi- ja nuorisotyön pappeja on valmiina kaikkiin kouluihin ja päivääoteihin.
      Kirkon "hyvän tekemiseenkin" rahat yleensä kerätään erikseen, siis esim. diakoniarahaston lahjoitukset tarvitsijoile perustuvat keräystuloihin, ei kirkollisveron tuoton käyttöön. Diakoniarahaston avustusten rahamäärä on 1,5 promillea kirkollisveron tuotosta.
      Joten hyväsydämiset ei-uskovat kirkon jäsenet voivat hyvällä omallatunnolla erota kirkon jäsenyydestä ja vaikka antaa rahaa sekulaarien järjestöjen hyväntekeväisyyteeen. Sekulaareilla järjestöillä on myös hyviä mahdollisuuskai vapaaehtoistyöhön.

      • Anonyymi

        Tanska ei ole Suomen kokoinen, vaan kooltaan reilu kymmenesosa Suomesta. Tanskassa ilmasto on huomattavasti lauhkeampi kuin Suomessa. Kirkko seisoo jokaisen kirkonkylän keskellä, vierellään hautausmaa ja jonkun matkan päässä niistä on seurakuntatalo. Hikisiä vapariyhdistyksiä taas on vain, onneksi, suuremmissa kaupungeissa, ja tuskin ainakaan enempää kuin Tanskassa.

        Taistolaiseen tapaan vapari aina "unohtaa" nuo muutamat tosiasiat alkaessaan levittämään propagandaansa.


    • Anonyymi

      Vapaa-ajatelijain kannattaa tustua sosiaali- ja terveysjärjestöjeen kenttään. Kun ihmisille voi tulla jotain erityistä kremppaa tai vaivaa, on hyvä tietää että juuri siihen voi saada tukea ja vertaistukea. Ei tarvi papilta anella esirukoilua.

    • Anonyymi

      Kolmannen sektorin järjestöt kertovat toiminnastaan yleensä nettisivuillaan ja varmaan tiedotteissaankin, mutta media noteeraa sen usein huoonosti tai ei ollenkaan. Sen sijaan kirkon tiedotteet media huomioi paremmin. Syntyy väärä yleinen mielikuva auttamistoiminnoista, kun kirkon "hyvään tekeminen" painottuu ohi kansalaisjärjstöjen hyvän tekemisen monimuotoisuuden,

    • Anonyymi

      Eilen olivat a-studiossa esillä emnsi- ja turvakodit sekä Mielenterveyden keskusliitto.

      • Anonyymi

        Mielenterveyden keskusliitto on kyllä vähintäänkin epäilyttävä yhdistys. Mielenterveystyön hypetys on mennyt kirkkaasti yli, nuoret tytöt pitävät diagnoosia jos ei vähintään kunnia-asiana niin ainakin normaaliin kehitykseen kuuluvana. Lääkkeillä hoidetaan osittain yhteiskunnan ja ympäristön silkan typeryyden aiheuttamia vaivoja. joista osa ei edes ole mielenterveydellisiä.

        Mielenterveystyöhön on syydetty valtavasti rahaa ja ainakaan kansan mielenterveys ei ole parantunut. Tyypillinen esimerkki siitä, miten "auttamistyöstä" tulee ansaintakeino. Sama on tapahtunut myös lastensuojelussa ja työttömien "auttamisessa".

        Keskustelu pastorin tai diakonin kanssa on edelleen toimiva vaihtoehto vastoinkäymisten hetkellä. Unilääke, ahdistuslääke, masennuslääke ja psykohuuhaa eivät paljon auta, joten ei kannata päästää asioita sille asteelle.


    • Anonyymi

      Lasten oikeuksien puolessta toimii ja palvelua järjestää PeLa, ja sen lisäksi on muitakin järjestöjä, kuten Lastensuojelun keskusliitto ja Parasta lapsille. Tietenkin urheilu- ja liikuntajärjestöt tärkeitä lapsit- ja nuorisotyön järjestöjä myös.

      • Anonyymi

        Mitä nuokaan ovat koskaan saaneet aikaan? Urheilujärjestöt sentään jotain, mutta niidenkin riveistä nuoria valuu rikollisiksi ja ongelmanuoriksi.

        Seurakuntanuoret onnistuvat selvästi paremmin.


    • Anonyymi

      Sekulaarit järjestöt tekevät hyvää auttamistyötä lapsista vanhuksiin ja myös diagnoosipohjaisesti erilaisista vainoista kärsiviä autaen. Se vaan ei aina näy mediassa yhtä paljon kuin erään suuren uskonnollisen lobbyn itsekehu.

      • Anonyymi

        "diagnoosipohjaisesti erilaisista vainoista kärsiviä autaen"

        Aika paljastava freudilainen lipsahdus. Mitähän diagnoosit auttavat vainoajiensa skitsottamalle.


    • Anonyymi

      Hyvä tietää. Ja tämähän on vain yksi monista monista kansalaisjärjestöistä, jotka yleensä ovat erikoistuneet tiettyihin kohderyhmiin.

    • Anonyymi

      PeLa on on vain yksi lapsityötä tekevistä sekulaareista järjestöistä. Sen lisäksi on nuorisojärjestöjä, aikuisjärjestöjä, eläkeläis- ja vanhusjärjestöjä. Erilaisia diagnoosipohjaisia. Harrastuspohjaisia. Jne. jne.

    • Anonyymi

      Tässä yksi esimerkki joulukuulle 2å20. Sekulaaristi. Eroa kirkosta ja auta.

    • Anonyymi

      Tämähän on enemmän kuin Diakoniasäätiön tukiavustukset. Ja kyseessä on vain yksi kymmenistä sekulaareista järjeestöistä.

    • Anonyymi

      Tämä on yksi monista kirkkoa paremmista sekulaareista vaihtoehdoista.

    • Anonyymi

      Pelastakaa lapset sai meidän perheeltä tänä vuonna tänään rahalahjoituksen. Yksi monista hyvistä vaihtoehdoista

    • Anonyymi

      Kun epäilette lasten hyväksikäyttöä, älkää laittako siitä ilmoitusta Pelastakaa Lapset Ry:lle, vaan suoraan poliisille. Mitään ylimääräistä suodatinta ei tarvita siinä välissä.

      • Anonyymi

        Tämä pätee kaikkiin välikäsiin ja erityisesti myös kirkkoon, seurakuntiin, pappiin, jonka suodatinta ei tarvita siinä välissä.


    • Anonyymi

      Kun eroaa kirkosta, voi säästyneet rahat käyttää paljon tehokkaammin, hyväntekeväisyyteen.

      • Anonyymi

        Vapareita ja kolmannen sektorin huuhareita niillä ei kannata elättää, vaan ne voi lahjoittaa valtionkonttorin kautta vaikkapa terveydenhuollon käyttöön.


    • Anonyymi

      Kirkosta erottua voi säästyneitä rahoja käyttää myös hyväntekeväisyyteen, jos mahdollista. Sekulaareja kanavia löytyy satoja, isoja ja pieniä.

    • Anonyymi

      Lapsissa on tulevaisuus. Lapset myös vapaa-ajattelijsin toiminnassa tärkeällä sijalla.

    • Anonyymi

      Tukemalla narkkiperheitä vaparit haluavat varmistaa jäsenkuntansa jatkuvuuden.

    • Anonyymi

      Antikristilliseen toimimiseen todellakin kätkeytyy kokolailla sitäsuntätä. Jumalaa on mahdoton kohdata ilman sovitusta. Ja se on tiukka. Ei väellä eikä voimalla edelleenkään, vaan hädän päivänä saa huutaa.

    • Anonyymi

      Minua epäilyttää sellaisten ihmisten motiivit, jotka vastustavat kristillisyyttä.

    • Anonyymi

      Diakoniarahasto mainostaa toimintaansa enemmän, vaikka lahjoitusvaroin sekin toimii, ei kirkollisverovaroon. Eikä ole juurikaan kummosempaa.

    • Anonyymi

      Nämä kaikki kansalaisjärjestöt yhteen lukien avut ja toimet ovat todella merkittäviä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe