Pohjolan liikenne lomauttaa henkilökuntaa

Anonyymi

23.3.2020 ma alkaa YT-neuvottelut koronan takia jonka seurauksena periaatteessa koskee koko 1300 henkistä yhtiötä. Henkilökuntaa lomautetaan maksimissaan 90 päivän ajaksi kokonaan tai osittain. Kuljettajat, hallinto, korjaamo jne.

Onko tässä HSL myös mukana eli koskee käytännössä muitakin yhtiöitä samoihin aikoihin? Myös HSL henkilökuntaa? Turhaahan se on ajattaa lähes tyhjiä busseja kun paljon ihmisiä etätöissä ja muuten vain kotona esim. koululaiset. Myös HSL henkilökuntaa lomautetaan? Iskeekö lomautus pahiten PL Lohjan varikon ajoihin eli maaseudun paikallisliikenteeseen? Onko edes kaukoliikennettä juurikaan jäljellä?

Onko ajatus että pian siirrytään (HSL ajoissa) lauantai tai sunnuntai aikatauluihin arjessa (ma-pe) vai miten liikenne sujuvasti järjestetään kansalle?

12

680

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tottakai kaikki bussifirmat lomauttaa henkilökuntansa, koska HSL harventaa vuoronsa siten, että kesä aikataulut otetaan etuajassa käyttöön.

      Sellainen kolme kk mennään liiton korvauksilla.

      Kesäloma, pekkaset ja lomautus tarkoittaa, että syksyllä taas takas puikkoihin.

      • Anonyymi

        Tämän päivän Helsingin Sanomissa Pohjolan Liikenteen kuljettaja huolestui korona viruksesta. matkustajat tulevat leimaamaan kortinsa kortinlukijaan.... Eli lähelle kuljettajaa.

        Lasiseinä kuitenkin suojaa kuljettajaa.... Yksi tärkeä seikka unohtui mainita, palkka juoksee normaalisti.... Itse eläkkeellä olevana bussi kuljettajana, ajan taksia, palkkaa 'palkka juoksee' todella huonosti. Ravintolat, pubit, yökerhot, kahvilat suljettu, melkein..... Junat kulkevat puoli tyhjinä, sieltä ei tule keikkaa, kouluajat lopetettu, lentoasemat kumisevat tyhjyyttään... 70 ihmiset korona karanteenissä...

        Yrittäjät lujilla, kiinteät kulut juoksee....auton osamaksu, vakuutusmaksut, YEL, Alvi,


    • Anonyymi

      Kesäliikenne alkaa 20.04, eli kaikki bussifirmat joutuu lomauttamaan henkilökuntansa. Pudotusta on matkusta määrissä 70 %.
      Yt neuvottelut hepulissa alkaa tulevalla viikolla. Varmaan myös kaikissa muissakin bussifirmoissa. Varmaan 3 kk lomautus tiedossa?
      Bussifirmat säästää, kun ei tarvi maksaa saikkuja, lomautuksen maksaa liitto tai TE-keskus. Suurin osa kun henkilökunnasta kumminkin sairastuu.

      • Anonyymi

        Korjataanpa pieni, mutta räikeä asiavirhe. Yksikään liitto ei maksa mitään päivärahoja, vaan työttömyyskassa. Käytettävä raha on veronmaksajien rahaa, jonka hallinnointi on valitettavasti annettu liittojen työttömyyskassoille. Tämä on jonkinlainen jäänne punaisilta vuosikymmeniltä, josta pitäisi viimeinkin päästä eroon ja siirtää työttömyysvarojen hallinnointi esim. Kelalle. Mitään liiton rahaa ei siis ole olemassa, vaikka joskus vielä kuulee sellaisiakin puheita. Onneksi nykymaailmassa lähes jokainen jo tietää tämän tosiasian eikä liity liittoihin tämän vuoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjataanpa pieni, mutta räikeä asiavirhe. Yksikään liitto ei maksa mitään päivärahoja, vaan työttömyyskassa. Käytettävä raha on veronmaksajien rahaa, jonka hallinnointi on valitettavasti annettu liittojen työttömyyskassoille. Tämä on jonkinlainen jäänne punaisilta vuosikymmeniltä, josta pitäisi viimeinkin päästä eroon ja siirtää työttömyysvarojen hallinnointi esim. Kelalle. Mitään liiton rahaa ei siis ole olemassa, vaikka joskus vielä kuulee sellaisiakin puheita. Onneksi nykymaailmassa lähes jokainen jo tietää tämän tosiasian eikä liity liittoihin tämän vuoksi.

        Itse liityin juurikin tämän vuoksi, Pitää kuulua johonkin liittoon että saa ansiosidonnaista.
        AKT ihan turha tässä mielessä, eivät aja kuljettajien asioita kuten taas nähty viime kuukausina.
        On reilusti halvempia vaihtoehtoja joihin yleensä kokeneemmat kuuluvat.
        Mutta totta se että koko systeemi pitäisi muuttaa.


    • Anonyymi

      "Kesäliikenne alkaa 20.04."

      Mistä tästä löytyy uutinen/tiedote? Vai onko tämä vain spekulointia?

      Nyt olisi korjaamoilla aikaa laittaa busseja kuntoon, mutta jos ei HSL kautta tule rahaa riittävästi kesäaikataulujen mukaan niin ei kannata kunnostaa? Liian kallista suhteessa tuloihin, jolloin pakko lomauttaa myös korjaamon henkilökuntaa?

    • Anonyymi

      eiko hsl löydy puskuria kun täällä toitetaan että taksimiehillä pitäs olla puskuria kun ei sitä ole suurinmillakaan missä entiset voitot on.kuskit kantaa hsl yrittäjä vastuut johto vain makoilee kuskin selkä nahasta nämä tulot on revitty.tarkotan bussikuskin selkänahasta tulos tehty ja nyt heti ollaaan lomauttamassa missä entiset voitot on.

    • Anonyymi

      Siirrymme kesäliikenteeseen 20.4. alkaen

      HSL on tänään päättänyt, että liikennöinnissä otetaan käyttöön kesäliikenteen aikataulut huomattavasti normaalia aiemmin eli pääsiäisen jälkeen maanantaina 20.4.

      Huhtikuussa aloitettava kesäliikenne poikkeaa normaalista kesäliikenteestä, sillä nk. perjantailähtöjä ei ajeta lainkaan ja lauantaipäivät liikennöidään pyhäaikataulujen mukaan. Lisäksi linjojen 14X ja 17A risteilijälähtöjä ei ajeta lainkaan. Kesäliikennettä ajetaan näillä näkymin 9.8. saakka.

      Päätös on ymmärrettävä tässä tilanteessa, onhan matkustajamäärät pudonneet 70 % ja samalla myös HSL:n lipputulot. Toisaalta kesäliikenteessä me voimme mm. liikennöidä pelkästään busseilla, joissa on turvaohjaamo.

      Äkillinen liikennesuoritteiden ja liikevaihdon pudotus tarkoittavat sitä, että Helsingin Bussiliikenne Oy:n tulee sopeuttaa tuotantoaan ja resursseja uudessa tilanteessa. Tämän vuoksi käynnistämme ensi viikon aikana YT-neuvottelut, joiden tuloksista tiedotamme myöhemmin.

    • Anonyymi

      Vanha tieto. Ei lomautetaan:)

    • Anonyymi

      omituista tuo HSL toiminta ,kuljettajat ja usean firman työnjohhto puhuu linja muutoksista,kesäajoista ja supistuksta ,mutta hsl ei vaivaudu tekemään virallisia ilmoituksia kylläkait 20 päivän jälkeen joku matkustajakin haluisi kulkea joukkoliikenteellä.
      hsl onkuin stasi eräässä maassa muinoin

    • Anonyymi

      Ihan vain tiedoksi....HSL liikennöin alueella, yhtäkään kuskia pohjolan liikenteellä ei lomautettu, pekkas-/lomajärjestelyillä asia ratkottiin

    • Anonyymi

      no vieläkö ne 70 v, täyttäneet ukot myös ajaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe