Marinin hallitus oli siis noin pari viikkoa myöhässä

korona toimissaan, eli siellä ei otettu asiaa vakavasti, vaikka varoituksen merkit oli selvästi ilmassa ja koko oppositio vaati pikaisia toimia. Mutta kokemattomat feministinaiset luulivat, että ei täällä mitään hätää ole.

Marin ja vas.liitto myös vastusti valmiuslakia viimeiseen asti, kunnes painostettuina oli pakko taipua.

Maaliskuun alussa lääkärikunnassa kuitenkin valtasi alaa tahtotila, että Suomen pitäisi tehdä kaikkensa pienentääkseen koronavirukseen sairastuvien suomalaisten määrä niin pieneksi kuin mahdollista. Marin kuitenkin matkusti New Yorkiin 5. maaliskuuta osallistuakseen naistenpäivän juhlallisuuksiin ja tavatakseen YK:n pääsihteerin.

Mutta Presidentti Niinistö oli jo tehnyt johtopäätöksen, että Suomessa on ryhdyttävä ennennäkemättömiin rajoitustoimiin koronan pysäyttämiseksi.

Niinistö haluaa puoluejohtajat luokseen Mäntyniemeen. SDP:stä kutsun saavat Marin ja puheenjohtaja Antti Rinne. Myöhään sunnuntaina Niinistö julkaisee Facebook-päivityksen ”Koronavirus on syytä ottaa vakavasti”.

Ratkaisevaa oli siis pitkälti presidentti Niinistön toiminta, Marin taas oli pihalla. Totuudesta ei pääse.

38

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ravintolat kiinni ja nopeasti, niin toimii jo monet maat

    • Anonyymi

      Näinhän tässä pääsi käymään valitettavasti,jos tämä hallitus saa jatkaa vielä toimintaansa se on pidettävä tiukassa ohjauksessa persujen ja presidentin kanssa. Mitään irtiottoja ei tule enään sallia tämä hallitus on möhlinyt aivan tarpeeksi .

      • Anonyymi

        Höpö höpö, meillä on toimittu virustilanteeseen nähden oikeaaikaisesti, jopa etuajassa.


    • Anonyymi

      Hallitus tekee vastuullista politiikkaa kansan tuella. Persut öyhöttävät ja levittävät valheita.

      • Anonyymi

        Persujen mamuvälikysymys oli noin 5 vuotta myöhässä. Se on aika paljon enemmän kuin kaksi viikkoa??


    • Anonyymi

      Taisipa tämä hallitus toimia vähän nopeammin kuin monessa muussa maassa.
      Hyvä esimerkki on Italiasta, jossa on populistinen pääministeripuolue. Siellä on populistit tyrineet koko tilanteen.

    • Anonyymi

      Tässä oikeaa tietoa kaiken persuöyhötyksen sekaan:

      Suomi sulki itsensä selvästi aiemmin kuin Wuhan ja Italia – Strategia on nyt ottaa tauti hitaasti vastaan muissa kuin riskiryhmissä
      Epidemian jarruttaminen on elintärkeää.

      SUOMI on nyt suljettu, ja se on tapahtunut selvästi aikaisemmassa vaiheessa epidemiaa kuin Kiinan Wuhanissa ja Italiassa.

      Valmiuslaki tulee voimaan. Koulut menevät kiinni ja rajat suljetaan.

      Perustavoite on sama kuin tähänkin asti: jarruttaa voimakkaasti koronaviruksen leviämistä ja tasata tautihuippua niin, että kaikki aikanaan sairastuvat pystytään hoitamaan eikä terveydenhuolto romahda kerralla.

      Tautihuipun tasaaminen ja riskiryhmien eristäminen säästävät ihmishenkiä.

      Yli 70-vuotiaat ja perussairaat, joille tauti on erityisen vaarallinen, pyritään eristämään ja säästämään kokonaan sairastumiselta.

      ”Muu väestö ottaa koronaviruksen vastaan”, sanoi ministeri Krista Kiuru hallituksen tiedotustilaisuudessa.

      PÄÄTTÄJÄT ja asiantuntijat eivät siis ajattele, että epidemia voidaan valmiuslain avulla lopettaa.

      Taudin leviäminen loppuuvasta sitten, kun tarpeeksi moni sen sairastanut ja syntyy laumasuoja. Se tarkoittaa, että tauti ei pääse tarttumaan, kun tartunnalle alttiiden lomassa on tarpeeksi monia vastustuskyvyn saaneita.

      Miten kauan tämä hidastuksen kera vie, on vaikea arvioida. Todennäköisesti kuitenkin kuukausia.

      THL:n terveysturvallisuuden johtaja Mika Salminen sanoi viime viikolla, ettei epidemian käynnistyttyä ole mahdollista reaaliajassa seurata, kuinka moni taudin on saanut.

      Se selviää yleensäkin vasta epidemioiden jälkeen väestöstä testattujen vasta-aineiden perusteella.

      NIIN sanotusta laumasuojastrategiasta käytiin viikonlopun aikana kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa ja Britannian tiedepiireissä. Britanniassa epidemiaa ei alkuvaiheessa juuri hidastettu vaan arki sai jatkua kuten ennekin.

      Arvostelua esittäneet asiantuntijat laskivat, kuinka moninkertaisesti tehohoidon kapasiteetti sillä menolla ylittyisi. Varoittavana esimerkkinä käytettiin Italiaa, jossa sairaalat ovat joillakin alueilla ajautuneet äärirajoille.

      SUOMESSAKIN ehdittiin arvostella vähäistä testaamista ja koulujen auki pitämistä vedoten Etelä-Korean, Singaporen ja Kiinan esimerkkiin. Niissä tartunnat on saatu painettua alas valtavalla testaamisella ja kovilla karanteeneilla.

      Tämä ei tarkoita, että tauti olisi näissäkään maissa torjuttu lopullisesti. Kun ihmiset ennemmin tai myöhemmin lähtevät taas liikkeelle, saattaa viruskin taas levitä, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n johtava asiantuntija, epidemiologi Jussi Sane.

      Vuonna 2003 Kiinan karanteenitoimet pysäyttivät sars-epidemian, eikä uusia tapauksia ole raportoitu vuoden 2004 jälkeen. Miksi emme pystyisi nyt samaan?

      Suuri ero on siinä, että uusi koronavirus on jo levinnyt joka puolelle maailmaa ja Eurooppaa. Ennen kaikkea syy on kuitenkin sairauden luonteessa.

      Koronaviruksen aiheuttama covid-19 on tautina usein lievä tai jopa oireeton. Se voi edetä huomaamattomasti. Siksi epidemian täysi pysäyttäminen on jokseenkin mahdotonta. Sars oli vähemmän tarttuva mutta keskimäärin paljon vakavampi tauti.

      ”Hyvin vakavat taudit, kuten ebola, on helpompi tunnistaa ja rajata”, Sane sanoo.

      UUDEN koronaviruksen saapumista Suomeen ei olisi voitu estää edes rajojen varhaisella sulkemisella, Sane kertoo.

      ”Kun yhdistää ihmisten liikkuvuuden ja ne kokemukset, joita esimerkiksi influenssoista on, niin on täysin epärealistinen ajatus, että tällaisen taudin leviämisen voisi kokonaan estää maailmassa.”

      Hän huomauttaa, että esimerkiksi Iran, Yhdysvallat ja Italia asettivat melko nopeasti matkustusrajoituksia Kiinaan ja tekivät lentokentillään kuumemittauksia. Se ei estänyt epidemiaa.

      Pohjois-Korea on maailman suljetuin maa, mutta Sane ei usko senkään säästyvän. ”Sielläkin on jo varmasti tapauksia.”

      Rokotteet tuskin ehtivät käyttövalmiiksi, ennen kuin tauti on ehtinyt käydä väestön lävitse. Lienee käytännössä mahdotonta pitää Suomi täysin suljettuna puolitoista vuotta, jonka rokotteen valmistuminen vähintään kestää.

      Siinä ajassa alkaisi todella moni tuote loppua markettien hyllyiltä.

      ”On oltava realisti sen kanssa, millä toimilla voidaan hallita epidemiaa. Sen estäminen on vielä kokonaan eri asia. Se ei vain onnistu kokonaan.”

      KORONAVIRUKSEN jäljiltä jää toipilaalle vasta-aineita, se Sanen mukaan jo tiedetään. Heti sairastamisen jälkeen ei tule nykytiedon mukaan uutta tartuntaa. Mutta miten pitkään immuniteetti kestää, sitä ei tiedä vielä kukaan.

      On mahdollista että covid-19:sta tulee uusi kausi-infektio entisten lisäksi. Toisin sanoen uudesta taudista tulee osa tautikiertoa, jossa tietty osa väestöstä vuosittain saa viruksen ja sairastuu. Ei tokikaan niin moni kuin nyt, kun immuniteettia ei ole kenelläkään.

    • Anonyymi

      Ei Suomessa oltu sen kummemmin myöhässä kuin muuallakaan Euroopassa, noudatettiin vain THL:n tilannearviota.

      RAJOITUSTOIMET koronaviruksen takia aloitettiin Euroopassa aivan liian myöhään. Kaikkia ei testattu, jotka olisi pitänyt testata. Kouluja ja päiväkoteja ei suljettu tarpeeksi ajoissa.

      Seuraavat kaksi viikkoa näyttävät sen, ovatko esimerkiksi Saksa ja Ranska yhtä katastrofaalisessa tilanteessa epidemian takia kuin Italia on ollut jo jonkin aikaa, sanoo professori Alexander Kekulé, joka on virologi ja lääketieteellisen mikrobiologian instituutin johtaja saksalaisessa Hallen yliopistosairaalassa.

    • Anonyymi

      A-Talk ohjelmassa vielä11.3. Sanna Marin sanoo: "Veikkaan että jos koulut, päiväkodit ja sellaiset laitokset pantaisiin kiinni, sen vaikutukset yhteiskunnalle olisivat dramaattisemmat kuin itse viruksen aiheuttamat".

      Koko haastattelu näyttää että THL oli päättämässä hallituksen puolesta.

      • Anonyymi

        Tottakai tätä hallitusta ohjataan ulkoapäin,ei edes seitsemänavustajaa yhdelle ministerille ei riitä,apua haetaan ulkopuolelta .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai tätä hallitusta ohjataan ulkoapäin,ei edes seitsemänavustajaa yhdelle ministerille ei riitä,apua haetaan ulkopuolelta .

        PERUSSUOMALAISET ovat olleet oikeassa ja varoittivat jo siinävaiheessa koronasta, kun vasukommunistit listasivat ammuttavia ja viherpiipparit himoitsivat suomeen arabeja ym terroristeja. No nyt on rajat kiinni ja moni terroristi jää kiinni ja huumeet ei tule avoimien rajojen läpi. Noh ,,,rajojen aukaisu vaatimukset saattaa vasukomuliinit häpeään ja varmaan kohta vaativat niitten aukaisua,mutta ehkä turhaan ,kun huomataan sen tuomat turvallisuusedut.


      • Anonyymi

        No eiköhän todellisuudessa viranomaiset ole se joka valvoo ja hallitus vain se joka lyö leiman päätöksiin. Ajatelkaapa todellisuudessa jo asioita päättäisivät tuon kaltaiset tyttäret kuin esim andersson ja ohisalo on....olisimme jo matuja ja koronoita täynnä koko maa ja meno kuin aleppossa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No eiköhän todellisuudessa viranomaiset ole se joka valvoo ja hallitus vain se joka lyö leiman päätöksiin. Ajatelkaapa todellisuudessa jo asioita päättäisivät tuon kaltaiset tyttäret kuin esim andersson ja ohisalo on....olisimme jo matuja ja koronoita täynnä koko maa ja meno kuin aleppossa.

        Vielä huonompi tilanne olisi jos Hullu-Jussi Latva-Laho ja anot ja Sebastianit siellä olisi.
        Sipilän hallituksessa olivat persujen parhaat voimat ja jälki oli sen mukaista. Voisitteko te idiootin tasolla olevat kertoa paljonko oli Perussuomalaisilla ministereillä kokemusta Sipilän hallituksen aloittaessa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai tätä hallitusta ohjataan ulkoapäin,ei edes seitsemänavustajaa yhdelle ministerille ei riitä,apua haetaan ulkopuolelta .

        Eikä kenelläkään muilla, kuin tällä saitilla kirjoittavilla, ole sellaista ylimaallista tietoa. Tämä osoittaa jälleen, että koulututetut lääkäritja muut asiantuntijat tiedä niin paljon kuin tavallinen kansa.
        Tavallinen kansa tiesi jo kuukausia sitten, että Suomi pitää pistää kiinni.

        Toisissa kirjoituksissa taas syytetään hallitusta siitä, että mkiinni laitto aiheuttaa laman, vähän hassua eikö totta?


    • Anonyymi

      Hallituksella ei ole lääketieteellistä asiantuntemusta eikä erityisesti asiantuntemusta epidemioista. Tietysti hallitus noudattaa asiantuntijoiden neuvoa.

      Vain persut vastustavat tieteellistä tietoa ja asiantuntemusta.

      • Anonyymi

        Mikä on tämän hallituksen osaamisalue?


      • Anonyymi

        Mikä on tämän hallituksen osaamisalue?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on tämän hallituksen osaamisalue?

        Tämä hallitus syntyi teennäisen antipersuaktivismin roiskeista, joka ei yksin, tai jopa ollenkaan, hallitse näin suurta vastuukenttää siten, että siellä syntyisi yhteiskunnan näkökulmasta sille edullisia suunnitelmia, tavoitteita ja tuloksia. Hallitus onkin saanut kritiikkiä jo monella sektorilla mm. johtamis- ja ohjauskyvyistä. Siksikin viherpunamyönteinen mediakenttä on joutunut alentumaan pinnallisuuksiin ja kosmeettisiin toimiin pyrkiessään ylläpitämään hallituksesta jonkinlaista positiviista mielikuvaa. Kun listataan hallituksen/hallituspuolueiden arvot, ideologiat, tavoitteet yms. sekä hallituksen tulokset, se ei ole kovin kaunista katseltavaa yhteiskunnan näkökulmasta, mutta tällaista viestintää luonnollisesti vältellään ("koska persut").


    • Anonyymi

      Vasemmistoöyhöt yrittää haudata öyhötyksen alle todellisuutta. Totuus on ja pysyy sellaisena, että hallitus toimi vasta sitten, kun THL myönsi, että jopa 8000 suomalaista on saanut tartunnan. Ts. hallitus nutasi vastuukysymyksissä ja pohdiskeluissaan niin kauan, että tartuntalinjat moninkertaistui ja muuttui hallitsemattomaksi, ja suurelta osin myös tuntemattomaksi. Hallitus on saanut tietoa jo viimevuodesta lähtien, millaisia seurauksia eri maiden toiminnalla on, mutta eivät käyttäneet sitä hyväksi ja heti lähteneet suunnittelemaan ENNAKOIVAA ja EHKÄISEVÄÄ toimintaa. Halllitus ja viranomaiset kirjaimellisesti päästi viruksen leviämään vapaasti ja tämä jos mikä on todellakin tuomittavaa. Nyt media hehkuttelee palstatolkulla hallituksen toimia ja samalla vaikenee mm. siitä, että PS vaati jo aikaa sitten hallitukselta nopeita toimia. Mitään ei tapahtunut. Nyt tauti leviää hallitsemattomasti ja sitä yritetään estellä karanteeneilla yms. toimilla. Ei näin!

      • Anonyymi

        Perussuomalaisten veljespuolue Italiassa ei tehnyt yhtään mitään epidemian estämiseksi.
        Populistit eivät toteuta toimenpiteitä, koska ne tuntuvat ikäviltä. Perusuomalainen pääministeri olisi tehnyt aivan samoin kuin Italiassa tehtiin.
        Suomessa taudin leviäminen on paremmin hallinnassa kuin Italian persujen toimesta ikinä.


      • Anonyymi

        Toistetaan kun persu ei osaa lukea ylempää:

        Tässä oikeaa tietoa kaiken persuöyhötyksen sekaan:

        Suomi sulki itsensä selvästi aiemmin kuin Wuhan ja Italia – Strategia on nyt ottaa tauti hitaasti vastaan muissa kuin riskiryhmissä
        Epidemian jarruttaminen on elintärkeää.

        SUOMI on nyt suljettu, ja se on tapahtunut selvästi aikaisemmassa vaiheessa epidemiaa kuin Kiinan Wuhanissa ja Italiassa.

        Valmiuslaki tulee voimaan. Koulut menevät kiinni ja rajat suljetaan.

        Perustavoite on sama kuin tähänkin asti: jarruttaa voimakkaasti koronaviruksen leviämistä ja tasata tautihuippua niin, että kaikki aikanaan sairastuvat pystytään hoitamaan eikä terveydenhuolto romahda kerralla.

        Tautihuipun tasaaminen ja riskiryhmien eristäminen säästävät ihmishenkiä.

        Yli 70-vuotiaat ja perussairaat, joille tauti on erityisen vaarallinen, pyritään eristämään ja säästämään kokonaan sairastumiselta.

        ”Muu väestö ottaa koronaviruksen vastaan”, sanoi ministeri Krista Kiuru hallituksen tiedotustilaisuudessa.

        PÄÄTTÄJÄT ja asiantuntijat eivät siis ajattele, että epidemia voidaan valmiuslain avulla lopettaa.

        Taudin leviäminen loppuuvasta sitten, kun tarpeeksi moni sen sairastanut ja syntyy laumasuoja. Se tarkoittaa, että tauti ei pääse tarttumaan, kun tartunnalle alttiiden lomassa on tarpeeksi monia vastustuskyvyn saaneita.

        Miten kauan tämä hidastuksen kera vie, on vaikea arvioida. Todennäköisesti kuitenkin kuukausia.

        THL:n terveysturvallisuuden johtaja Mika Salminen sanoi viime viikolla, ettei epidemian käynnistyttyä ole mahdollista reaaliajassa seurata, kuinka moni taudin on saanut.

        Se selviää yleensäkin vasta epidemioiden jälkeen väestöstä testattujen vasta-aineiden perusteella.

        NIIN sanotusta laumasuojastrategiasta käytiin viikonlopun aikana kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa ja Britannian tiedepiireissä. Britanniassa epidemiaa ei alkuvaiheessa juuri hidastettu vaan arki sai jatkua kuten ennekin.

        Arvostelua esittäneet asiantuntijat laskivat, kuinka moninkertaisesti tehohoidon kapasiteetti sillä menolla ylittyisi. Varoittavana esimerkkinä käytettiin Italiaa, jossa sairaalat ovat joillakin alueilla ajautuneet äärirajoille.

        SUOMESSAKIN ehdittiin arvostella vähäistä testaamista ja koulujen auki pitämistä vedoten Etelä-Korean, Singaporen ja Kiinan esimerkkiin. Niissä tartunnat on saatu painettua alas valtavalla testaamisella ja kovilla karanteeneilla.

        Tämä ei tarkoita, että tauti olisi näissäkään maissa torjuttu lopullisesti. Kun ihmiset ennemmin tai myöhemmin lähtevät taas liikkeelle, saattaa viruskin taas levitä, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n johtava asiantuntija, epidemiologi Jussi Sane.

        Vuonna 2003 Kiinan karanteenitoimet pysäyttivät sars-epidemian, eikä uusia tapauksia ole raportoitu vuoden 2004 jälkeen. Miksi emme pystyisi nyt samaan?

        Suuri ero on siinä, että uusi koronavirus on jo levinnyt joka puolelle maailmaa ja Eurooppaa. Ennen kaikkea syy on kuitenkin sairauden luonteessa.

        Koronaviruksen aiheuttama covid-19 on tautina usein lievä tai jopa oireeton. Se voi edetä huomaamattomasti. Siksi epidemian täysi pysäyttäminen on jokseenkin mahdotonta. Sars oli vähemmän tarttuva mutta keskimäärin paljon vakavampi tauti.

        ”Hyvin vakavat taudit, kuten ebola, on helpompi tunnistaa ja rajata”, Sane sanoo.

        UUDEN koronaviruksen saapumista Suomeen ei olisi voitu estää edes rajojen varhaisella sulkemisella, Sane kertoo.

        ”Kun yhdistää ihmisten liikkuvuuden ja ne kokemukset, joita esimerkiksi influenssoista on, niin on täysin epärealistinen ajatus, että tällaisen taudin leviämisen voisi kokonaan estää maailmassa.”

        Hän huomauttaa, että esimerkiksi Iran, Yhdysvallat ja Italia asettivat melko nopeasti matkustusrajoituksia Kiinaan ja tekivät lentokentillään kuumemittauksia. Se ei estänyt epidemiaa.

        Pohjois-Korea on maailman suljetuin maa, mutta Sane ei usko senkään säästyvän. ”Sielläkin on jo varmasti tapauksia.”

        Rokotteet tuskin ehtivät käyttövalmiiksi, ennen kuin tauti on ehtinyt käydä väestön lävitse. Lienee käytännössä mahdotonta pitää Suomi täysin suljettuna puolitoista vuotta, jonka rokotteen valmistuminen vähintään kestää.

        Siinä ajassa alkaisi todella moni tuote loppua markettien hyllyiltä.

        ”On oltava realisti sen kanssa, millä toimilla voidaan hallita epidemiaa. Sen estäminen on vielä kokonaan eri asia. Se ei vain onnistu kokonaan.”

        KORONAVIRUKSEN jäljiltä jää toipilaalle vasta-aineita, se Sanen mukaan jo tiedetään. Heti sairastamisen jälkeen ei tule nykytiedon mukaan uutta tartuntaa. Mutta miten pitkään immuniteetti kestää, sitä ei tiedä vielä kukaan.

        On mahdollista että covid-19:sta tulee uusi kausi-infektio entisten lisäksi. Toisin sanoen uudesta taudista tulee osa tautikiertoa, jossa tietty osa väestöstä vuosittain saa viruksen ja sairastuu. Ei tokikaan niin moni kuin nyt, kun immuniteettia ei ole kenelläkään.


    • Anonyymi

      Koko eurooppa oli yli kuukauden myöhässä. Jo tammikuussa olisi pitänyt pistää lentoliikenne seis ja rajat kiinni. Helppoa olla jälkiviissas. Nyt on vellit housuissa.

    • Jos olisi aloitettu viikkoja ennen, niin sitten persut olisivat öyhättäneet ylireagoinnista ja valittaneet kansalaisoikeuksien rajoittamisesta.

      Kun niin ei tehty, niin nyt saadaan valittaa myöhässä olosta.

      Ihan sama mitä olisi tehty, niin aina ollaan valittamassa. Kuinka uskottavaa tuollainen toiminta on?

    • Anonyymi

      Suomen hallitus teki samankaltaisia virheitä kuin Italiankin vihervasemmisto. Reagoitiin hitaasti, tai ei ollenkaan. Lisäksi Italian vihervasemmistolaiset eivät kyenneet hallita kansaansa, jotka pakkautui lomakohteisiin ja laskettelukeskuksiin, myös senkin jälkeen, kun julistettiin rajoitukset voimaan.

      "Kuolleisuusluvut ovat hankalia, jos emme tiedä kuinka moni oikeasti on infektoitunut. Luultavasti heitä on paljon enemmän kuin tiedämmekään."

      - Helsingin yliopiston infektiotautien emeritusprofessori Heikki Peltola.

      • Anonyymi

        Tähänhän ei olisi edes tultu jos perussuomalaisten politiikan mukaan olisi toimittu. Rajavalvonta olisi PS puolueen mukaan ollut jo voimassa ja taudin leviäminen olisi ollut kontrolloitua. Rajat auki, onkin suurin virhe ,joka tuo jatkuvasti ongelmia, mm huumeet ja rikollisuus. Liian vapaa rajapolitiikka onkin euroopanlaajuinen ongelma jota tukee etupäässä punavihreä populismi. No nyt eurooppa on toiminut toisin ,mikä on omiaan lisäämään perussuomalaisesti toimivien kansalaisuusliikkeiden kannatusta..PERUSSUOMALAISUUS on isänmaanrakkautta joka on tae suomalaisten turvaksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tähänhän ei olisi edes tultu jos perussuomalaisten politiikan mukaan olisi toimittu. Rajavalvonta olisi PS puolueen mukaan ollut jo voimassa ja taudin leviäminen olisi ollut kontrolloitua. Rajat auki, onkin suurin virhe ,joka tuo jatkuvasti ongelmia, mm huumeet ja rikollisuus. Liian vapaa rajapolitiikka onkin euroopanlaajuinen ongelma jota tukee etupäässä punavihreä populismi. No nyt eurooppa on toiminut toisin ,mikä on omiaan lisäämään perussuomalaisesti toimivien kansalaisuusliikkeiden kannatusta..PERUSSUOMALAISUUS on isänmaanrakkautta joka on tae suomalaisten turvaksi.

        Helppo jälkiviisastella.

        Jos oltaisiin alkamaan tekemään tällaisia toimia kaksi viikkoa sitten, niin sitten perust öyhöttäisivät liian kovista toimenpiteistä joka vaarantaa talouskasvua ja työpaikkoja.

        Rajaliikenne on jo hiljentynyt parin viikon ajan ulkomailta, ja sieltä joka tapauksessa olisi suomalaiset tulleet Suomeen koronan kanssa tai ilman.

        On niin helppoa viisastella kun ei kanna vastuuta. Sen perussuomalaiset osaavat. Vain hölmöläiset uskovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähänhän ei olisi edes tultu jos perussuomalaisten politiikan mukaan olisi toimittu. Rajavalvonta olisi PS puolueen mukaan ollut jo voimassa ja taudin leviäminen olisi ollut kontrolloitua. Rajat auki, onkin suurin virhe ,joka tuo jatkuvasti ongelmia, mm huumeet ja rikollisuus. Liian vapaa rajapolitiikka onkin euroopanlaajuinen ongelma jota tukee etupäässä punavihreä populismi. No nyt eurooppa on toiminut toisin ,mikä on omiaan lisäämään perussuomalaisesti toimivien kansalaisuusliikkeiden kannatusta..PERUSSUOMALAISUUS on isänmaanrakkautta joka on tae suomalaisten turvaksi.

        Koronan toivat Suomeen SUOMALAISET hiihtolomalaiset Pohjois-Italiasta (oikeistopopulistien alueelta) ja Tirolista. Rajat kiinni-politiikka ei olisi yhtään auttanut. Nytkin suomalaisilla on oikeus palata. Suomalaisten olisi pitänyt käyttää järkeään ajoissa eikä lähteä riskialueille. Silloin ei vielä ollut tartuntoja eikä valtuuslaille ollut perusteita.


    • Anonyymi

      Epidemian torjunnasta saa helposti faktaa, jos viitsii etsiä.
      Epidemian torjunnassa toimenpiteiden ajoitus on tärkeää. Nyt, kun corona-epidemia on siirtymässä (-tynyt) vaiheeseen, jossa ei enää pystytä jäljittämään yksittäisiä taudinkantajia, on aika tehdä toimenpiteet. Tammikuussa tehdyt toimenpiteet eivät olisi estäneet mitään. Olisi vain saatu aikaiseksi kustannuksia ilman tulosta.
      Vaikka rajat olisivat kiinni, niin vuotoa tapahtuu silti, nytkin tapahtuu. Nämä määräyksetkään eivät ole vedenpitäviä.
      Tänäänkin on Hesassa avattu ostoskeskus, jonne meni tuhansia ihmisiä katselemaan tarjouksia. Halloo!!!
      Ihmisten typeryys pahentaa aina epidemioita.

      • Anonyymi

        Kun tämä hallitus antaa jonkinlaisen tiedotteen,se on ainakin kolmetuntia myöhässä,että varautukaa siihen .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun tämä hallitus antaa jonkinlaisen tiedotteen,se on ainakin kolmetuntia myöhässä,että varautukaa siihen .

        3 tuntia menee siihen että Sanna tavaa sen valmiiksi annetun puheen läpi.


    • Anonyymi

      Kyllä se on nyt nähty. Hallituksen toimet ovat rajusti myöhässä.

      Ja kaiken lisäksi osat toimista ja määräyksistä jopa lisäävät
      korona viruksen leviämistä

      • Anonyymi

        Kerropa meillekin, mitkä toimenpiteet lisäävät viruksen leviämistä. Olet tainnut vetää omasta hatusta tuon päätelmän.


    • Anonyymi

      Aina on selviytyjiä:
      Osa meistä selviytyy (ja on selviytynyt) niin sodasta, sotesta kuin somestakin. Toistaiseksi rajuimmat tappajat ovat olleet ne kaksi viimeistä sotaa (talvi- ja jatkosota).
      Mutta toisin kuin siviilielämä, ne tappoivat vain murto-osan suomalaisista. Jos taas sote tulee toteutumaan kaikessa kauheudessaan ja terveysalan konsernit kilpailevat terveydenhuollon kannattamattomaksi, tulee se aiheuttamaan joitakin kuolemia ja ehkä yleistä elinajan lyhenemistä.
      Some taas on tappanut vain muutamia kiusatuimpia akuutisti. Kaikki he ovat ikäväkyllä olleet nuoria itsemurhaajia. Lisäksi se on ottanut koukkuunsa huolestuttavan osan nuorista, jotka eivät siis ole enää "täällä tänään" puhumassa, tekemässä ja vaikuttamassa, vaan kaukana jossakin. Tähän kun rinnalle lisätään vielä se peliriippuvuus, johon tarvitaan vain se sama lätkä kuin someenkin. Siitä se syrjäytyminen ja elintoimintojen näivettyminen alkaa. Osalla nuoria se on jo varmasti elämää lyhentänyt peruuttamattomasti.
      Vaikka nyt vallitseva tilanne poikkeuslakeineen muistuttaakin hieman sotatilannetta tulee valtaosa siitäkin selviytymään.
      Sota vei pian ja monta. Sote ja some vähemmän "riuduttavat" populaatiotamme.
      Tätä "normaalin" sivillielämän tappavuus on toista luokkaa kuin nuo em. vitsaukset.
      Se tappaa meidät kaikki ja varmasti.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe