Miksei Kouvolan vanhukset tottele karanteenimääräystä?

Anonyymi

Kävin Hansassa tänään lounaalla, no eikös siellä haahuile lauma eläkeläisiä. Sama Prismassa kun kävin töiden jälkeen. Eikö nuo tajua millainen uhraus tehdään heidän takiaan kun ollaan Suomi melkein suljettu ja ajettu samalla lamaan? Helpommalla olisi päästy kun oltaisi laskettu virus jylläämään ja annettu osan vanhuksista siihen kuolla, normaali työikäiset ei olisi kovin kummoista tautia lopulta potenut.
Minusta ei olisi mitenkään kohtuutonta vaatia että vanhuksetkin hoitaisi oman osansa, eikä ramppaisi kaupungilla tautia hommaamassa.

23

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä kukaan järkevä mene näinä aikoina hansaan lounaallekaan. Jokaisella on vastuu, eikä fiksu ihminen mene yleiseen paikkaan lounaalle ja sitten pohdi muiden käyttäytymistä.

    • Anonyymi

      Aloittaja on järjen jättiläinen. Ne muut mutta minua ei koske mikään kun en mitään mistään ymmärrä..

    • Anonyymi

      Tauti tappaa lähes yhtä tehokkaasti nuorempiakin joten ei voi sanoa että Suomi on suljettuna vanhuksien takia.

      • Anonyymi

        Italiassa kuolleiden keski-ikä yli 80v, eli ei ihan pidä väitteesi paikkaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Italiassa kuolleiden keski-ikä yli 80v, eli ei ihan pidä väitteesi paikkaansa.

        Keuhkotautiset on riskiryhmää, keuhkoahtauma, astma pahimmat. Keuhkojen toiminta huonontaa jokaisella kun ikää tulee lisää.


    • Anonyymi

      Minä olen vapaaehtoisessa karanteenissa vaikka en olekaan 70 ikäluokkaa. Kaupassa käyn, en missään muualla. Toivotaan ettei tauti tartu.

    • Anonyymi

      Suomessa ei ole syömäkieltoa. Kaikkien on syötävä - myös ikäihmisten ja jopa paremmin kuin muiden. Ravinto on tärkeää vanhuksilla. Siinä ei auta "liemiruoka" pullosta!
      Kumma käsitys, että vanhukset eläisi pyhällä hengellä!
      Nuoret juhlijat ja laskettelijat toivat virusta Italiasta ja Itävallasta.
      Kyllä seniorien on voitava käydä kaupassa.

      • Anonyymi

        Ja mistä erottaa onko yli vai ali 70v? Voihan syömässä olijat olla kaikki 60 vaan ei 70 .


      • Anonyymi

        Seniorin kannattaa pyytää sukulaisia tai ystäviä käymään kaupassa. Toki seniorinkin kannattaa ulkoilla mutta ei julkisilla paikoilla.


    • Anonyymi

      Vanhuksia kannattaa nyt, erityisesti omaiset auttaa. Verkkokaupassa voit tehdä ostokset vanhuksen puolesta, jollet itse ehdi/pääse kauppaan. Ruokakassit toimitetaan vanhuksen ovelle. Maksu joko käteisellä tai kortilla.
      Jotkut kauppiaat avaavat vanhukselle kauppaan tilin, joten rahaa/korttia ei heti (ruoka-ostoksia vastaanottaessa) välttämättä tarvitse. Omaisten kannattaa uhrata hiukan aikaa ja mennä kauppiaan luo, paikan päälle sopimaan esim. tilin avaamisesta.

      Niin homma toimii. Verkkokauppa käy, joten ruuhkaa saattaa olla. Kyllä vanhukset ruokaa saa, jos omaiset itse näkee vähän vaivaa.
      Asiasta en tiedä enempää kannattaa kysyä kaupalta tai olla yhteydessä ruokaostosten toimittajaa. Alku vaatii aikaa, mutta sitten homma rullaa.

      Toivon mukaan 70 pysyvät kotona, välttäen julkisia tiloja. Tämä vain heidän parasta ajatellen. Ei anneta koronan nujertaa meitä.

      • Anonyymi

        Kuinka Suomessa voi olla yli 70 v pressa, joka ulkomailla seurueineen ravaa?


      • Anonyymi

        Omaisille se pankkikortti ja ruokalista, nuo käy sitten kaupassa ja jättää ruuat oven eteen. Jos vanhus niin huonossa kunnossa ettei pysty ruokia kaappiin laittamaan ja ruokaa valmistamaan niin sitten yksi ja sama omainen auttaa siellä asunnossa, ei koko porukka. Eikä vanhuksiakaan yksin tarvitse jättää, karanteenissakin vanhus saa ulkoilla kunhan ei ota lähikontakteja ihmisten kanssa, eli omaiset voi lähteä hyvin vanhuksen kanssa kävelylle kun pitää sen reilun metrin välimatkan eikä oteta kosketuskontaktia.


    • Anonyymi

      Rajoittaisi vaan liikkumista

    • Anonyymi

      Tyhmimpiä on nuo jotka meni vielä muutamia viikkoa tai kuukausi sitten ulkomaille lomailee vaikka uutiset maailmalta oli jo selvät. Joku sanoi ettei Suomen hallitus ollut vielä sitä kieltänyt. Kertoo paljon joistain ihmisistä että heille pakko osoittaa lakien säätämisellä mistä kysymys kun heidän oma järki ei riitä ajatteluun. Nämä matkailijathan juuri nyt tätä tautia on Suomeen suurimmaksi osaksi levittäneet. Nyt rajat kiinni ja ne jotka lomalla niin pitäköön lomaa siihen asti kun tilanne rauhoittuu, kun kuitenkin heidän oma valinta. Ne jotka viime viikon sisään päässeet maahan niin ainakin kuukaudeksi johonkin oikeaan karanteeniin pois työelämästä ja muusta missä voivat levittää virusta.

    • Anonyymi

      "Heille ja heille". Kyllä nyt nuoremmat kansalaiset on pantava jalkapuuhun. Muuten liehutaan Italiassa jne. sekä mm. Lapissa vähän virusta sekottamassa ja hakemassa tänne etelään.
      Kaikilla ei ole omaisia jättämään ruokakasseja sinne ja tänne. Ja toisekseen pankkikorttia ei saa luovuttaa kenellekään. Ainakaan vieraalle.
      Kyllä eläkeläistenkin on syötävä. Ja varsinkin jos kävelee!

      THL:n mukaan virustartuntoja johtaa 30-39v. ryhmä. Ja sanottakoon, että 70-80v. ryhmä noin 10 tapausta! Eli on pikkasen "kaulaa".

      • Anonyymi

        Mutta ne vanhat on niitä jotka tähän kuolee... No oma valinta.


    • Anonyymi

      Sinäkin olet joskus eläkeläinen...onnea vaan...

    • Anonyymi

      Ja sinä! Kaada ittelles.

    • Anonyymi

      Järjen käyttö on sallittu. Siellä Hansassa istuvat lounaalla vieri vieressä autoista päätellen myös pelastusalan porukkaa!
      Elleivät itse viitsi tai osaa ruokailla työpaikalla niin tulisi ainakin esimiesten asia tajuta.
      mamma ei ole opettanut eväitä tekemään ja saahan siinä lounastaukoa venetettyä huikeasti.
      Yrittäkäähän istua sylikkäin!

    • Anonyymi

      Oli sitte hansassa tai missä vaan. Jos on vielä niin tymiä että menee julkiseen paikkaan syömään niin sellainen pitää heti poistaa työelämästä ja muutenkin pohtia mitä hänen kohdallaan tehdään.

      Jos tuo pitäisi paikkaansa " Siellä Hansassa istuvat lounaalla vieri vieressä autoista päätellen myös pelastusalan porukkaa!" Niin ei muuta kun vastuuseen ja kovat tuomiot

    • Anonyymi

      Ehkä kävellen kannattaisi tulla ja käsi kädessä sankaripelastajamme?
      Älä kirjoituksen aloittaja mene sinne sieltä puuttuu musta auto ja mustapukuiset kantajat

    • Anonyymi

      Tilanne on vakava ja onneksi nyt hallitus joka ajattelee ihmisiä ja toimii. Nyt olisi todella karmea tilanne jos vielä olisi tuo kansan vihollinen Sipilän hallitus virassa.

    • Anonyymi

      Luulenpa, että yli seitsemänkymppiset ovat järkevämpiä kuin 20-50 vuotiaat.
      He osaavat pitää huolta itsestään - ovat pitäneet jo niin kovin monista muistakin.
      Kyllä he ymmärtävät, että kun he ovat tuokio sitten kaikkien päättäjien mielestä olleet kestävyysvaje, ei heistä hetkessä ole tullut timantteja, joita suojellaan ja pidetään turvassa. Teatteria kaikki tyynni! Jos COVID-19 virus kaataa tehohoitoon sairaita, ei peteille ohjaudu vanhukset, sinne ohjataan sivistyneet ja työikäiset. Ja hyvä niin. Melkein jokainen vanhus itsekin ymmärtää, että hänen olisi jo parempi lähteä kuin jäädä. Elämä on eletty. Mikään ei pelota. Ja eivät terveet seitsemänkymmentä täyttäneet kehenkään mitään tartuta. Vilkkaat tartuntalähteet tulevat ihan muualta.

      Annetaan vain vanhusten tehdä ostoksensa normaaleina kaupan aukioloaikoina.
      Aamulla, kun ystävälliset kauppiaat pitävät oviaan heille auki, on tarjolla vain vanhaa. Ei edes iltapäivälehtiä, iotka monelle ovat tärkeitä. Ja ne kaupungin palvelut, ne maksavat maltaita. Ei paheksuta sitä, jos vanha ihminen on liikkeellä.
      Ollaan reiluja ja tarjotaan hänelle kaunis hymy osoitukseksi siitä, että arvostamme sitä urheutta, mikä hänessä on.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe