HUSin hallitus aikoo sulkea Raaseporin sairaalan kiireellä. Hullu ajatus!

Anonyymi

HUS:in hallitus aikoo sulkea Raaseporin sairaalan vaikka viime vuonna samaisen hallituksen asettama selvityshanke esitti muuta.

Nyt Raaseporin sairaala kelpaa koronahankkeessa ja samainen hallitus ehkä huomaa, että hajauttaminen on parempi kuin keskittäminen. Nyt on epidemian aikana roolitetaan sairaaloita eri tehtäviin eli hajautetaan. Lisäksi keskittäminen Helsinkiin ei ole ainakaan lyhentänyt jonoja. Keskittämisen kautta palvelu sekä heikkenee että muuttuu riskialttiiksi.

Esimerkki hullutuksista on ollut sulkea synnytyslaitoksia, mm. Tammisaaren synnytyslaitos jonkin luvun 1000 takia, joka voisi olla yhtä hyvin 500.

Tuhannen synnytyksen alitusta perusteltiin riskien kasvulla. Siis osastolla syntyy 10 lasta viikossa, jos luku 500 tai kaksikymmentä lasta viikossa, jos luku 1000. Miten siinä riskit kasvaa tai kätilön rutiinit vähenee jos on "vain" 10 synnytystä viikossa 20 sijaan? HUSin hallituksen hullutus johti siihen, että nyt synnytetään matkalla sairaalaan parkkipaikoilla ja lansseissa. Tänä päivänä pitäisi mennä Helsinkiin koronaviruspesään synnyttämään. Hei haloo HUSin hallitus ja sentin venyttäjät! Ette ole ottanut huomioon logistiikan kustannuksia ja pitempien jonojen aiheuttamia kelakustannuksia ja pitkien saikkujen aiheutta,maa bruttokansantuotevähenemää. Saikulla ei synny bruttokansantuotetta.

Soteuudistuksessa on esitys jakaa Uusimaa viiteen alueeseen. Länsi-Uusimaa on oma sairaanhoitoalueensa. Raaseporin sairaalaa tarvitaan tällä hetkellä ja tulevaisuudessa. HUSin hallituksen sulkemiskiirettä vastoin selvityksen tuloksia ja kiireellä ennen uuden soten toteuttamista en ymmärrrä.

Hajautus on parempi kuin keskittäminen. Puomi liikkumiselle Kirkkonummen jälkeen, ettei virus leviä Helsingistä Länsi-Uusimaalle! Asiakas fokukseen!

13

387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pirkanmaalla on suljettu lukuisia aluesairaaloita ja synnytyssaaloita, Valkeakoskella, Sastamalassa, Parkanossa jne.
      Sairaalan 24h päivystys , ja myös synnytykset lopetetaan. Kiireisen sairastumisen tai synnytyksen tapauksessa pitää ajaa 60...80 km matkan taakse Tampereelle.

      Nyt nämä "terveydenhoidon kustannusten säästötoimet" ovat olleet 5 vuotta päällä. Hoitoon pääsyn matkat ovat pidentyneet. Mutta missään kaupungissa ei pystytä näyttämään että hoitokulut olisivat alentuneet.

      Kaikkialla kustannukset ovat nousseet. Osassa kuluja siirtynyt Perusterveydenhoidon sektorilta Ewrikoissairaanhoidon puolella. mutta kunnan kannalta kulut ovat kokonaisuutena nousseet.

      • Anonyymi

        Kaikki ne jotka haluavat ja kannattavat mamujen elättämistä suomessa voivat tehdä veroilmoituksen että saa otta kymmenykset näille oleskelijoille, Sitten katotaan kuinka paljon rahaa riittää, NIINHÄN SUOMEN VANHUKSET JÄÄVÄT PAITSI LAITOSHOITOA, HOIVAA KUN EI OLE VARAA HEIDÄN HOITAMISEKSEEEN ja JÄÄVÄT HEITTEILLE VAIKKA KOKO ELÄMÄNSÄ MAKSANEET VEROJA, on todella surullista että yksin elävät suomalaiset vanhukset ja vammaiset eivät saa apuja. SAMATEN TERVEYSKESKUSTEN POISTUMINEN PIENILTÄ PAIKKAKUNNILTA LISÄÄ IKÄIHMISTEN TUSKAA.: MATKOJEN LISÄÄNTYMINEN JA TAKSIEN EPÄVARMOJEN LIIKKUMISIEN VUOKSI SEKÄ SUURET SAIRAALAT TUOVAT ONGELMIA OIKEAN OSASTON LÖYTYMISEKSI JA KÄYTÄVIEN PITKÄT MATKAT TUOVAT ONGELMIA LIIKKUMISEN VAIKEUDUTTUA


    • Anonyymi

      HUSin hallituksella on joku vitun kiire sulkea Raaseporin yhteispäivystys!

    • Anonyymi

      Keskittäminen ei ole ainakaan asiakkaiden etu. Eikä siinä yhteiskunnan kustannukset alene, kun otetaan huomioon
      - logistiikka, joka menee toisesta pussista ja
      - pitenevät jonot - bruttokansantuote ei lisäänny saikulla!

      HUSin hallitus taitaa ajaa oman navan etua. Jollain tavalla he laskevat säästävänsä, kun Raasepori suljetaan. Miten ihmeessä? No tehdään mitä vaan, niin jäsenkunnat maksavat koko paskan kuitenkin.

      Mitä nyt? Päivystys pitää järjestää Raaseporin seudulla yksityisen kanssa, kun HUS ei siihen kykene.

    • Anonyymi

      Tuo Raaseporin sairaalahan sijaitsee 14.000 asukkaan Tammisaaressa. Tammisaareen on kuitenkin jäämässä "ympärivuorokautinen yleis-ja akuuttilääketieteen päivystys", joka tarkoittanee terveyskeskuksen tasoista 24/7 päivystystä.

      Aika monet Tammisaarta isommatkin paikakkunnat ovat menettäneet tämän tasoisenkin päivystyksen. Viikonloppuisin ja iltaisin on lähdettävä ajamaan 80 km päähän, päästäkseen sydänvaivojen vuoksi lääkärille.

      Tietenkin on ikävää että mikään paikkakunta menettää omia sairaaloitansa. Mutta miksi lakkautuksen keskustelua asiasta käydään täällä Espoon ryhmässä? Eihän Espoo ole minkäänmoinen toimija tai päättäjä tässä asiassa.

      • Anonyymi

        Ei sydänvaivaisena itse lähdetä ajelemaan autolla. Silloin soitetaan ambulanssi puh. nro 112.


    • Anonyymi

      Nyt kun ollaan yhtä suurta hyvinvointialuetta, niin tämä sopii tänne Espoo ryhmään hyvin.

      Raaseporin sairaalan päivystystä ollaan taas supistamassa. Raaseporin sairaala palvelee toki muitakin kuin Raaseporilaisia, esim Hanko siinä kyljessä. Raasepori ja Hanko yhteensä noin 40 000 asukasta, Inkoo noin 6000 asukasta.

      Alueella on hyvin vähän esim yksityisten lääkäriasemien toimintaa. Jo huoltovarmuudenkin vuoksi (varuskunta) itse näen tärkeänä ettei Raaseporin sairaala näivety terveyskeskuksen vuodeosastoksi. (nekin toki tärkeitä)

      • Anonyymi

        Medek Tammisaaressa, Mehiläinen Hangossa ja Karjaalla. Palveluseteliä voi kysellä.
        Terveyskeskukset toimivat myös kuten aiemminkin. Eivät ole HUS:n alaisia, kuten sairaala.
        Jos jotain vakavampaa, niin kyllä kannattaa hakeutua lähetteellä Helsinkiin.


    • Anonyymi

      Kun Raaseporista lopetettiin Suomen paras synnytysosasto, jota tultiin ihmettelemään ulkomaita myöten, niin perusteena oli, että keskittäminen tuo turvallisuutta synnyttäjille. Joku on keksinyt 1000 synnytyksen rajan? Mistä se on tullut. Mikä tutkimus on sen takana? Eikö kätilöiden ammattitaito säily ihan samalla tavalla, jos synnytyksiä on 400 vuodessa? Joskus synnytettiin saunassa. Nyt synnytetään HUSin "viisaiden" päätösten takia takseissa, ambulansseissa ja parkkipaikoilla. Sitäkö se turvallisuus on?

      Tereysturvallisuus ei ole numeroita, ei politiikkaa eikä se ole ideologiaa. Se on arkirealismia.

    • Anonyymi

      Menkääs kirjoittelemaan Raaseporin palstalle heidän asioistaan. Ei siellä näytä kukaan olevan aiheesta niin huolissaan. Tosi tilanteissa muutenkin raaseporilaiset on toimitettu vaikka helikopterilla Helsinkiin. Raaseporissa ei tieto, taito ja kokemus riitä.
      Outoa suorastaan valittaa asioista Espoon palstalla. Tarpeeksi asiaa omissakin.
      Niin, ja Espoostahan myös lähdetään ja lähetetään Helsinkiin hoitoon jos on tiukka tilanne.( Ajallisesti ero Raaseporiin ei ole kummoinenkaan.)
      Kuten monesta muustakin Suomen kaupungista. Jyväskylästäkin kuljetettiin helikopterilla hätätilanteessa perhetuttu, joka oli intoillut liikaa " terveellistä " tavoista syömällä kehumaansa inkivääriä. Oli kuolla, mutta kiitos ammattitaitoisille auttajille. Avun ei tarvitse olla alle 100 km:n etäisyydellä, etenkään jollei ole välineitä ja tarpeellista tietämystä, viisautta ja varsinkaan monenlaista kokemusta lukuisista mahdollisuuksista. HUS:n hallituksen täytyy ajatella asioita myös taloudellisesti. Valitettava tosiasia sekin. Siksi paras erikoishoito on keskitetty Helsinkiin, missä on parhaat tilat ja välineet. Eikä pidä unohtaa, myös opetussairaalatoiminta.

    • Anonyymi

      Tuo puomi Kirkkonummen kohdalle on hyvä ajatus. Estää myös teikäläisten pääsyn Espooseen.

    • Anonyymi

      >> Raaseporin sairaalan päivystystä ollaan taas supistamassa. Raaseporin sairaala palvelee toki muitakin kuin Raaseporilaisia, esim Hanko siinä kyljessä. Raasepori ja Hanko yhteensä noin 40 000 asukasta, Inkoo noin 6000 asukasta.>>

      Yritys niputtaa Inkookin mukaan tähän tuo Raaseporin kannalta vain negatiivista vaikutusta asialle. Välimatkat kun menevät tälleen:

      –Inkoo - Raasepori etäisyys autolla: 49,9 km
      –Inkoo - Lohja etäisyys autolla: 30,0 km

      Inkoolaiselle on nopeampaa ajaa Lohjan sairaalalle, kuin Raaseporiin. Tietenkin raaseporilaisille itselleen on mukavempaa, kun sairaala on omassa kunnassa. Mutta ei Lohjan sairaala heillekään missään tolkuttoman kaukana ole.
      –Raasepori - Lohja etäisyys autolla: 61,2 km

      Espoosta ja Vantaaltakin joutuvat monet polvi ja lonkkaleikkauspotilaat ajamaan Lohjan sairaalaan operaatiota varten.
      –Vantaa - Lohja etäisyys autolla: 64,9 km

      Lohjan sairaalassa hoitohenkilökunnassa on paljon ruotsinkielisiä. Omankielistä hoitoa tai tulkkausapua löytyy raaseporilaisillekin melko helposti.

      • Anonyymi

        Raaseporin sairaalassa, eikä terveyskeskuksissakaan löydy suomenkielisille tarpeeksi hyvin suomenkieltä taitavia ammattihenkilöitä. Varsinkaan kesäaikaan. Hoitotyössä palvelua pitäisi myös suomenkielisten saada asianmukaista ja turvallista palvelua omalla äidinkielellään. Joskus virheet ovat pienestä kiinni. Lausunnoissa kyse voi olla yhdestä sanasta. Ihan yksinkertaisena esimerkkinä vaikka vasen jalka ei ole oikea jalka. Pelottaisi joutua operoitavaksi tai hoitoon täysin suomenkielisenä Tammisaareen. Onneksi Lohja on lähempänä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe