Ihminen muuttuu jos haluaa muuttua

Anonyymi

alkoholisti raitistuu, narkkari vieroittuu huumeista, taparikollinen tulee uskoon ja pysyy kaidalla tiellä, rutkasti ylipainoinen laihtuu, huonokuntoinen voittaa SM-kisat. Vaaditaan vaan tahtoa muutokseen. Ne jotka sanoo ” mä oon mikä oon” ei halua muuttua. He haluaa jatkaa käytöstä joka loukkaa muita tai aiheuttaa itselleen harmia.

23

89

  Vastaukset

  • Ihminen muuttuu vasta kun hän kyllästyy itseensä / toimintaansa.

  • Olet oikeassa. Yleensä siihen muutokseen tarvitaan, jokin ulkoinen ärsyke (vaikkapa ero), joka saa ajattelemaan omia tekojaan ja niiden vaikutusta muihin. Se jälkeen tulee joko halu muuttua paremmaksi ihmiseksi tai ihminen tekee päätöksen olla välittämättä muista.

   • Tai sit joku positiivinen juttu. Joku ihminen. Se on hyvä motiivi. Erossa masentuu, mut ihastunut ei oo masentunut. Paitti sit voi masentua, jos siitä ei tulekaan mitään.
    Sieltäkin on sit noustava, ei muu auta.


  • Jos ei muuttua halua niin ei kannata kurkotella itsestään paremman luokan kumppania.

   Narkkarin kannattaa tavoitella vain narkkareita, alkoholistin alkoholisteja, rikollisten rikollisia jne.

   Koska paremman luokan ihminen ei hyväksy huonomman tason elämäntyyliä. Tasaerot on näin vaikuttavia.

   Huonompi tasoinen ei tuu kykeneen saamaan kuin oman tasonsa naisia joilla jo ennestään sama elämöntyyli

   • Jaa... Mikähän se sun tasosi noilla kirjoitustaidoilla on. Onkos kävässyt mielessä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jaa... Mikähän se sun tasosi noilla kirjoitustaidoilla on. Onkos kävässyt mielessä?

    Hahhah, oivallinen huomautus. Lisäksi juttu nyt vaan on niin, että jokainen ihminen saa synnyinlahjanaan samat ihmisoikeudet, jota tuo "tasokas paremman _luokan ihminen" ei kykene ymmärtämään.


  • Siellähän varsinainen täydellisyys muita neuvomassa. Odotat että muut muuttuvat mutta itse ei tarvitse? Joskus voi olla ihan hyvä tajuta että on hyvä sellaisena ja väkisin ei pysty kaikkia miellyttämään.

   • Kaikki muutos on alussa vaikeaa, keskellä sekavaa, ja lopussa upeaa.


  • He jotka eivät koskaan muutu ovat kusipäiset kouluttajat ja johtajat. Sielujen tuhoajat.

  • Juon alkoholia silloin kun siltä tuntuu, kuka tätä oravanpyörää selvinpäin jaksaa? Korona oli viimeinen tikki. Piste.

   • Kaikki pitävät onneaan omissa käsissään, kuun veistäjä raakaa materiaalia, josta muotoilee teoksen.
    Taito muovata materiaalista, mitä haluamme, pitää oppia ja sitä pitää harjoittaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaikki pitävät onneaan omissa käsissään, kuun veistäjä raakaa materiaalia, josta muotoilee teoksen.
    Taito muovata materiaalista, mitä haluamme, pitää oppia ja sitä pitää harjoittaa.

    Joo ainoa vain että peruskoulukin on pakollinen ym. yhteiskunnalliset pakolliset kuviot ja sitten kun näiden kovapalkkaisten automaattinen rahantulo on saatu tyydytettyä niin sitten voi olla omissa käsissä jos on vielä ehjä demonien ahneuden ja vallanhimon jälkeen.


  • Nii

   Mutta ente jos ei oo tehnä mitään nuista?

   Kun alottanu vuan juomisen

   Masentunu hakoo lohtua vaikka mistä.

   Mulle se on alkoholi ja tupakka joskus

  • Sinä se haluat jatkaa toisten arvostelemista ja itsesi ylentämistä ja tuomitsemista. Kertoo jotain sinusta itsestäsi.

   • Miten niin.

    Suahan tänne kirjotella omia asioitaan..

    Tiedä sitten kiinnosteeko ne ketään.


  • Kiusaamista

   • Perustele!


  • Ex-juoppojen vinkit läheisille

   Miten juopon saa lopettamaan ryyppäämisen? Neljä raitista alkoholistia puhuu kuin yhdellä suulla, kun heiltä pyytää vinkkejä juomiseen puuttumiseen. Kaksi tärkeintä neuvoa: laita alkoholisti selkä seinää vasten ja lakkaa säälimästä juoppoa.

   Läheisten on hyvä sisäistää alkoholismin kultainen sääntö: jos mikään ei muutu, mikään ei muutu – koskaan. Antti muistuttaa, että juuri sääli, hoivaaminen ja paapominen mahdollistavat juomisen. Kallu kannustaa lopettamaan heti alkoholistin hyysäämisen.

   https://yle.fi/uutiset/3-10449955

  • Entäpä onko kiusaamista vaatia narkkaria muuttumaan?

   ”Velat saadaan poraamalla polveen

   Nuorten tekemät rikokset ovat Erikssonin mukaan myös raaistuneet. Hän kertoo, että jopa alaikäiset syyllistyvät entistä useammin väkivalta- ja henkirikoksiin.

   – Esimerkiksi törkeät ryöstöt olivat ennen pankkiryöstöjä. Nykyään ne ovat sellaisia, että mennään ihmisen kotiin perimään velkaa ja tehdään hänelle väkivaltaa. Velanperijä saattaa porata uhria polveen tai kaataa kiehuvaa vettä päälle.

   Väkivalta on Jonin mielestä pahinta huume-elämässä.

   Hän perii velkoja toisten puolesta. Mutta vain silloin, kun rahalle on kova tarve. Viimeksi hän sai 300 euroa 800 euron velan perimisestä.

   – Väkivalta on se viimeinen ratkaisu, koska psykologisella pelillä rahat saa nopeammin, Joni toteaa.

   Psykologinen peli on hänen mukaansa lähinnä uhkailua. Tai vaihtoehtoisesti sitä, että on mukava veloissa olevaa henkilöä kohtaan - mikä toimii milloinkin. Mutta aina pelkkä puhuminen ei riitä.

   – Jos muu ei toimi, olen saattanut sitoa ihmisen penkkiin.Harvemmin olen aseella uhkaillut, mutta on sitäkin tullut tehtyä.”

   https://yle.fi/uutiset/3-10306565

   • Joni ajattelee, että väkivalta kuuluu huume-elämään. Silti se vaivaa häntä. Ei niinkään se, mitä hän on itse kokenut. Vaan se, mitä hän on tehnyt muille.

    Kun Joni pohtii, mikä on pahinta, mitä hän on toiselle tehnyt, hän hiljenee hetkeksi ja katsoo käsiään.

    – Se kun suihkutin pippurisumutetta yhden tyypin päälle ja pahoinpitelin sen potkimalla ja hakkaamalla.

    – Tiedän tasan tarkkaan, miltä pippurisumute tuntuu. Ei pysty hengittämään, silmät vuotavat kuin viimeistä päivää. Ja kun vielä hakataan, ei pysty tekemään mitään.

    Kun ihminen tekee rikoksia huumeiden tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena, toimii hän Erikssonin mielestä kuin kone. Myötätunto katoaa ja inhimillisyys häipyy.

    Hän kertoo eräästä asiakkaastaan, nuoresta miehestä, joka oli tehnyt henkirikoksen. Ensimmäisessä poliisikuulustelussa nuorukainen oli ollut kivikasvoinen ja hyvin tunteettoman oloinen. Seuraavassa kuulustelussa hän oli itkenyt.

    – Se johtui siitä, että ensimmäisenä päivänä aiemmin nautitut lääkkeet vaikuttivat, toisena päivänä eivät. Aineet tekevät ihmisestä tunneköyhän.

    Joni tietää, mitä hänen pitäisi tehdä, jotta hän pääsisi irti huumeista ja voisi elää normaalia elämää.

    Pitäisi jättää huumeita käyttävät kaverit, muuttaa muualle, hankkia koulu- tai työpaikka ja käydä vertaistukiryhmissä kuten NA:ssa ja AA:ssa.

    Mutta se, miten kaikki käytännössä tapahtuu, onkin toinen juttu.

    – Tiedän, että kaikki lähtee omasta halusta ja omasta itsestä. Mutta kyllä sitä voisi hemmetti jollain tapaa helpottaa.


  • Tuore väitöstutkimus löysi nuorisorikollisuuden ennusmerkit: rikkinäinen perherakenne, vanhempien alhainen koulutustaso, lapsen käytösongelmat ja hyperaktiivisuus. Mitä useampi näistä taustatekijöistä lapsella on, sitä varmemmin hän syyllistyy rikokseen nuorena.

   Vain muutamalla ennustekijällä ja rikoslajilla on yhteys toisiinsa.

   Huumerikollisilla oli usein rikkinäinen perhetausta ja heidän opettajansa oli havainnut hyperaktiivisuutta. Koulukiusaajataustaisilla pojilla oli usein yhteys väkivaltarikollisuuteen. Omaisuusrikoksiin syyllistyneiden vanhemmilla taas oli alhainen koulutustaso.

   Kutsuntakyselyssä selvinneitä nuorisorikollisuutta ennakoivia asioita olivat vanhempien ero, antisosiaalisuus, päivittäinen tupakointi ja viikoittainen humalajuominen. Vakituinen parisuhde kutsuntaikäisenä oli myös yhteydessä satunnaiseen rikollisuuteen.

   Kutsuntakyselystä saaduista ennustekijöistä muutamilla oli yhteys toisiinsa. Asuminen muualla kuin vanhempien luona oli yhteydessä väkivaltarikollisuuteen, huumeidenkäyttö ja ongelmat kaverisuhteissa ennustivat huumerikollisuutta sekä vetäytyvyys ja tarkkaavaisuusongelmat väkivaltarikollisuutta.

   Tutkimuksessa selvitettiin myös psykiatristen diagnoosien kautta syitä nuorisorikollisuuteen. Noin puolet tutkimuksen aikana todetuista rikoksista oli tehnyt poika, jolla oli psykiatrinen häiriö. Erityisesti moninkertaiset rikoksenuusijat kärsivät monenlaisista psykososiaalisista ongelmista.

   Masennuksesta kärsivät olivat ainoa ryhmä, joka ei ollut yhteydessä rikollisuuteen.

   https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/miten-nuoresta-tulee-rikollinen-nama-tekijat-ennustavat/

  • Se ei ole sinun ongelmasi. Tee palvelus maailmalle ja hävitä itsesi. Tartuta itsellesi vaikka korona. Sinä rutkasti ylipainoinen tantura.

  • Ei käy Jeesus!

   Ttthrj

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut