Maanläheisesti uskonnottomuudesta ja henkisyydestä

Anonyymi

47

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvin sanottu: "Airaksinen toteaa hengellisyyden olevan eräänlaista henkisyyden taantumaa, johon ihminen lankeaa ja minkä myötä syntyy uskonto, vallankäytön tehokas väline ja pappisluokka. Kaikki instituutiot tavoittelevat valtaa, eikä kirkko ole tästä poikkeus."

    • Anonyymi

      Tällä voi aloittaa, jos HS:n juttuun maksumuurin takana ei tässä vaiheessa pääse kiinnin. Tullee paperilehteen lauantaina.

      • Anonyymi

        Miten on, onko se avautunut?


    • Anonyymi

      Hyvä yleisesittely tai kannustus llukemaan, vaikka samalla myös kirjoittajan esittelyä laajasti.

    • Anonyymi

      Vapaa-ajattelijat toimivat myös kesäaikana, ja antivapari jakaa huomiotaan kesäaikanakin.

    • Anonyymi

      "Airaksinen aloittaa teoksensa kertomalla tapaamisestaan Dalai Laman kanssa Intian Dharamsalassa kesällä 2019. Keskustelussa Dalai Lama totesi uskontojen olevan riidankylväjiä. Dalai Lama on ateisti; hän ei ole uskonnollinen saati harrasta hengellisyyttä. Airaksinen argumentoi uskontojen keskeisten ”totuuksien” olevan liian outoja uskottavaksi." Tästä linkistä pääsee nyt koko juttuun käsiksi: http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2020/03/27/maanlaheisesti-henkisyydesta/

      • Anonyymi

        Tässä siis linkki, jota kannattaa jakaa sähköisesti eri kanaville. Jatkoksi vaikka lehtihaastattelukin.


    • Anonyymi

      Varmasti.

    • Anonyymi

      Antivapqri takertuu Airaksisen hautajaiskokemukseen kuin hukkuva oljenkorteen.

      • Anonyymi

        Halvat huvit. Eli tosiassa kaikki muu jutussa - ja kirjassa - raivostuttaa ja saa riehumaan tällä foorumilla. Melko säälittävää.


    • Anonyymi

      Hienoa että tulee tällaisia kirkoja, ja kiva että Va-lehti on tässä arvostelun julkaisussa milteipä aikaansa edellä.

    • Anonyymi

      Henkinen tuki on ammatillisesti psykososiaalisa tukea, mutta myös henksien tuen termi on käyttökelpoinen. Henkinen ja hengellisyys ovat eri asioita.

      • Anonyymi

        Henkisen tuen käsitteestä on syytä pitää kiinni ja lanseerata sitä. Silti on hyvä muistaa tämä psykososiaalisen tuen ammatillisen avun käsite.


    • Anonyymi

      Sopiville opiskelijoille, esimerkiksi uusille ylioppilaille tämä kirja on mainio lahjaidea. Voihan siinä paketissa olla vähän jotain muutakin, jos tuntuu että kirja ei riitä. Tämä kirja on kuitenkin painava sisällöltään.

    • Anonyymi

      Kirja-arvostelu voi olla kiittävä ja kriitikko positiivinen. Tässä taidetaan olla yli sataprosenttisesti.

    • Anonyymi

      Mitä ateismi tarjoaa muuta kuin tyhjää? Juu, tiedän kyllä ihmiselämän itsestään selvyydet (sukulaiset, elämän rakentaminen, perhe, terveys, työelämä yms. eli mielikuvituksen tuotetta). Onko niiden lisäksi tarjottavana yhtään mitään muuta?

      Juuri nyt meikäläiselle ateismi = tyhjä.

      -Meingott

    • Anonyymi

      Timo Airaksisen kirja herättää lisääntyvää huomiota. Viime perjantaina Ylen ykkösellä haastattelussa. Tulossa kirja-arvioita eri lehtiin, mm. Skeptikkoon.

      • Anonyymi

        Airaksinen on vahvasti - omien sanojensa mukaan - antiklerikaali. Tarkoittaa kirkon valtaa, julkisa valtaa. Toisella sijalla on istitutionaalisuus. Vasta kolmannella uskonto sinänsä, koska se on yksilön mielikuvitusasiota.


    • Anonyymi

      Kannattaa tilata kirja kirjastoon. Nykyään se käy helposti netissä. Toki ostaminenkin on hyvä, jos on rahaa sen verran että jää ruokaankin.

    • Anonyymi

      Airaksisella on outoja väitteitä: Perimmäiset kysymykset. Siis mitä? Mitä pohdittavaa niissä muka on? Vastaukset nimittäin tiedetään kyllä. Kärsimys: Se voi johtua jostain tai syytä vain ei ole. Kärsimys vaikka siinä, että menettää talonsa hirmumyrskyssä selittyy luonnonvoiman voimakkuudella. Mutta miksi menetti talonsa? Koska se oli rakennettu juuri siihen, mihin hirmumyrsky tuli. Ja todellakaan hirmumyrskyn tuloa ei kukaan tiedä milloin ja minne se iskee. Kärsimys? Juu, selitys löytyy, mutta monta kertaa ei löydy. Lopulta siinä koko kysymys on aikalailla tyhmä, koska mitään mielekkyyttä tai tarkoitusperää asialla ei ole.

      Pelastus: Mistä? Uskonnot antavat vastauksensa, henkisyys ei mitään. Tarvitaan jotain, mistä pitäisi pelastua. Elämästäkö? Kaikki päättyy kuolemaan.

      Kuolema: Mitä tästä? Elämä päätyy kuolemaan eikä kukaan tai mikään ole ikuisesti planeetan päällä. Mitä jauhamista siitä edes on?

      Todellisuus: Vastaus lyhyesti: Katso ikkunasta. Siellä se on. Reaalinen maailma. Mitä helekatin pohtimista tässä enempiä on? Mitä lisää henkisyys antaa? Nothing!

      Aikakäsitys: Lineaarinen, yhteen suuntaan menevä, nähtävästi maailmankaikkeuden lopullinen "sammuminen" joskus. Kukaan nyt elävistä ei tapaa sitä ikinä. Maailmankaikkeus laajenee loputtomasti nykytiedon mukaan ja lopulta se jäähtyy. Joten? Siinä ei ole sen enempiä miettimistä.

      Jumala-kysymys: Tähän vastaavat uskonnot, henkisyys ei mitään.

      Arvot: Ihmisen mielikuvituksen tuotetta, jotta hän kokisi elämänsä jotenkin mielekkääksi ja rytmitetyksi, ja kokisi elonsa jotenkin omantuntonsa mukaiseksi. Arvoja ei vain ole olemassa. Ne ovat mielikuvituksen tuotetta.

      Elämän tarkoitus: Jotkut sanovat, että se on se, minkä ihminen itse sille antaa. Okei, vai niin. Joku tyytyy tähän, vaikka vastaus on kokolailla tyhmä. Vastakysymys kuuluu: Onko tuota elämän tarkoitusta siltikään olemassa? Pohdinta asiassa on kokonaan jätetty puolitiehen ja esitetty isona "ahaa"-hoksauksena. Elämällä ei ole tarkoitusta eikä päämäärää. Niitä ei ole olemassa. Ihminen saattaa luoda niitä omassa päässään, mutta mikään siitä ei todista, että ne olisivat totta taikka olemassa. Elämän tarkoitus on satua eikä olemassa reaalitodellisuus. Tai on yksi: Elämän tarkoitus on tuottaa lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä, jotta laji jatkuisi. Se on siinä, muuta ei ole.

      Elämä: Niin? Se on. Joo, voisi myös olla olematta. Voisi sanoa, että on sangen hyvä tuuri, että elämä syntyi tälle maailmankaikkeuden kappaleelle. Todennäkäisempää olisi, ettei sitä olisi kehittynyt koskaan. Puhdasta sattumaa. Joten miten elät elämäsi? Sitä ei tiedä kukaan, mutta kiittää siitä ei henkinen ihminen voi ketään.

      Ihminen: No, ihminen on eläinlaji muiden eläinten joukossa. Siinä ei sen ihmeempää. Kuuluu tuottaa lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä, suojella jälkikasvuaan tarvittaessa väkivaltaisesti ja hankkia jälkikasvulleen ravintoa, kunnes ne ovat tarpeeksi isoja tullakseen toimeen omillaan. Sen jälkeen nuoret yksilöt kilpailevat elinkumppanista ja pariutuvat, jotta jatkaisivat omaa lajiaan, jotta se olisi elinvoimainen. Raakuus ja väkivalta ovat luonnollinen osa eliöiden välistä kamppailua. Mitä henkistä tässä muka on? Tämä perusasia elämästä opetetaan jo koulussa, mutta jostain syystä ihmisen eläimellisyyttä pyritään kitkemään ja perustellaan sitä sillä, että siten olisi ihminen. Niin, eroaako ihminen muka eläimestä? Jos eroaa, ei ihminen silloin enää ole eläin, vaan jotain muuta.

      Terveisin
      Nim. DeadManWalks

    • Anonyymi

      Tämä ei ole mikään mainos, vaan pelkkä suositus. Airaksisen kirja on sopiva moneen lahjapakettiin, vaikkapa opiskelupaikan saaneelle onnittelulahjaksi.

    • Anonyymi

      Ylikosken kiittävä kirja-arvio on julkaistu Skeptikko-lehdessä kesällä.

    • Anonyymi

      Vapaa-ajattelijain liitto on päättänyt myöstää Väinö Voipio -palkinnon Timo Airaksiselle. Hyvä päätös!

      • Anonyymi

        Kyllä hyvä päätös. Airaksinen taitaa asua Australiassa päin. Koskahan tulossa Suomeen?


    • Anonyymi

      Anteeksi, jos menee kaupalliseksi, mutta tässä voisi olla ideaa joululahjakirjaksi.

    • Anonyymi

      Väinö Voipio -palkinto on tarkoitus jakaa tällä viikolla.

    • Anonyymi

      Henkisyydestä, suorastaan syvähenkisyydestä ovat kirjoittaneet myös filosofit Eino Kaila ja Ilkka Niiniluoto.

    • Anonyymi

      Voiko tämän kehun ottee myös joulukshjavihjernä.

    • Anonyymi

      Kirkolliset piirit yrittävät väittää, että uskonnottomat "uskovat" vain käsin kosketeltavaan materiaan. Kuitenkin esimerkiksi kirjan teksti ei ole vain musteta paperilla. alkeellinen veto uskovaisten taholta siis.

    • Anonyymi

      Airaksiselta ilmestynyt uusi kirja. Vanhusten hoidon etiikasta.

    • Anonyymi

      Kaikki ei tykkää henkisyys-sanasta, mutta se on kuitenkin aivan eri asia kuin hengellisyys, joka on uskonnon pilaama henkisyyden muoto.

    • Anonyymi

      Timo Airaksista haastateltiin tänään Yle Radio1:n Ykkösaamussa yhdessä piispa Hintikan kanssa. Raamatun mukaan Jeesus oli vain haamuna ennen lopullista häipymiztään.

    • Anonyymi

      Olen kastettu,rippikoulun käynyt. aikuisena eronut kirkosta.heluntalis seurakunta vei suuren rakauteni,kun en suostunut liityy heihin,hän jätti minut. Vuosia kulu paljon elämään tuli muslimi.tapoineen,kultureineen.En suostunut kääntyy muslimi uskoon,se oli siinä.Jeesus morsian lahkoon kuuluvat norjassa tytäreni miehen vanhemat ja sisaret. joten en ollut hyväksytty siinäkään piirissä ja tytäreni jätti minut,taustani takia. Elämäni on tässä ja nyt,ei uskontojen lahkojen mukaan tai akateemisuuksien mukaan.Minun kirkoni on ilma jota hengitän taivas ja maa,aurinko ja tähdet,kuu..sille ei nimeä.

    • Anonyymi

      Airaksinen kirja voisi olla myös jonkinlainen lahjakirja.

    • Anonyymi

      Ihminen ei pääse irti etiikasta, se on osa ihmisyyttä ja korkeamman tason ihmisyyttä, se edustaa evoluution huippua. Tekniikka tekee ihmisistä robotti ajattelijoita.

      Vuorisaarna on korkein etiikan huippu.

      Henkiset ja galaktiset rakkaudet edustaa omahyväistä ylemmyyttä.
      Mitä korkeampi etiikka sen kehittyneempi sivilisaatio.
      Vihalla ei voi vihaa voittaa, se on mahdottomuus.

    • Anonyymi

      Totta, on järkevää erottaa henkisyys ja hengellisyys. Hengellisyys on uskonnon värittämää, jopa pilaamaa henkisyyttä.

    • Anonyymi

      Henkisyys voi liittyä älykkyyteen, Henkisyys ei ole sama kuin hengellisyys, joka on uskonnon pilaamaan henkisyyttä.

    • Anonyymi

      Hyvä arvio hyvästä kirjasta.

    • Anonyymi

      Timo Airaksinen tukee kansalaisaloitetta ET-opetuksen sallimiseksi kaikille.

    • Anonyymi

      Henkisyys ja hengellisyys ovat eri asioita.

    • Anonyymi

      Kyllä ei ollut huono juttu tuo palkinnon anto Timo Airaksiselle.

    • Anonyymi

      Tärkeä näkökulma Airaksisella, joka on kirjoittanut kaksi muutakin maallista kirjaa, toinen saattohoidosta ja hoivasta ja toinen seksuaalisuudesta ja himon ilosta.

    • Anonyymi

      Tämä Airaksinen kirja on edelleen ajankohtainen. Vahva suoditus, jos on jäänyt väliin.

    • Anonyymi

      Tämän kirjan jälkeen ilmestyneessä lahdessa muussa kirjassa käsiteltiin 1) virusten hoitoa ja hoivaa sekä 2) seksuaalisuutta nimellä Himon ilo.

    • Anonyymi

      Airaksinen kolme kirjaa on arvioitu VA lehdissä. Kelpo sarja.

    • Anonyymi

      Suositus lahjakirjaksi, jos tietää, ettei saaja oke sitä vielä lukenut.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1605
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe