Tehtaanniemen ajatusrakennelma on täysin virheellinen ja väärään ohjattu

Anonyymi

Tehtaanniemen problematiikkaa pitää ajatella "puhtaalta pöydältä". Kaikki sidokset johtavat vääriin ideoihin ja päätöksiin. Siis puhtaalta pöydältä.

Ajatelkaa, että Tehtaanniemellä ei olisi mitään rakennettuna. Alue olisi tyhjä, luonnonvarainen. Se on puhdas pöytä.

Hanko tarvitsee hotellin. Tämän takia voimassa oleva kaava osoittaa, että Tehtaanniemi on varattu liiketoimintojen alueeksi, tarkemmin hotellialueeksi.

Haluaako Hanko muuttaa tyhjän Tehtaanniemen asuntoalueeksi?

Tuskin haluaa, koska Hangon yksi tukijalka, turismi tarvitsee lisää hotellikapasiteettia. Ja muualla on alueita, joihin on kaavoitettu asuntorakentamista.

Jos haluaa, niin millä ehdoin? Se selviää tarjouskilpailussa, jossa katsotaan, minkälaisia tarjouksia grynderit antavat, kun ykköspaikka tarjotaan asuinrakentamiselle.

Nykytilannetta pitää harkita samalla periaatteella, puhtaalta pöydältä.

Tehtaanniemelle ei tarvita hankolaisten noin 10 vuotta sitten päättämän yleiskaavan mukaan yhtään asuntoa.

25

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On se, tehtaanniemi, parempi nyt kuin solloin "puhtaana" ja sitäpaitsi, eihän täällä käy sianpuolen asukkaat juurikaan. Itse asun tässä hollilla ja näen että sianpuolen asukit käy vain, jos silloinjaan, kesämarkkinoilla kerran vuodessa, ehkä ei ees joka vuosi. Niin että ruikutukset sikseen. Tykkään että oman asuinalueeni imago nousee, kultahammas-niemi alkaa kuulostamaan hyvältä. Eikö?

    • Anonyymi

      Asioista päättäminen kiireellä ei ole hyvä asia. Yksi, jos toinenkin esitys on tuotu hallitukseen tai valtuustoon ohi esityslistan kiireellä. Se osoittaa huonoa valmistelua tai asian takana on väärät motiivit. Silloin pitäisi hälytyskellojen soida ja palauttaa asia valmisteluun. Takaisin "perustuslakivaliokuntaan".

      On eri asia, miltä rakennukset näyttää. Mekano oli rumilus, Mutta sen varjolla, että Mekano purettiin, öljyinen maa siivottiin ja rantalepikkoa harvennettiin, ei pidä hyväksyä mitään, joka on Hangon tavoitteiden vastaista. Edellä olevien puutteiden korjaaminen ei ole rr:n hyvyyttä, josta pitäisi palkita, Hankolaiset tai joku muu taho olisi tehneet sen muutenkin.

      Mitä hankolaiset haluavat?

      Hangon tavoite on, että Tehtaanniemi on hotellialue ei asuntoalue. Niin se on kaavaan piirretty tarkan pohdinnan jälkeen. Eikä siitä ole kovin monta vuotta aikaa. Ei ollenkaan. Tavoite on ympärivuotinen kongressikaupunki lähellä pääkaupunkiseutua. Onko joku taho päässyt kiemurtelemaan turismiyhtiön organisaatioon muuttamaan tavoitteita? Hankolaiset haluavat valoa ikkunoihin.

      Kysymys on määrällisesti yhteensä 6500 m2:n rakentamisesta. Mukavan kokoinen omakotitalo on 150 m2. Nuo neliöt, 6500 m2, vastaavat 40 omakotitalon rakentamista. Ei pieni asia. Ei vähäinen muutos, jos koskee 40 omakotitaloa. On suuri asia.

      Kysymys on Hangon turismin kehittämisestä. Kyllä yöpymisten määrä on aivan toista luokkaa, jos paikalla on hotelli kuin asuinkerrostalo, jonka asuntoja omistajat käyttävät vain vapaa-aikanaan. Asuinkerrostalot tarkoittavat pimeitä ikkunoita. kuten hankolaiset sanovat. Sen takia hankolaiset ovat kaavoittaneet alueen hotellikäyttöön. Hyvä kunnon hotelli tarkoittaa valoa ikkunoihin ja kilinää kauppiaitten kassoihin ympäri vuoden.

      Miksi hankolaiset olisivat muuttamassa Tehtaanniemeä asuntoalueeksi?

    • Anonyymi

      mun puolesta siitä voi rakentaa kultahammasniemen kunhan siitä maksetaan se mitä kuuluu eikä suhmuroida kaavoilla ja sanahelinän ja suoranaisten valheiden turvin

    • Anonyymi

      Kaupungin kotisivulta:

      "Kaupunki pyrkii edistämään asukkaidensa hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan. Kaupungin päätösvaltaa käyttää asukkaiden valitsema valtuusto.

      Kaupunginvaltuusto päättää kaupungin toiminnan ja talouden keskeisistä asioista. Valtuusto hyväksyy tarpeelliset johtosäännöt, joissa määrätään kaupungin eri viranomaisista sekä niiden toiminnasta. Valtuusto myös valitsee jäsenet kaupungin keskeisiin toimielimiin ja virkoihin.

      Kaupunginhallitus vastaa kaupungin hallinnosta ja taloudenhoidosta sekä valtuuston päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Kaupunginhallitus valvoo kaupungin etua ja pääsääntöisesti edustaa kaupunkia ja käyttää sen puhevaltaa.

      Lautakunnat käyttävät päätösvaltaa omalla toimialallaan ja tekevät aloitteita, antavat lausuntoja ja hoitavat alaisensa henkilökunnan kanssa juoksevia asioita omalla hallinnonalallaan."

      Otteita:

      "Kaupunki pyrkii edistämään asukkaidensa hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan...

      ...Kaupunginhallitus valvoo kaupungin etua..."

    • Anonyymi

      "Kaupunki pyrkii edistämään asukkaidensa hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan...

      ...Kaupunginhallitus valvoo kaupungin etua..."

      Turisti ja vapaa-ajanhankolainen ovat kaksi eri asiaa.
      Turistit tarvitsevat hotellihuoneita.
      Vapaa-ajanhankolaiset tarvitsevat asuntoja.

      Turismi on kaupungin yksi tukijalka ja kehittämiskohde.
      Sen takia Hanko tarvitsee lisää hotellihuoneita (turisteja), ei asuntoja.
      Tätä kaupungin virkamiesten ja kaupunkilaisia edustavien poliitikkojen pitäisi edistää, kaupungin etua.

      Ovatko kaupungin valtuuston puheenjohtajat ja kaupungin hallituksen puheenjohtajat ajan tasalla ja hankolaisten etujen ajajia?

    • Anonyymi

      Tehtaanniemi on kouluesimerkki rakenteellisesta korruptiosta. Halme, Öhman, Söderholm, Kavander, Jutila, Strandell, Tallqvist.

    • Anonyymi

      Betonilähiö ei ole mikään kultahammasniemi. Talot näyttävät ihan Vuosaarimalliin tehdyiltä. Edullisesti rakennetuilta. Eivät sovi vähänkään vertaa Hangon merelliseen maisemaan.
      Kylpylärakennus on pakkilaatikon näköinen.
      Se, että talojen sisäpuolelta katsottuna maisema on upea ei tee niiden ulkonäöstä upeaa. Eikä todellakaan kultahammasniemen näköisiä

    • Anonyymi

      Estetiikka on yksi asia. Siihen liittyy kaikkien kolmen tontin ahtaaminen täyteen. Poikkeuslupahakemuksessa haetaan hotellitontille yli 50%:n rakennusoikeuden ylitystä. Hakemustekstiin on kirjoitettu toisenlainen tarina, mutta totuus on yli 50%:n ylitys!

      Toinen asia on lain tulkinnan omavaltaisuus, mikä ei kestä hovissa. Selityksiä on ja valittajien mustamaalaamista, mutta totuus on toinen. Vähätellään oikeuslaitoksen päätöksiä. Kaava kaatui. Se on tosi.

      Kolmas asia on hankolaisten ja Hangon etu. jota poliitikkojen ja virkamiesten pitäisi ajaa lähtökohtaisesti. Ei vaikuta siltä. Ei ajeta turismin keittämisen etua. Lahjoitetaan tontteja puoli-ilmaiseksi ilman kilpailutusta. Herättää keskustelun motiiveista.

      Neljäs asia on, että ei haluta tehdä oikein. RR tietää, mikä on oikein, mutta "hangon ystävät" yrittävät tehdä toisin. Puolueiden jäsenten pakottaminen vääriin päätöksiin on sananvapauden polkemista. Pakotetaan äänestämään asian puolesta, vaikka ihminen olisi itse asiasta toista mieltä. Se ei ole demokratiaa.

      Koronaviirus tekee työtä näidenkin epäkohtien korjaamiseksi. Se vitsaus herättelee ihmisiä ympäri maailman itsekeskeisyyden vähentämiseen, yhteisöllisyyteen ja rakkauden jakamiseen. Moni asia korjaantuu. Ympäristön saastuminenkin on alkanut vähenemään!

      • Anonyymi

        amen.


    • Anonyymi

      Edellytykset "hotellirakennuksen" poikkeusluvan hyväksymiseen eivät ole olemassa, koska kaavoitusprosessi on kesken. Ei voi tietää, minkälainen kaavasta tulee.

      Kaavaehdotuksen ja tonttijaon suhteen hotellin rakennusoikeus on 1500 m2. Poikkeuluvalla haetaan lupa rakentaa yli 2200 m2 rakennusmassa. Se ylittää kaaavaehdotuksen yli 50%, mikä on valtava ylitys. Sellaista ei voi hyväksyä.

      Poikkeuslupahakemuksen liitteenä on kaavakartta, jossa lukee, että kerrostaloalue on asuntorakentamiseen hyväksytty. Se ei pidä paikkaansa. Onko hakijan ajatuksena, että hyväksymällä poikkeulupa, tulisi samalla siunattua AL. Liite on virheellinen ja se pitää uusia. Hakemusta ei voi hyväksyä.

      Edellä esitetty kolme syytä, minkä takia poikkeuslupaehdotuksen hyväksyminen on mahdoton. Jo ensimmäinen syy, kaavan keskeneräisyys on painava syy. minkä takia kahta seuraavaa kohtaa ei tarvitse edes käsitellä. Niitä voi vain ihmetellä!

    • Anonyymi

      Miksi Hangon poliitikot haluavat muuttaa Tehtaanniemen asuntoalueeksi vaikka kaupunki ja sen yrittäjät kaipaavat lisää hotellihuoneita?

      • Anonyymi

        Kuka pakottaa?


    • Anonyymi

      Voi vitsi teitä hankolaisjääriä - olette kyllä tukevasti sekaisin. Vinkua nyt jo rakennetusta niemestä. Pilleriä huuleen ja peitto korviin - maailma meni jo!

      • Anonyymi

        Aika ilkeästi tuokin sanottu. Onko perjantaipullo avattu?


      • Anonyymi

        Rakennuksia on, mutta ne ovat väärässä käytössä.

        Eikö viranomaisen pidä vaatia, että äkkiä talot majoituskäyttöön. Sitä edellyttää kaava, sitä edellyttää annettu rakennuslupa. Kertauksena majoitustoiminta on ammattimaista, lyhytaikaista vuokraustoimintaa, kuten hotelli tai huoneistohotelli.

        Toimittava kaavan mukaan.
        Kaavoista ei saa sopia etukäteen.
        Uutta rakennuslupaa ei voi myöntää edes poikkeuslupana, koska kaavoitus kesken ja ei voi tietää, mitä tuleman pitää.

        Vähäinen poikkeama ei ole
        - yli 50%:n rakennusoikeuden (1500 m2) ylitys (hotellin poikkeuslupahakemus)
        - eikä voi koskea rakennusmassaa, joka on 5000 m2 kapungin ydinkeskustassa (kolme kerrostaloa).


    • Anonyymi

      "Turisti ja vapaa-ajanhankolainen ovat kaksi eri asiaa.
      Turistit tarvitsevat hotellihuoneita.
      Vapaa-ajanhankolaiset tarvitsevat asuntoja.

      Turismi on kaupungin yksi tukijalka ja kehittämiskohde.
      Sen takia Hanko tarvitsee lisää hotellihuoneita (turisteja), ei asuntoja.
      Tätä kaupungin virkamiesten ja kaupunkilaisia edustavien poliitikkojen pitäisi edistää, kaupungin etua.

      Ovatko kaupungin valtuuston puheenjohtajat ja kaupungin hallituksen puheenjohtajat ajan tasalla ja hankolaisten etujen ajajia?"

      • Anonyymi

        Asunnoista ei ole pulaa. Hotellihuoneista on.

        Hangossa on jo yli 1000 vapaa-ajanasuntoa ja lisää tulossa, kun veronmaksajat muuttavat pois kaupungista ja pääkaupunkiseutulaiset ostavat vapautuvat kiinteistöt ja osakkeet lomakeitaikseen tai etätyöpisteiksi.


    • Anonyymi

      Hotellihuoneita on huomattava määrä vapaana syksyllä, talvella ja keväällä.

      Ongelma on siinä että vaikka haluaisikin tuoda ryhmänsä/ kokouksensa/kongressinsa Hankooon ei kunnollisia ja uudenaikaisia kokoustiloja ja ryhmätyötiloja löydy kuin miniporukalle.

      Tämä on kiistämätön tosiasia.

      Jäljellä olevalle tontille kyllä nämä kokoustilat/ryhmätilat voisi rakentaa, myös osan hotellihuoneista. Regatta voisi täyttää lopun tarpeesta.

      Valitettavasti omituisen näköinen laatikkokylpylä on pieni. Ja tarkoitettu omistajilleen. Se ei myöskään edistä isompien ryhmien majoittumista kaupunkiin.

      Onko tämä tilanne ihan tarkoituksella järjestetty näin omituiseksi alusta alkaen. Tämähän ei edistä matkailua vähäisessäkään määrin.

    • Anonyymi

      Tehtaanniemi on tulppa turismin kehittämiselle. "Hangon ystävät" ovat tehneet businesta omista motiiveista. rip

    • Anonyymi

      On kyllä hankalaksi päässyt tämä keissi. Kun nyt tuota niemeä katselee ei voi kun ihmetellä että miten siihen vielä jotakin mahtuu.

      Turismin kannalta keskeinen paikka on rakennettu täyteen vääränlaista rakennuskantaa.

      Mitä ihmettä on mahtanutkaan poliitikon pääkopassa olla kun moiseen on suostuttu.

      Huonot myyntimiehet kaupungilla kun eivät ole saaneet myytyä hienoa merellistä maisemaa oikealle hotellinrakentajalle. Kaikenlaista huhua on levitetty siitä että kukaan ei ole huolinut. Höpöhöpö! Kenelle on tarjottu? Ja mitä on tarjottu? Ja totuus esiin siitä kuka on ollut tarjoaja?

      • Anonyymi

        Kysymys ei olekaan tällä hetkellä hotellirakentajille myymisestä vaan asuntorakentajille myymisestä. "Hotellit" ollaan muuttamassa ilman korvausta asunnoiksi.

        Asuntorakentamisen kilpailutus puuttuu. Se on viranomaiskysymys. Kilpailutuksen puute voidaan korvata maksamalla kaavan jalostuskorvaus, jossa rakennusoikeus hinnoitellaan asuntorakentamisen markkinahintaan.

        Kolme kiinteistönvälittäjää voi antaa arvion markkinahinnasta. Se voi toimia markkinahinnan määrittämisessä. Asia koskee 5000 m2:n rakennusalaa ja mahdollisesti 1500 m2:n rakennusalaa, kun rr ei ole hakenut rakennuslupaa hotellin rakentamiseen tälläkään kertaa.

        Käsidesilahjus ei saa vaikuttaa päätöksentekoon.


    • Anonyymi

      Ihan uteliaisuuttani kysyn: miksi hankolaiset haluavat lisää hotellikapasiteettia kun muilla palstoilla raivotaan, että helsinkiläisten pitäisi pysyä poissa Hangosta. Millä ajattelitte, että haluamanne hotelli pysyisi pystyssä, jos helsinkiläiset eivät Hankoon saa tulla?

    • Anonyymi

      Olipas omituinen kysymys?

      • Anonyymi

        Sillä on varmaan covid-19.


    • Anonyymi

      Tehtaanniemen asuntoalue on yhtä huono ajatus kuin, että viikonloppuisin ja arkipäivinä virka-ajan jälkeen pitää ajaa lääkärinvastaanotolle Helsinkiin!!!

      Kuka sellaista ajatusta kannattaa?

      Jos kannattaa, niin mikä lienee motiivi! Ei ainakaan turismin kehittäminen Hangossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10682
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3033
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2849
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1478
    Aihe