Yli 59% koronaan sairastuneista on alle 50-vuotiaita suomessa

Anonyymi

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uusimaa on oikea taudin pesäke.

    • Anonyymi

      Suomessa on paljon läskejä 20-50 vuotiaita. Eivät jaksa nousta rappuja. Varusmiehistä 20% laitetaan maitojunalla pois kun ovat liian läskejä. Suomen armeija onkin nykyään aivan kuvottava mr läski-kavalkaadi.

      • Anonyymi

        Niin no, enpä tiedä. Luultavasti on pitkälti geneettistä arpapeliä pureeko virus kovaa vai lievemmin, tietysti perusterveellä nuorella on suurempi todennäköisyys selvitä hengissä tehohoidosta.


      • Anonyymi

        Täh? Olin tanmikuussa näkemässä uudet alokkaat ja täytyy kyllä sanoa että en nähnyt yhtäkään silmiinpistävän ylipainoista. Sutjakoita sotapoikia olivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täh? Olin tanmikuussa näkemässä uudet alokkaat ja täytyy kyllä sanoa että en nähnyt yhtäkään silmiinpistävän ylipainoista. Sutjakoita sotapoikia olivat.

        No niinhän ne ovatkin mutta tässä kirjoitetaan niistä lötjösistä joita ei kutsunnoissa edes velvoiteta armeijan leipiin.


    • Anonyymi

      Toimet puree, eikö pitäisi olla tyytyväinen eikä ihmetellä, että miksei voi tästäkin haukkua hallitusta?

      • Anonyymi

        En nähnyt aloituksessa hallituksen arvostelemista, kännissäkö vastailet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En nähnyt aloituksessa hallituksen arvostelemista, kännissäkö vastailet?

        Tietenkin, olenhan etätöissä.


    • Anonyymi

      Koronaan sairastuneista tietenkin suurin osa on nuorempaa ja aktiivisempaa väkeä, kun taas vanhuksia on suojeltu ja eristetty, ja heillä on siksi vähemmän tartuntoja.

      Koronaan kuolleet taas ovat tyypillisesti monisairaita vanhuksia. Korona on siis vaarallinen lähinnä iäkkäille, nuoret sairastavat sen monesti oireetta.

    • Anonyymi

      Ei kukaan ole väittänytkään etteikö se tarttuisi nuorempiin. Vaarallisempi se kuitenkin on vanhuksille. Nyt järkeä aloituksiin.

      • Anonyymi

        Ei se kiva ole nuoremmallekaan viettää viikkokaupalla aikaa hengityskoneeseen kytkettynä ja saada mahdollisesti vielä pysyviä keuhkovammoja. Nyt järkeä näihin vastauksiin.


    • Anonyymi

      Kuolleisuus koronavirukseen on todellisuudessa luokkaa n. 0,7%, kertoo Lancet. Median kautta luodussa kuvassa on huomioitu lähes yksinomaan vain vakavat sairastumiset, josta saadaan yli 3% keskikuolleisuus. Jos kuolleisuus lasketaan rehellisesti kaikkien sairastuneiden kesken, niin saadaan arvioksi tuo alle 1%.

      Todellisuudessa influenssavirukset on vaarallisempia, sillä influenssakuolemat on voimakkaasti ehkäisty rokottein ja lääkkein että vanhoina tauteina vastustuskyky on parempi. Ilman rokotteita ja lääkkeitä influenssaepidemiin menehtyisi Suomessa joka vuosi huomattavasti enemmän väkeä. Covid-19 aiheuttaa normaalia voimakkaampia oireita siksi, että se on uusi virus, mutta vain todella pienellä osalla oireet on voimakkaita ja johtaa vakavampiin komplikaatioihin ja kuolemaan.

    • Anonyymi

      Koska tulee seuraava koronavedätys?

    • Anonyymi

      Missä on väitetty, että korona on vanhusten sairaus? Korona on sellaisten sairaus, jotka voivat hyvin ja matkustavat maailmalla. He tartuttavat koronan vanhuksiin. Vanhus ei kestä koronaa niin hyvin, kuin jotkut nuoremmat. Korona on kohtalokas vanhuksille ja juuri siitä syystä vanhuksia pitää suojella tartunnalta.

      Se, miksi esim. tuollaiset 50 vuotaat ja siitä alle sairastuvat johtuu siitä, että he matkustavat holtittomasti maailmalla ja tuovat taudin tullessaan vähät välittäen ohjeista tai käskyistä. Vanhukset eivät matkusta juurikaan, mutta siitä huolimati he sairastuvat, koska nuoremmat heidät sairastuttaa.

      Kannattaa tutustua asiaan ennen kuin alkaa päästelemään suustaan tuollaista.

      • Anonyymi

        Riippuu mistä roikkuu, itse ainakin olen törmännyt verrattain paljon ihmisiin, jotka ovat sitä mieltä, että ihan huoletta voi tuolla vain painella kun se on vaarallinen vain vanhuksille ja sairaille, mikä ei ole totta.


    • Anonyymi

      Sairastua voi tietysti kuka vaan kuten influenssaankin, vanhukset tai sairaat ennestään sitten vaan kuolevat helpommin.

    • Anonyymi

      Koronaan kuolleista 80% on yli 70-vuotiaita.

      Euromomon käppyrät kertovat, että 2016-17 kausi-influenssat aiheuttivat Euroopassa kuolleisuushuiput, joissa kuoli 200 000 ihmistä enemmän kuin vastaavina ajanjaksoina keskimäärin. (eromomo.eu). Miksei iukaan kertonut mulle tästä mitään?

      Tähän mennessä on koronaan kuollut Euroopassa 30200 ihmistä.

    • Anonyymi

      Aasialaisen 50 luvun lopulla kuoli 2 miljoonaa ja 60 luvun lopulla Honkongilaiseen 1 miljoona, eli ei tämä tauti tapa yhtä rajusti.

      • Anonyymi

        Sitä ei vielä osaa kukaan ennustaa. Jos jenkkilän ennuste on jopa 240 000 kuollutta, niin mitä se onkaan Intiassa tai väkirikkaissa Afrikan valtioissa. Veikkaan ettei gobaali uhrimäärä ainakaan alle miljoonan jää.


    • Anonyymi

      Ei kukaan ole väittänyt, että tauti TARTTUISI nimenomaan vanhuksiin. Itse olen ymmärtänyt, että tarttuu kaikkiin lähes yhtälailla, mutta jostain syystä heikommin lapsiin. Vanhuksia pyritään suojelemaan siksi, että ovat taudin vaikuttavuuden kannalta erityinen riskiryhmä. Itse olen 50 ja parin jutun vuoksi kuulun ihan yhtä lailla riskiryhmään.

      • Anonyymi

        Niinpä juuri ja vanhukset, lainausmerkeissä, koska en tunne olevani mikään vanhus, on teljetty koteihinsa ettei tarvitse priodisoida jos tauti kohtaa eli annettaisiin kuolla hoidon puutteessa koska eivät ole tuottavia yksilöitä enää tälle hullulle maailmalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä juuri ja vanhukset, lainausmerkeissä, koska en tunne olevani mikään vanhus, on teljetty koteihinsa ettei tarvitse priodisoida jos tauti kohtaa eli annettaisiin kuolla hoidon puutteessa koska eivät ole tuottavia yksilöitä enää tälle hullulle maailmalle.

        Tuo raja 70 v voisi olla joku muukin eli vanhukset piti jotenkin rajata ja se nyt on siinä. Edelleen käsittääkseni heidänkin kohdalla "karanteeni" on kuitenkin suositus. Omat vanhempani ovat sitä noudattaneet aika hyvin ja itse olen heitä siinä valistanut ja hoidellut heidän asioita. Isän kohdalla viesti on mennyt perille lähes 100%, mutta äitini on pikkasen pääkömpi tapaus. Olen yrittänyt selittää asiaa siltä kantilta, että jos hän saa tartunnan, lähes varmasti se siirtyy myös isääni, joka on sairauksiensa puolesta se heikompi lenkki.


    • Anonyymi

      Kukaan lukutaitoinen ei ole koskaan kuvitellutkaan että koronaan sairastuisi vain vanhukset. Se mistä on koko ajan puhuttu on se, että tauti on vanhuksille keskimäärin paljon vaarallisempi kuin nuoremmille.

      • Anonyymi

        Juuri noin. Ja lähes kaikki taudit ovat vaarallisempia vanhuksille.

        Vanhuksia myös on varsin vähälukuinen joukko, sen vähemmän mitä vanhemmasta ikäluokasta on kyse. Flunssatartunnan saa tyypillisesti kaikki, joten sairastuneita on eniten siinä ikäluokassa jossa on eniten väkeä, väestöpyramidi: https://www.tilastokeskus.fi/tup/suoluk/suoluk_vaesto.html


    • Anonyymi

      Kuukausi sitten kuorossa huudettiin :
      tauti tarttuu ja tappaa vain vanhoja. Ei mitään hätää!

      Yli 50-vuotiaat katsottiin vanhoiksi.

    • Anonyymi

      Terveiden uutisoidaan kuolleen koronan aiheuttamiin sairauksiin. Miten terve määritellään? Suurinta osaa meistä ei tutkita ikinä niin perusteellisesti, että tiedettäisiin, olemmeko me terveitä tai onko meillä piileviä sairauksia ja heikkouksia. Perusterve on varmaan sellainen, joka ei ole käynyt lääkärissä.

    • Anonyymi

      Aina löytyy poikkeuksia ja poikkeuksien poikkeuksia. Nuoria, terveitä kuolee ja vanhoja, sairaita selviytyy lievin oirein. Kokonaisuuden hahmottamiseksi pitää epidemiasta kerätä tietoa ja analysoida sitä väestö- ja ikäryhmätasolla.

      Euromonmon käppyrät kertovat karusti, mitä tapahtui 2016-17, ilman minkäänläista mediakohua. (euromomo.eu

      Lasten ja alle 16-vuotiaiden kuolleisuudessa ei merkittäviä poikkeamia pitkäaikaisesta keskiarvosta. Vanhemmassa ikäryhmässä, 16-64 vuotta, selvät huiput, noin 1000 influenssakuolemaa viikossa, kausi-influenssan vuoksi. Yli 65-vuotiaissa suuret huiput, luokkaa 10000 influenssakuolemaa viikossa useina viikkoina. Koko väestöä koskevasta tiedosta on arvioitu, että Euroopassa tapahtui noin200000 influenssakuolemaa 2016-17.

      Olisi hyvä, jos THL pystyisi keräämään ja julkaisemaan tietoa koronapotilaista systemaattisesti, kunta- ja ikäryhmäkohtaisesti. Olisi myöskin tiedettävä sairaala- ja tehohoitopotilaiden ikäjakauma ja taudin vakavuusaste. Ehkäpä tällaista tietoa keräävätkin, mutta eivät vain julkaise, vaikka potilaiden tietosuoja ei enää aikoihin ole ollut pätevä peruste olla julkaisematta.

      Herättää kyllä epäilyksen, että tiedonkeruu on retuperällä, niinkuin oli Suomeen palaavien päästäminen tartuttamaan, testaustoiminta ja moni muu asia, jotka Niinistön peräämä tehotiimi voisi laittaa reilaan.

    • Anonyymi

      No osuit just asian ytimeen hyvä ! Että silleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe