Peritäänkö polttoaineveroa myös varastetusta bensiinistä?

Anonyymi

Kun huoltoasema myy bensiiniä autoilijalle, niin autoilija maksaa bensiinin hinnassa polttoaineveroa joka litralta, lisäksi arvonlisävero siihen päälle.

MUTTA:

Jos joku onnistuu varastamaan bensiiniä huoltoasemalta, niin palauttaako valtio huoltoasemanpitäjälle polttoaineveron tuon varastetun bensiinin osalta, vai kerääkö valtio veron varastetusta bensiinistä epäreilusti huoltoasemanpitäjältä?

Epäreiluahan varastetusta bensiinistä verottaminen on, sillä se vero kuuluisi bensiinivarkaan maksettavaksi, eikä huoltoasemanpitäjän.

Mikäli nykylaki on se, että polttoainevero varastetusta bensiinistä jää huoltoasemanpitäjän maksettavaksi, niin lakia pitäisi muuttaa:

Vero varastetusta bensiinistä pitäisi hyvittää huoltoasemanpitäjälle, ja lakiin voitaisiin myös laittaa säädös, että jos varas jää kiinni, niin oikeus määräisi varastetun bensiinin määrän mukaisen polttoaineveron arvonlisäveroineen kolminkertaisesti varkaan maksettavaksi ja siten, että maksu on automaattisesti ulosottokelpoinen sellaisenaan.

3

<50

  Vastaukset

  • Ei peritä. Eikä arvonlisäveron osuutta bensiinistä peritä varkaaltakaan. Polttoaine varkaan maksettavaksi tulee sakot ja bensiinin arvonlisäveroton hinta. Eli bensiini+polttoaine vero, muttei arvonlisäveroa.

   • Lisään vielä että polttoainevaras maksaa valtiolle (jos maksaa) bensiinin hinnan ja polttoaineveron anastamansa bensiinin määrästä, yrittäjä saa vähentää verotuksessa sekä varastetun bensiinin hinnan että polttoaineveron. Joten yrittäjälle ei tule mitään maksettavaa polttoainevarkaudesta muuta kuin näpistyksestä viranomaisille ilmoittamisen vaiva.


   • Delphin kirjoitti:

    Lisään vielä että polttoainevaras maksaa valtiolle (jos maksaa) bensiinin hinnan ja polttoaineveron anastamansa bensiinin määrästä, yrittäjä saa vähentää verotuksessa sekä varastetun bensiinin hinnan että polttoaineveron. Joten yrittäjälle ei tule mitään maksettavaa polttoainevarkaudesta muuta kuin näpistyksestä viranomaisille ilmoittamisen vaiva.

    Lisäksi yrittäjä saa polttoaineen menetetyn katteen valtiolta. Käytännössä yrittäjälle parempi mitä enemmän varastetaan. Jos yrittäjä saisi päättää, niin polttoainetta ei edes myytäisi. Vain varastettaisiin.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Kimi Räikkönen esitteli ökyvenettään Suomen-vesillä: koko perhe huiman menopelin kyydissä - kuvat!
  • Miljonäärikokki Tomi Björck toi perheensä Australiasta Suomeen – katso kuva kesäkämpästä!
  • Raisiolainen näyttelijä Kalle Lamberg ahertaa mökkiremontin parissa Salossa: Veri vetää maalle!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   242
   7026
  2. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   70
   5867
  3. Sanna Marinin hallitus Suomen historian suosituin

   Jopa persuistakin 1/3 pitää Marinin hallitusta hyvänä. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen hallituksen ajoilta. Voidaan tehdä johtopäätös: suomalaine
   Maailman menoa
   139
   1493
  4. Martina yritti herätellä vain Stefania.

   Yritti herätellä pari vuotta sitten, kun kävi katsomassa asunto ja otti kuvia sieltä, että tänne me tyttöjen kanssa muutamme. mutta Stefan pyysi tak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1099