Lehtokotilot pysykää muualla

kesän riemu

Kuka osaisi antaa hyvän vinkin lehtokotiloiden karkoittamiseen??? Nyt kun vielä on lunta vähän maassa ja niiden vaellus ei ole alkanut, niin minulla olisi aikaa alkaa valmistautumaan niiden tuhoamiseen. Viime kesä oli aivan pirullinen niiden kanssa. Eikä puutarhan kasveista paljon jäljelle jäännyt.
Olen niin tolkuttoman kyllästynyt poimimaan niitä kun ne ei kuitenkaan lopu.
Kaljat on juotettu, tuhkat laitettu ja vielä myrkyt lisätty. Mutta ei kotilot sen kun vain porhaltaa eteenpäin. Kivaa kun naapureita ne ei huolestuta, taidan vain olla yksin taistelussa niitä vastaan.
Onkohan ainoa vaihtoehto laittaa piha kokonaan kivestä ja asfaltista.

13

8578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juulia

      Asetoni näkyy tappavan nilviäiset silmänräpäyksessä, mutta sehän ei missään tapauksessa ole ympäristöystävällinen aine joten sitä ei kannata suihkia kasveille, varsinkaan hyötytarhassa - tilkka keräyspurkin pohjalla sen sijaan estää karkumatkat tehokkaasti.

      Parhaaksi etanansyötiksi on osoittautunut liiskattu lajitoveri, joka asetetaan sopivaan, varjoisaan paikkaan lähelle kosteaa aluskasvillisuutta. Saalis kerätään parin tunnin kuluttua.

      Tällaista tietoa löytyi täältä:

      http://www.asuntotieto.com/70000i_Puutarhatieto/70000i_kotipuutarhurin_heinakuu.html

    • sama

      ETANAT ja KOTILOT

      Etanoille etikkaa
      Kerään lehtokotilot suoraan etikkaveteen 1/3 vettä ja 2/3 etikkaa. Sinne ne heti kuolevat. Tämä on helpompaa kuin kiehuvien vesien kanssa lotraaminen.

      Tehokas lehtokotiloiden torjuntavinkki
      Ei kelvannnut lehtokotiloille ykkösolut eikä kolmosta jaksettu korikaupalla kantaa! Mutta englantilainen puutarhavinkki tepsi: hienorakeisen suolan ripottelu lehtokotiloiden niskaan auttoi ison tontin hoitajaa pääsemään ainakin tasapainoon lehtokotilokannan kanssa. Suolan kylvämisessä luontoon ja puutarhaan täytyy kuitenkin olla varovainen.

      • kesän riemu

        Kiitos annetuista vinkeistä.
        Täytyypä kokeilla suolaa ja etikkaa. Sillä tässä sodassa on kaikki aseet sallittu. Suolaa taidan kylvää puuaidan alle mistä ne saapuu tontillemme (kaupungin puistikosta), siinä kohtaa ei ole edes kasveja jotka voisivat palaa suolan voimasta. Ja oikein pahoja myrkkyjä ei tänä vuonna voi laittaa, kun on tuollainen pikkuinen koiruus pihalla pyörimässä.


      • dddffff

        voi kerätä pois sen kotilon? Miksi vaivautua suolaa ripottelemaan..hidasta...


      • kesän riemu

        Toivottavasti tulisi jotain uutta ja mullistavaa markkinoille ja pian, sillä kohta taidetaan laittaa koko piha asfaltille. Uskokaa tai älkää, mutta ne penteleet ovat alkaneet jo lymyilemään oikein joukoilla pihallamme.
        No laitetaan kotilosoppaa, olisikohan ravitsevaa???


      • sarandah
        kesän riemu kirjoitti:

        Toivottavasti tulisi jotain uutta ja mullistavaa markkinoille ja pian, sillä kohta taidetaan laittaa koko piha asfaltille. Uskokaa tai älkää, mutta ne penteleet ovat alkaneet jo lymyilemään oikein joukoilla pihallamme.
        No laitetaan kotilosoppaa, olisikohan ravitsevaa???

        kotilothan on niiiiiiiin ihania lähetä postissa mulle!


      • Lake 46
        sarandah kirjoitti:

        kotilothan on niiiiiiiin ihania lähetä postissa mulle!

        Ilmoitappa osoitteesi, saat halvalla 5,-€/ kg. Postiennakolla.


    • piipi

      Et oo kuule ainut joka niitten kaas kamppailee.Meillä on niitä ollu pari vuotta,eikä millään ne häviä,on ne sellaasia iiliöitä.Aamuin illoin kerään niitä toisina päivinä parisataa joskus enemmän ja vähän vähemmän.Luin justiin keskutelusta et rakennus kalkkia vois kokeella
      ja pitää nurmikko lyhyenä ,mutku meilläki on tontin reunat kunnan puolella ja siellä ne kasvaa pitkän korren joukos.musta kaas tuntuu et rupee oleen vitsit vähissä.Eilenki keräsin omalta tontilta ja kattoin rämeikköön niitä oli siellä pilvin pimein ,et ei hyvältä näytä.lähetä mulle postia jos jo tiät hyvän konstin.Heippa kuulemisiin.

      • heh

        ei lehtokotiloita saa tappaaa!! ne on niin ihania! mulla niitä oli joskus lähelle 50 nyt on vaan jtn 20! antakaa niitten elää!


    • Myrkynkylväjä

      Rautafosfaatti ei toimi ollenkaan. Sellainen aine kun MESUROL toimii sen sijaaan erinomaisesti. Olen kokeillut molempia. Ferromolilla ei kuollut yhtään etanaa. Mesurolilla sain heti kukkapenkkiin melkoisen "kuorikatteen". Mesurolin haitta on sen kohtalaisen korkean hinnan (n.15€) lisäksi myös se, että ainakin täälläpäin se on melkein aina loppuunmyyty. Tänävuonna on mennyt jo 8 pakettia (heinäkuu 09), joten ei ole ihan halpaa. Kotiloita silti riittää, tuskin sillä saa niitä kuolemaan sukupuuttoon.

      Lähetit viestisi näköjään kauan sitten. Minäkin olen taistellut lehtokotiloiden kanssa jo vuosikausia. Resepti on, että Mesurolia joka paikkaan, missä kotiloita on runsaasti. Erityisesti sateen jälkeen näyttävät lisääntyvän tietyillä paikoilla, muutaman neliömetrin alueella voi olla useita satoja kotiloita. Sinne runsaasti myrkkyä, niin johan tehoaa. Samoin kotiloiden suosikkikasvien juurille kannatta panna aina silloin tällöin satsi. Valitettavasti melkein kaikki kasvit (paitsi rikkaruohot) kelpaavat etanoille.

      Yksi vaihtoehto olisi suosia myrkyllisiä kasveja. Valitettavasti myrkkykasvienkin pienet taimet ovat kotiloiden suurta herkkua, esim. digitalis, koristetupakat, ym. kaikki syödään taimena, isoihin kasveihin eivät koske.

      • Lake 46

        Kotiloita riittää meilläkin.Rauman kaupunki täälläkin maillaan alkoi niitä viljellä.Olen tappanut niitä tontiltani ainakin kottikärryllisen. Käytän ureaa kompostin mätänemisen nopeuttamiseksi . Kompostihan on kotiloiden kokoontumiselle lempipaikka, varsinkin sateella. Olen huomannut että kun ripottelen ureaa, niin kokoontuminen loppuu. Ei ne varmaan kuole siihen, vaan taitavat muuttaa naapuriin, kunnes palaavat sitten kun tulee uutta kariketta pintaan. Ureahan on paljasta typpeä, että sen käyttäminen esim. kasvimaalla ??? No, kasvaa ainakin pask,ruohot! Kuinka väkevää liuoksen pitää olla, jotta tepsii, en osaa sanoa,täytyisi testata.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe