Ahvenanmaa kaksikieliseksi !

Anonyymi

Ahvenanmaan asukkaista yli 5% on suomenkielisiä. Suomenkielisten osuus kasvaa, vaikka heidän muuttamistaan ja kotiutumistaan yritetään estää kummallisella kotiseutuoikeukeudella, jonka saamiseksi on asuttava siellä 5 vuotta ja osoitettava ruotsinkielen taito.

Ahvenanmaalla on yksi virallinen kieli, ruotsi.

Jos Ahvenanmaata ei voida tai haluta muuttaa kaksikieliseksi, on Suomeen muuttaville ruotsinkielisille asetettava 5 vuoden asumisvaatimus ennen kansalaisoikeuksien myöntämistä, ja kaikkien suomenruotsalaisten on osoitettava suomenkielen taito kansalaisuuden säilyttääkseen. Jos asetettujen ehtojen täyttyminen on edellytys kiinteistöjen omistamiselle tai ostamiselle sekä äänioikeudelle kunnallisvaalessa.

2

<50

  Vastaukset

  • Kato hei, Ahvenanmaa tulee olee kato Nordenin keskus, hei. Kato Maarianhaminast tullee Nordenin pääkaupunki hei, ollaa kaikki vaa ruottalaisii/skandei, mä uskon et länsi suomalainen on puolruottalainen vaik antropologia eikä kieli tiede tätä puolla mut usko on tieteen asia hei ja mä uskon et Norden on isoki juttu, hei vai mitä.

   Från Beerg Liberalsson with Love.

  • Onko tässä nähtävissä epätasa-arvoisuutta , vai lasketaanko suomalaisten sortamista tasa-arvoasioihin .

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   280
   10419